Μετάβαση σε περιεχόμενο

Οι συχνές μετακομίσεις κάνουν κακό στους βαθμούς των παιδιών


admin

Recommended Posts

Οι πολλές μετακομίσεις βλάπτουν μικρούς και μεγάλους, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες. Όσο συχνότερα μετακομίζουν οι γονείς, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να πέσουν οι βαθμοί των παιδιών τους στο σχολείο, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, που επιβεβαιώνει κάτι που πολλοί υποψιάζονταν.

Μια άλλη βρετανο-δανική επιστημονική έρευνα βρήκε ότι τα παιδιά που έχουν υποχρεωθεί σε συχνές μετακομίσεις, ως ενήλικοι πλέον έχουν χειρότερη ψυχική υγεία και ρέπουν στην αντικοινωνική συμπεριφορά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Ρεβέκα Λιβάιν Κόλεϊ του Κολλεγίου της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Child Development" της αμερικανικής Εταιρείας Ερευνών για την Ανάπτυξη του Παιδιού, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 19.200 παιδιά, από το νηπιαγωγείο έως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι μετακομίσεις βλάπτουν γενικά τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, όχι όλων ανεξαιρέτως, αλλά πολλών από αυτά. Η αρνητική επίπτωση είναι μεγαλύτερη, όσο μικρότερο στη ηλικία είναι το παιδί, οπότε μπορεί να εμφανίσει επίσης ελλείμματα στις κοινωνικές δεξιότητές του, καθώς επίσης προβλήματα συναισθηματικά και συμπεριφοράς, τα οποία πιθανώς διαρκούν για χρόνια μετά.

Σε πιο μεγάλη ηλικία και στην αρχή της εφηβείας, οι αρνητικές συνέπειες (π.χ. στις ικανότητες ανάγνωσης και μαθηματικών) είναι λιγότερο έντονες και διαρκούν, επίσης, λιγότερο χρόνο.

Όμως όσες περισσότερες μετακομίσεις κάνει μια οικογένεια, τόσο συσσωρεύονται τα προβλήματα για τα παιδιά, αυξάνοντας το στρες και τους κινδύνους για την υγεία τους, εκτός από την επιδείνωση των ικανοτήτων τους στα μαθήματα.

Η μελέτη δείχνει ότι επιπτώσεις έχει και η συχνή αλλαγή σχολείων, ακόμη και αν το παιδί μένει στο ίδιο σπίτι. Γενικότερα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η μελέτη επιβεβαιώνει τη σημασία της σταθερότητας για τα παιδιά.

Η δεύτερη μεγάλη έρευνα, με επικεφαλής τον Ρότζερ Γουέμπ του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ασφάλειας του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η οποία δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine", ανέλυσε στοιχεία για όσους Δανούς γεννήθηκαν μεταξύ 1971-1997 και κατέγραψε κάθε μετακόμισή τους έως την ηλικία των 15 ετών.

Στη συνέχεια, η συχνότητα των μετακομίσεων συσχετίσθηκε με τα κατοπινά αρχεία αυτών των περίπου 1,5 εκατομμυρίων ατόμων, εωσότου γίνουν 45 ετών. Η Δανία είναι η μόνη χώρα όπου θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια μελέτη, καθώς τηρούνται αναλυτικά στοιχεία τόσο για τις μετακομίσεις κάθε ατόμου, όσο και για συμβάντα στη ζωή του όπως απόπειρες αυτοκτονίας, εγκληματικότητα, ψυχικές παθήσεις, κατάχρηση ουσιών, βίαιοι θάνατοι κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι το 37% των 1,5 εκατ. ατόμων είχαν μετακομίσει έστω μια φορά έως τα 15 τους. Οι περισσότερες μετακομίσεις είχαν γίνει όταν ακόμη ήσαν νήπια. Η μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με τις συχνότερες μετακομίσεις κινδύνευαν αναλογικά περισσότερο αργότερα στη ζωή τους να εκδηλώσουν προβλήματα συμπεριφοράς, ψυχικής υγείας, παραβατικότητας κ.α.

Ιδίως οι απανωτές μετακομίσεις στην ηλικία των 12-14 ετών αύξαναν σημαντικά τον κίνδυνο για βίαιη συμπεριφορά ή για απόπειρα αυτοκτονίας. Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι ο αυξημένος κίνδυνος από τις συχνές μετακομίσεις δεν αφορά μόνο τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, αλλά κάθε κοινωνικοοικονομικού επιπέδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • χαχαχα Καλή απορία! Κι αφού πιάσαμε 💩συζήτηση... κλύσμα κάνουν πάντα;;; Τα έχω τόσο μπλεγμένα στο κεφάλι μου... Κι αν ναι, σε ποια φάση στο πλάνο τοκετού μπαίνει; Φαντάζομαι με το που φτάνεις στο μαιευτήριο.... 
    • Άσε άσε...κι εμείς έχουμε ξενερώσει φουλ... Είχα ήδη κάποια red flags από πριν, αλλά έκανα ότι δεν τα βλέπω λόγω του καλού ονόματος που έχει... Τελικά άμα κάτι σε χαλάει, δεν πρέπει να το αφήνεις. Δεν κάνουν όλοι για όλους! Τίποτα δεν έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Μεθαύριο έχουμε τον επανέλεγχο κι εκεί θα κριθούν όλα. Κοντός ψαλμός αλληλούια.... Θα δούμε αν έχει αυξηθεί η τιμή και πόσο... θα ακούσουμε τη γνώμη του εμβρυομητρικού που είχε μιλήσει μόνο για μαγνητική και βλέποντας και κάνοντας... Φυσικά και θα αναζητήσω δεύτερη γνώμη αν δεν τα βρει καλά τα πράγματα, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Στείλτε μου όλη τη θετική σας ενέργεια!!
    • ααα και εγώ νόμιζα οτι μόνο ο δικος μου το κάνει 😂😂 τι στο καλο; γιατι το κάνουν αυτο;😂😂 εγω κορίτσια δεν πάω πουθενά εκτος απο την πεθερά μου ( ουτε στη μαμα μου τοσο συχνά γιατί ο αδερφός μου παει Πέμπτη Δημοτικού και φοβάμαι μην φερει καμία ίωση) και οταν τυχει σε κανένα γιατρό και πίσω 🤷 ο νονός έρχεται εκει στο σπίτι της πεθεράς και βλέπει τον μικρούλη... αυτές είναι οι συναναστροφές μας... μέχρι τώρα μόνο 2 φιλες μου εχουν έρθει στο σπίτι...
    • Σήμερα έχω ραντεβού μαζί του για να του δείξω τον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε με τον εμβρυομητρικό στις αρχές του μήνα, να συζητήσουμε το πλάνο τοκετού που ετοίμασα και λογικά θα μου γράψει το τεστ για τον στρεπτόκοκκο και το παραπεμπτικό για τον τοκετό. Είναι κάτι διαδικαστικά... Επίσης! Ξέχασα να σας πω ότι έκανα και τις εξετάσεις του 3τριμηνου και σοκαρίστηκα 😬 Θυρεοειδής μια χαρά Σίδηρος παρόλο που αυξήσαμε τη δόση σε δεύτερο χάπι καθημερινά από 20 έπεσε στο 18 😒 αλλά τλχ αιματοκρίτης και αιμοσφαιρίνη είναι στα κατώτατα φυσιολογικά  Ουρά όλα κομπλέ, καθαρά  Και τώρα το τρελό της υπόθεσης 🥁🥁🥁 Μου έβαλε και χοληστερίνη που λέτε γιατί είχα να κάνω απ' τον πρώτο τρίμηνο... Τότε ήταν 220 - ανεβασμένο μεν αλλά χαμηλότερο δε απ' τις προηγούμενες εξετάσεις μιας και έκανα ειδική διατροφή λόγω του ότι έχω κληρονομικά αυξημένη χοληστερίνη. Και τώρα.... 370!!!! Έπαθα σοκ! Ο γιατρός στο τηλ μου είπε περιληπτικά ότι στο 3ο τρίμηνο είναι αναμενόμενο να ανέβει η χοληστερίνη σε υψηλά επίπεδα γιατί το μωρό τη χρειάζεται για να πάρει βάρος και να χτίσει λίπος όσο προετοιμάζεται για τη γέννα... Αλλά και πάλι οι φυσιολογικές τιμές είναι 200-300. Είπε θα το συζητήσουμε σήμερα 😬😬😬 με βλέπω σε διαιτα πάλι.... Αλλά δε ξέρω ρε κορίτσια, ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου, εντάξει τρωω τη φέρουσα μου δε λέω, αλλά 370... Στα πέναλτι είμαι 🤣🤣🤣🤣
    • Αφήστε κορίτσια, αυτό το ντοπλερ εγώ θα το κάνω στις 35 εβδ (σήμερα είμαι 33+1)! 😂😂  Είναι επειδή έχω κάνει ήδη 2 υπερήχους που παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη του εμβρύου, μητριαιες κτλ οπότε μας παίρνει είπε ο γιατρός να το βάλουμε λίγο πιο μακριά. Τώρα τι να πω, απλά ανυπομονώ να τον δω κι εγώ ξανά 3/4D που λέτε να δούμε την πρόοδο ως προς τα χαρακτηριστικά! Πάλι καλά είχα κάνει σ εκείνο το ο ιδιωτικό κέντρο στις 21 εβδ 😅 απλά έχω την περιέργεια να δω πως εξελίχθηκαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου από τότε, αλλά θα μου πείτε σε λίγο καιρό θα τον δω και λάιβ 😂😂 @Kiddo μου εσύ πως είσαι; Είδα ότι σε προβλημάτισαν οι μετρήσεις στις μητριαιες αλλά πραγματικά πιστεύω με την αύξηση του σαλοσπιρ που σου έδωσε όλα θα πάνε καλά ! Σε μένα πάντως το "πρόβλημα" εξαλείφθηκε, πλέον είναι εντός ορίων 🙏🏻 @MarMar90κορίτσι μου με προβλημάτισε κι εμένα η αντίδραση του γιατρού σας και ήθελα να σου γράψω ότι συμφωνώ απόλυτα Μ αυτά που προείπαν όλα τα κορίτσια εδώ! Δε μου άρεσε καθόλου αυτό το "εγώ σα γιατρός δε θα ανησυχούσα, αλλά σα πατέρας θα το έψαχνα"! Δλδ τι πάει να πει αυτό; Επίσης η αμνιο σ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δλδ τι θα προσφέρει; Μόνο παραπάνω άγχος + το ρίσκο προωρότητας.... Τελικά που καταλήξατε; Πήρατε δεύτερη γνώμη;  Εύχομαι να πάνε όλα καλα ♥️♥️♥️
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...