Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΝΟΣ ΑΤΑ ΧΕΡΙΑ


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ Κ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΖΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ Κ 6 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΣΑΜΕ Κ ΑΥΤΟ.ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΝΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ.....!!!!!!????????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

na sou zisei to moraki..po po mi to sinexiseis..

de exo akoma gennisei alla einai poli diskolo na to koimizeis sta xeria..balto sto krebataki touk as klapsei ligo..giati katalabainoun oti to klama pianei k tha to pareis aggalia k to ekmetaleyontai..

mia pio empeiri manoula tha se boithisei pio poli elpizo me mia kaliteri simbouli//

kalo kouragio

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ.Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΙΖΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ.ΕΠΑΘΕ Η ΜΕΣΗ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ..ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΠΝΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

popivou να σο ζησει ο ζουζουνος σου,εγω δεν εχω γινει μανουλα ακομα,μα όποιο βιβλιο και αν διαβασα και σε εκπομπές πο έχω ακο΄σει να μιλάνε ειδικοί ,όλα λένε ότι πρέπει να βάζεις το παιδί ξύπνιο στην κούνια του για να αποκοιμηθεί μόνο του,δεν ξέρω κατα πόσο είναι εύκολο πάντως η αλείθεια είναι ότι θα ταλαιπωρηθείτε παρα ΄πολύ αμα δεν του κοπει αυτη η συνήθεια.Καλή υπομονή!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

popivou...kserw oti einai diskolo alla stamata to twra...aston na klapsei balton ligo tin pipilitsa skepase ton ligo me tin koubertoula ta moutrakia,,,,1-2 tha piasei,,,i koubertoula gia mena pantws einai labraki;)))

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗΝ ΣΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟ ΣΟΥ ΠΕΙ.Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΩΝΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΜΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΟ ΞΑΠΛΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ.ΟΤΑΝ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΛΑΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΩ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΜΑΖΕΨΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

popivou καλημέρα και εγώ νανούριζα τον γιο μου μέχρι και 5 μηνών στα χέρια μου και πραγματυικά το απολάμβανα. Μετά τον θηλασμό το νανούρισμα, πολύ όμορφες στιγμές. Μετά αφού βάλαμε και άλλες τροφές στο διαιτολόγιο η συμβουλή του παιδιάτρου μας, την οποία και ακολουθήσαμε ήταν η εξής: τον έβαζα για ύπνο και έφευγα από το δωμάτιο εκείνος έκλαιγε, πήγαινα αμέσως τον έπαιρνα στην αγκαλιά μου του έλεγα ότι πρέπει να κοιμηθεί τώρα και έφευγα. ξαναέκλαιγε πήγαινα ξανά αλλά αυτή τη φορά όχι αμέσως καθηστερούσα λίγο (όχι πολύ), έφευγα και ξαναπήγαινα πιο αργά αυτή τη φορά, κάθε φορά δηλ. πηγαίνεις και πιο αργά αλλά μόνο την πρώτη φορά τον παίρνεις στην αγκαλιά σου. Θα σε πάρει ίσως και μια εβδομάδα, άλλωστε όλες οι αλλάγες θέλουν κάποιο χρόνο.

Όλα αυτά βέβαια όταν ξέρεις ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, όπως λερωμένη πάνα ή πυρετό κλπ. και βέβαια θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει και το κατάλληλο περιβάλλον ύπνου, δηλαδή χαμηλό φωτισμό, ησυχία και δοκίμασε και το τελευταίο γεύμα του - γάλα - να το δώσεις σε τέτοιο περιβάλλον, συνήθως τα παιδιά αποκοιμιούνται με το γάλα.

Βέβαια μπορείς να καθήσεις δίπλα από την κούνια του και να του τραγουδήσεις και κάποιο τραγουδάκι που ξέρεις ότι τον ηρεμεί.

Τώρα ο γιος μου είναι 3,5 ετών και κοιμάται μόνος του χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν δεν θέλει να κοιμηθεί κάθεται στο δωμάτιό του είτε θα παίξει είτε θα διαβάσει τα βιβλία του μέχρι να κοιμηθεί, πάντως δεν μας ενοχλεί!:)

καλή επιτυχία και να θυμάσαι ότι τα παιδιά πάντα χρειάζονται την αγκαλιά της μητέρας τους μέσα σε αυτήν νοιώθουν σιγουριά και ασφάλεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΚΟΙΜΙΖΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 1 ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΡΙΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΞΑΠΛΩΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ 10ΛΕΠΤΟ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΒΟΛΗ ΤΟΥ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φίλη popivou, σιγά σιγά πρέπει να μάθεις το μωράκι σου να κοιμάται και μόνο του... Σταδιακά όμως, μην προσπαθήσεις αμέσως να του φτιάξεις... χαρακτήρα! ;)

Εμένα με βοήθησε πολύ (γιατί το στάδιο του νανουρίσματος αγκαλιά το έχω περάσει κι εγώ...!) το ραδιόφωνο μέσα στο δωμάτιο... Λίγη μουσικούλα και ένας ελαφρύς φωτισμός για το βράδυ είναι ό,τι πρέπει... Πριν το βραδυνό ύπνο, βοηθάει κι ένα μπανάκι για να χαλαρώσει ο μικρός σου και ίσως και λίγο μασαζάκι με κρεμούλα ή λαδάκι αμέσως μετά. Τέλος, το τάισμα είναι απαραίτητο για να νυστάξει... Φρόντισε λοιπόν να προγραμματίσεις το μπανάκι μισή ώρα πριν το βραδυνό τάισμά του... Την πρώτη μέρα άφησέ τον λιγάκι να κλάψει, ώστε να δεις αν θα τα καταφέρει μόνος του... Μην το παρακάνεις όμως, δεν χρειάζεται να πλαντάξει το μικρούλι για κάνα 10λεπτο... Αν δεις ότι δεν σταματά στο τρίλεπτο, πήγαινε λίγο στο δωμάτιό του και σκύψε πάνω του (χωρίς να τον σηκώσεις) και πες του ένα νανούρισμα ή παραμύθι... Αρκεί να ακούει τη φωνή σου... Δοκίμασε να του χαϊδεύεις λίγο και τους κροτάφους... Ίσως του αρέσει και νανουριστεί έτσι...

Όσον αφορά την υπόλοιπη ημέρα, ο ύπνος του δεν είναι απαραίτητα πολύς... Φρόντισε να τον βάζεις κάτω όταν πραγματικά νυστάζει ή να τον αφήνεις λίγο μόνο του με τα παιχνιδάκια του στην κούνια, και θα κοιμηθεί όταν εκείνος το θελήσει... Ένα ράδιο ή ένα cd πάντως θα σε βοηθήσει αρκετά να έχει παρέα όταν εσύ θα κάνεις τις δουλίτσες σου και δεν θα νιώθει ότι είναι μόνος του...

Όλα όμως θα γίνουν σταδιακά... όχι με τη μία! Και θέλει πολλή υπομονή από σένα και σίγουρα όχι νεύρα γιατί όλα τα αντιλαμβάνονται τα μωρά.

Φιλιά στον άγγελό σου και καλό κουράγιο!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Popivou μου πίστεψέ με σε καταλαβαίνουμε πολλές μανούλες ,προσωπικά εγώ την αφήνω τη μικρή μου να εξαντληθεί το βράδυ και στη συνέχεια τη βάζω στο κρεββατάκι της με το φωτάκι της νυκτός αναμμένο , ένα cd με παιδικά τραγουδάκια να παίζει , τη πόρτα της ανοιχτή για να ακούει ότι είμαστε κοντά της . Παίζει λίγο μόνη της με μια κουδουνίστρα που της έχω κρεμάσει στην άκρη του κρεβατιού της και μετά κοιμάται. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Popivou γεια σου!

και εγω οπως εσυ κοιμηζα το γιο μου, κατα τη διαρκεια της ημερας στα χερια και το βραδυ μονος του, ομως κ εμενα κατα τον 6ο μηνα δεν ηθελε γιατι αρχιζε να βγαζει δοντακια κ ειχε ανυσυχια, ετσι οτι ειχα καταφερει πηγε χαμενο, ομως δεν καθυσηχασα καθε φορα τον αφηνα λιγο στην κουνια του ναδω τι θα κανει κα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Popivou γεια σου!

και εγω οπως εσυ κοιμηζα το γιο μου, κατα τη διαρκεια της ημερας στα χερια και το βραδυ μονος του, ομως κ εμενα κατα τον 6ο μηνα δεν ηθελε γιατι αρχιζε να βγαζει δοντακια κ ειχε ανυσυχια, ετσι οτι ειχα καταφερει πηγε χαμενο, ομως δεν καθυσηχασα καθε φορα τον αφηνα λιγο στην κουνια του ναδω τι θα κανει και δεν πηγαινα μεσα μεχρι να σιγουρευτω πως δεν μπορει μονος του να κοιμηθει και αφου ειχε κουραστει απο την γκρινια μολις τον επαιρνα αγκαλια κοιμοταν αμεσως. Ειναι δυσκολο να αφηνεις το παιδι σου μονο ενω αυτο ζητα αγκαλια αλλα αυτο δεν το κανει να σ'αγαπαει λιγοτερο απλα του δειχνεις τη διαδικασια του υπνου! καλη επιτυχια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να σου ζησει το παιδακι σου καταρχην...και εγω μεχρι 7 μηνων τον κουναγα στο ριλαξ..μετα τον αφηνα στην κουνια μονο του,του εβαζα πιπιλα και χαμηλο φωτισμο και ολα πηγαν καλα.βεβαια στην αρχη παραπονιοταν λιγο αλλα τον αφησα και τελικα εμαθε και κοιμαται μονος του...φιλακια:P :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ σε καταλαβαινω απολυτα. Κ εμενα η μικρη μου που ειναι 6 μηνών τα ιδια κανει. Μεχρι πριν απο 4-5 μέρες κοιμόταν το αργοτερο 8 το βραδυ κ ξυπναγε 7 το πρωί. Τώρα λυσσάει απ το κλαμα μολις την βαλω στην κουνια κ οταν καταλαβαινει οτι θα την ετοιμασω για υπνο δεν θελει και να θηλάσει. Χθες την αφησα μεχρι που πλανταξε αν και η ψυχη μου το ξερει πως αισθανομουν. Δεν κερδισα τιποτα ομως κ στο τελος ενώ προσπαθουσα τοσες ωρες κοιμηθηκε τις 11 και ενώ κ τα δικά μου νευρα ειχαν γινει κορδονια. Ειμαι στην ιδια θεση κ πραγματικα κ εγω δεν ξερω τι να κανω γιατι εμενα γκρινιαζει κιολας. Κ αγκαλια να την παρω να την κουνησω ενω μεχρι τωρα τησ αρεσε τωρα κανει σαν υστερικια κ το μπανιο της εκανα κ της τραγουδησα κ την κουνησα αλλα εγω δεν βρηκα ακρη, την εφαγα με το ματι μου που ελεγα τι καλο παιδι που κοιμαται απο νωρις σερι κ μ αφηνει κ εμενα λιγο να χαλαρωσω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα μωράκια γυρω στον 6ο μηνα , περνάνε την πρώτη μεγάλη προσκόλληση με την μητέρα . Δυστυχώς τα περισσοτερα βιβλία και οι παιδιατροι προτινουν να αρχίσει η "εκπαιδευση υπνου" καπου εκει στον 6ο μηνα :(

Να αφηνουμε λεει το μωρο μας να κλαιει γιατι ετσι θα μαθει ....

Οσοι μπορουν και πιστευουν σ΄αυτη τη θεωρία καλα κανουν και την ακολουθουν .

Προσωπικά βρισκω σκληρό και άκαρδο να αφηνω το μωρό μου να κλαιει ενω με χρειάζεται . Προσπαθώ και βρίσκω τροπους ωστε να μπορω να ξεκουράζομαι και γω και να ηρεμει και εκεινη ευκολα .

Η μικρή μου το βλέπω πως οταν με νιωθει διπλα της κοιμάται πολυ πιο ευκολα και πιο βαθιά .

Ακουσες πολλές γνώμες , φιλτραρε τες και βρες τον δικό σου τροπο . Αυτον που θα βολεύει εσενα και το μωρακι σου:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...