Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση
Όλες οι μανούλες λίγο πολύ μοιάζουνε ! Μάλιστα έχουνε το δικό τους λεξιλόγιο. Μαμαδίστικες φράσεις και λέξεις που λένε τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.

Είναι αυτές που ακούγαμε από τη δικιά μας μαμά και σκεφτόμασταν ότι εμείς ποτέ δε θα πούμε στα παιδιά μας...κι όμως τις είπαμε! (ή θα τις πούμε) 

Δείτε παρακάτω τις δημοφιλέστερες ατάκες που χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή Ελληνίδα μάνα! Τη μαμά που λατρεύουμε!

1. Μην βγεις έτσι! Θα κρυώσεις! Πάρε μια ζακέτα.
2. Φάε κάτι. Πετσί και κόκκαλο έχεις μείνει.
3. Βάλε κάλτσες - παντόφλες! Μην είσαι ξυπόλητος!
4. Όταν φτάσετε να με πάρεις τηλέφωνο!
5  Γιατί θα φας έξω; Δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι;
6.  Εγώ στην ηλικία σου είχα δύο παιδιά.
7.  Μην πατάς εδώ, έχω σφουγγαρίσει!
8.  Ίδιος ο πατέρας σου είσαι.
9.  Δε με ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα παιδιά.
10. Όλα εγώ πρέπει να τα κάνω εδώ μέσα;
11. Δε βλέπεις τι κάνουν τα άλλα παιδιά;
12. Πάρε τηλέφωνο τον θείο σου να πεις χρόνια πολλά.
13. Έλα στο τραπέζι! Θα κρυώσει το φαγητό!
14. Όταν κάνεις κι εσύ παιδιά τότε θα με καταλάβεις/θα με θυμηθείς!
15. Να πεθάνω να ησυχάσω!
16. (στις 9 το πρωί) ΣΗΚΩΩΩΩΩ 10 και μισή πήγε και ακόμα στο κρεβάτι είσαι!
17. Αν δεν ήμουν εγώ να δω τι θα κάνατε...
18. Όλα άνω κάτω! Δεν είναι να έρθει άνθρωπος στο σπίτι! 
19. - Να σου κάνω κάτι να φας; - Όχι - Καλά εγώ θα σου κάνω και μη το τρως!
20. Μη βγεις έξω λουσμένη!
21. Θα κάνεις ζημιά! Και θα χτυπήσεις και θα φας και ξύλο"
22. Ουέ κ αλίμονό σου...
23. Φάε κάτι! Μην είσαι όλη μέρα με άδειο στομάχι!
24. Πέφτω για ύπνο..μην ακούσω ΚΙΧ!
25. Εσείς δεν είστε άνθρωποι,είστε γαϊδούρια!
26. Νομίζεις μια ζωή θα έχεις εμένα να τρέχω από πίσω σου; Αύριο μεθαύριο θα κάνεις οικογένεια!
27. Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιον έμοιασε αυτό το παιδί...
28. Στα 'λεγα εγώ. Δεν στα' λεγα? Στα' λεγα. Όχι για να μη λες ότι δεν στα 'λεγα! Αλλά δεν άκουσες τη μανούλα...
29. Ούτε το ποτήρι δεν πας στην κουζίνα..ποιος θα στο μαζέψει; Η δούλα σου;
30. Άμα φας καμιά ανάποδη θα σου πω εγώ!
31. (Έχεις αργήσει και σε παίρνει τηλ και σου λέει πριν το κλείσει:)... ΚΑΛΑ ΕΛΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.
32. - Μάνα καφέ. - Χέρια δεν έχεις; Άντε γιατί πολύ σε έχουμε καλομάθει. Υπηρέτρια με έχετε κάνει. Τι καφέ θέλεις;
33. Να προσέχεις μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό.
34. - Μαμάααααα δε το βρίσκω! - "Έτσι και έρθω και το βρω όμως ΕΓΩ θα στο δώσω να το φας!"
35.  Τι το πέρασες εδώ ξενοδοχείο;;;
36.  (Αφήνεις μια μπουκιά.) Φάε,είναι η δύναμη σου/το τυχερό σου.
37.  Για να δω τα μάτια σου. Αχ θεέ μου πάλι ήπιε.
38.  Αν δε γυρίσεις μέχρι τις 12 η πόρτα αυτή θα είναι κλειδωμένη!
39. Πάλι θα βγεις; Όλη μέρα έξω ήσουν...
40. (Καύσωνας έξω..) Πάρε ζακέτα! Το βράδυ θα βγάλει ψύχρα! 
41. Αν δεν συμμαζεύεις τα πράγματα σου θα τα βρίσκεις κάτω από το μπαλκόνι!
42. Διάβασε λίγο βρε παιδί μου! Μετά θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο
43. Να δω όταν πεθάνω τι θα κάνετε!
44. Έφαγες; Αν δεν ήμουν εγώ θα πεθαίνατε όλοι της πείνας.
45. (Στην παραλία) Στα ρηχά να είσαι!
46. Κάνε ό,τι νομίζεις!

47.Να ρωτήσεις τον μπαμπά σου!

48. Είμαι η μαμά σου και θέλω να ξέρω / Αν δεν το πεις στη μανούλα σε ποιον θα το πεις;

49. Θα σοβαρευτείς ποτέ;

50. Σ'αγαπώ!

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• 1 month later...
  • Απαντήσεις

• Κορίτσια εμένα δε θα με ενοχλούσαν αυτές οι αδιάκριτες ερωτήσεις αν τα θέματα της μητρότητας συζητούνταν όλα όχι μόνο ποτέ θα γίνουμε μάνες... Να μιλήσουμε ελεύθερα για όσες έγιναν μάνες και είχαν κακή γέννα, πολύ ζωηρά παιδιά, έλλειψη βοήθειας από παππουδογιαγιαδες, πόσο ριζικά αλλάζουν οι ζωές των γονέων, μπορεί εν τέλει ένα ζευγάρι να περνάει τόσο καλά μόνο του με ταξίδια, καριέρα, αναγνώριση που να μη θέλει να μείνει πίσω σε τίποτα για να έρθει ένα μωρό... Επίσης να μιλάμε για τις αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, την επιβίωση στα διαμερίσματα κουτιά των πόλεων με μικρά παιδιά, τις παιδικές χαρές που δεν υπάρχει δέντρο,τους βρεφονηπιακους με τις άπειρες ιώσεις, τις νταντάδες που έγιναν μόδα και χρεώνουν κατ ελάχιστον 6€ την ώρα... Να μπορεί η νέα γυναίκα να μιλά για όλα, όχι απλά να περιμένουν όλοι να χαϊδεύει ευτυχισμένη μια φουσκωμένη κοιλίτσα... 
    • Καλημερα σε όλες! Ολοκληρώσαμε και τον επανέλεγχο της β επιπέδου με επιτυχία.. Τα μωρά είναι καλά, δεν κουνιομουν για να μπορεσει να ολοκληρωσει την εξεταση και γλιτωσα στο τσακ να λυποθιμήσω πάλι! Είχα πανιάσει όλη η γιατρος μου είπε να γυρίσω αμέσως αριστερα γιατι πραγματικα χανομουν! Δεν βαριεσαι, σημασια εχει που τελειωσε την εξεταση 😅 ο ένας ο μπομπιρας δεν μας εκανε την χαρη να τον δουμε 3D και είδαμε μόνο τον ένα που τον έβγαλε και μια τέλεια φωτο! τώρα, ναι, μοιάζει με ανθρωπάκι επιτέλους ❤️ αυριο παμε για την καμπύλη ζαχάρου και την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε την μηνιαία μας μέτρηση με τον γιατρό μας! όλα καλα 😇🙏
    • Συνήθως είναι οι πιο μεγάλες ηλικίες που τα ρωτάνε αυτά δεν ξέρω αν σταματάνε και ποτέ βέβαια ακόμα και 1 παιδί να έχεις και 2 (εντάξει δεν είναι βέβαια το ίδιο)  .. εμένα γύρισαν μου είπαν αντε τώρα βάλτε μπροστά για τον γιο 🤷‍♀️ επειδή έχω 2 κορίτσια… ήταν ένας τρόπος για να δει αν έχουμε σκοπό να κάνουμε και άλλο παιδί η περιέργεια βλέπεις…  Δεν καταλαβαίνουν πόσο αδιάκριτο είναι αυτό και ειδικά αν ήξερε κιόλας για την αποβολή 😕 Λες και το κάνουν επίτηδες 🤷‍♀️αλλά αυτοί άνθρωποι δεν αλλάζουν εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε και να μην μας αγγίζουν αυτά αλλά δύσκολο.. μακάρι να έρθει μια εγκυμοσύνη σύντομα για να σταματήσουν και αυτές οι καλοπροαίρετες ερωτήσεις 
    • Καλημέρα κορίτσια ελπίζω να περάσατε όμορφα το τριήμερο  Εμείς κάναμε το πάρτυ γενεθλίων των κοριτσιών το Σάββατο η μεγάλη έκλεισε τα 3, η μικρή 1 περάσαμε ωραία η μεγάλη το χάρηκε πάρα πολύ  εχτές πήγα κοινώνησε η μικρή την τρίτη φορά μετά την βάφτιση αφήσαμε και την λαμπάδας μας, πάει και αυτό .. σήμερα φεύγουν οι γονείς οπότε θα μπούμε σιγά σιγά στην ρουτίνα μας ξανά  Αυτά τα νέα μας ! 
    • @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...