Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΝΟΣ ΜΗΝΩΝ : ΔΙΑΤΡΟΦΗ ,ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Recommended Posts

Καλησπερα σας .Θα ηθελα να σας θεσω καποια ερωτηματα που εχω.Λιγο απο ολα τα θεματα θα σας γραψω,μιας και δεν εχω αρκετο χρονο να μπω σε ολα τα θεματα.Καταρχην το μωρακι μου εδω και μια μερα πασχει απο δυσκιλιοτητα..κοκκινιζει,σφιγγεται και δειχνει να ποναει.Εχει να κανει κακακια περιπου 18 ωρες!

Τα βραδια απο τις 3 μεχρι τις 7 το πρωι μενει ξυπνιος..γενικοτερα μενει ξυπνιος αρκετες ωρες την ημερα και ιδιαιτερα τις βραδινες και ειναι μολις 36 ημερων!

Δευτερον θα ηθελα να πω οτι ο θηλασμος μας κραταει περιπου ενα 2ωρο με διαλειματα..ποσο φυσιολογικο το θεωρειται αυτο?

Και τελος απλα να πω οτι το θηλαζω με θηλες σιλικονης..εχει καμια σας παρομοια εμπειρια?υπαρχει καποιο μειον με το να χρησιμοποιεις σιλικονατες-προστατευτικες θηλες?

Σας ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

BASILIKH MOY Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ 18 ΜΗΝΩΝ,Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΚΟΙΛ.ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΝΕ ΞΕΝΟ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΞΕΡΩ ΣΤΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ.ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ.ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ?ΜΗΠΩΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ?

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!

ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΟΜΩΣ.ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΟΛΥ.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΝΟΥ.ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΟΥ Ο ΥΠΝΟΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΑΦΟΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΑΓΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΑ 3-4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΦΑΙ.ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΙ, ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΙΛΑΓΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΗΜΙΦΩΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΝΟΥ...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΥΛΑΚΙ ΑΚΟΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΓΑΛΑ,ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ.ΔΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ, Η ΠΙΠΙΛΑΕΙ?

ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ?

vasiliki81 να σου ζησει το μωράκι σου ,

εμένα η μικρή μου ( 2 μηνών) είχε να κάνει κακά 3 μέρες.

Εγω τη θηλάζω αλλά δυστυχώς της δίνω και συμπλήρωμα.

Από την πρώτη μέρα βεβαια πήρα πανικόβλητη τη γιατρό και μου είπε να περιμένω και να τη βάζω στο στήθος όσο περισσότερο μπορώ και έτσι έκανα, αλλά η μικρή δεν μου έκανε τη χάρη να κάνει κάκα.

3 ολοκληρες μέρες δεν έκανε κακά και την τέταρτη μέρα της έβαλα υπόθετο γλυκερίνης.

Και αυτό συνεχίστηκε.. άλλες φορές έκανε κάθε τρείς μέρες, κάθε 2 μέρες αλλά τώρα έστρωσε,( κάνει σχεδόν αμέσως μετά το θηλασμό). η γιατρός μου έδωσε και ένα γάλα ειδικό για τη δυσκοιλιότητα.

Απ΄ότι μου είπε η γιατρός παιδιά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν μέχρι

7 ημέρες να κάνουν κακά οπότε κορίτσι μου μην ανησυχείς είναι κα΄τι το φυσιολογικό.

Στην αρχή που είχα πληγωμένες θηλές χρησιμοποιούσα και εγώ θηλές σιλικόνης αλλά η μικρή μου δεν τις πολυήθελε και ήμουν αναγκασμένη να θηλάζω και να πονάω.

έχω διαβάσει ότι το μείον των θηλών σιλικόνης είναι ότι το παιδί μπορει να πάθει σύγχιση θηλών και μετά να μη μπορεί να πιάσει έυκολα το στήθος αλλά αυτο μπορεί να το πάθει και με το μπουκάλι που χρησιμοποιώ και εγώ.Προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα σ άυτο.

Καλή χρονία Βασιλική μου

Χρόνια πολλά και να σου ζήσει το μπεμπάκι

η μπέμπα μου είναι 1,5μηνών και θηλάζω

ο παιδίατρος μου είπε τρώει όσο θέλει και στην αρχή ήμουν και γω περίπου μία ώρα ίσως και παραπάνω πολλές φορές με καθόλου σχεδόν ύπνο

μερικές φορές κοιμόταν και έτρωγε (νομίζω..εκανε θηλαστικές κινήσεις πάντως) δυσκιλιότητα δεν αντιμετώπίζουμε η διατροφή μου είναι περισότερο σούπες για να βοηθάω και την ποιότητα του γαλατος

Τις σιλικόνες τις φόρεσα και γω αλλα είχα και έχω πληγωμένες ακόμη θηλές τις οποίες τις έβγαλα αμέσως γιατί έκλεγε η μπέμπα πεινούσε και μέχρι να γεμίσει η θηλή νευρίαζε και μπερδευόταν με την δική μου με τα πολλά τις έβγαλα, εσύ γιατί της χρησιμοποιείς? η άμεση επαφή είναι σημαντική απο ότι μου έχουν πει.

Τώρα έχει δυναμόσει αρκετα η μπέμπα και τραβάει καλύτερα χωρίς να πνίγεται όπως στην αρχή και τρώει λιγότερο χρόνο

ανα τρεις ώρες το κάναμε 20' ή 25 και μερικές 30'

Επίσης επιδή έκλεγε πάρα πολύ αν δεν ήταν στο στήθος μου αναγκάστηκα και της έδωσα πιπίλα και προσπάθησα να έχουμε ενα πρόγραμμα έτσι τώρα είναι πιο ήρεμη και ξυπνάει μια φορα στις 5 τα μεσάνυχτα και μετα στις 8 περίπου το πρωί

Καθε παιδι είναι διαφορετικό όμως πρέπει να συζητήσεις και με τον παιδιατρο σου αν και εμενα δε με βοηθησε πολύ ισως γιατί δεν του έδωσα να καταλαβει το πρόβλημα που είχα

Ευχομαι να το ρυθμίσεις και να είσαστε ήρεμοι και οι δύο :)

Μην ανησυχεις στην αρχη ειναι λιγο ζόρικα :blink:

Βασιλικούλα, να σου ζήσει ο μπόμπιρας!!!

Όσον αφορά τη δυσκολιότητα, καλό θα είναι να ρωτήσεις το γιατρό σας αν και η δική μου εμπειρία με δίδαξε ότι μετά τον πρώτο μήνα δεν κάνουν κακάκια κάθε μέρα... Η διάρκεια τώρα του θηλασμού, διαφέρει από μωρό σε μωρό και από τάισμα σε τάισμα... Το σύνηθες για μας ήταν μισή ωρίτσα στο ένα στήθος (με διαλλείματα εννοείται) και μισή ώρα στο άλλο... συν κάνα εικοσάλεπτο μετά για το ρεψιματάκι της!!! ;)

Κι εγώ με θηλές σιλικόνης θήλασα μέχρι τον 6ο μήνα... Καμιά διαφορά δεν έχει για το μωρό σου στην ποσότητα και την ποιότητα της τροφής του, παρά μόνο ψυχολογικά για σένα καθώς δεν βρίσκεσαι σε ...αμεσότατη επαφή με το μωρό σου! Μην ξεχνάς απλά να της πλένεις καλά μετά από κάθε χρήση και να την αποστειρώνεις πριν τις χρησιμοποιήσεις! ;)

Καλή συνέχεια!!! ;)

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας.πραγματικα εντυπωσιαστηκα με το ενδιαφερον σας και με καλυψατε σε ολα τα θεματα.ειστε υπεροχες! να χαιρεστε τα παιδακια σας!

GEIA SOY BASILIKH!H MPEMPA MOY EINAI ENOS MHNWN KAI TRWEI TO POLU 20 LEPTA!10 APTO ENA KAI 10 APTO ALLO!MPOREI KAI LIGOTERO KAI TRWEI KATHE 3 WRES!DIABAZW OTI KAI ALLES KOPELES THILAZOYN TOSH WRA MHPWS DEN EXETE GALA POLU;OSO GIA THN DYSKILIA GIATI DEN TOY BAZEIS THERMOMETRO NA TON BOHTHISEIS;;;EGW ETSI KANW KAI BGAZEI KAI KAKA ARKETA KAI AERA KAI ETSI HREMEI!DOKIMASE TO THA SE BOHTHISEI!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΗΛΑΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΤΗ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΟΥ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...