Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 320
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

Ζυμαρικό κοχυλάκι βρασμένο

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

(dressing)

ελαιόλαδο

λευκό ξύδι

αλάτι,πιπέρι,βασιλικός

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,περιχύνουμε με το dressing (τα υλικά του τα χτυπάμε μέσα σε ένα βάζο) και...απλά τρώμε!

Μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια από κίτρινο τυρί,θα ταιριάζει πολύ!

Μια παραλλαγή από το Hungry For Life !

Δημοσίευση

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

Ζυμαρικό κοχυλάκι βρασμένο

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

(dressing)

ελαιόλαδο

λευκό ξύδι

αλάτι,πιπέρι,βασιλικός

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,περιχύνουμε με το dressing (τα υλικά του τα χτυπάμε μέσα σε ένα βάζο) και...απλά τρώμε!

Μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια από κίτρινο τυρί,θα ταιριάζει πολύ!

Μια παραλλαγή από το Hungry For Life !

Δημοσίευση

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

Ζυμαρικό κοχυλάκι βρασμένο

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

(dressing)

ελαιόλαδο

λευκό ξύδι

αλάτι,πιπέρι,βασιλικός

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,περιχύνουμε με το dressing (τα υλικά του τα χτυπάμε μέσα σε ένα βάζο) και...απλά τρώμε!

Μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια από κίτρινο τυρί,θα ταιριάζει πολύ!

Μια παραλλαγή από το Hungry For Life !

Δημοσίευση

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά

Ζυμαρικό κοχυλάκι βρασμένο

1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια

1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

(dressing)

ελαιόλαδο

λευκό ξύδι

αλάτι,πιπέρι,βασιλικός

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,περιχύνουμε με το dressing (τα υλικά του τα χτυπάμε μέσα σε ένα βάζο) και...απλά τρώμε!

Μπορούμε να προσθέσουμε και κυβάκια από κίτρινο τυρί,θα ταιριάζει πολύ!

Μια παραλλαγή από το Hungry For Life !

Δημοσίευση

Pancakes

Υλικά (για 8-9-10 τηγανίτες)

2 κούπες γάλα φρέσκο

2 κούπες φαρίν απ

2 αυγά

4 κουταλιές ζάχαρη

4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 βανίλια

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα,να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

2.Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα να καλυφτεί ο πάτος του.

3.Όταν η πάνω μεριά κάνει φουσκάλες,τη γυρίζουμε από την άλλη και σε δυο λεπτά είναι έτοιμη.

Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι και καρύδια,μερέντα με μπανάνα,μήλο με καστανή ζάχαρη και κανέλλα και πολλά πολλά ακόμα που θα σκεφτούμε.

Δημοσίευση

Pancakes

Υλικά (για 8-9-10 τηγανίτες)

2 κούπες γάλα φρέσκο

2 κούπες φαρίν απ

2 αυγά

4 κουταλιές ζάχαρη

4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 βανίλια

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα,να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

2.Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα να καλυφτεί ο πάτος του.

3.Όταν η πάνω μεριά κάνει φουσκάλες,τη γυρίζουμε από την άλλη και σε δυο λεπτά είναι έτοιμη.

Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι και καρύδια,μερέντα με μπανάνα,μήλο με καστανή ζάχαρη και κανέλλα και πολλά πολλά ακόμα που θα σκεφτούμε.

Δημοσίευση

Pancakes

Υλικά (για 8-9-10 τηγανίτες)

2 κούπες γάλα φρέσκο

2 κούπες φαρίν απ

2 αυγά

4 κουταλιές ζάχαρη

4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 βανίλια

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα,να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

2.Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα να καλυφτεί ο πάτος του.

3.Όταν η πάνω μεριά κάνει φουσκάλες,τη γυρίζουμε από την άλλη και σε δυο λεπτά είναι έτοιμη.

Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι και καρύδια,μερέντα με μπανάνα,μήλο με καστανή ζάχαρη και κανέλλα και πολλά πολλά ακόμα που θα σκεφτούμε.

Δημοσίευση

Pancakes

Υλικά (για 8-9-10 τηγανίτες)

2 κούπες γάλα φρέσκο

2 κούπες φαρίν απ

2 αυγά

4 κουταλιές ζάχαρη

4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 βανίλια

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τα υλικά σε ένα μπολ με το σύρμα,να γίνουν ένας πηκτός χυλός.

2.Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα να καλυφτεί ο πάτος του.

3.Όταν η πάνω μεριά κάνει φουσκάλες,τη γυρίζουμε από την άλλη και σε δυο λεπτά είναι έτοιμη.

Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι και καρύδια,μερέντα με μπανάνα,μήλο με καστανή ζάχαρη και κανέλλα και πολλά πολλά ακόμα που θα σκεφτούμε.

Δημοσίευση

Κέικ λεμονιού

Υλικά

1 κούπα γιαούρτι

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

6 κουταλιές καλαμποκέλαιο

2 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλάκια baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

(για το γλάσο)

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά,σε ένα άλλο τα υγρά και τα ενώνουμε με ένα κουτάλι.

2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε εκεί το μίγμα.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-30' (ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα μας καθαρή).

4.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές υγρό.

5.Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και...........καταβροχθίζουμε!!

Δημοσίευση

Κέικ λεμονιού

Υλικά

1 κούπα γιαούρτι

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

6 κουταλιές καλαμποκέλαιο

2 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλάκια baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

(για το γλάσο)

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά,σε ένα άλλο τα υγρά και τα ενώνουμε με ένα κουτάλι.

2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε εκεί το μίγμα.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-30' (ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα μας καθαρή).

4.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές υγρό.

5.Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και...........καταβροχθίζουμε!!

Δημοσίευση

Κέικ λεμονιού

Υλικά

1 κούπα γιαούρτι

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

6 κουταλιές καλαμποκέλαιο

2 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλάκια baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

(για το γλάσο)

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά,σε ένα άλλο τα υγρά και τα ενώνουμε με ένα κουτάλι.

2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε εκεί το μίγμα.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-30' (ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα μας καθαρή).

4.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές υγρό.

5.Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και...........καταβροχθίζουμε!!

Δημοσίευση

Κέικ λεμονιού

Υλικά

1 κούπα γιαούρτι

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

6 κουταλιές καλαμποκέλαιο

2 αυγά

1 1/2 κούπα ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι

4 κουταλάκια baking powder

1/2 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα από ένα λεμόνι

(για το γλάσο)

1 κούπα ζάχαρη άχνη

1/2 κούπα χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά,σε ένα άλλο τα υγρά και τα ενώνουμε με ένα κουτάλι.

2.Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε εκεί το μίγμα.

3.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20'-30' (ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα μας καθαρή).

4.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ομοιογενές υγρό.

5.Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και...........καταβροχθίζουμε!!

Δημοσίευση

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά

(για τα σουτζουκάκια)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά

1/4 κούπας λάδι

1 αυγό

κύμινο (σκόνη)

σκόρδο τριμμένο

αλάτι,πιπέρι

λίγο κόκκινο κρασί

(για τη σάλτσα)

λίγο λάδι

1 1/2 κούπα χυμός ντομάτας

1/4 κούπας κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια,εκτός από το κρασί.

2.Βράζουμε τα χέρια μας με το κρασί και ζυμώνουμε τον κιμά για 5'.

3.Αν έχουμε χρόνο,τον βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες για να σφίξει.Εγώ δεν είχα χρόνο και δεν το έκανα αλλά τα σουτζουκάκια ήταν πολύ καλά.

4.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και επιλέγουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε.Εγώ τα έψησα για θέμα υγείας αλλά και βαριόμουν να τηγανίσω τόοοοοσα σουτζουκάκια (τα έβαλα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).

5.Ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6.Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' με σκεπασμένο καπάκι.

Δημοσίευση

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά

(για τα σουτζουκάκια)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά

1/4 κούπας λάδι

1 αυγό

κύμινο (σκόνη)

σκόρδο τριμμένο

αλάτι,πιπέρι

λίγο κόκκινο κρασί

(για τη σάλτσα)

λίγο λάδι

1 1/2 κούπα χυμός ντομάτας

1/4 κούπας κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια,εκτός από το κρασί.

2.Βράζουμε τα χέρια μας με το κρασί και ζυμώνουμε τον κιμά για 5'.

3.Αν έχουμε χρόνο,τον βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες για να σφίξει.Εγώ δεν είχα χρόνο και δεν το έκανα αλλά τα σουτζουκάκια ήταν πολύ καλά.

4.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και επιλέγουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε.Εγώ τα έψησα για θέμα υγείας αλλά και βαριόμουν να τηγανίσω τόοοοοσα σουτζουκάκια (τα έβαλα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).

5.Ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6.Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' με σκεπασμένο καπάκι.

Δημοσίευση

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά

(για τα σουτζουκάκια)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά

1/4 κούπας λάδι

1 αυγό

κύμινο (σκόνη)

σκόρδο τριμμένο

αλάτι,πιπέρι

λίγο κόκκινο κρασί

(για τη σάλτσα)

λίγο λάδι

1 1/2 κούπα χυμός ντομάτας

1/4 κούπας κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια,εκτός από το κρασί.

2.Βράζουμε τα χέρια μας με το κρασί και ζυμώνουμε τον κιμά για 5'.

3.Αν έχουμε χρόνο,τον βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες για να σφίξει.Εγώ δεν είχα χρόνο και δεν το έκανα αλλά τα σουτζουκάκια ήταν πολύ καλά.

4.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και επιλέγουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε.Εγώ τα έψησα για θέμα υγείας αλλά και βαριόμουν να τηγανίσω τόοοοοσα σουτζουκάκια (τα έβαλα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).

5.Ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6.Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' με σκεπασμένο καπάκι.

Δημοσίευση

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά

(για τα σουτζουκάκια)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά

1/4 κούπας λάδι

1 αυγό

κύμινο (σκόνη)

σκόρδο τριμμένο

αλάτι,πιπέρι

λίγο κόκκινο κρασί

(για τη σάλτσα)

λίγο λάδι

1 1/2 κούπα χυμός ντομάτας

1/4 κούπας κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι ζάχαρη

αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

1.Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια,εκτός από το κρασί.

2.Βράζουμε τα χέρια μας με το κρασί και ζυμώνουμε τον κιμά για 5'.

3.Αν έχουμε χρόνο,τον βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες για να σφίξει.Εγώ δεν είχα χρόνο και δεν το έκανα αλλά τα σουτζουκάκια ήταν πολύ καλά.

4.Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και επιλέγουμε αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε.Εγώ τα έψησα για θέμα υγείας αλλά και βαριόμουν να τηγανίσω τόοοοοσα σουτζουκάκια (τα έβαλα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν).

5.Ζεσταίνουμε το λάδι,προσθέτουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6.Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15' με σκεπασμένο καπάκι.

Δημοσίευση

Μηλοπιτάκια

Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου-περίπου 25 κομμάτια)

1 κούπα ζάχαρη

1-2 βανίλιες

3 αυγά

200 γραμμάρια μαργαρίνη

1/2 κιλό φαρίν απ

4 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Βάζουμε και το αλεύρι και τη βανίλια,ανακατεύουμε και έχουμε έτσι έναν πηκτό χυλό.

3.Περιχύνουμε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και τα βάζουμε και αυτά στο χυλό.

4.Στρώνουμε τα ταψιά με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ έβαλα και τα 2 ταψιά μαζί και έτσι έψησα στον αέρα).Η συνταγή λέει 25 λεπτά,αλλά τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 15 λεπτά.Βασικά,πρέπει να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμα!!!

Δημοσίευση

Μηλοπιτάκια

Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου-περίπου 25 κομμάτια)

1 κούπα ζάχαρη

1-2 βανίλιες

3 αυγά

200 γραμμάρια μαργαρίνη

1/2 κιλό φαρίν απ

4 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Βάζουμε και το αλεύρι και τη βανίλια,ανακατεύουμε και έχουμε έτσι έναν πηκτό χυλό.

3.Περιχύνουμε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και τα βάζουμε και αυτά στο χυλό.

4.Στρώνουμε τα ταψιά με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ έβαλα και τα 2 ταψιά μαζί και έτσι έψησα στον αέρα).Η συνταγή λέει 25 λεπτά,αλλά τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 15 λεπτά.Βασικά,πρέπει να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμα!!!

Δημοσίευση

Μηλοπιτάκια

Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου-περίπου 25 κομμάτια)

1 κούπα ζάχαρη

1-2 βανίλιες

3 αυγά

200 γραμμάρια μαργαρίνη

1/2 κιλό φαρίν απ

4 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Βάζουμε και το αλεύρι και τη βανίλια,ανακατεύουμε και έχουμε έτσι έναν πηκτό χυλό.

3.Περιχύνουμε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και τα βάζουμε και αυτά στο χυλό.

4.Στρώνουμε τα ταψιά με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ έβαλα και τα 2 ταψιά μαζί και έτσι έψησα στον αέρα).Η συνταγή λέει 25 λεπτά,αλλά τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 15 λεπτά.Βασικά,πρέπει να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμα!!!

Δημοσίευση

Μηλοπιτάκια

Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου-περίπου 25 κομμάτια)

1 κούπα ζάχαρη

1-2 βανίλιες

3 αυγά

200 γραμμάρια μαργαρίνη

1/2 κιλό φαρίν απ

4 μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1.Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2.Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.Βάζουμε και το αλεύρι και τη βανίλια,ανακατεύουμε και έχουμε έτσι έναν πηκτό χυλό.

3.Περιχύνουμε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν) και τα βάζουμε και αυτά στο χυλό.

4.Στρώνουμε τα ταψιά με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιές από το μίγμα με απόσταση 3 εκ. μεταξύ τους.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (εγώ έβαλα και τα 2 ταψιά μαζί και έτσι έψησα στον αέρα).Η συνταγή λέει 25 λεπτά,αλλά τα δικά μου ήταν έτοιμα σε 15 λεπτά.Βασικά,πρέπει να ροδίσουν ελαφρά και τότε είναι έτοιμα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Καλα ειμαστε 😊 εχθες πηγαμε στον γιατρο να δουμε την μπεμπα. Ειναι μια χαρα μεγαλωσε ειμαστε πια 745gr 🩷🩷🩷 καθετε εγκαρσια και οταν τεντωνεται με ποναει οποτε μου εδωσε ο γιατρος μαγνησιο για να μην κανω συσπάσεις. Μου ειπε να προσεχω την πιεση, το ζαχαρο ειναι μια χαρα ρυθμισμενο και μετα της γιορτες θα με ξανα δει.
    • Καλημέρα, διάβασα το θέμα σου με το μεγάλο σου παιδάκι και ήθελα να σου πω την εμπειρία μου μήπως σε βοηθήσει. Εμένα όταν γεννήθηκε η μικρή, η πρώτη μου κόρη ήταν 21 μηνών.  Απέναντι στο μωρό δεν έβγαλε καμία ζήλια, καμία κακή συμπεριφορά. Ίσα ίσα ήταν όλο γλυκες και αγάπες. Αλλά ηταν προφανές ότι έπαθε σοκ από την όλη συμπεριφορά της. Τη νύχτα ξυπνούσε συνεχώς και με φωναζε. Μόλις έφευγα ξυπνούσε. Γκρίνια πολλή, ξεσπάσματα, άρνηση για όλα. Αλλά εμένα κόλλησε ακόμα περισσότερο μαζί μου. Εκτός κ αν υπήρχε κ άλλος φροντιστής μπροστά, πχ η μαμά μου, ήθελε μόνο εκείνη.  Αυτό που βοηθάει είναι φυσικά ο χρόνος. Θα συνηθίσει σιγά σιγά και θα βρείτε ισορροπίες. Επίσης, τα γνωστά που λένε παντού αλλά πραγματικά πιάνουν.. Να συμμετέχει το μεγάλο στη φροντίδα του μωρού, πχ φέρε μου την πάνα του μωρού κλπ. Νιώθει ότι συμμετέχει και δεν είναι αποκλεισμένο. Να περνάτε χρόνο οι δυο σας μόνο, έστω κ μισή ώρα όταν κοιμάται το μωρό, ώστε να συνδεθείτε ξανά.  Μην στεναχωριέσαι, θα το ξεπεράσει το μικρουλι σου, απλά δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τη νέα κατάσταση και τα συναισθήματα του. Να σου ζήσουν 🩷
    • Καλημέρα κορίτσια!  Πως είστε; Τι νέα; Τι συμπτώματα; Πως προχωράτε;
    • Καλησπερα κοριτσια,τι κανετε? Εμας σημερα μας εσκασε το πρωτο δοντακι και ειναι ετοιμο και το αλλο διπλα. Κατα τυχη το ειδα,ειχαμε παει σε μια χριστουγεννιατικη εκδηλωση στην εταιρια του αντρα μου και οπως την αλλαζα εκλαιγε και ετσι το ειδα. Επισης την εβαλα αγκαλια σε εναν που ειχε ντυθει Αγιος Βασιλης και ενω περιμενα να τρομαξει αυτη καθοταν αραχτη!   Βρε κοριτσια πως ξεπεταγονται ετσι γρηγορα? Σαν χθες μου φαινεται που γεννησαμε.
    • Καλησπέρα κι από μένα.!! Εγώ είμαι με κολπίτιδα η οποία ήρθε από το πουθενά.! Παίρνω αγωγή τώρα, δείχνει να κάνει δουλειά. Ταλαιπωρήθηκα λίγο με αυτό γιατί δεν το κατάλαβα, πήγα νοσοκομείο επειδή είχα πόνο χαμηλά στην πύελο και δεν μπορούσα ούτε καν να περπατήσω και μου το βρήκε ο γιατρός εκεί ευτυχώς! Αλλιώς είμαι ξάπλα, η μικρή έχει πάρει ήδη θέση, αν είναι δυνατόν.. 🤪 Αυτό το παιδί ίδιο η μάνα του από την κοιλιά.. προνοεί για τα πάντα.. 🤣🤣🤣  Θέλει ξάπλα βέβαια γιατί το κεφάλι της εφάπτεται ήδη στον τράχηλο. Ευτυχώς ο τράχηλος καλά κρατεί, είναι κλειστός και έχει ικανοποιητικό μήκος. Θα πάω τώρα 22 του μήνα για υπέρηχο στη γιατρό μου όποτε θα δούμε τι θα μας πει κι αυτή.  Αλλιώς η μικρή μας είναι καλά! Ήδη έχουμε φτάσει στο κιλό.. δείχνει ότι θα είναι μεγαλούτσικο παιδάκι.. καλά δεν περιμένω και τπτ άλλο αν σκεφτεί κανείς ότι εγώ γεννήθηκα 3850 γρ. και ο άντρας μου 3900 γρ. 🤣 Έχω βάλει μηχανάκι - μετρητή ζαχάρου γιατί η καμπύλη που έκανα είχε μια τιμή λίγο τσιμπημένη, 5 μονάδες πάνω από το όριο, σιγά τα αυγά, αλλά η γυναικολόγος επέμενε να δω ενδοκρινολόγο και τώρα απλά μετράω 6 φορές τη μέρα τα γεύματα. Μέχρι στιγμής όλα καλά, δεν υπάρχει κανένα θέμα.. οπότε καθαρά προληπτικά και μόνο έχω μπει σε αυτή τη διαδικασία..🥴 Πάντως κάθε φορά όλο και κάτι θα μου βγει.. αλλιώς δεν γίνεται.. δεν έχει σασπένς αυτή η εγκυμοσύνη.. 🤣🤣🤣🤣
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...