Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Με τις θερμοκρασίες στο κόκκινο σε όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι, θα αναζητήσουν ανάσες δροσιάς σε κάποια παραλία.

Για να αποφευχθούν ωστόσο, δυσάρεστες εκπλήξεις, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι λουόμενοι μικροί και μεγάλοι.
         
«Τα παιδιά να κολυμπάνε πάντα κάτω από την εποπτεία των γονιών τους, γιατί η θάλασσα δεν είναι παιδική χαρά. Δεν πρέπει να τη φοβόμαστε γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε επικίνδυνη θάλασσα, αλλά πρέπει να τη σεβόμαστε. Αν ξεφύγει ένα παιδί από την προσοχή του γονέα είναι πολύ εύκολο να γίνει κάποιο ατύχημα. Ο ενήλικας λοιπόν δεν πρέπει να παίρνει ποτέ τα μάτια του από το παιδί του. 
         
Δεν μπορούν να μιλούν στο κινητό, να ξαπλώνουν, ή να πηγαίνουν για καφέ και να αφήνουν τα παιδιά στη θάλασσα χωρίς έλεγχο», τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η ναυαγοσώστρια και διευθύντρια της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής, Βάνια Βήχου.
         
Αλλά και οι ηλικιωμένοι, λέει «πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι περισσότεροι έχουν κάποια πάθηση και ακολουθούν κάποια φαρμακευτική αγωγή. Καλό θα είναι να αποφεύγουν τις ώρες που έχει πολλή ζέστη και να προτιμούν τις πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες».

ZjSJTfm.jpg
         

Πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν έχουν σχέση με την κατανάλωση φαγητού πριν από το κολύμπι. «Δεν πρέπει να πηγαίνουμε στη θάλασσα για να κολυμπήσουμε, ούτε τελείως νηστικοί, ούτε φαγωμένοι πολύ. Είναι καλό να φάμε ένα τοστ, ένα φρουτάκι ή ένα χυμό αν πεινάσουμε, μισή ώρα πριν κολυμπήσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να φάμε μεγάλη ποσότητα φαγητού γιατί για να το χωνέψουμε χρειάζονται τρεις ώρες. 
         
Και οι γονείς επίσης δεν μπορούν να ταΐζουν τα παιδιά και μετά να τα ρίχνουν στο νερό. Κανονικά δεν πρέπει τα παιδιά ούτε να προσεγγίζουν το νερό μετά από φαγητό», προειδοποιεί η κ. Βήχου και προσθέτει ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι απαγορευτική στην παραλία, καθώς ο λουόμενος που έχει πιει δεν μπορεί να αντιδράσει φυσιολογικά σε οτιδήποτε μπορεί να του συμβεί.
         
Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που οδηγούν σκάφη, οι οποίοι πρέπει να κινούνται αυστηρά μέσα στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος για να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των λουόμενων.

«Είναι καλό να κολυμπάμε πάντα μέσα από τις σημαδούρες. Τα σκάφη κινούνται έξω από αυτές. Σύμφωνα με το νόμο βέβαια τα σκάφη πρέπει ναι είναι 500 μέτρα μακριά από τον τελευταίο λουόμενο, ακόμα και αν ο λουόμενος κολυμπάει έξω από τη σημαδούρα. Στη θάλασσα έχει απόλυτη προτεραιότητα ο κολυμβητής», εξηγεί η κ. Βήχου. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί και πρέπει κανείς να ειδοποιεί την αρμόδια λιμενική αρχή.
         
Πολύ συγκεκριμένος είναι ο νόμος και για τα συμπαθή τετράποδα που συνοδεύουν κάποιους από τους λουόμενους.

cCwtQhQ.jpg

«Σε σχέση με τα κατοικίδια πρέπει να πούμε ότι αν και είναι πιο καθαρά από τους ανθρώπους γιατί κάνουν εμβόλια, υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου δεν επιτρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα. Τα ζώα πρέπει να είναι δεμένα και κοντά στον ιδιοκτήτη τους. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις απομονωμένες παραλίες, όπου δεν υπάρχει κόσμος. Εκεί μπορεί να κολυμπήσει κανείς με το σκυλάκι του», τονίζει η διευθύντρια της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής.
         
Στις παραλίες όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες , η ασφάλεια είναι ασφαλώς μεγαλύτερη με την προϋπόθεση όμως ότι οι λουόμενοι υπακούουν τις οδηγίες τους.

«Στις παραλίες που υπάρχει ναυαγοσώστης, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις σημαίες του ναυαγοσώστη. Όταν υπάρχει πράσινη σημαία μπορεί κάποιος να κολυμπήσει ελεύθερα, όταν υπάρχει κίτρινη σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο προβληματάκι, μπορεί δηλαδή να έχει σηκώσει λίγο καιρό, όταν ο ναυαγοσώστης σηκώσει κόκκινη σημαία κανονικά δεν πρέπει να μπούμε στο νερό», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
         
Τέλος, προσεκτικοί πρέπει να είναι και οι λουόμενοι που παίζουν ρακέτες, γιατί όπως λέει η κ. Βήχου, προκαλούν συχνά ατυχήματα.

«Όσοι παίζουν ρακέτες και ιδιαίτερα αυτοί που παίζουν δυνατά, πρέπει να γνωρίζουν ότι στις περισσότερες διαμορφωμένες παραλίες υπάρχουν ειδικοί χώροι για ρακέτες. Τους παρακαλούμε να διευκολύνουν το έργο των ναυαγοσωστών και να μην παίζουν ρακέτες ιδιαίτερα κοντά σε παιδάκια γιατί συμβαίνουν συχνά ατυχήματα». 
         
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια, με απασχολούσε το θέμα πολύ έντονα πριν την αυχενική καθώς είχα αγχωθεί τρομερά κ είμαι 35 πλέον. Τα σύνδρομα είναι πάρα πολύ σπάνια. Η φύση προνοεί συνήθως νωρίτερα. Εμένα βάσει ηλικίας οι πιθανότητες ήταν 1:250 με τις μετρήσεις κ την Papp a πήγε στο 1:5000 κ ο γιατρός είπε πως δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα τα αποτελέσματα οπότε δε μας πρότεινε κάτι. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα έμπαινα στη διαδικασία nipt αν ήταν να κάνω κάτι θα πήγαινα για τροφοβλαστη καθώς αν δεν βγει καλό το nipt θέλει μετά αμνιο. Οι γιατροί σας τι λένε; 
    • Γενικως οι μονες που δεν με αποπηρατε για το κομματι του θηλασμου ειστε εσεις και το εκτιμω παρα πολυ και πηρα λιγο θετικες επιρροες απο εσας που το προσπαθειτε και λεω γιατι οχι. Γενικως παροτι δεν σας γνωριζω να ξερετε με βοηθησε και βοηθαει πολυ η ομαδα. Αντε να γεννησουν και τα κοριτσια μας στην ωρα τους να ευχαριστηθουμε ολες λιγο ανοιξη. 
    • Καλησπερα Σας κοριτσια μου ταισα και κοιμοζω μπεμπη και σας σκεφτομουν ευτυχως βρηκα χρονο. Πως ειναι οι εγκυουλες μας;; @Diwni καλοριζικη η βαλιτσουλα σου αλλα θα τερματισεις αφου πηγε και γιατρο και δε βλεπει ακομα συνθηκες καταλαβαινω οτι εχουμε ακομα μερες. Πλησιαζει ομως οποτε εχεις μπει στο mood λιγο ακομα εμεινε. @Katerinioo μου επιτελους να πατε γιατρο να δειτε μπεμπακι και θα παρεις τα πανω σου. Κοριτσια μ φαινεται εχουν ριζωσει τα μωρα αγαπουν μανουλιτσα. @ΜαρίαΔημήτρης προσεχε να χαρεις προφανως απο την κουραση και την ταλαιπωρια των ημερων εχουμε μια αδεξιοτητα παραπανω. Καλα κανεις και τρως τουλαχιστον να εχεις ενεργεια. Πολλα φιλακια σε ολα τα πατουσακια. Κοριτσια εγω αποφασισα να δρασω πηρα τη μαια που σας ελεγα και ηρθε και μας ανοιξε τα ματια με τον αντρα μου. Παραλληλα το στηθος χθες πρωτη γορα εσταζε σταγονες γαλακτος οποτε τον βουτηξα και τον εβαλα και εκει οσο τραβαει και μετα του δινω και μπουκαλι. Το σκεφτηκα και λεω αι στο καλο δεν το ζησες στην εγκυμοσυνη, ευχαριστησου τουλαχιστον τη μητροτητα. Καναμε 3 ωρες μαθημα με τη μαια για ολη την περιποιηση τ μωρου το καταχαρηκαμε γιατι καναμε πρωτη φορα κατι σαν οικογενεια με τον μπεμπη. Τωρα θελω να ασχοληθω με το σπιτι να φυγουμε απο τη μανα μ γιατι οσο να πεις παρεμβαινει και λιγο ενω εγω θελω μονο ο αντρας μ να εχει αποψη. Επισης ξεπρηστηκα αποτομα εγινα ανθρωπος και χεστηκα για τη διατροφη τ γιατρου, επανηλθα στο πρωινο μ, τρωω τις σουπες και τα γλυκακια μου. Απο κιλα 8 ειχα παρει εγυγαν ολα αλλα εχω χαμηλα πρηξιμο κοιλια. Καθολου δε με νοιαζει καλυτερα κιολας γιατι καποια ρουχα μ ηταν φαρδια και τωρα καθονται καλυτερα χοχο.
    • Καλησπερα! Καθε τρεις μηνες ανανεωνεται το σπερμα αλλα οι βιταμινες δυστυχως δεν κανουν θαυματα! Δηλαδη καποιος με σοβαρό θέμα παιρνοντας βιταμινες για 3 μηνες δε θα φτασει ξαφνικα να εχει τιμες στα φυσιολογικα ορια απλα θα εχει μια μικρη βελτιωση..δηλαδη τωρα αν αντι για 15 εκατομμύρια ανα ml που ειναι το φυσιολογικο εχει 13 η 14 εκατομμύρια πιθανοτατα να φτασει τα 15 με βιταμίνες! Αλλα αν εχει πχ 5 εκατομμύρια δε θα φτασει με βιταμινες τα 15 σε 3 μηνες (και μαλλον δε θα το φτασει ποτε οσες βιταμινες και να παρει)! Μονο αν οφείλεται σε μικρόβιο μπορει να δεις θεαματική αλλαγη με την καταλληλη θεραπεία.. οπως κ σε εμας, αν εχουμε θεμα ποιοτητας ωαριων οσες βιταμινες και να παρουμε δε θα δουμε θεαματική διαφορα.. και εμας οταν ακομα ψαχνόμασταν μας ειχαν πει μακαρι να ειναι το θεμα στο σπερμα..αλλα εννοουσαν πως αν χρειαστει να παμε με εξωσωματικη οτι ο ανδρικος παραγοντας αντιμετωπιζεται πιο ευκολα γτ εκει δε θελουν εκατομμύρια σπερμαροζωαρια, θελουν τοσα οσα και τα ωαρια..
    • Καλησπέρα! Κ εγω την εχω κανει στις 2 παλινδρομες την ενεση γτ εχω αρνητικο ρεζους ενω ο συζυγος θετικό. Στην δευτερη η γιατρος μ ειχε πει πως δε χρειαζεται γτ δεν ειχα αιμοραγια κ ημουν σε μικρη βδομαδα αν κ εκανα αποξεση. Ωστοσο ειδε πως ολο αυτο με αγχωσε και την καναμε..αυτος ειναι ο λογος που στο ιστορικό μας στην αρχη της εγκυμοσύνη μας ζητανε την ομαδα αιματος μας..θυμάμαι οτι αφου ειπα πως εχω αρνητικο τοτε ρωτησε το συζυγο για το δικο του ρεζους και το σημειωσε..κ ετσι στην πρωτη αποβολη μονη της μ ειπε πως πρέπει να κανουμε την ενεση. Ολο αυτο αφορα μονο μωρακια απο μητερες με ρεζους αρνητικο και πατερα με ρεζους θετικο.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...