Μετάβαση σε περιεχόμενο

peg niki

Recommended Posts

καλησπέρα.

ειμαι νέο μέλος και πήρα το θάρρος να επικοινωνήσω το θέμα μου, και αν κάποια θα μπορουσε να μας βοηθήσει σχετικά. Με το συζυγό μου ενδιαφερόμαστε να ιυοθετήσουμε ενα παιδάκι ( και δύο αδελφάκια δεν θα μας πείραζαν). Το θέμα είναι ότι ενδιαφερόμαστε για ιδιωτική ιυοθεσία διότι σε συνάντηση που ειχαμε σε ένα ίδρυμα , έτσι όπως μας τα εϊπανε , τριάντα ζευγάρια φύγαμε απελπισμένα. Θα πρακαλούσα λοιπόν εάν κάποια από εσάς γνωρίζει που μπορούμε απευθυνθούμε και τι κινήσεις να ακολουθήσουμε , ας κάνει μία επικοινωνία μαζί μου . 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια μπει στη διαδικασία να μας βοηθήσει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στις πριν 22 ώρες, ο/η peg niki είπε:

καλησπέρα.

ειμαι νέο μέλος και πήρα το θάρρος να επικοινωνήσω το θέμα μου, και αν κάποια θα μπορουσε να μας βοηθήσει σχετικά. Με το συζυγό μου ενδιαφερόμαστε να ιυοθετήσουμε ενα παιδάκι ( και δύο αδελφάκια δεν θα μας πείραζαν). Το θέμα είναι ότι ενδιαφερόμαστε για ιδιωτική ιυοθεσία διότι σε συνάντηση που ειχαμε σε ένα ίδρυμα , έτσι όπως μας τα εϊπανε , τριάντα ζευγάρια φύγαμε απελπισμένα. Θα πρακαλούσα λοιπόν εάν κάποια από εσάς γνωρίζει που μπορούμε απευθυνθούμε και τι κινήσεις να ακολουθήσουμε , ας κάνει μία επικοινωνία μαζί μου . 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια μπει στη διαδικασία να μας βοηθήσει

Η ιδιωτική υιοθεσία ανηλίκου είναι μια διαδικασία που διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά σε σχέση με τη δημόσια υιοθεσία (δηλ. υιοθεσία παιδιού από ίδρυμα), η οποία μπορεί να διαρκέσει και αρκετά έτη.

Αυτός που υιοθετεί ανήλικο πρέπει να είναι ικανός για δικαιοπραξία, να έχει συμπληρώσει τα τριάντα του χρόνια και να μην έχει υπερβεί τα εξήντα. Η διαφορά ηλικίας του υιοθετούντος με το τέκνο δεν πρέπει είναι μικρότερη από 18 έτη και μεγαλύτερη από 50. Σε περίπτωση υιοθεσίας και από τους δύο συζύγους, οι προϋποθέσεις αυτές αρκεί να συντρέχουν στο πρόσωπο μόνο του ενός. Ο έγγαμος δεν μπορεί να υιοθετήσει χωρίς τη συναίνεση του συζύγου του, η οποία παρέχεται αυτοπροσώπως με δήλωση στο δικαστήριο.

Συνήθως η διαδικασία ξεκινάει από ένα ζευγάρι, το οποίο με κάποιον τρόπο, συνήθως ερχόμενο σε επαφή με κάποιο ιατρικό κέντρο ή κάποιο γυναικολόγο, βρίσκει ένα βρέφος, το οποίο μόλις έχει γεννηθεί, ή πρόκειται να γεννηθεί, για υιοθεσία. Η υιοθεσία τελείται δικαστικά με αίτηση του υποψήφιου θετού γονέα, αφού λάβουν χώρα πρώτα κάποια στάδια υποχρεωτικά. Για να υιοθετηθεί ένας ανήλικος χρειάζεται να συναινέσουν ενώπιον του δικαστηρίου οι γονείς του αφού συμπληρωθούν τρεις μήνες από τη γέννηση του τέκνου. Στην πράξη, οι περισσότεροι υποψήφιοι θετοί γονείς παραλαμβάνουν από το νοσοκομείο το τέκνο μόλις γεννηθεί ήδη και πριν την παρέλευση του τριμήνου και δίδεται από τους φυσικούς γονείς μια πρώτη συναίνεση και βέβαια μετά την παρέλευση του τριμήνου πρέπει να ακολουθήσει και η κανονική συναίνεση.

Πριν από την τέλεση της υιοθεσίας διεξάγεται από την αρμόδια για τις υιοθεσίες κοινωνική υπηρεσία της Περιφέρειας, επισταμένη κοινωνική έρευνα η οποία οδηγεί σε ένα πόρισμα κατόπιν συνεντεύξεων που θα ληφθούν από τους θετούς γονείς και το οποίο πόρισμα κατατίθεται στο δικαστήριο, για έκδοση δικαστικής απόφασης. Μαζί με το πόρισμα κατατίθενται στο δικαστήριο ιατρικές εξετάσεις των υποψήφιων θετών γονέων, αποδεικτικά της περιουσίας τους, καταστάσεις μισθοδοσίας και τυχόν Ε9, εκκαθαριστικό, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ποινικά μητρώα.  Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο. Όσο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία έχουν οι υποψήφιοι ή ο υποψήφιος γονέας τόσο το καλύτερο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που έχει δοθεί παιδί ακόμα και σε ζευγάρια με χαμηλό εισόδημα. Οι δε μονογονείς δεν χρειάζεται να αποδείξουν κάτι διαφορετικό, απλώς κάθε υποψήφιος μονογονέας θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει εισοδήματα όπως απαιτείται να δείξει και το ζευγάρι, χωρίς να απαιτείται να δείξει διπλά εισοδήματα καθώς αρκούν τα δικά του.  Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι είτε η υιοθεσία θα πραγματοποιηθεί από μονογονέα είτε από ζευγάρι, οι υποψήφιοι γονείς να μην είναι άνεργοι και να μην δηλώσουν μηδενικό εισόδημα, διότι θα συνεκτιμηθεί αρνητικά από το δικαστήριο.

Στο δικαστήριο απαιτείται αυτοπρόσωπη εμφάνιση τόσο των φυσικών γονέων όσο και των θετών για να συναινέσουν άπαντες για την υιοθεσία. Μόλις εκδοθεί η δικαστική απόφαση και αυτή είναι θετική, επιδίδεται στον Εισαγγελέα και μετά την παρέλευση 30 ημερών από την επίδοση, αν ο Εισαγγελέας δεν ασκήσει έφεση, τότε η απόφαση καθίσταται τελεσίδικη και έχει τελεστεί η υιοθεσία και γίνεται η εγγραφή στο Ληξιαρχείο, από το οποίο σβήνονται τα στοιχεία των παλαιών γονέων. Με την τέλεση της υιοθεσίας διακόπτεται κάθε νομικός δεσμός του τέκνου με τους φυσικούς γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν ούτε δικαίωμα επικοινωνίας με το τέκνο. Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 8-12 μήνες.

Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί κάποιες αποφάσεις που δίνουν το τέκνο σε θετή μητέρα μόνο, η οποία είναι μόνη της χωρίς σύζυγο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια απόφαση να δίδεται τέκνο σε θετό πατέρα άνευ συζύγου, τιθέμενα από πολλούς ερωτηματικά σχετικά με την αρχή της ισότητας.

Η διαδικασία της υιοθεσίας είναι απλή, όσο περίπλοκη κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, και ένα δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις, μπορεί κάλλιστα να σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα από την αρχή μέχρι την τελεσιδικία της απόφασης της υιοθεσίας.

Δικηγορικό Γραφείο
Eυγενίας Α. Φωτοπούλου 
Βασιλίσσης Σοφίας 6, T.K. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 36 24 769, 211 7 80 80 80
Fax: 210 36 24 703

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ιδιωτική υιοθεσία 
Σε αυτή την περίπτωση η υιοθεσία του παιδιού γίνεται χωρίς τη διαμεσολάβηση ιδρύματος ή κάποιας κοινωνικής υπηρεσίας αλλά με απευθείας επαφή των θετών γονέων με τους βιολογικούς. Συνήθως συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους είναι κάποιος δικηγόρος ή γυναικολόγος. Θα πρέπει να πούμε πως σύμφωνα με το νόμο,απαγορεύεται ρητά και αποτελεί ποινικό αδίκημα, η λήψη χρηματικού ή άλλου ανταλλάγματος από τους βιολογικούς γονείς του παιδιού ή τα άτομα που θα μεσολαβήσουν για τη διευθέτηση της υιοθεσίας.
Εφόσον οι υποψήφιοι γονείς έχουν βρει το παιδί που θέλουν να υιοθετήσουν, αναθέτουν την υπόθεση σ' έναν δικηγόρο, ο οποίος απευθύνεται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της περιοχής που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι. Ο κοινωνικός λειτουργός του τμήματος, θα έρθει σ' επαφή με τους φυσικούς γονείς του παιδιού, με τους θετούς και βέβαια  με το παιδί, με σκοπό να διαπιστώσει αν πρέπει να γίνει η υιοθεσία. Κύριος στόχος πάντα το συμφέρον του παιδιού. Όσον αφορά τους υποψήφιους γονείς θα πρέπει και σ' αυτή την περίπτωση να καταθέσουν  έγγραφα και πιστοποιητικά, αλλά και να έχουν προσωπικές συναντήσεις με τον κοινωνικό λειτουργό για κοινωνική έρευνα, ενώ πρέπει να συνεργαστούν  και κάποια φιλικά-συγγενικά τους πρόσωπα.
Εφ' όσον κριθούν κατάλληλοι, τότε το αρμόδιο Πρωτοδικείο προχωρά στην έκδοση απόφασης για την ολοκλήρωση της υιοθεσίας.

 

 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Απαντήσεις

  • Εγώ τα κατάφερα μετά από 1,5 χρόνο έκανα την θεραπεία με τον χάπι για την προλακτινη τώρα είναι στον μήνα μου περιμένω να γεννήσω  Θα ειμαι ειλικρινής όχι το άγχος δεν θα σου φύγει και εγώ με άγχος και στρες και νεύρα έμεινα εγκυος με ψυχολογία τέτοια δηλαδή όχι και την καλύτερη.. και εννοείται το άγχος συνεχίστηκε σε όλη την εγκυμοσύνη μέχρι και τώρα που περιμένω σε 2-3 βδομαδες να γεννήσω..  Κοιτά εγώ είχα προλακτινη ανεβασμένη 32 και μετά ξανά έκανα από 2 μήνες πήγε 70 η προλακτινη εμποδιζει να κανείς ωορρηξία όποτε πριν παρω το χάπι εγώ δεν έκανα κάθε μήνα αν και τα τεστ ωορρηξιας έβγαιναν θετικά αλλά τα ωάρια που είχα δεν ήταν γόνιμα κάπως έτσι το κατάλαβα και εγώ  Εγω σαλμπιγκογραφια δεν είχα κάνει γιατί δεν προλαβα να πάω..να πας να τα δεις σιγά σιγά να ξέρεις που βρίσκεστε εμένα μου έκανε καλό στην ψυχολογία μου όταν ξεκίνησα να το ψάχνω γιατί έλεγα τουλάχιστον δεν μένω άπραγη προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ αν δεν έχεις πάει σε ενδοκρινολόγο σου προτείνω να πας  εμενα αυτήν ήταν εμπειρία μου με λίγα λόγια.. δεν είναι εύκολο το ταξίδι αυτό για καποιες απο εμάς αλλά να ξέρεις γινόμαστε πιο δυνατές 😊
  • Κοριτσι μου πως το διαχειριστηκες αυτο? Γενικα πως διαχειριζοσουν τ αγχος...σκεφτομαθ να παω ακομα και σε ψυχολογο μηοως με βοηθησει!! Δν ξερω τι ν πω αληθεια
  • Σ ευαχριστω πολυ κοριτσι μου.... και γω ωρες ωρες αυτα σκεφτομαι πως ειμαι μικρη πως εχω ακομα μπροστα μου καιρο και απο την αλλη ανυπομονω τοσο πολυ ν κανω ενα δικο μου παιδακι...
  • Κοριτσι μου εσυ τ εχεια καταφερει?? Φευγει αραγε αυτο το αγχος? Εθπα πως τελος τ μηνα θ παω γ γεβικο γυβαικολογικο τσεκ απ παλι και θ κλεισω και σαλπιγγογραφια μετα! Κ θ κλεισω κ τ συζυγου ν παει γ σπερμοδιαγραμμα....υπαρχουν στ7φνες π λεω δν μπορω αλλο ν κοιμαμαι και ξ ξυοναω μ ρη σκεψη αυτη,πρεπεθ ν ηρεμησω και ν τ βγακω απο το μυακο μου. .αλλα οταν ερχονται οι μερες ι γονιμες ειναι δυσκολο ν μην τ εχεια στο μυαλο σου!!εχω δοκιμασει τεστ ωορρηξιας...οποτε ποναω τη βρισκω κανονικα...τους μηνες που δν ποναω στην ωορρηξια δν μπορω ν την εντοπισω οποτε μ μπαινεθ στο μυαλο και το ενδεχομενο μηοως δν κανω καθε μηνα ωορρηξια  Πφφφφ δν ξερω
  • Όσο πιο κοντά είσαι στον τοκετό, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για έναν επιτυχημένο επαναγαλακτισμο. Είσαι πολύ κοντά στον τοκετό σου. Αρχικά ελπίζω το θηλαστρο που έχεις να είναι νοσοκομειακου επιπέδου (spectra ή medela που τα νοικιάζεις με τον μηνα, διαφορετικά μπορείς να αγοράσεις το spectra από το amazon) γιατί δυστυχώς τα οικιακά δεν κάνουν καλή δουλειά στις αποκλειστικες αντλήσεις, όπως καταλαβα ότι κάνεις. Ίσα ίσα που προκαλούν και μείωση γιατί δεν αδειάζουν αποτελεσματικά το στήθος.  Επίσης με το θήλαστρο βγάζεις όσο γάλα μπορείς να αντλήσεις, όχι να παραξεις, δεν είναι δείγμα της παραγωγής σου δηλαδή. Από εκεί και πέρα, θα σου πρότεινα να έρθεις σε επαφή με σύμβουλο θηλασμού της περιοχής σου για σωστές οδηγίες. Σίγουρα δε μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να κόψεις το ξενο. Το μωρό δέχεται το στήθος? Αν ναι, αγόρασε ένα sns της medela και δίνε το έτσι. Λογικά και ο/η σύμβουλος θα σου πει ότι θα χρειαστείς καθώς θα πρέπει να κόψεις το μπιμπερο.
 • Νέες συζητήσεις

×
×
 • Προσθήκη...