Μετάβαση σε περιεχόμενο

Δυσκοιλιοτητα...!

Recommended Posts

Μανουλιτσες,

ειμαι στην 30η εβδομαδα-οδευω προς τον ογδοο-και επειδη τις τελευταιες εβδομαδες διπλασιασα το χαπι σιδηρου (gynotardyferon) υποφερω απο δυσκοιλιοτητα.

Γενικα, μεχρι τωρα οχι απλα δεν ειχα προβλημα αλλα ημουν τακτικοτατη.

Τωρα ομως ποναω και καμια φορα ανησυχω μηπως κανω κακο στο μωλακι μου :blush:.

Τρωω μελι, αποφευγω τα μηλα (αν και τα λατρευω) αλλα ουτε λογος για ακτινιδια και δαμασκηνα (τα σιχαινομαι). Τι προτεινετε?

Η γιατρος μου μου εδωσε και το Duphalac (σιροπι για δυσκοιλιοτητα) αλλα δεν θελω το μαθει ο οργανισμος μου και το παιρνω μονο στο απροχωρητο...

Για ριχτε καμμια εναλλακτικη.. :blush:

Α! Και μια ακομα ερωτηση- τον σιδηρο δεν τον παιρνω παντα πριν το φαγητο-ξεχναω (πειραζει)??:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aννιω μου και εγω ξεχναω συνεχεια το σιδηρο!

Στην 1η εγκυμοσυνη μου ετρωγα γιαουρτι με δημητριακα πρωι βραδυ και να σου πω την αληθεια δεν αντιμετωπισα προβλημα δυσκοιλιοτητας.

Δεν ξερω αν διαφερει από οργανισμο σε οργανισμο ή αν οντως τα δημητριακα κανουν δουλεια!

Δεν δοκιμαζεις για καμια εβδομαδα να δεις?

Αννιω ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω και εγω.Εδω και 3 βδομαδες παιρνω 3 χαπια σιδηρου απο τα 2 που επαιρνα αρχικα τη μερα πραγμα που με δυσκολευει.

Γενικα να αποφευγεις τροφες οπως το ρυζι μπανανες μηλα καροτα.

Θα πρεπει να τρως πολλα χορταρικα.Εμενα με βοηθουν πολυ τα οσπρια αλλα και το ψαρι και το σπανακι.

Αν παλι φτασεις σε σημειο σκασμου μπορεις να βαλεις και ενα υποθετο γλυκερινης με το οποιο θα εχεις 'αμεσα' αποτελεσματα αλλα και αυτο με μετρο 1 με 2 φορες τη βδομαδα.

Παντως τα δαμασκηνα ειναι πραγματικα πολυ ευεργετικα.Αφου ομως δεν τα ανεχεσαι μπορεις να τρως αποξηραμενα συκα και βερικοκα.

Δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα!

Γεια σου Αννιω!!! Είμαι 22 εβδομάδων και μολις ξεκίνησαν τα μεγάλα προβλήματα υσκοιλιότητας! Κααλαβαίνω που φοβάσαι μην συνηθίσει ο οργανισμός σου τα βοηθητικά αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε το έντερο να χουζουρεύει για πολύ! το σιρόπι που έγραψες το ΄ρνα και εγώ αλλά δεν είδα μεγάλο αποτέλεσμα. Τώρα πήνω ταννινες στην ανάγκη(διαλυόμενη σκόνη σε νερό) και έχω δι βελτίωση. Πάντως από πρακτική άποψη, θα μποόύσες να πίνεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό κάθε πρωί!!!Πίστεψεμε βοηθάει!Α!!!Και τα γιαουρτια τα ακτιβια κατά της δυσκοιλιότητας κάνουν θαύματα!Όσο για τον σίδηρο...Τα utrogestan είναι για τις συσπάσεις!!Σίδηρος είναι διάφορα άλλα. Ελπίζω να βοήθησα...:kiss:

με το καλο να ερθει το μωρακι σου....ξερω οτι τα δαμασκηνα και τα ακτινιδια κανουν καλη δουλεια....:unsure: :unsure: κανε την καρδια σου πετρα και προσπαθησε να φας...εστω για να δεις αν θα σε βοηθησουν:silly: :silly:αααααα.αυτο το γιαουρτακι που διαφημιζει η τηλεοραση το εχεις δοκιμασει...μου διαφευγει το ονομα του τωρα;) αλλιως υποθετο γλυκερινης:blush: :blush:

εγω ακομα δεν εχω μεινει εγκυος αλλα εχω φοβερο προβλημα ηδη με δυσκοιλιοτητα!! :( ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση και σε καταλαμβαινω απολυτα.. να σου πω οτι με το dufalak εγω ειχα φοβερα φουσκωματα... δοκιμασε να πινεις τσαι που ειναι και υγειινο και βοηθαει πολυ.. εμενα με βοηθουν γενικα τα τσαγια αλλα ειδικα το τσαι τριανταφυλλου.. ζητα το απο φαρμακειο αν θες να δοκιμασεις!! και παρα πολλα υγρα κυριως νερακι!! ακομα κατι σε ροφημα ειναι το γαλα ζαχαρουχο που εμενα προσωπικα με βοηθαει!! προτιμα να βρεις λυσεις εκτος φαρμακων ειναι καλυτερο για τον οργανισμο και την λειτουργικοτητα του εντερου!! ελπιζω να βοηθησα!! υπομονη!!:unsure:

XORIS NA EIMAI SIGOURI OTI THYMAMAI KALA:unsure:

MIA FILH MOU ME POLU ENTONO PROBLHMA DYSKLOILIOTHTAS EPAIRNE GALA MAGNHSIAS

ROTA TON GUNAIKOLOGO AN PEIRAZEI GIA TO MORO,EIMAI SXEDON SIGOURH,GIATI THYMAMAI POU MOU ELEGE OTI SOTHHKE.

AN MILHSO MAZI THS THA THN ROTHSO KAI THA SOU STEILO AN EPITREPETAI..;)

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΙΧΑ "ΤΕΡΑΣΤΙΟ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΦΡΙΚΑΡΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ agiolax . ΕΙΝΑΙ ΠΙΤΟΥΡΟ, ΚΑΘΑΡΑ ΦΥΤΙΚΟ, ΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΥΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ).ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ.ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ.

ΤΕΛΟΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Εγω το προβλημα το είχα απο την μέρα που έμεινα έγκυος κατοπιν μου το επιδείνωσε ο σίδηρος ενώ δεν είχα ποτε μα ποτέ προβλημα Τώρα που ημουν στον 8ο πάλι τα ίδια.

Η λύση στον καθένα ειναι διαφορετική. Εμένα με βοήθησε ο χυμος, όταν έπινα χυμους ανακουφιζόμουν. Καλη λύση ειναι το γαλα μαγνησιάς αλλα ρώτα τον γιατρο σου, συνήθως σου λενε να τα αποφύγεις όλα αυτα και να βρεις τρόπους φυσικους. Οπως φρουτα , δημητριακά κλπ.

Αννιω καλο σου βραδυ κοπελα μου δεν εισαι η μονη που εχει προβλημα δυσκηλοιοτητας το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω κ εγω:( που ειμαι στην αρχη ακομη ο γιατρος μου εδωσε ενα σιροπι το duphalac αλλα επειδη εγω προβλημα με το ζαχαρο κ αυτο ειναι πολυ γλυκο το σταματησα,ειναι αδικο να μη τρως ουτε ενα γλυκο κ να σου ανεβενει το ζαχαρο απο αυτο,τωρα προσπαθω με αποξηραμενα φρουτα κ τα γιαουρτια τα ακτιβια....κ φυσικα με μεγαλη υπομονη......;)

anniw mou...me to kalo koritsi mou...kai egw ton ksexnousa ton sidiro polles fores ...den peirazei...twra gia tin diskoiliotita sou analogws poses meres exeis na kaneis...eixa mia fili pou itan omws poli diskilia...kai pige sto nosokomeio gia na tis kanoun klisma...to mwro omws den exei problima...min agxwnesai,,,tipota den emeine...paei perase..:)

KALISPERA, KORITSIA!!! EGO EIMAI STI DEKATI EVDOMAGA KAI EGINA EDO KAI DYO VDOMADES DISKILIA.. MIA ZOH TAKTIKI IMOYN, TORA YPOFERO... AKTINIDIA, DAMASKINA VOITHANE LIGO, GIAOYRTAKIA AKTIVIA EMENA TIPOTA DEN MOY KANOYN..

MIA MERA TSANTISTIKA KAI EFAGA 3 AKTINIDIA KAI ENA POTIRI GALA, EEEEE, KATHE DEKAPENTE LEPTA ETREXA...:) ALLA DEN EINAI I LISI..

O GIATROS MOY DEN MOY EPITREPEI TIPOTE APO SIROPIA KAI TETOIA, MONO KATI FISIKO.. TROO KALA PRAGMATA, GALA ME DIMITRIAKA KATHE PROI, POLI NERO, FROYTA..ALLA...

EPISIS MOY EIPANE NA PINO ENA KOYTALAKI TOY GLIKOY ELAIOLADO NISTIKIA KAI ENA POTIRI NERO, KATHE PROI, ALLA MONO POY TOSKEFTOMAI, ANATRIXIAZOOOOOOOOOO...:woohoo: :S

tatianaki μου εγω σου προτινω να βρεις το τσαι που σε βοηθα.. εμενα με βοηθα το τσαι τριανταφυλλου.. απο φαρμακειο το βρησκεις...αν ειναι δοκιμασε και αλλα τσαγια.. ειναι βοηθητικο.. εμενα με βοηθα και το γαλα ζαχαρουχο αλλα δεν ξερω αν ισχυει για ολες... φιλακια..

κοριτσια ο λογος που πρεπει το σιδηρο να το παιρνεις πριν το φαγητο ειναι για καλητερη απορροφηση.. μαλιστα αν πιειτε και χημο πορτοκαλιου απορροφαται ακομα καλυτερα.. :) κατα τα αλλα δεν υπαρχει προβλημα οποτε κι αν το πιειτε...

MPORITE NA BALETE STHN DIATROFH SAS TROFIMA POU FERNOUN "EUKOLIA"PRWTA DAMASKINA ,MELI,FITIKES INES (LAXANIKA)GIAOURTAKIA POU BOITHANE STHN KATASTASH AUTH ,POLU NERO .MHN YPOFERETE ADIKA .EGW DEN ENIOSA DISKILIOTITA TOSO KAIRO KAI PERNW SIDERO KATHIMERINA.

Εγώ τί να σας πώ με το που τρώω μήλο αμέσως πηγαίνω στην τουαλέτα!! :) Αν φάω δαμάσκηνο δεν πηγαίνω!!!:(

Αν δεν σου αρέσουν τα ακτινίδια ή δαμάσκηνα μπορείς να τα βάλεις σε γαιουρτάκι και έτσι δεν θα καταλάβεις πολύ τη γεύση τους!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...