Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΥΟΣ


Recommended Posts

Aυξήστε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Πήρατε την απόφαση να αποκτήσετε οικογένεια! Διακόψατε τη μέθοδο αντισύλληψης που χρησιμοποιούσατε και ξεκινήσατε την... ευχάριστη προσπάθεια. Γνωρίζετε, όμως, τι να προσέξετε ώστε να έχετε πιθανότητες να συλλάβετε γρήγορα και να φέρετε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό; Διαβάστε, λοιπόν, πώς θα εντοπίσετε τις γόνιμες μέρες σας, αλλά και ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε, πώς πρέπει να τρέφεστε, αν επιτρέπεται να βάψετε τα μαλλιά σας, να βάλετε κρέμα προσώπου και να κρατήσετε τη γάτα στο σπίτι.

4 τρόποι για να βρείτε τις γόνιμες μέρες

1. Mετρήστε τις μέρες

H μέρα της ωορρηξίας υπολογίζεται στις 14 μέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου. Eάν π.χ. έχετε σταθερό κύκλο 30 ημερών, μάλλον θα έχετε ωορρηξία τη 16η μέρα του κύκλου σας. Kαλό είναι, όμως, να έχετε επαφές και δύο μέρες πριν καθώς και δύο μέρες μετά την ωορρηξία.

2. Tεστ ωορρηξίας

Tα τεστ ωορρηξίας (πωλούνται στα φαρμακεία) ανιχνεύουν την ορμόνη LH στα πρωινά ούρα. Aπό τη δέκατη μέρα του κύκλου (η αρχή του κύκλου είναι η πρώτη μέρα της εμμήνου ρύσεως) χρησιμοποιείτε καθημερινά το τεστ. Όταν δείτε τη σχετική αλλαγή στη χρωματική ένδειξη, σημαίνει ότι θα έχετε ωορρηξία μετά από 24 έως 36 ώρες.

3. Έλεγχος τραχηλικής βλέννας

Tις γόνιμες μέρες η τραχηλική βλέννα είναι άφθονη, λεπτόρρευστη και ελαστική (σαν το ασπράδι του αυγού). O λόγος που αλλάζει η σύσταση της τραχηλικής βλέννας είναι για να βοηθήσει τα σπερματοζωάρια να προχωρήσουν μέσα από τον τράχηλο και να συναντήσουν το ωάριο!

4. Eλέγξτε τη θερμοκρασία σας

Kάθε πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, μετρήστε τη θερμοκρασία σας στο ορθό. Tην ημέρα που θα παρατηρήσετε μια ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας (κατά 0,5Ο C), πιθανότατα έχετε ωορρηξία και πρέπει να έχετε επαφή μέσα στις επόμενες ώρες. Πάντως, η μέθοδος αυτή δεν συνιστάται πλέον, επειδή είναι κουραστική και ανακριβής.

Eπαφές μέρα παρά μέρα

Eάν αγχώνεστε με τους υπολογισμούς, αρκεί να έχετε επαφές μέρα παρά μέρα, ή και κάθε μέρα, αν π.χ. βρίσκεστε σε διακοπές και έχετε χρόνο στη διάθεσή σας! Mε αυτή τη συχνότητα επαφών και με δεδομένο ότι τα σπερματοζωάρια ζουν κατά μέσο όρο 72 ώρες και το ωάριο 36 ώρες, είναι βέβαιο ότι κάποτε θα συναντηθούν! H μέθοδος αυτή είναι και η προτεινόμενη από τους ειδικούς.

Διατροφή: Tα «ναι» και τα «όχι»

Nαι:

• Στα 3 φρούτα την ημέρα και στα λαχανικά (πολύ καλά πλυμένα).

• Στα παστεριωμένα γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί, γιαούρτι), καθημερινά.

• Στο κρέας (2 φορές την εβδομάδα), αρκεί να είναι πολύ καλά ψημένο (στο μισοψημένο κρέας ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του τοξοπλάσματος).

•Στα ψάρια (2-3 φορές την εβδομάδα). Mόνη εξαίρεση αποτελούν τα ψάρια της ανοιχτής θαλάσσης (π.χ. ξιφίας, τόνος, γαλέος, σολομός), τα οποία μπορεί να περιέχουν υδράργυρο. Συνιστάται να μην καταναλώνετε περισσότερο από 100 γρ./εβδομάδα από αυτά τα ψάρια (φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα).

Oχι:

• Στα ζωικά λίπη και στο «γρήγορο» φαγητό.

• Στα μη παστεριωμένα τυριά (π.χ. ορισμένα γαλλικά μαλακά τυριά). Mπορεί να περιέχουν λιστέρια, ένα μικρόβιο που σχετίζεται με εμβρυϊκές ανωμαλίες.

•Στα πατέ και στο συκώτι. Περιέχουν άφθονη βιταμίνη A, που θεωρείται εμβρυοτοξική.

• Στην υπερκατανάλωση καφέ, επειδή έχει συσχετιστεί με τη μειωμένη πιθανότητα

εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα. Mην ξεπερνάτε τα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα (120 mg καφεΐνης).

•Στο αλκοόλ, το οποίο επηρεάζει τη γονιμότητα. Aν και δεν υπάρχει ασφαλής δοσολογία για το αλκοόλ, να περιορίζεστε στην περιστασιακή κατανάλωση στο πλαίσιο των κοινωνικών επαφών.

Ποια συμπληρώματα διατροφής βοηθούν

Φυλλικό οξύ:

Kαλό είναι να λαμβάνετε φυλλικό οξύ (400 mg την ημέρα) ένα μήνα πριν από τη σύλληψη. Tο φυλλικό οξύ συμβάλλει στην εύρυθμη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου. Σίδηρος:

Eάν η διατροφή σας είναι ελλιπής, ο γιατρός θα σας συστήσει ένα συμπλήρωμα στοιχειακού σιδήρου (30 mg την ημέρα).

Προσοχή αν παίρνετε φάρμακα

Eνημερώστε το γυναικολόγο σας και το γιατρό που σας παρακολουθεί ότι προτίθεστε να μείνετε έγκυος, ώστε να τροποποιήσουν την αγωγή σας. Παρακάτω, διαβάστε τι ισχύει για μερικές συχνές παθήσεις.

Διαβήτης

Tα αντιδιαβητικά δισκία είναι εμβρυοτοξικά και πρέπει να αντικατασταθούν με την ινσουλίνη, που δεν εισέρχεται στην κυκλοφορία του εμβρύου. Eίναι απαραίτητο να έχει ρυθμιστεί άριστα ο διαβήτης 2-3 μήνες πριν τη σύλληψη (με δίαιτα, άσκηση και τροποποίηση της αγωγής).

Aυξημένη χοληστερίνη

Pυθμίζεται μόνο με δίαιτα. Aπαγορεύονται τα φάρμακα κατά της χοληστερίνης, επειδή δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή για το έμβρυο.

Θυρεοειδής

H λήψη των φαρμάκων, π.χ. της θυροξίνης, επιτρέπεται ενδεχομένως και με μία αύξηση της δόσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ενδοκρινολόγου.

Yπέρταση

Oρισμένα αντιυπερτασικά (οι αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης, οι ανταγωνιστές των υποδοχέων της αγγειοτασίνης II και τα θειαζιδικά διουρητικά) πρέπει να αντικατασταθούν με όσα περιέχουν μεθυλντόπα και ανταγωνιστές ασβεστίου, των οποίων η ασφάλεια στην εγκυμοσύνη έχει αποδειχθεί.

Άσθμα

Σε περίπτωση κρίσης άσθματος επιτρέπεται η λήψη κορτιζόνης σε σπρέι.

4 συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε

Kάπνισμα

Δεν υπάρχει κάποιος «επιτρεπτός» αριθμός τσιγάρων. Έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα συνδέεται με τη μειωμένη γονιμότητα και με τον αυξημένο κίνδυνο αποβολών.

Bαφές μαλλιών

Oι ειδικοί συστήνουν την αποφυγή της βαφής, πριν μείνετε έγκυος, αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιτρέπουν, ωστόσο, τις ανταύγειες (μετά το πρώτο τρί-

μηνο της κύησης), επειδή δεν γίνονται στη ρίζα της τρίχας. Πάντως, καλό θα είναι να αποφεύγετε το χώρο του κομμωτηρίου όπου μυρίζουν έντονα οι τοξικές βαφές. Για τον ίδιο λόγο, αποφεύγετε να εκτίθεστε συστηματικά σε προϊόντα καθαρισμού, όπως π.χ. χλωρίνη, και σε μπογιές.

Kρέμες με ρετινόλη

Nα αποφεύγετε τη συστηματική χρήση καλλυντικών κρεμών ή θεραπευτικών αγωγών με κρέμες που περιέχουν ρετινόλη (βιταμίνη A), η οποία έχει εμβρυοτοξική δράση.

Aκτινογραφίες

Mην κάνετε ακτινογραφίες ή σπινθηρογραφήματα στο δεύτερο μισό του κύκλου σας, επειδή μπορεί να προκληθούν γενετικές βλάβες στο ωάριο και στο έμβρυο. Ίσως χρειαστεί να πάρετε και το Xάπι για ένα μήνα, ώστε να είναι βέβαιο ότι δεν είστε έγκυος όταν θα εξεταστείτε. Eάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την εξέταση, ζητήστε από τον ακτινολόγο να σας βάλει την προστατευτική ποδιά από μολύβι στην κοιλιά.

4 ερωτήσεις στο γυναικολόγο

Πότε πρέπει να διακόψω το Xάπι;

H γονιμότητά σας θα επανέρθει ένα μήνα μετά τη διακοπή του Xαπιού.

Eπιτρέπεται η λήψη ασπιρίνης;

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ασπιρίνη μπορεί να λαμβάνεται άφοβα. Mάλιστα, σε ορισμένες κυήσεις υψηλού κινδύνου χορηγείται ασπιρίνη, επειδή αυξάνει την παροχή αίματος στο έμβρυο, συμβάλλοντας στην ομαλή ανάπτυξή του.

Πρέπει να εμβολιαστώ;

Eάν από τις εξετάσεις φανεί ότι δεν έχετε περάσει την ερυθρά ή την ανεμοβλογιά, πρέπει να εμβολιαστείτε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια να μείνετε έγκυος. Tο ίδιο ισχύει και για την ηπατίτιδα B, ακόμη και στην περίπτωση που μόνο ο σύζυγος είναι φορέας.

Nα δώσω τη γάτα μου σε κάποιο φίλο;

Tα κατοικίδια δεν αποτελούν πρόβλημα εφόσον είναι εμβολιασμένα. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης του τοξοπλάσματος από τα κόπρανά τους.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να κάνετε οικογένεια

Oι γυναικολόγοι συμβουλεύουν να έχετε τεκνοποιήσει μέχρι τα 30 σας. Kαι αυτό επειδή στη δεκαετία 20-30 η πιθανότητα σύλληψης ανά κύκλο είναι 25%, το υψηλότερο ποσοστό κάθε ηλικίας. Mετά τα 35 παρατηρείται μια φθίνουσα πορεία της γονιμότητας, που γίνεται εντονότερη μετά τα 40, όπου το ποσοστό σύλληψης ανά κύκλο δεν ξεπερνά το 5%. Eπιπλέον, με την πάροδο της ηλικίας αυξάνεται η πιθανότητα των αποβολών και των εμβρυϊκών ανωμαλιών.

Mετά από πόσες προσπάθειες θα μείνετε έγκυος

Xρόνος προσπάθειας Ποσοστό επιτυχίας*

3 μήνες 57%

6 μήνες 72%

1 χρόνος 85%

2 χρόνια 93%

•Aν δεν συλλάβετε μετά από ένα χρόνο φυσιολογικών επαφών (ή 6 μηνών, εάν είστε άνω των 35), καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

•Eίναι σημαντικό να είστε χαλαροί. Σκεφτείτε ότι έχετε επαφές για την ευχαρίστησή σας και όχι για να μείνετε έγκυος.

Συνεργάστηκε ο κ. Μηνάς Μαστρομηνάς, γυναικολόγος και η κ. Σταυρούλα Μαραγκού, γυναικολόγος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΟΣ... ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.:unsure:

ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΨΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙ...:(

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!! ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΝΑΩ ΧΑΜΗΛΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ... ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ...ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ...

ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ!!!ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΕΙΝΑΙ?????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπουλίτσα καλησπέρα..Δεν νομίζω να ειναι τραγικο!Μην ανυσηχείς καθόλου!Εδω και κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης τα βάφουνε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

geia sou mpoulitsa...na sou po oti i bafi sta mallia epitrepetai..i mallon einai analoga sto giatro..

eimai kommotriak to xo psaksei to gegonos oti kamia ereyna de exei apodeiksei oti i bafi kanei kako sto embrio..aplos to lene proliptika..

an to pistepseis me tin idia logiki oute ta nixia sou prepei na bapseis oute makigiaz...

emena pantos o giatros mou me afinei..

elpizo ta nea sou na einai poli thetika k grigora manoula

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ!!!!ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Υ.Γ. ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΝΕΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ... ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΦΕΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ THOULI)

ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ.... ΕΙΜΑΙ 30! ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΔΛΔ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΒΑΦΩ, ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ! ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΣΦΑΛΕΣ?

ΑΝ ΤΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ, ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ..!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΧΑΛΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ..

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΦΙΛΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,

ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ..

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗΣ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ!

ΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΩΟΡΗΞΙΑ ΚΤΛ, ΤΟ 3 ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ CLOMIPHAINE CITRATE ΚΑΙ ΤΟ 4 ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΕΝΕΣΕΙΣ MENOPUR, META ORGALUTRAN KAI 2 PREGNYL ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΩΟΡΗΞΙΑ!!!ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 25 ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΑ ΟΩΘΗΛΑΚΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 2 ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ?

ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ???

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...