Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

  • Απαντήσεις 320
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

Δημοσίευση

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΦΥΛΛΟ.

ΣΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ BAKING POWDER.H ΦΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ,ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ BAKING??ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΤΑ?ΔΗΛ.ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΝYRSE ΣΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ?ΜΑΛΑΚΟ??ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 1/4 ΕΝΝΟΕΙΣ 1 1/4 VΙΤΑΜ Η΄ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ??ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ CASHEWS

ΥΛΙΚΑ:

1/4 ΒΟΥΤΗΡΟ

1 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΡΟΤΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ)

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ Η΄ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΑΤΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΣΙΟΥΣ

1/4 ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΚΟΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΗΡΟ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΡΟΤΟ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ.ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ.

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ.

ΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.

ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΟΜΟΤΑΤΟ!

ΚΡΕΜΑ ΜΕ CREAM CRACKERS

4 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΓΙΩΤΗΣ(ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ?:unsure: )

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

2 ΚΟΥΤΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ CREAM CRACKERS

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ.

ΣΤΡΩΝΩ ΣΕ ΕΝΑ PYREX TA CREAM CRACKERS(TA MIΣΑ).ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ, ΞΑΝΑΒΑΖΩ CREAM CRACKERS KAI META ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ.

ΤΕΛΟΣ ΤΡΙΒΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΙΓΑ CREAM CRACKERS.

ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Χοχλιοί Μπουμπουριστοί (Σαλιγκάρια)

Υλικά

1 Κιλό Χοχλιούς (Σαλιγκάρια)

Αλάτι

Δενδρολίβανο

1 Ποτήρι Ξύδι

1 Φλιτζάνι Λάδι

Εκτέλεση

1. Έχουμε καθαρίσει τους χοχλιούς από μπροστά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν τους πλένουμε ούτε τους βράζουμε.

2. Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι έτσι ώστε να καλυφθεί όλο.

3. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με την μπροστινή τους μεριά προς τα κάτω.Τους αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το αλάτι.

4. Ρίχνουμε το λάδι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατεύουμε τους χοχλιούς.

6. Σερβίρουμε ζεστούς τους χοχλιούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Κολοκύθια με τ' αυγά

Ένα διαφορετικό Κρητικό σφουγγάτο!!!

Υλικά

Μισό κιλό κολοκύθια

Μισό κιλό ντομάτες

1 φλιτζάνι λάδι

1 κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι

5 αυγά

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι και τα κολοκύθια κομμένα σε στρογγυλές φέτες.

2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν καλά.

3. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε μ' αυτά το μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ψηθούν.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Σαλάτα με πατάτες και αυγά

Κρητική παραλλαγή σαλάτας!!!

Υλικά

1 κιλό πατάτες

5-6 αυγά

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 αγγουράκι

μια χούφτα ελιές

ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξύδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε (όπως είναι με το φλοιό τους).

2. Βράζουμε και τα αυγά κι αφού κρυώσουν τα καθαρίζουμε, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τα κόβουμε όλα φέτες μέσα σε μια λεκάνη.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αγγούρι επίσης κομμένο και τις ελιές.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το λαδόξυδο χτυπημένο και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

Δημοσίευση

Κρητική Μυζηθρόπιτα Μελιού

μμμμμμμμμμμμμμ!!!!

Υλικά

450 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρητικιά

4 αυγά

3 κουταλιές μέλι

χυμό 2 λεμονιών

1 κουταλιά ανθόνερο

φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε καλά την μυζήθρα, το μέλι, το λεμόνι, τα αυγά και το ανθόνερο, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. (Μπορείτε να τα βάλετε και στο μπλέντερ). Τον δυόσμο τον βάζετε την τελευταία στιγμή.

2. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και το βάζετε σε φούρνο θερμοκρασίας 150°C για 30’ ή μέχρι να φουσκώσει λίγο και ροδίσει ελαφρώς.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Όταν τελικά κάνουμε ομαδική και μπορούμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες ή κάθε μία για την άλλη σίγουρα θεωρώ θα βγούμε και γνωστές/γειτόνισσες 😂
    • Ελπιζω μεχρι τωρα να τα εχεις παρει τα μωρακια σου αγκαλιτσα και να μην ξεκολλας ❤️ οχι δεν εχω βγαλει ακρη, το σαββατο θα συναντησω τον γυναικολογο του νοσοκομειου να δω τι θα μου πει. Σημειωσα ομως αυτην που μου ειπες οτι εκανες να του την αναφερω..
    • Κι εγω την είχα κανει λόγω ηλικίας και ίσως λόγω εξωσωματικης. Είχα πληρώσει 450, υποθετω είναι όλο το πακέτο. Η αυχενικη είχε δείξει συνηθισμενες τιμές για την ηλικία μου (ήμουν 38+), δλδ λίγο τσιμπημένες. Άρα για ασφάλεια μου ειπε να κάνω και nipt. Αποκει έμαθα και το φυλο του μωρου
    • Οχι μωρε @ΜαρίαΔημήτρης μη μου στεναχωριεσαι ειναι παιδακια εχουν ακομα ιωσεις και κρυωματα μπροστα τους να περασουν. Θα της παρει λιγες μερουλες αλλα θα υποχωρησει. Το παιδικο οτριβιν που λεει η @Diwni το χρησιμοποιουν φουλ πολλες μανουλες και η κουμπαρα μ προσφατα στη μπεμπα της π ειναι συνομηλικη με τα δικα μας και βοηθησε παρα πολυ οντως. Περαστικα να ειναι βλεπω οτι αρχισε να πεφτει ο πυρετος ειναι σημαντικο και αυτο.❤️❤️ @Diwni κανεις την καλυτερη δουλεια με το βραδινο περπατημα πρεπει να νιωθεις πολυ ωραια, πολυ σε ζηλευω. Εγω με τη δουλεια και το διαβασμα δεν κοταω να κανω κατι περισσοτερο και μου λειπει πολυ, ειδικα το πιλατες με το που το ακουσα κοντεψα να δακρυσω🤣🤣
    • Τι ηλικία έχουν τα παιδάκια; Συνήθως όλα τα παιδιά περνάνε το στάδιο του δαγκώματος όταν δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν καλά. Είναι μία φυσική και αναμενόμενη αντίδραση, δεν σημαίνει ότι δεν έχει τρόπους το παιδί. Το θέμα είναι να είναι από πάνω οι παιδαγωγοί και να επέμβουν εκείνη την ώρα. Γιατί μετά τα παιδάκια το ξεχνάνε και δεν καταλαβαίνουν τι τους λες. Δεν μπορούν δλδ να του πουν κάτι οι γονείς στο σπίτι. Πρέπει εκείνη την ώρα να γίνει η παρατήρηση. Αυτό μου το έχουν πει πολλοί παιδαγωγοί. Τώρα μην ανησυχείς για τον δικό σου, δεν νομίζω να τον τρομοκρατεί κάτι τέτοιο, αυτά το βλέπουν παιχνίδι συνήθως. Όπως και να χει κάνε τις παρατηρήσεις σου στο σχολείο. Συνήθως όταν ξέρουν ότι ένα παιδί δαγκώνει το έχουν από κοντά. Κι εγώ έχω βρει 2, φορές δαγκωμενη την κόρη μου και ούτε που το θυμόταν 😅 Εγώ το παρατήρησα και μου είπε ότι την δάγκωσε το τάδε παιδί, αλλά δεν φάνηκε να την ένοιαξε και πολύ 😅 Και όταν την ρώτησα γιατί την δάγκωσε, αν του πήρε το παιχνίδι, μου είπε ναι 😅 Φταίνε δλδ και τα δικά μας. Απλά το παιδάκι δεν μιλάει καλά ακόμα και προσπαθεί να θέσει τα όρια του και να διεκδικήσει πράγματα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...