Μετάβαση σε περιεχόμενο

εκπαιδευτικό video για τον θηλασμό

Recommended Posts

Ωραίο το βιντεάκι! Έχω μια ερώτηση: Καμιά συμβουλή για όταν κατεβαίνει το γάλα; Εξακολουθώ να θηλάζω όταν το παιδί ξυπνάει αλλά νιώθω ότι έχω υπερπαραγωγή!!!! Και επειδή οι θηλές μου είναι ακόμα ελαφρώς τραυματισμένες και ματώνουν, θηλάζω ένα στήθος το γεύμα....

Σήμερα κατέβηκε το γάλα αλλά έχω μια μικρή ανησυχία τι θα κάνω αν γεμίσει απότομα το στήθος...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αθηνά ηρέμησε :)

Δεν νομιζω να υπάρχει θεμα υπερπαραγωγής , ισως αυτο που νιωθεις ειναι το "πρήξιμο" του στήθους που συμβαίνει σε πολλες γυναικες τις πρώτες μερες .

Θηλαζε το μωράκι σου οσο θέλει καθε φορά και προσεχε τις πάνες του . Για να αισθανθεις λιγο καλύτερα , αν το στηθος σου το νιωθεις βαρύ και σκληρό , κανε ζεστά ντουζάκια και μαλάξεις . Καλυτερα μολις βγεις απο το μπανιο να θηλάζεις το μωρό , θα ειναι πολυ ευκολο και για τις δυο σας . Οι κρυες κομπρέσες βοηθούν επισης να φυγει το οιδημα .

Ολα καλά σου ευχομαι και προπάντων λιγότερο αγχος ! :)

Πολυ ωραιο το βιντεακι σου. Στο βιβλιο που διαβαζω τωρα για το θηλασμο "θηλασμος μια υπεροχη σχεση" λεει οτι σε καθε γευμα καλο ειναι να μαθαινει το μωρο να τρωει απο το ενα στηθος μονο για να ξεδιψαει με το αρχικο γαλα και χορταινει με το παχυ γαλα που βγαινει στο τελος και να αποκοιμιεται αν θελει γιατι περιεχει στο τελος χαλαρωτικες ουσιες για το μωρο. Επισης με αυτον τον τροπο αποφευγονται κ οι εμετοι. Αλλα αν ενα μωρο εχει μαθει να θηλαζει και απο τα 2 στηθη δεν ειναι αναγκη να του αλλαξεις τις συνηθειες. Επισης λεει οτι και αιμα να πιει το μωρο απο μια θηλη που ειναι ερεθισμενη δεν παθαινει τιποτα αφου τοσο καιρο στην κοιλια της μανας του τρεφοτανε μεσω του αιματος της.

Κορίτσια σας ευχαριστώ. Χαλάρωσα λίγο. Στο νοσοκομείο μου είπαν να μην ανησυχώ για το αίμα. Απλά στεναχωρέθηκα που άρχισε με αυτόν τον τρόπο. Θα στρώσει σιγά σιγά που θα πάει! Για την ώρα γίνομαι βεντούζα στο ταβάνι όταν μου πιάνει το στήθος!!!!

Athina να σου ζήσει το μωράκι,

και εγώ στην αρχή αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα ,έκλαιγα από τον πόνο.Να βελτιώσεις όσο μπορείς τη στάση του παιδιου και να βάζεις στις θηλές σου συνέχεια μετά απο κάθε θηλασμό την αλοιφη LAnsinoh.Εμένα με βοήθησε πολυ αυτή η αλοιφή.Υπομονή.

Βασω πολύ ωραίο το βιντεακι κρίμα που το ειδα λίγο αργά

πλέον δε μπορώ να αγκίξω το στήθος μου με πονάει μεχρι τρεις μέρες την θήλαζα και πλεόν το βγάζω με θήλαστρο :dry: προσπαθώ με κοχύλια να το επαναφέρω τα οποία δεν έρχονται οι θηλές σε επαφή με τα ρούχα με τα επιθέματα δε ξέρω τι αλλο να κάνω τα χω δοκιμάσει όλα νομίζω

Στην περίπτωσή μου, η μικρή θηλάζει για 10 λεπτά και μετά απο λίγο πάλι τα ίδια... Από το πρώτο παιδί οι θηλές μου είχαν κοπεί και τώρα παρόλο που το βάζω σωστά το παιδί στο στήθος οι πληγές επανήλθαν. Βάζω λανολίνη συνέχεια αλλά πάλι ματώνουν. Τώρα το αφήνω να τρέξει λίγο πριν το πιάσει το παιδί και πονάω λίιιιιιγο λιγότερο.

Σκέφτομαι να της δώσω πιπίλα για να ανακουφιστώ λίγο και να προσπαθήσω να της δίνω 1 κανονικό γέυμα και όχι να το σπάει σε 3-4 μικρά! Τι λέτε; Αξίζει να δώσω πιπίλα;

Αθηνά μου , η πιπίλα φοβαμαι θα σας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Υπαρχει κινδυνος συγχησης θηλών , κινδυνος το μωρό να χασει γεύμα .... Ειναι πολυ μικρό ακομα το μωράκι σου , το στομαχάκι της ειναι οσο ενα κεράσι ...ποσο μεγάλο γεύμα να κάνει ?

Καταλαβαίνω πως πονας αλλα πρεπει να το παλέψεις μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχία .

Φιλια και υπομονή !!!:)

Το δοκίμασα μια φορά με την πιπίλα και ήταν δράμα. Δεν της τη δίνω ακόμα. Είναι όντως πολύ μικρή! Πέρα από το γεγονός ότι για 3 ώρες μπορεί να ζητάει το στήθος μου και πονάω, μερικές νύχτες μέχρι τώρα ήταν πραγματικά δύσκολες. Χτες ήταν ξύπνια 2-8:30!!!!

Βέβαια όταν τη ζυγίσαμε είχε πάρει 300 γραμμάρια σε 3 μέρες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...