Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΞΙΝΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΟΥΡΕΣ


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας!Θα ήθελα την γνώμη σας σε ένα θέμα που προέκυψε απο χτες το βράδι και με ταλαιπωρεί..Χτες δεν κοιμηθηκα όλο το βράδι λόγω ενοχλήσεων..όπως ξινίλες,καούρες και γενικώς κάτι σαν παλινδρόμηση..Ειμαι 7 μηνών..το συζήτησα με την ξαδέρφη μου και μου είπε οτι απο δώ και πέρα ετσι θα αισθάνομαι λογω του μωρού που παίρνει βάρος και οτι θα σταματήσει μόνο με maalox.Είχατε παρόμοια εμπειρία;Τί σας συνέστησε ο γιατρός σας;Ειναι ακινδυνα τα maalox;Σας ευχαριστώ πολύ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα! Σε καμιά περίπτωση να μην πάρεις φάρμακο και μάλιστα το συγκεκριμένο! Ό,τι σε απασχολεί να ρωτάς το γιατρό σου. Ποτέ δεν παίρνουμε φάρμακα αυθαίρετα, ούτε depon. Οι περισσότερες έχουμε τα ίδια συμπτώματα, είναι ενοχλητικά όντως. Να τρως ελαφριά γεύματα, όχι πικάντικα και βαριά φαγητά. Για να κοιμάσαι το βράδυ να τρως ελαφριά και νωρίς και με δύο μαξιλάρια για να ανασηκώνεται το κεφάλι σου, θα δεις θα νιώσεις πολύ καλύτερα! Το μυστικό είναι τα ελαφριά γεύματα και αν πάλι φας πολύ, εγώ τουλάχιστον δεν κρατιέμαι η χοντρή, να περπατάς κανένα 10 λεπτο για να βοηθήσεις την πέψη. Αν τα τηρήσεις ως δια μαγείας θα εξαφανιστούν οι καούρες, σου το λέω εγώ που εδώ και 2 εβδομάδες υποφέρω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα.Το πιο πιθανο είναι πως έφαγες λιγακι παραπάνω. Το ιδιο συμβαινει και σε μένα μόλις το παρακάνω με το βραδυνο. Οπότε η λύση είναι το ελαφρυ βραδυνο γευμα! Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

DEN KATALABENW TI EXOUN TA MALOX EMENA O GIATROS AUTA MOU PROTINE ME METRO NA PERNW KAI DEN UPARXEI PROBLIMA.MHN GINESTE TOSO APOLITES H KATHE MIA EXEI TON GIATRO THS KAI TO KALITERO EINAI NA RWTAEI AUTON GIA TO TI PREPEI NA KANEI .KAI DEPON PERNW OTAN PONAW APO TO BAROS KAI KATHE BRADU TO MALOX MOU GIA NA KIMITHW KAI MOU TA PROTINE O GIATROS MOU POU TON EM[PISTEUOME .EGW MONO AUTON AKOUW .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το πιο σωστό όντως είναι ν'απευθύνεσαι στο γιατρό σου. Εδώ απόψεις ανταλάσσουμε. Απλά γιατί να επιβαρύνει κανείς τον οργανισμό του με φάρμακα, ακόμη και depon όταν υπάρχει άλλος τρόπος. Στην περίπτωσή σου ο γιατρός σου σε παρακολουθεί και σου το πρότεινε. Όχι επειδή σου το είπε κάποιος. Κάθε οργανισμός διαφέρει και επίσης δεν ξέρεις τί φάρμακα παίρνει ο καθένας και τί αποτέλεσμα έχουν σε συνδυασμό με άλλα. Εγώ π.χ παίρνω χάπι θυροειδή και πρέπει απόλυτα να τηρώ απόσταση από το σίδηρο, γιατί θα υπάρξει πρόβλημα. Απλά για τις καούρες, επειδή είναι σύμπτωμα φυσιλογικό, μπορείς να το αντιμετωπίσεις πιο απλά και φυσικά πάντοτε με συμβουλή του γιατρού.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

TO PROBLIMA MOU HTAN H APOLITH FRASH SOU :Σε καμιά περίπτωση να μην πάρεις φάρμακο και μάλιστα το συγκεκριμένο!

EINAI APOLITH LES KAI GRAFEI TO KOUTI TOU "APAGOREUETE SE EGIOUS "

H KATHE MIA KSEREI POSO ENTONO EINAI TO PROBLIMA THS KAI TI EXEI KANEI GIA NA TO ANTIMETOPISEI KAI POU EXEI KATALIKSEI GIA NA EXEI MIA BIOSIMH EGIMOSINH.AKRIBOS A[POPSEIS ANTALASOUME OXI SINTAGES FARMAKWN KAI OUTE APAGOREUOUME APOLITA KATI XORIS NA EXOUME IDEA AN EPITREPETE H OXI.TO NA MHN FORTONOUME XIMIKA TON ORGANISMO MAS EINAI KATI UPOKIMENIKO TI EINAI FORTOMA KAI TI OXI.OTAN SOU TO EPITREPEI O GIATROS KATA THN APOPSH MOU DEN EINAI.KAI OTAN O GIOTROS SOU SOU LEEI OTI PARE KATI MHN NIOTHEIS ASXIMA KAI UPOFEREIS KAI ESU KAI TO PAIDI TOTE DEN EINAI FORTOMA XIMIKWN.PERISSOTERO FOBAME AUTA POU DINOUN OTAN KATI DEN PAEI KALA STHN EGIMOSINH KAI FORTONOUN XAPIA MHN XASEIS TO PAIDI PARA TO DEPON KAI TA ANTIOKSINA POU DEN EPEMBENOUN STHN EGIMOSINH.KAI THA MOU PEIS OTI EKINA TA DINOUN GIA TO KALO THS EGIMOSINHS ALLA AN DEIS STO XARTI POSES PARENERGIES MPOREI NA EXOUN SAYTHN THA FRIKAREIS .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κακώς σε πείραξε η φράση μου τόσο πολύ! Δεν είπα και κάτι απαράδεκτο! Τέλος πάντων δεν είμαι γιατρός, αλλά όταν αναφέρεσαι σε malox, ακόμη και όταν δεν είσαι έγκυος, συνίσταται έπειτα από συνταγή γιατρού, γιατί δεν πρόκειται για καραμέλα! Ήθελα να της τονίσω ότι καλύτερα ν' απευθύνεται στο γιατρό και όχι να ακούει ξένους. Και πολύ περισσότερο ότι είναι κάτι απλό που αντιμετωπίζεται χωρίς φάρμακο. Τώρα το τί παίρνει ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση, έπειτα από παρακολούθηση και κατεύθυνση του γιατρού του!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

OK SHMFONO APOLITA OTI PERNOUME PREPEI NA EINAI APO TON GIATRO MAS KAI NA MHN KANOUME EUTHERETA PRAGMATA .UPERTHERIODISMO EXEIS ?KALH EKSELIKSH STHN EGIMOSINH SOU KAI KOURAGIO ,TROGE POLU SIKOTI GIATI THA SOU TO ROUFAEI POLU TO SIDIRO.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Afrodith έχω βρογχοκήλη, δηλαδή δεν έχω νοσήσει. Αν δεν το παρακολουθούσα σίγουρα δε θα το προλάβαινα. Δεν υπάρχει κανένα αντίκτυπο, απλά έχω και θα έχω πάντοτε να παίρνω ένα χαπάκι. Όντως τρώω πολλές τροφές για σίδηρο, ιδιαίτερα μοσχάρι, και επειδή το κρέας ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το έχω σιχαθεί. Το συκώτι ούτε να το σκεφτώ. Πιστεύω ότι αν το φάω θα ξεράσω αμέσως. Γενικά το κρέας δεν είναι και το φόρτε μου! Περισσότερο κοτόπουλο έτρωγα! Καλά γεννάς σε λίγο; Τώρα είδα τις εβδομάδες σου! Με το καλό! όλα να σου πάνε καλά! Και σύντομα να μας γράψεις για το μωράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κορίτσια μου μια γνώμη ζήτησα κι αν εσείς χρησιμοποιήτε το συγκεκριμένο φάρμακο..μην τσακωθούμε κιόλας..πήρα το γιατρό και δεν το σήκωνε..θα τον ξαναπάρω αύριο..και θα ακολουθήσω τις συμβουλές του..Δέν θα έπαιρνα αυθαίρετα το χάπι. ευχαριστώ για τις απόψεις σας..και με το καλο τα παιδάκια σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KATRINA MOU SE KATALABENW PRIN THN EGIMOSINH ETROGA POLU KREAS .APO TOTE POU EMINA OUTE NA TO DW DEN THELW ME TO ZORI TROW MIA FORA THN EUDOMADA ,TORA DILADI PSILOARXISA PALU.TO SIKOTI KAI EGW OUTE NA TO DW .STHN ARXH EPESE STO 29 O AIMATOKRITHS MOU KAI SERNOMOUNA .SIDIRO PERNW ME TO KOUTALI POU LEEI O LOGOS GIATI ALIOS EIMAI ENA ME TO PATOMA.PROSEXE POLU ME TO SIDERO SOU KAI IDIKA POU DEN TROS KREAS.

KALE juliana DEN TSAKONOMASTE MIA DIAFONIA EIXAME KAI PERASE ALH OREKSH DEN EXW ME TIS SISPASEIS POU EXW TORA NA TSAKONOME KIOLAS:laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana δεν τσακωνόμαστε, απόψεις ανταλάσσουμε! Καθένας καταθέτει την προσωπική του εμπειρία. Αν συγκρίνουμε τί κάνει η καθεμία, θα υπάρχει διάσταση απόψεων σε πολλά θέματα. Με το καλό και εσύ να γεννήσεις το δικό σου μωράκι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οι ξινίλες και οι καούρες είναι καθημερινό ή μάλλον ολονύχτιο φαινόμενο στην περίπτωση μου. Παίρνω maalox μετά από συμβουλή του γιατρού μου. Μπορείς να το αναφέρεις στο γιατρό σου και ίσως σου συνταγογραφίσει και ο ίδιος αυτό το αντιόξινο. Εκτός από το maalox βοηθάει ένα ποτήρι γάλα μονορούφι πριν από τον ύπνο ή και 8 αμύγδαλα. Έχω ψάξει το θέμα και δεν έχω βρει στοιχεία ότι σο συγκεκριμένο σκεύασμα μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Ξέρω πολλές κοπέλες που το παίρνουν κατά την εγκυμοσύνη. Εσύ όμως ρώτησε πρώτα τον γιατρό σου που ξέρει καλύτερα τον οργανισμό σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντιμετώπισα το πρόβλημα με τις καούρες κ τις ξινίλες σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι και πριν 2-3 εβδ. Δεν έχει να κάνει το φαγητό, ούτε ελαφρύ ούτε βαρύ, εμένα με έπιανε και με λίγο νερό αν έπινα χωρίς να έχω φάει τίποτα!!!

Οσο ήταν πιο μικρό το πρόβλημα το αντιμετώπιζα με... μπανάνες, προσωπικά με βοηθούσαν, αλλά απο ένα σημείο και μετά κάθε 1-2 ώρες πεταγόμουν απο το κρεβάτι με καούρες που μου προκαλούσαν βήχα και φυσικά εμετό, ανεξαρτήτως του τι είχα φάει το βράδυ!

Ο γιατρός μου μου είπε να πάρω το maalox σιρόπι (δεν χρειάζεται ΚΑΝ συνταγή) και έπινα 1 κουταλιά το βράδυ και απο εκεί κ πέρα κοιμόμουν σαν άνθρωπος! Δεν έχει αντενδείξεις και επιτρέπεται κ σε εγκύους και στη γαλουχία ακόμα!

Ρώτα τον γιατρό σου, λύσεις υπάρχουν, ανέφερα το maalox γιατί εμένα αυτό μου έδωσε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα.εγω ειχα καουρεσ και ξινιλες μεχρι και τον 5 μηνα μετα ξεκινησανε παλι απο τον 8.Ο γιατρος μου ειπε να περνω MALLOX μεχρι 3 την ημερα.Οσο για το κρεας το συχενομουνα ουτε να το βλεπω δεν ηθελα.Το εφαγα 1 μηνα αφου γεννησα.Με το καλο το μωρακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΖΟΥΛΙΙΙΙΙΙΙ......

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ.....

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ (ΒΛΕΠΕ... ΤΟΣΤ.... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΕΣ.... ΠΙΑΤΑ...... ΧΑΧΑΧΑΧ ΕΣΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΧΘΕΣ)

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΡΜΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ?

ΦΙΛΑΚΙΑ..... Η "ΚΑΚΟΥΛΑ" ΦΙΛΗ ΣΟΥ..... ΧΕΧΕΧΕΧ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

juliana και εγώ απο τον 5ο μήνα είχα καούρες και όλοι μου έλεγαν να προσέχω τι τρώω.Αρχισα να προσεχω τη διατροφη μου αλλά δεν σταμάτησαν οι καούρες.

Ακουγα διάφορα, η κουμπάρα μου μου είπε ότι αυτη την βοηθούσε πολυ το παγωτό δοκίμασα και το παγωτό αλλά τίποτα.

Τελικά αυτό που με βοήθησε ήταν οι τσίχλες.Όταν με έπιανε καούρα έτρωγα μία τσιχλίτσα και μετά από λίγη ώρα ήμουν πολύ καλύτερα,είμαι κατά των φαρμάκων γι΄αυτο δεν πήρα malox.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΖΟΥΛΙ ΡΩΤΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα εγώ υποφέρω τους τελευταίους μήνες από καούρες και ξινίλες :angry: και όχι αν έχω φάει δεν είναι απαραίτητο:angry: ..μόνο και με νεράκι που λέει ο λόγος με πιάνει:angry: και πάντα νύχτα:angry: πολύ σπάνια πρωί και δεν μπορώ να κοιμηθώ με τίποτα με παίρνει ο ύπνος ξημέρωμα .και τώρα που έφτασα στο τέλος είναι το βάσανο το μεγάλο. Δεν ξέρω αν έχει καμία άλλη κοπέλα πρόβλημα προς τέλος της εγκυμοσύνης :dry: ??υπομονή κοριτσάκια όλα θα τελειώσουν όταν πάρουμε τα ζουζούνια μας αγκαλίτσα…..:woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana, εγώ εκτός από την αναμενόμενη παλινδρόμιση έχω και έλκος..το οποίο με έχει τσακίσει τον τελευταίο καιρό..έτσι χρησιμοποιώ συχνά πυκνά maalox (το σιρόπι κ τα μασώμενα δισκία) αλλά και πιο δραστικά φάρμακα(π.χ. Losec), των οποίων η χρήση δεν ενδεικνυται στην εγκυμοσύνη (κατά τον γιατρό μου όμως είναι προτιμότερη από μια διάτρηση στομάχου ή μια γαστροραγία). Το maalox απ΄ όσο ξέρω δεν πειράζει, αλλά όπως και να το κάνεις φάρμακο είναι. Πριν το χρησιμοποιήσεις α) ρώτα τον γιατρό σου και β) προσπάθησε να το αντιμετωπίσεις διαφορετικά (μην τρως πολύ το βράδυ και φάε 2 ώρες τουλάχιστον πριν ξαπλώσεις). Κατά τα άλλα, κάνε κουράγιο! Φιλιά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

εγω ειχα απο το τριτο μηνα καουρεσ. υπεφερα. ιδιαιτερα το βραδυ που πηγαινα να ξαπλωσω. η γιατρος μου ειπε να παρω τα simeco που ειναι μασωμενεσ καραμελες με μεντα. απο τοτε που τις πηρα βρηκα την υγεια μου, ρωτα τη γιατρο σου. δεν προκαλουν κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη. εγω ειμαι στην 37η εβδ. και εξακολουθω να τις παιρνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εγώ σώθηκα με τα γιαούρτια!! Κυριολεκτικά ένιωθα οτι κάθε κουταλιά έσβηνε μια τεράστια φωτιά!!

τι τραβάμε κι εμεις οι μανούλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...