Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Και εδω πολυ φθινοπωρινος ο καιρος το μεσημερι εριξε πολυ βροχη και ηταν ολο αστραπες και μπουμπουνιτα, ευτυχως ειχαμε παει για μπανιο το πρωι και ηταν πολυ ωραια η θαλασσα. Δροσισε και λιγο γιατι τις πρωτες μερες που ειχα ερθει ειχε ριξει μια βροχη αλλα η ζεστη ζεστη.

Το βραδακι ειδαμε θεατρο, καποια ερασιτεχνικη ομαδα παρουσιασε τρια μονοπρακτα, καλα ηταν. Το παλιο δημοτικο σχολειο του χωριου που το εχουν για χωρους εκδηλωσεων ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μας και οταν γυριζαν απο την εκκλησια η Αγγελικη με την γιαγια ειδε να βαζουν καρεκλες στο προαυλιο και ελεγε συνεχεια εχει εκδηλωση στο σχολειο οποτε πρεπει να παμε. Πηγαμε ολοι, ο Γιωργακης με λιγο κουνημα κοιμηθηκε στο καροτσι και ο Νικολας αγκαλια μου, η Αγγελικη παρακολουθουσε πρωτη σειρα μαζι με τα υπολοιπα πιτσιρικια του χωριου.

Αααα δεν σας ειπα ο. Γιωργακης μπουσουλαει, σημερα στρωσαμε κατω ενα ελαφρυ παπλωματακι και μια κουβερτα πικε απο πανω και τον βαλαμε κατω και τα καταφερνει αρκετα καλα με λιγο μπουσουλησμα λιγο συρσιμο εφτανε τα διαφορα παιχνιδια που ειχε γυρω του. Νωρις νωρις μου φαινεται θα τον κυνηγαω και αυτον.

Μαγδα πολυ ενθαρρυντικο αυτο που μου λες για το νυχακι

Αννα μαρια πανω που το αποφασισαν σας τα χαλασε ο καιρος, ελπιζω αυριο μεθαυριο να πανε και να κανει το πρωτο του μπανακι ο Αντρεας.

Δημοσίευση

Καλημέρα κοπελιες!

Αννα μαρια πανω που το πηρε αποφαση ο αντρας σου χειμωνιασε...και σημερα ξυπνησαμε και ηταν συννεφια! Τωρα εβγαλε ηλιο...! Ομορφα μάτια η Γεωργία. ..ευχομαι να μην αλλαξει το χρωμα!

Καγκουρακι πρωτη στις εκδηλωσεις η Αγγελική:) και η Ιωαννα ετσι ειναι...μην της ταξεις περιπατο τγς αρεσουν οι βολτες πολύ! Σπιτι δεν καθεται με τιποτα!

Μαγδουλα τυχερή...ρεπο παλι χαχα! Δεν πηγατε θαλασσα η σας τα χάλασε και εσάς ο καιρός?

Αυριο η τελευταια μερα της Ιωάννα ς στο σχολειο! Ξανα πάλι 1 Σεπτεμβριου! Εγω 21 του μηνα παιρνω αδεια...θα την προσεχουν λιγο ο αντρας μου η μαμά μου οσο μπορει και η πεθερά μου!

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια!

Τι κάνετε;

Εμείς καλά, εγώ νυστάζωωω... Το πρωί η μικρή άρχισε απ' τις πεντέμιση τη γκρίνια και κατά τις έξι παρά δέκα το κλάμα. Ξανακοιμήθηκε εφτάμιση κι εγώ δεν μπόρεσα να ξανακοιμηθώ, γιατί είχα υπερένταση. Οκτώ ξύπνησε ο Αντρέας και μου λέει "θέλω γάλα μαμά". Του λέω "να ξυπνήσουμε τον μπαμπά να σου φτιάξει γάλα;". "Όχι", μου λέει "θέλω η μαμά". Άλλες φορές, όταν ξυπνάει κι εγώ κρατάω τη Γεωργία, μου λέει "Μαμά, βάλε τη Γεωγία στο κα-ότσι και φτιάτσε μου γάλα". Ε, μετά απ' αυτό σηκωθήκαμε.

Πήγε ο άντρας μου κι έφερε τη γυναίκα για το καθάρισμα και μετά από λίγη ώρα πήγαν για μπάνιο, επιτέεεεεεελους!!!!!!! Ο Αντρέας δεν κάθισε και πολλή ώρα στη θάλασσα, γιατί ήθελε να παίξει με την άμμο. Κάθισαν κανένα δίωρο, και όταν μπήκαν στο αμάξι για να φύγουν, δεν έπαιρνε μπρος!!! ΠΑΛΙ!!! Πήγε η οδική βοήθεια, ήταν η μπαταρία πάλι (την οποία αλλάξαμε τη Δευτέρα που πέρασε), πήγαν οι γονείς μου και πήραν τον Αντρέα, για να μην περιμένει μες στη ζέστη, και όταν του φόρτισαν την μπαταρία, το πήγε στον ηλεκτρολόγο και του είπε ότι είναι το δυναμό και θέλει άλλαγμα. Γκρρρρρ... Καλά, τις προάλλες που το πήγε, δεν είδε ότι είχε πρόβλημα και το δυναμό;;; 

Τέλος πάντων, τώρα πήγε και το πήρε και όλα καλά ευτυχώς. 

Σήμερα φυσάει πάρα πολύ, για να καταλάβετε τώρα έχω κλείσει γύρω-γύρω, έχω αφήσει πολύ λίγο ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες, γιατί από παντού φυσούσε στο μωρό. Ανοίγουμε, φυσάει, κλείνουμε, σκάμε, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε πια...

Καγκουράκι πολύ ωραίο το θεατράκι που παρακολουθήσατε! Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι προσπάθειες που γίνονται σε χωριά και μικρές κοινότητες. Όταν ήμουν στην κλινική, μια από τις νοσοκόμες που μένει σε ένα χωριό της Λάρνακας, έκανε πρόβες το "Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" που θα το παίξουν με το Θεατρικό Όμιλο του χωριού της! Σε κάποια φάση που είχε αυτή νυκτερική βάρδια, περνούσα απ' την κουζίνα, και την ακούω να μιλάει μόνη της! Τελικά μάθαινε το ρόλο της!

Μπράβο στο Γιωργάκη που μπουσουλάει κιόλας! Κι ο Αντρέας κάπου τόσο μπουσούλησε, λίγο μεγαλύτερος ίσως.

Βάσω και του Αντρέα του αρέσουν πάρα πολύ οι βόλτες, αλλά όταν είναι να τον ετοιμάσουμε για να φύγουμε, πρέπει να τον κυνηγάμε. 

Κι ο Αντρέας πρώτη Σεπτέμβρη πάλι στο σχολείο! Ελπίζω να μη μας κουβαλάει ιώσεις, γιατί το μωρό μόλις που θα έχει σαραντίσει. Αλλά κι αυτό το όλη μέρα σπίτι, έστω και με τις εξορμήσεις σε παιδότοπους, παιδικές χαρές και οπουδήποτε αλλού, είναι πάρα πολύ κουραστικό και βαρετό για τον Αντρέα.

Εν τω μεταξύ, η Γεωργία τον ύπνο μέσα στη μέρα σχεδόν τον έχει κόψει. Ίσως ζεσταίνεται, ίσως έχει πονάκια, πάντως κοιμάται πολύ λίγο. Μισή-μία ώρα το πολύ. Όλο αγκαλιές θέλει η κατεργάρα! 

Σας αφήνω!

Πολλά φιλιά!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! Ακούω άπό όλους για βροχές και αλλαγή καιρού. Εδώ στη Ρόδο έχει πάρα πολύ καλό καιρό ακόμα, ευτυχώς. Διακοπές και βροχή δεν λέει καθόλου...Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κουραστεί αρκετά με τα παιδιά. Άλλες μέρες είναι περισσότερο κουραστικές και άλλες λιγότερο.Η χθεσινή για παράδειγμα ήταν ένα δράμα. Πήγαμε στην παλιά πόλη όπου είχε πολύ κόσμο. Η μικρή δεν ήθελε καθόλου καρότσι και δεν θέλει με τίποτα να την κρατάμε από το χέρι. Τον Πάνο τον είχε πιάσει απίστευτη γκρίνια. Κάθε τρεις και λίγο σταματούσαμε, κυνηγούσαμε τον έναν, κυνηγούσαμε τον άλλον, έκανε και κακά η μικρή, μια χαράαα.Μετά καθίσαμε σε μια καφετέρια-μπαράκι για να πιούμε εμείς ένα ποτάκι και να φάνε τα παιδιά κανα τοστάκι. Δεν κάθισαν λεπτόοο. Όλοι μας κοιτούσαν. Είχαν παλαβώσει. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε, ήμουν ένα ερείπιο-ψυχικά και σωματικά.

Σήμερα η μέρα ήταν πολύ καλύτερη. Ευτυχώς είναι μαζί μας και η ανιψιά μου, η οποία με βοηθά αρκετά. Μετά τη θάλασσα κάνει μπάνιο και τα δύο παιδιά και ντύνει τον Πάνο για την απογευματινή μας βόλτα. Πολλές φορές αναλαμβάνει το ντύσιμο και της Αλεξάνδρας. Μεγάλη βοηθεια για μένα.

Άννα Μαρία, έτσι νωρίς θυμάμαι έκοψε και η Αλεξάνδρα τον ύπνο μέσα στην ημέρα. Τραγικόοο. Ήταν και αυτή πολύ της αγκαλιάς και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα. Φαίνεται πως τα κοριτσάκια είναι πιο κολλημένα με τη μαμά! Ευτυχώς ήρθε η γυναίκα να σε βοηθήσει και έκανε και ο Αντρέας το πρώτο του μπανάκι. Εγώ στο έχω πει. Μια χαρά ο αντρούλης σου. Αργεί λίγο να πάρει μπρος, αλλά μετά όλα τα κάνει!

Ευτυχώς που ο Αντρέας δεν έχει θέμα με το δοντάκι του.

Το θέμα με τις ιώσεις και τον παιδικό είναι μεγάλο κεφάλαιο.Εγώ δεινοπάθησα πάντως. Ο Πάνος πήγε όταν ήταν η Αλεξάνδρα σαράντισε και τα είδα όλα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η μικρή 4 μηνών έκανε την πρώτη της βρογχιολίτιδα και μετά έχασα το μέτρημα. Άλλα παιδάκια δεν αρπάζουν τόσο εύκολα τις ιώσεις. Θέμα τύχης είναι. Άμα ο Αντρέας κολλάει, μπορείς να τον στέλνεις και στη μαμά σου.

Κατερινάκι, γρήγορα θα περπατήσει και ο Γιωργάκης!Ο νέος Νικόλας έρχεται! Έβρεξε και σε εσάς; Ευτυχώς που δεν χάσατε το μπάνιο σας.

Ωραία που παρακολουθήσατε και θέατρο! Παντού με τα τρία! Θηρίο φιλενάδα μου!

Πήγες τον Γιωργάκη να δουν το νυχάκι του;;

Μαγδούλα, ρεπουδάκι ε;; Μια χαρά μετά την άδεια!

Είναι πολύ καλό που η πεθερά σου και η μαμά σου ακολουθούν κατά γράμμα ό,τι τους πεις! Στη δική μου περίπτωση δεν γινεται απόλυτα αυτό. Εδώ στη Ρόδο φωνάζω συνέχεια. Χυμό ζητάνε, τους βάζει η πεθερά μου. Μπισκότο ζητάνε, τους δίνει. Έλεος πια. Χτες και σήμερα αναγκάστηκα να φωνάξω πολύ. Εντωμεταξύ, σήμερα έβαφα τα νύχια μου και έτρεμαν λίγο τα χέρια μου-γιατί δεν έχω και πολύ σταθερά χέρια, ειδικά όταν βάφω νύχια. Μου λέει λοιπόν ο άντρας μου: Γιατί τρέμεις παιδί μου; Απάντηση πεθερού: Είναι νευρασθενική. Το είπε ΚΑΙ ΚΑΛΑ για πλακίτσα γιατί γέλασε μετά, αλλά πολλές φορές λέμε αυτό που πιστεύουμε και το παρουσιάζουμε ως πλάκα. Τέλος πάντων. Η αλήθεια είναι ότι φωνάζω αρκετά. Χτες την ώρα που έντυσα την μικρή για να βγούμε βόλτα, της έδωσε ο πεθερός πορτοκαλάδα και εκείνη έγινε χάλιαααααα. Άρχισα πάλι να φωνάζω αλλά παραδέχομαι πως δεν έκανα καλά γιατί και αυτός για καλό το έκανε. Εγώ όμως δεν είχα άλλες αντοχές.

Βασουλάκι, έκλεισε ο παιδικός ε; Ευτυχώς που έχεις μαμά και πεθερά για να σε βοηθήσουν τώρα που δουλεύεις. Πάντα σκέφτομαι τις κοπέλες που δεν έχουν καμιά βοήθεια. Τυχερές είμαστε. Μπορούμε τουλάχιστον να πάμε στη δουλειά μας με ήσυχο το κεφάλι.

Οι υπόλοιπες εξαφανίστηκαν. Η Κατερίνα έφυγε για διακοπές;;

Καλό βράδυ φιλενάδες μου!

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια! Τι κάνετε;

Εμείς καλά, κάπως καλύτερα κοιμήθηκα χτες βράδι (και σήμερα το πρωί!). 

Το πρωί ακούω τον Αντρέα να παραμιλά στον ύπνο του "το έφαγα όλο" και μετά από λίγο ξυπνά και μου λέει "το έφαγα όλο το μήλο της Αντιάνας μαμά, κι αυτή μου έπα-ε τη τσάντα μου"! Κάποιο όνειρο θα έβλεπε! Έχει πλάκα που λέει "έπαρε" αντί "πήρε", "μιλάουν, βρωμάουν" και τέτοια. Έχει κάνει δική του γραμματική! Φυσικά το "μιλώ" είναι συνηρημένο από το "μιλάω", οπότε μάλλον ανακαλύπτει τις ρίζες της γλώσσας μας! 

Τώρα το απόγευμα πήγα στο κομμωτήριο και ξεφορτώθηκα την ενοχλητική μαλλούρα που έπεφτε στους ώμους μου σα χαλί και μ' έκανε να σκάω απ' τη ζέστη! Τα έκοψα κοντό καρέ και νιώθω τέλεια τώρα! Δεν έχω αυτήν την προβειά να με περιτυλίγει! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ωχ, μου φέρνει τη Γεωργία, σας αφήνω και ξαναμπαίνω μάλλον μετά.

Δημοσίευση

Ανθή ιστορίες καθημερινής τρέλας οι διακοπές σας! Όντως μεγάλη βοήθεια η ανηψιά!

Ο άντρας μου αργεί να πάρει μπρος, αλλά τώρα να δούμε πόοοοτε θα δεήσει να τον ξαναπάρει... 

Η Γεωργία σήμερα όλο κοιμόταν! Φαίνεται αναπλήρωνε τον ύπνο των προηγούμενων ημερών. Όταν είναι ξύπνια, όμως, πολύ λίγο κάθεται στο πορτ μπεμπέ. Την περισσότερη ώρα κλαίει και θέλει αγκαλιά, κυρίως τη δική μου... 

Νόμιζα ότι δεν είχες στείλει τον Πάνο στον παιδικό, για να μη φέρνει ιώσεις στο σπίτι, αλλά και πάλι, όλο κολλούσαν! Κάτι τέτοιο θυμόμουν!

Αυτό που είπε ο πεθερός σου, άνετα θα το έλεγαν τα πεθερικά μου. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ! Και συμφωνώ μαζί σου ότι, λέμε για πλάκα αυτά που σκεφτόμαστε σοβαρά. Κι εγώ φώναζα πέρσι που πήγαμε Πάτρα, επειδή τα πεθερικά κανάκευαν, όχι τον Αντρέα, αλλά τον άντρα μου... Ό,τι του ζητούσα να κάνει, πετιόταν η πεθερά και μου έλεγε "καλά, δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου;"... 

Σας αφήνω, καλό σαββατοκύριακο.

Δημοσίευση

Άλλο που λέει ο Αντρέας είναι "βάζεται", αντί "μπαίνει", π.χ. προσπαθεί να βάλει ένα βιντεάκι στο youtube, δεν τα καταφέρνει ή για κάποιο λόγο δεν παίζει και μου λέει "μα γιατί δε βάζεται;"!!! 

Αφήστε που φτιάχνει δικά του τραγουδάκια, με υποτυπώδη μουσική και στίχο ό,τι σκέφτεται εκείνη την ώρα. Συνήθως είναι ασυνάρτητοι οι στίχοι, αλλά συχνά βγάζουν και νόημα. Το σημαντικότερο απ' όλα, που το τραγουδάμε συνήθως και πριν τον ύπνο είναι το Λεωφορείο, που πάει "Το λεωφορείο που παίρνει λίγο κόσμο, και το παίρνουν η Πέππα κι ο Τζορτζ", σε στίχους Αντρέα και μουσική Αντρέα και δική μου! 

Εν τω μεταξύ, η Γεωργία, όταν τη βάζουμε στον ώμο, στήνει για λίγο το κεφαλάκι της, γυρίζει και μας κοιτάζει! Τις προάλλες, όπως την κρατούσε ο μπαμπάς της, πάει ο Αντρέας μέχρι το παράθυρο, δίπλα της, κάτι κάνει και γυρίζει πίσω εκεί που ήταν πριν, και την έβλεπα να τον παρακολουθεί, τόσο με τα μάτια, όσο και γυρίζοντας το κεφάλι! Μεγάλη κουτσομπόλα θα μας βγει!

Σας φιλώ!

Δημοσίευση

Φιλες μου τι κανετε, αχ εγω απο το απογευμα νιωθω καπως τον λαιμο μου και γενικα αισθανομουν πολυυυυ κουρασμενη και πριν λιγο βαζω θερμομετρο και εχω δεκατα, ελπιζω να ειναι απο κουραση και αυριο να ειμαι καλα.

Χθες ηρθαν στο χωριο ο πεθερος μου με την αδερφη του και τον αντρα της και τον ενα της γιο με την γυναικα του και το κοριτσακι τους, 10 χρονων. Ολοι εχουν ερθει απο Αυστραλια, ηρθαν λοιπον για να μα ςδουν και να δουν τους Δελφους. Το βραδυ βγηκαμε για φαγητο ολοι μαζι και αργησαμε λιγο, ευτυχως τον γιωργακη τον θηλασα εκει που τρωγαμε και με λιγο κουνημα κοιμηθηκε. Τα αλλα δυο ευτυχως ηταν πολυ συνεργασιμα και επεσαν ξερα στον δρομο της επιστροφης, κοιμησμενα τα ανεβασαμε σπιτι. Σημερα το πρωι πηγαμε στα μεταλλεια παρνασσου, εχουν φτιαξει ενα vagonetto που σε κατεβαζει στις στοες που γινεται η εξορυξη του βωξιτη και υπαρχει ξεναγηση, βλεπεις πως γινονται οι εργασιες οι ανατιναξεις τα μηχανηματα που χρησιμοποιουν. Πηγαμε οι Αυστραλοι, ο πεθερος μου εγω η αγγελικη και ο νικολας. Κατεβηκαμε 200 μετρα κατω απο τη γη, πολυ κρυο, μας ειχαν πει και ειχαμε ζακετες, φορεσαμε τα κρανοι μας και μπηκαμε στο τραινακι. Η Αγγελικη ψιλοπαρακολουθουσε, της εξηγουσα και με πιο απλα λογια αλλα ειχε ενθουσιαστει με το οτι " μπηκαμε μεσα στο βουνο". Ο Νικολας φοβοταν ειναι η αληθεια και ηταν παλι γατζωμενος πανω μου, καποια στιγμη τον αφησα κατω και περπατουσε και παραπατησε λιγο και βγηκε απο κει μουτζουρωμενος σαν πραγματικος μεταλλορυχος.

Βασουλα αργει η αδεια σου αλλα αφου θα εχεις πισω δικους σου για να προσεχουν την Ιωαννα θα εισαι ησυχη και θα περασουν γρηγορα οι μερες.

Ανθη ωχ τραγικη η μερα αλλα νομιζω ετσι ειναι αλλες μερες καλες και αλλες αφοινιαζουν. Ευτυχως που εχεις την ανηψουλα σου μαζι, μικρουλα αλλα σημαντικη η βοηθεια αυτη. Πηγα και το ειδαν το νυχακι του, λιγο μπεταντιν του εβαλαν και τιποτε αλλο, θα ξαναβγει μου ειπαν και επειδη ειναι τοσο μικρουλης θα βγει χωρις να τον ταλαιπωρησει. Παντως το βλεπω και εγω οτι ειναι καλα πια γιατι εχει ξεπρηστει τελειως και δεν ειναι καθολου κοκκινο οπως ηταν τις πρωτες μερες.

Αννα Μαρια νωρις να κοψει απο τωρα τους ημερησιους υπνους, θα ειναι μερες που θα κοιμαται πιο λιγο και μερες που θα αναπληρωνει οτι εχασε. Το σημαντικο ειναι να σου φτιαξει τον νυχτερινο υπνο για να κοιμασαι και εσυ καλα το βραδυ. Υποκλινομαι στον αντρικο, στιχουργος μουσικος ολα μπραβο εχει παιδεια αυτο το μικρο, ακολουθει και η Γιωργια αφου θελει απο τωρα να γνωριζει οσα κανει ο αδερφουλης της.

Ουφ αυτα σας αφηνω να κοιμηθω γιατι δεν αισθανομαι πολυ καλα

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσια τι κανετε???απο αυριο εχει αδεια ο αντρουλης μου και θα οργανωσουμε διακοπες επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

την Τεταρτη φευγουμε...Τριτη εχω και γυναικολογο να δουμε το μωρακι μας....

ωχ σορρυ...αλλαγη πανας εχω...

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! Τι κάνετε;

Εμάς ο Αντρέας έκανε διάρροια το πρωί... Από χτες έλεγε ότι τον πονάει η κοιλιά του, και έκανε πολλές φορές κακά, αλλά όχι διάρροια, αυτά τα κάπως κρεμώδη. Σήμερα το πρωί που ξύπνησε είπε ότι τον πονάει η κοιλιά του, δεν του έδωσα γάλα, έφαγε μπισκότο, και λίγο μετά έκανε διάρροια. Τον στείλαμε στους γονείς μου, για να δούμε τώρα πώς θα εξελιχθεί. Ίσως κοιμηθεί εκεί πέρα κιόλας, δε θέλω να το ρισκάρω.

Μπορεί να κρύωσε η κοιλιά του στο μπάνιο προχτές, γιατί ήταν κρύα η θάλασσα, ίσως να κρύωσε κι απ' το κλιματιστικό, γιατί το βράδι συνέχεια ξεσκεπάζεται.

Ουφ, αμάν πια, τι καλοκαίρι είναι αυτό; Όλο αρρώστιες... Το μισό Ιούλιο ήταν άρρωστος με βήχα, άλλη μια βδομάδα με την κοιλιά του, και τώρα πάλι διάρροιες... Αμάν πια!!! 

Καγκουράκι εύχομαι να μην έχεις αρρωστήσει και να είσαι μια χαρούλα! 

Πολύ ωραίες οι εκδρομές που κάνατε! 

Δε νομίζω ότι έκοψε τον ύπνο της μέρας η Γεωργία, χτες, π.χ. κοιμόταν συνέχεια. Απλά είναι μέρες που κοιμάται πολύ μέσα στη μέρα, κι άλλες που κοιμάται ελάχιστα.

Μαρίνα πού θα πάτε διακοπές; 

Δημοσίευση

Αννα Μαρια περαστικα στον μικρο, καλα εκανες και τον εστειλες στους γονεις σου γιατι ειναι πολυ μικρουλα η γιωργια ακομα. Κανα κρυωματακι ισως απο την θαλασσα δεν νομιζω να ναι τιποτα που θα κρατησει ετσι ωστε να την κολλησει παντως.

Εγω καλυτερα σημερα, λιγο ο λαιμος με ενοχλει αλλα οχι τιποτα τραγικο. Εχω παρατηρησει οτι απο τον μαιο που επαθα εκεινη την αμυγδαλιτιδα εχει γινει πολυ ευαισθητος ο λαιμος μου και μολις φαω ή πιω κατι πολυ παγωμενο με ενοχλει.

Ακουστε τι αλλο επαθα σημερα, πηγαμε το πρωι για μπανιο μια χαρα και ετοιμαζομαστε να φυγουμε, βαζω τον Γιωργακη με το καρεκλακι στο αυτοκινητο και βαζω και τον Νικολα απο την αλλη μερια και οπως κλεινω την πορτα μου πιανει το δαχτυλο η πορτα του αυτοκινητου. Τι πονος δεν σας λεω, παω μεχρι το ντουζ για να το βρεξω λιγο και να το δροσισω και αμεσως νιωθω οτι εχω ταση λιποθυμιας. Καθομαι στο παγκακι ηρθε και η μαμα μου με την Αγγελικη που μαζευαν τα υπολοιπα πραγματα και εγω να ζαλιζομαι. Παμε μεχρι το αυτοκινητο μου ριχνει λιγο νερο στο προσωπο γιατι για μια στιγμη τα εβλεπα ολα θολα. Καθομαι λιγο μεχρι να συνελθω, εντωμεταξυ να ποναει το δαχτυλο μου μουδιασαν και οι παλαμες μου. Μετα απο λιγη ωρα αισθανομουν λιγο καλυτερα οποτε μπορουσα να οδηγησω, ξεκιναμε, αλλα ενιωθα λιγο το κεφαλι μου βαρυ και στα μισα της διαδρομης ξανασταματαω γιατι με ειχε πιασει τρελο χασμουρητο. Λεω στη μαμα μου θα οδηγησεις εσυ δεν μπορω καθολου και καθομαι στην θεση του συνοδηγου οποτε της λεω δεν με ξεματιαζεις κιολλας γιατι τοσο χασμουρητο ξαφνικα. Και κοριτσια περα απο το χτυπημα στο δαχτυλο ειχα τοσο ματι που με ξεματιασε και αμεσως ενιωσα καλυτερα και τους πηγα μια χαρα μεχρι το σπιτι. Μολις της ειπα να με ξεματιασει και ειδε οτι ημουν ματιασμενη μου λεει ξερω και πια σε ματιασε, μια απο το χωριο που ξερει οτι εχει ασχημο ματι, και με κοιταζε στην παραλια εντονα.

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια! Τι κάνετε;

Εγώ πέρασα όλη τη μέρα στο σπίτι με τη Γεωργία σήμερα. Ο άντρας μου πήγε σε ένα τουρνουά σ' ένα ορεινό χωριό (Βάσω, στον Καλοπαναγιώτη), κι ο Αντρέας στους γονείς μου. Το αρχικό σχέδιο ήταν να πάμε κι η Γεωργία κι εγώ στους γονείς μου, να περάσουμε εκεί τη μέρα, αλλά αφού είναι άρρωστος ο Αντρέας, μείναμε σπίτι.

Όλη μέρα η μικρή γαντζωμένη πάνω μου. Θηλάζει πολλές φορές και για πολλή ώρα, αλλά θέλει και αγκαλιές. Στο πορτ μπεμπέ ελάχιστη ώρα κάθεται αν είναι ξύπνια, ενώ σήμερα κοιμήθηκε ελάχιστα μέσα στη μέρα. Τη λίγη ώρα που κοιμήθηκε, έτρεχα να σιδερώσω. Το μεσημέρι έλεγα θα έρθει η μάνα μου να μου φέρει φαγητό και να καθίσει έστω ένα μισάωρο να κρατήσει λίγο το μωρό, αλλά έστειλε τον πατέρα μου, ο οποίος ήρθε, έφερε το φαΐ, κάθισε πέντε-δέκα λεπτά, είδε το μωρό κι άρχισε τα "τι γλυκό, τι όμορφο", κάθισε πάνω απ' το κεφάλι της μικρής, με αποτέλεσμα να ξυπνήσει, κι έφυγε, προτού καν φάω. Έτσι, έτρωγα σαν τρελή, γιατί η μικρή άρχισε τα κλάματα. Με κούρασε πάρα πολύ, αλλά τι να κάνω; Εκνευρίζομαι μ' αυτούς που μου λένε ότι την έχω κακομάθει. Με τη μάνα μου, δηλαδή. Έλεος, πώς κακομαθαίνει ένα νεογέννητο; Θα το αφήνω να μαυρίζει απ' το κλάμα, ολομόναχο στο κρεβατάκι του, για να μην κακομάθει; Και μετά τι μου λέει η μάνα μου; "Και τι θα κάνεις όταν θα πας δουλειά, αφού έχει μάθει με τις αγκαλιές;". Έλεος, πού τα βρίσκει και τα λέει;

Αφήστε που είπα στον άντρα μου να την κρατήσει γιατί κουράστηκα, και μου λέει να τη βάλω στο καρότσι και να της δώσω ένα παιχνιδάκι! Του λέω "μας πώς γίνεται δώσω παιχνιδάκι σε μωρό είκοσι ημερών; Δεν μπορεί καν να πιάσει και θα της δώσω και παιχνιδάκι;". Ό,τι να 'ναι μιλάμε, ανοίγει το στόμα και πετάει βατράχια... 

Ο Αντρέας δεν έκανε διάρροιες σήμερα, αλλά κακά κάπως σαν ζελέ, αλλά έχει και βήχααααα... Άλλο τούτο πάλι... Αμάν πια, δεν ξέρω τι να κάνω... Να τον φέρουμε σπίτι και να απομονωθούμε με τη Γεωργία στο υπνοδωμάτιο ή να τον αφήσω στους γονείς μου; Αύριο θα πάει παιδίατρο, να δούμε τι έχει... Τον λυπάμαι, όλο το καλοκαίρι του έφυγε με τις αρρώστιες... 

Καγκουράκι κι εγώ αν θυμάσαι πέρσι το καλοκαίρι αρρώστησα για αρκετό καιρό, και είχα χάσει και τη φωνή μου για κάποιες μέρες, κι έκανε πάρα πολύ καιρό για να αποκατασταθεί πλήρως. Άσε που, από τότε που γέννησα τον Αντρέα αρρωσταίνω με το παραμικρό, χειμώνα-καλοκαίρι. Και φέτος, λίγο πριν γεννήσω, αν θυμάσαι, είχα βήχα, και μάλιστα, αγχωνόμουν τι θα κάνω όταν θα γεννήσω και θα μου φέρουν το μωρό, μήπως το κολλήσω. Τελικά, με τους πόνους και την ταλαιπωρία της γέννας, ο βήχας κόπηκε μαχαίρι! Πάντως, δεν το ρισκάρω να πιώ πάρα πολύ παγωμένο νερό, κι αν δω ότι είναι πολύ παγωμένο, προσθέτω και νερό εκτός ψυγείου.

Όσο για το μάτι, σας το έχω ξαναπεί, δεν τα πιστεύω αυτά, και δεν έχω ματιαστεί ποτέ μου! 

Το δάκτυλο πώς είναι; Μαύρισε; Το είχα κλείσει κι εγώ μια φορά στην πόρτα του αυτοκινήτου όταν πήγαινα δημοτικό. 

Σας αφήνω κόρες, τα λέμε. 

Δημοσίευση

Αννα Μαρια εσυ και εγω μειναμε....οι υπολοιπες διακοπαρουν φαινεται....

Καλα μη δινεις πολυ σημασια εχεις να ακουσεις πολλα, μα ειναι πολυ μικρουλι τι να κακομαθει, να τους λες οτι μετα τους 8 μηνες συνειδητοποιει οτι ειναι ξεχωριςτη οντοτητα απο τη μαμα, μεχρι τοτε νομιζει οτι ειςτε ενα και γιαυτο θελει αγκαλια. και τι παιχνιδακι να δωσεις, καλα μπορει να κρεμασεις κανενα πανινο στο καροτσι αλλα μεχρι εκει.

Το θυμαμαι για τον βηχα πριν γεννησεις, εγω ευτυχως δεν εχω βηχα απλα ποναει ο λαιμος, οι αμυγδαλες μαλλον και εχω μια ενοχληση οταν καταπινω.

Το δαχτυλο,ποναει λιγοτερο οταν το ακουμπαω κυριως, και το νυχι εχει μαυρισει σε ενα σημειο, εκει που το επιασε η πορτα, ευτυχως δεν εχει πρηστει.

Αυριο δευτερα και την τριτη ερχεται ο αντρας μου να μας παρει και Τεταρτη θα αναχωρησουμε για κερκυρα. Α

Δημοσίευση

Καλημερα κοπελιες!τι κοπελιες δηλαδη?η Αννα Μαρια, το Καγκουρακι κι εγω μειναμε!χαχα!οι υπολοιπες ξεκουραζονται!

Αννα Μαρια μην ακους κανενα!ελεος δηλαδη...το μωρο ακομα ουτε εχει σαραντισει και σου λενε το χεις κακομαθει?οταν κλαιει τι θα κανεις?και παιγνιδακι να δωσεις λες κι εσυ δεν ξερει να κρατα το μωρο!αν ειναι δυνατον!εμεις οταν σαραντισε και μετα στην Ιωαννα θυμαμαι της ειχαμε βαλει ενα κουρδιστο με αρκουδακια που γυριζαν και της αρεσε παρα πολυ αλλα οχι οταν ηταν ημερων...ηταν 2-3 μηνων απο οτι θυμαμαι!πως ειναι ο Αντρεας?το καλοκαιρι ειναι υπουλος καιρος...αναβουμε ανεμιστηρες, κλιματιστικα και λιγο ιδρωμενα να ειναι τα μωρα την αρπαζουν αμεσως!η μαμα σου μπορει να ερχεται εστω και λιγο να σε ξεκουραζει και σενα μιας και ελειπε και ο αντρας σου χτες!

Καγκουρακι τι επαθες κοριτσι μου?αμαν φανταζομαι πονο που πρεπει να ενιωσες!το εκανα κατα λαθος οταν ημουν μικρη στον πατερα μου και εκλεισα τοσο δυνατα την πορτα και ειχε τα δακτυλα του μεσα και παραλιγο να του τα λιωσω!τρελαθηκε απ τον πονο θυμαμαι!και γω εκλαιγα!πως ειναι τωρα το νυχι?καλυτερα?εγω παλι πιστευω στο ματι οταν καποιος κοιτα κακοπροαιρετα και φθονει τοτε σιγουρα νιωθω οτι πιανει το ματι του!το νυχακι του Γιωργακη ειναι καλυτερα?

Εμεις το Σαββατοκυριακο το περασαμε στις βολτες χαχα!Σαββατο πρωι ηρθαν οι κουμπαροι μας απο Λευκωσια να δουνε κατι βαφτιστικα γιατι θα βαφτισουν ενα μωρο και τους πηραμε εμεις γιατι δεν ηξεραν ακριβως που ειναι!μετα πηγαμε κι απ το καταστημα με τα φτηνα πραγματα που σας ελεγα mari kali outlet ονομαζεται Αννα Μαρια αν θες μπες στο φεισμπουκ και βαζει μεσα μεσα φωτο απ αυτα που δινει σε προσφορα!πιασαμε παρκο το χε 50ευρω μαζι με το στρωμα, αυτο που χει κατω η μαμα μου πηδαγαν τα ανιψακια μου και η Ιωαννα μεσα και το σπασαν και ετσι θα παρω το παλιο κατω στη μαμα μου και θα αφησω το καινουριο για πανω στο σπιτι!μετα ηρθαμε και φαγαμε ολοι στη μαμα μου!εφυγαν οι κουμπαροι μας και πηγαμε για υπνο με τη μικρη!το απογευμα χαλαρα και το βραδυ ειχαμε τραπεζι διπλα στη θεια μου!

Χτες ξυπνησαμε πηγαμε Εκκλησια, δεν προλαβαμε τη Θεια Κοινωνια αλλα ο Πατερ μας κοινωνησε μετα το τελος της Λειτουργιας και μενα και τη μικρη!μετα πηγαμε σπιτι για προγευμα και το μεσημερι αφου φαγαμε στη μαμα μου πηγαμε παλι για υπνο!ξυπνησαμε πηγαμε παιδοτοπο μετα για παγωτο και μετα Λουνα παρκ!η μικρη ξεδωσε, ενθουσιαστηκε!

Αυτα απο μενα!σημερα δουλεια μεχρι και τη Πεμπτη!Πεμπτη μετα που θα σχολασω θα φυγουμε για το χωριο πρωτα Ο Θεός και θα επιστρεψουμε Κυριακη!Δευτερα Τριτη Τεταρτη παλι δουλεια και Πεμπτη φευγουμε για Παφο μεχρι Τριτη 26 του μηνα αν ειμαστε καλα απο Τον Θεό και Την Παναγία!Επιστρεφω δουλεια 1η Σεπτεμβριου!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια.

Ουφ, είμαι να σκάσω... Ο Αντρέας ακόμα κάνει διάρροιες, και έχει και βήχα... Πήρα τον παιδίατρο, μου έδωσε οδηγίες, και μου είπε ότι είναι κολλητικό και να προσέχουμε. Δε θέλω να μένει ο Αντρέας πολύ καιρό στους δικούς μου, αλλά φοβάμαι πάρα πολύ για τη Γεωργία που είναι πάρα πολύ μικρούλα ακόμα. Έτσι και κολλήσει, δε θα είναι ένας απλός βήχας, θα καταλήξουμε νοσοκομείο... 

Αμάν ρε κορίτσια, τι χάλια καλοκαίρι; Τίποτα δε χάρηκε ο Αντρέας, ούτε μπάνια, ούτε παγωτά, τίποτα. Όλο το καλοκαίρι άρρωστος. Χίλιες φορές καλύτερα ο χειμώνας.

Όλος ο κόσμος πάει διακοπές, κι εμείς ούτε μια βόλτα δεν μπορούμε να πάμε πια.

Καλά, για το ότι κακομαθαίνει το νεογέννητο με τις αγκαλιές, άντε να μου το λένε η μάνα μου κι άλλες μεγάλες, αλλά να μου το λένε και νέες κοπέλες; Μα είναι δυνατόν; Θα αφήσω το νεογέννητο να κλαίει για να μην κακομάθει; Τουλάχιστον, αυτή τη φορά δεν έχω τον άντρα μου να με πρήζει "άσ'το να κλάψει", όπως με τον Αντρέα. 

Πάντως, ο ύπνος της Γεωργίας έχει χαλάσει πολύ. Χτες όλη μέρα, όπως σας είπα, κοιμήθηκε ελάχιστα, και τώρα είναι δύο βράδια που δεν κοιμάται αμέσως μετά το μπάνιο, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Την κάνουμε μπάνιο, θηλάζει, κι ενώ έπεφτε ξερή, τώρα τη βάζω κοιμισμένη στο πορτ μπεμπέ και ξυπνάει. Προχτές την κούνησε ο άντρας μου στην αγκαλιά του και κοιμήθηκε, και χτες βράδι ευτυχώς, μέχρι να δεήσει ο άντρας μου να έρθει, την πήρε ο ύπνος όπως ξάπλωνε στο πορτ μπεμπέ. Ξύπνησε κατά τις τεσσεράμιση με γκρίνια, πέντε παρά δέκα την πήρα, την άλλαξα, τη θήλασα, την ξανάλλαξα γιατί έκανε πάλι κακά, την κράτησα να κοιμηθεί, έβγαλε γουλιά, της άλλαξα ρούχα, άλλαξα εγώ, την ξανακοίμισα, κατά τις έξι και κάτι κοιμήθηκε και εφτά παρά τέταρτο ξύπνησε πάλι με γκρίνια. Την πήρε ο άντρας μου, την κούνησε, τίποτα. Τη θήλασα και ξανακοιμήθηκε ούτε μια ώρα. Τότε την πήρε ο άντρας μου στο σαλόνι και κοιμήθηκα εγώ καμιά ωρίτσα ακόμα, οπότε και ξύπνησα γιατί έκανε σαν τρελή. Θήλασε και τώρα είναι στο πορτ μπεμπέ ξύπνια, και όλως περιέργως ακόμα δεν έχει αρχίσει τη γκρίνια.

Έχει κολικούς και γι' αυτό ξυπνάει. Ουφφφ... Ο Αντρέας δεν είχε κολικούς.

Καγκουράκι πάλι καλά που σου περνάει το δάκτυλο! 

Καλά να περάσετε στην Κέρκυρα!

Βάσω κι εσείς μια χαρά περάσατε το Σαββατοκύριακο! Εγώ γι' αυτό σκάω, που ο Αντρέας δεν μπορεί να χαρεί όλα αυτά τα απλά πράγματα, με τόσες αρρώστιες, αν και, την περασμένη βδομάδα, πήγε δυο φορές παιδότοπο και μία για μπάνιο. Αλλά και πάλι, δεν ξέρω πόσες μέρες τώρα θα αναγκαστεί να μείνει στους γονείς μου. 

Πάρκο θα χρειαστούμε κι εμείς, γιατί αυτό του Αντρέα μας το είχαν δώσει κάποιοι φίλοι (που τώρα εξαφανίστηκαν), και πέρσι τον Ιούλιο το ζήτησαν πίσω. Μπορείς να μου στείλεις σε μήνυμα στο φέισμπουκ το προφίλ του καταστήματος αυτού που λες; 

Εν τω μεταξύ, ξέχασα να σας πω, έχουμε γεμίσει μυρμήγκια. Αρχικά είχαμε στην κουζίνα, αλλά τώρα φύγανε από εκεί. Μετά μεταφέρθηκαν στο σαλόνι, και νομίζω ότι το μέρος που συχνάζουν είναι η πολυθρόνα μου, γιατί πολλές φορές όπως κάθομαι, ξαφνικά εμφανίζεται ένα μυρμήγκι στο βιβλίο που διαβάζω ή πάνω μου. Μετά έφτασαν στο παιδικό δωμάτιο, και το σημείο τους είναι πίσω από την αλλάχτρα-συρταριέρα. Αρχικά πήγαιναν εκεί για την κεραλοιφή. Μιλάμε, ανέβαιναν στο βαζάκι της κεραλοιφής και έμεναν γύρω-γύρω, εκεί που βιδώνει, αλλά δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Παίρνω την κεραλοιφή και τη βάζω στο πάνω μέρος της κουκέτας, και τη μύρισαν κι ανέβηκαν μέχρι εκεί πάνω! Τελικά τη βάλαμε σε νάυλον σακουλίτσα, αλλά στην αλλάχτρα ακόμα ανεβαίνουν. Χτες βράδι κάναμε μπάνιο το μωρό, κι όπως πήγα να τη σκουπίσω, βλέπω στο στηθάκι της ένα μυρμήγκι. Το αρπάζω αμέσως, μετά βλέπω άλλο. Κοιτάω, η αλλάχτρα γεμάτη. Την πήρα και πέταξα κάτω και σελτεδάκι και πετσέτα, κι έβαλα καθαρά. Μετά, την παίρνω στο σαλόνι να τη θηλάσω, κι όπως θήλαζε, νιώθω στο άλλο στήθος κάτι να με γαργαλάει. Κοιτάω στο σουτιέν, και βλέπω ένα μυρμήγκι μέσα!!! Σήμερα το πρωί έπιασα ένα πάνω στον ώμο μου όπως ξάπλωνα στο κρεβάτι. Ουφ, δεν ξέρω τι να κάνω... Δε θέλω να ραντίσουμε με το νεογέννητο, αλλά κι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχουμε στοκάρει παντού, και πάλι βρίσκουν αδιόρατες τρύπες και βγαίνουν... 

Σας αφήνω, όλο γκρίνια είμαι.

Δημοσίευση

Καλησπέρα τσούπρες χαχαχα έχει αυτόματη διόρθωση κ γράφω τσούπρες κ έβγαλε τσούχτρες πάλι καλά που το δα κ θα λέγατε τι έπαθα κ σας βρίζω Χάχα έτσι είχα πάθει παλιά σε ένα φίλο του γράφαελπίζω να περνάς καλά κ είχα βάλει κακά κ τρελάθηκε ο κάψερος Χάχα

Εγώ από νέα σπίτι δουλειά τις καθημερινές που δε μπήκα νομίζω Πέμπτη Παρασκευή δε μπήκα μετά Σάββατο πάλι δουλειa κ λιώσιμο σπιτάκι κ δουλειές πολλές όμως ευτυχώς τα χοντρά τα κανε ο συζήξ παράθυρα κ τζάμια

Κυριακή θάλασσα από το πρωί ως το απόγευμα γνώρισα ένα ζευγάρι με ένα 2·5 αγοράκι κ μια άλλη μαμά με μια 4 ετών ενώναμε ψάθες φαγητά παιδιά κ παρέα κ περάσαμε σούπερ όταν φεύγαμε λυπήθηκαμε μικροί μεγάλοι

Το βράδυ βγήκαμε με αδερφή μου καβούρι για ποτάκι κ γλυκό οικογενειακών σούπερ περάσαμε είχε υπέροχη βραδιά καλές 1 γυρησαμε

Αυτά τα δικά μου διαβάζω κ έφτασα για σχόλια

Δημοσίευση

Άννα Μαρία ξεκινώ με σένα κ την επιδρομή μυρμηγκιων Φλεριανα ψέκασε φυτικό είναι μπας κ γλιτώσεις από το φαρμακείο

Όσο για τον αντρικό περαστικά μωρά μη στεναχωριέμαι έχει ένα μήνα ακόμα για βόλτα κ μπανακια είναι ο τρελό καιρός παράξενος ζέστη κρύο βροχή αέρα ότι να ναι κ εδώ σε μας

Για το μωρό κ την αγκαλιά εγώ έχω να πω απόλαυσε το κ ας του να λένε

Εγώ τον δικό μου τον είχα 24ωρου βάσεως αγκαλιά απλά επειδή γούσταρα στο καλάθι δεν έκλαιγε κ από 40 ημερών κοιμόταν μόνος στο δωμάτιο του δεν κακομάθε καθόλου κ δε γκρίνιαζε ποτέ παρόλο που τον είχα όλο αγκαλιές άλλωστε τα μωρά αυτό θέλουν αγκαλιά κ βυζι πες στη μαμά σου..

Δημοσίευση

Βασουλα μου βολτάρετε κ εσείς τι όμορφα άντε έφτασε ο καιρός για άδεια κ εγώ Πέμπτη my last day ξανά 1 Σεπτέμβρη

Μεγεια κ τα ψωνακια σας εγώ πήρα τελικά γυαλιά ήλιου συμπαθητικα είναι δεν έβρισκα τίποτα να μου παει είναι όλα τεράστια κ εγώ έχω μια μούρη μια σταλια γκκκρρρρ

Μεγεια κ το μαλλί Άννα Μαρία αν κ εγώ προτιμώ στάνταρ τα μακριά ο άντρας μου πήγε το β κομμωτήριο κ είναι στα Γερμανάκος

Γκρρρρρ κ παλιιιι

Καγκουρακι ούτε εγώ πίστευα στο μάτι αλλά έχει τύχει Ουκρανία ολίγες φορές να πεθαίνω να με ξεματιαζουν κ σε ένα λεπτό να ζωντανεύω τυχαίο;;; Δε νομίζω!!!

Όσο για το νύχακι περαστικά ζαλίστηκες γιατί σου πέσε η πίεση λόγω πόνου φυσική αντίδραση προστασίας του οργανισμού

Εγώ μετά το λέιζερ στα ματιά το χα πάθει κ μου είχε εξηγήσει ο γιατρός πως λειτουργεί το σώμα στον έντονο πόνο..

Δημοσίευση

Γεια σας φίλες μου! Καλά είστε; Αύριο το βράδυ επιστρέφω Αθήνα, μέχρι τις 16 που ξαναφεύγω. Καλά περάσαμε, αλλά για να είμαι ειλικρινής με κούρασε η συμβίωση με πεθερικα. Δεν μπορούσα να βρω ούτε μια στιγμή την ηρεμία μου. Μου έλειψε το σπιτάκι μου. Το να κάνω ό,τι γουστάρω. Να ξυπνάω και να μην μιλάω σε κανέναν. Είμαι λίγο περίεργη, δεν λέω. Τα παιδιά πέρασαν σούπερ. Είχαμε βέβαια και τη γκρίνια αλλά όλα στο πρόγραμμα είναι.

Άννα Μαρία, τι κάνει ο Αντρέας;; Πολύ σπαστικό που αρρώστησε τόσες φορές μέσα στο καλοκαίρι. Κάνεις πολύ καλά που τον έχεις πάει στους γονείς σου. Είναι πολύ μικρούλα η Γεωργία για να κολλήσει το οτιδήποτε.Έτσι κόλλησε και η δικιά μου 4 μηνών ίωση και από τότε έγινε ευαίσθητη και πολλές ιώσεις της το γυρνούν σε βρογχιολίτιδα. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Τα παιδάκια περνούν πολλές φάσεις με τον ύπνο τους. Θα ξαναστρώσει. Είναι που δεν έχει εδραιωθεί και η γαλουχία. Πρόβλημα αυτό με τα μυρμήγκια..Ρώτα στο φαρμακείο γι΄αυτό που σου είπε η Μάγδα.

Όσο για το θέμα της αγκαλιάς είναι θέμα παιδιού. Ο Πάνος δεν ήταν αγκαλίτσας. Η Αλεξάνδρα πολύ. Ακόμα μου ζητάει κάθε τρεις και λίγο αγκαλίτσα. Κι εγώ άκουγα συνέχεια ότι την κακομαθαίνω. Κακομαθαίνω ένα νεογέννητο. Αν είναι δυνατόν. Πολλά ακούμε αλλά πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας για να μη συγχυζόμαστε.

Μαγδούλα, γέλασα πολύ με την αυτόματη διόρθωση και με την Ουκρανία ειδικά! Σε λίγες μέρες έχεις αδειούλα ξανά! Θα απολαύσεις πάλι ξεκούραση και διακοπούλες!

Βασουλάκι, πλησιάζει και η δικιά σου η αδειούλα! Τέλεια! Όλο βολτούλες μου είστε και πολύ καλά κάνετε! Είπαμε. Το καλοκαίρι δεν αντέχεται η κλεισούρα. Γέννησα την Αλεξάνδρα 17-08 και με έπιαναν τα κλάματα γιατί δεν μπορούσα να πάω κάπου τις πρώτες μέρες. Τελικά αρχίσαμε τις βόλτες πριν γίνει η μικρή 20 ημερών γιατί θα μου έστριβε.Δεν την αντέχω την κλεισούρα με τίποτα.

Κατερινάκι, ευτυχώς που θα έρθει ο Κώστας στο χωριό και θα σε βοηθήσει με τα πράγματα. Κουβαλάτε και όλο σας το σπίτι. Μετά Κέρκυρα ε;; Ωραία η Κέρκυρα! Οι διακοπούλες συνεχίζονται!

Κατερινα, Μαρίνα, Χριστίνα, φιλάκια πολλά!!!!! Περιμένουμε νέα σας!!!

Καλό βράδυ φιλενάδες μου!

Δημοσίευση

Γεια σας κοριτσάκια!

Τι κάνετε;

Εμείς τα ίδια, ο Αντρέας ακόμα κάνει διάρροιες και είναι στους γονείς μου. Χτες το μεσημέρι, κι ενώ έκανα διακόσιες ώρες να κοιμήσω τη Γεωργία, παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου, για να μου πει ότι ο Αντρέας έκανε διάρροια. Ξύπνησε η μικρή, ξύπνησα κι εγώ που μισοκοιμόμουν, αφήστε... Σήμερα το πρωί την παίρνω τηλέφωνο να μάθω τι κάνει το μωρό, μου λέει με ύφος απελπισμένο/εκνευρισμένο "κάνει διάρροια, τι θες να κάνει;". Και συνέχισε με καταστροφολογίες "πάρε τον παιδίατρο" και "μήπως έχει κάτι σοβαρό και δεν του περνάει" και "δεν έχει κανένα φάρμακο, αυτά τα πρεβιοτικά που δίνουμε είναι καλά;". Παίρνω τον παιδίατρο, μου λέει ο άνθρωπος αυτά που της έλεγα κι εγώ, ότι το κρυολόγημα θέλει το χρόνο του, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα απ' αυτά που κάνουμε, ότι δεν υπάρχει φόβος αφυδάτωσης, από τη στιγμή που κάνει μόνο 2-3 φορές τη μέρα. Την παίρνω να της το πω, και μου λέει "ορίστε, χωρίς να εξετάσει το μωρό, βγάζει διάγνωση, είναι πράγματα αυτά;". Βγάλτε άκρη... Λες και θέλει να έχει κάτι το μωρό για να δικαιωθεί. Αυτό το κάνει πάντα. Και μαζί μας έτσι ήταν. Απορώ πώς μας μεγάλωσε έτσι που πανικοβάλλεται με το παραμικρό και πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Τέλος πάντων... 

Χτες το απόγευμα πήγα να δω τον Αντρέα. Χάρηκε πολύ μόλις με είδε, και παίζαμε κυνηγητό γύρω απ' το τραπεζάκι της βεράντας. Μετά έτρεξε στην κούνια στο βάθος της αυλής. Τον κουνάω και τραγουδάω το "Κούνια μπέλα", αλλά αντί να πω "όμορφη κοπέλα" είπα "όμορφος Αντρέας", οπότε πετάγεται ο μικρός και με διορθώνει "όμοφη κοπέλα καλέ"! 

Μετά του τραγουδάω το ίδιο τραγούδι, αλλά με τους στίχους που ξέρει ο άντρας μου, δηλαδή "κούνια μπέλα, έσπασε η σκουτέλα, χύθηκε το γάλα, δεν έμεινε ούτε στάλα", και σε κάθε στίχο με ρωτούσε "πώς έσπασε; πού χύθηκε; γιατί δεν έμεινε ούτε στάλα;". Επιστρέφουμε στη βεράντα, και βλέπει τα σκυλιά της διπλανής που είχαν βγει στο δρόμο, και το ένα είχε σκύψει και μύριζε το δρόμο, οπότε ο μικρός με ρωτάει "μα τώει το δόμο;". Του εξηγώ ότι δεν τον τρώει, αλλά τον μυρίζει, και μου λέει "κι εγώ να μυ-ίσω το δόμο". Του λέω "μα εσύ είσαι παιδί, δεν είσαι σκυλί, τα παιδιά δε μυρίζουν το δρόμο" και μου λέει "όχι, είμαι σκυλί". Πέφτει στα τέσσερα, αρχίζει μπουσούλημα και έσκυβε και μύριζε τη βεράντα! Μετά έρχεται η απέναντι και παρκάρει στο άδειο οικόπεδο δίπλα απ' το σπίτι των γονιών μου. Βλέπουν τον Αντρέα, τον χαιρετάνε, κι αυτός αντί να απαντήσει, τη ρωτάει "μα πού είναι ο σκύλος σου;". Του λέει "να, είναι εκεί στη σκάλα". Και τι της απαντά; "Νομίζω είναι και στο δόμο"! Μιλάμε, δε σταματά να πετάει ατάκες!

Όσο για τη Γεωργία, όταν τη βάζουμε στον ώμο, έχει αρχίσει να στήνει το κεφαλάκι της και να μας κουτουλάει ή τινάζεται προς τα πίσω και μετά πάλι μπρος ή γυρίζει και μας κοιτάει με το αστείο της μούτρο! 

Εν τω μεταξύ, έχω προσέξει ότι τα κακά της από μουσταρδί έγιναν πράσινα και έχουν και βλέννες. Τι να είναι άραγε; Το έψαξα λίγο και για μωρά που θηλάζουν είναι φυσιολογικό, αλλά μπορεί να είναι και αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Ουφ, ελπίζω να μην είναι, γιατί δε θα αντέξω χωρίς το τοστ μου... Αύριο που θα πάμε στον παιδίατρο θα του το πω.

Ανθή σε καταλαβαίνω απόλυτα που σπάσανε τα νεύρα σου με τα πεθερικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα η συγκατοίκηση (ρώτα κι εμένα που άλλαζα τις συγκατοίκους σαν τα πουκάμισα, χιχι!), πόσο μάλλον με τα πεθερικά σου! 

Όσο για το ότι θες να ξυπνάς και να μη μιλάς σε κανένα, μπορείς να πας να μείνεις με την πεθερά μου. Θεωρεί μεγάλη γρουσουζιά να λες καλημέρα άνιφτος, οπότε, δε θα πλένεσαι το πρωί, και θα βρίσκεις την ησυχία σου! :P

Ευτυχώς το βράδι η Γεωργία κοιμήθηκε από τις δέκα και μισή μέχρι τις έξι και είκοσι το πρωί. Μετά ξανακοιμήθηκε οκτώ παρά, πέφτω κι εγώ και ξεραίνομαι, βλέπω και πεντακόσια όνειρα, και με ξυπνάει το κλάμα της. Έρχεται ο άντρας μου να την πάρει, τον ρωτάω τι ώρα είναι και μου λέει "οκτώ και δέκα"!!! Καλά, πότε πρόλαβα και είδα όλα εκείνα τα όνειρα; Την πήρε να την κρατήσει, αλλά έκλαιγε, έτσι τη θήλασα και μετά την πήρε ο άντρας μου πάλι. Ευτυχώς κοιμήθηκε, και κοιμήθηκα κι εγώ μέχρι τις δέκα και μισή! Τώρα κοιμάται πάλι. Είναι από τις μέρες του ύπνου φαίνεται!

Καλά, για τις αγκαλιές δεν το συζητάμε, ο Αντρέας βρέφος ήταν της αγκαλιάς και τώρα τον παρακαλάω να έρθει για μια αγκαλίτσα, και σχεδόν ποτέ δεν έρχεται, εκτός κι αν θέλει κάτι!

Όσο για τις αρρώστιες, γκρ και πάλι γκρ... 

Μάγδα, καλά, αυτή η αυτόματη διόρθωση έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη!

Πάντως, την πρώτη φορά που με είπε η πεθερά μου "τσούπα", νόμιζα ότι με βρίζει!

Καλά ρε συ, πόσο συχνά κάνετε παράθυρα και τζάμια; Άσε, μη μου λες καλύτερα! Εμένα πάντως τα έκαναν οι γυναίκες που ήρθαν για τη γενική, και δεν έχουν λερωθεί ακόμη, ευτυχώς!

Είπα στον άντρα μου για το Φλεριάνα, κι ενώ είχε φαγωθεί να ψεκάσει με κανονικό εντομοκτόνο, και φυσικά δεν τον άφησα, τώρα μου λέει "άσε μωρέ, να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα μήπως υποχωρήσουν από μόνα τους". Για να δούμε...

Εγώ δεν έχω προτιμήση για μήκος μαλλιών, όλα μου πάνε. :P :P :P :P :P :P Τα είχα και αγορίστικα τελείως, και πολύ μακριά, και κοντά καρέ, και μέτρια και διάφορα περίεργα κουρέματα με σκάλες και φράντζες. Τώρα είχαν παραμακρύνει, κι επειδή δεν ξέρω να τα χτενίζω, ούτε θέλω να βάζω αφρούς και ζελέ, ήταν κάπως ατημέλητα. Βέβαια, έχει στρώσει πολύ το μαλλί μου, κι έπεφτε σε μπούκλες, οπότε δεν ήταν αυτό το φριζαρισμένο χάλι που ήταν παλιότερα, αλλά και πάλι, δεν ήταν συγυρισμένα. Το αρχικό σχέδιο ήταν να τα μακρύνω για να μπορώ να τα πιάνω αλογοουρά, αλλά η φράντζα που είχα δεν είχε μεγαλώσει τόσο ώστε να πιάνεται, με αποτέλεσμα να χαλάνε και να πέφτουν στα μούτρα μου, ενώ επιδείνωναν και τους πονοκεφάλους που είχα (ευτυχώς σταμάτησαν), έτσι προτίμησα να τα κόψω. 

Αυτό με το Βασίλη που κουρεύτηκε κι έγινε "Γερμανάκος" δεν το αποκρυπτογράφησα. Το άλλο με την Ουκρανία το κατάλαβα!

Αυτό με τη ζαλάδα όντως ισχύει. Το είχα πάθει κι εγώ όταν έσπασα το χέρι μου. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθια απ' τη ζαλάδα, ενώ και στη γέννα αν θυμάστε, απ' τους πόνους έπεσα σε λήθαργο!

Σας φιλώ κόρες, φτιάχνω χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σήμερα, στο φούρνο και πάω να το δω!

Δημοσίευση

Γεια σας κορες!!!

Εχω ερθει στο γραφειο για μερικα τηλεφωνα και μπηκα να σας αφησω μια καλησπερα! Δεν σας διαβαζω γιατι δεν προλαβαινω!

Ειμαστε καλα, ειχαμε παει στο χωριο του αντρα μου 9 μερες, οι πιο οικονομικες διακοπες εβερ! Μαζι με ψωνια και βενζινες μας εφυγαν περιπου 150 ευρω συνολο, αλλα εκει δεν βγηκαμε καθολου, μονο μια φορα για καφεδακι. Μαγειρευα εγω, αλλα δεν κουραστηκα καθολου, εχει και γκαζι και ολα γινονται στο αψε σβησε! Ξεκουραστηκα πολυ, μπανιο πρωι απογευμα, ωρες ολοκληρε θαλασσα και ο μικρος λυσσαξε! Οταν δεν  ηταν θαλασσα ηταν με τα ξαδερφια του και παιζανε! Εχω να σας πω ιστοριες, ειδικα για ενα ξαδεφακι του μεγαλυτερο να φριξετε! Αλλα περασε τελεια!!!!Εκει ουτε το κινητο πιανει ουτε ιντερνετ οποτε αποτοξινωση!

Αυτα! Σας αφηνω και φευγω παλι τρεχοντας.

Ελπιζω να ειστε καλα και να περνατε ολες τελεια! Φιλια!

Δημοσίευση

Γεια σας κουκλες, χωριο ειμαστε ακομα, αυριο τελικα θα ερθει ο αντρας μου και την Πεμπτη το πρωι θα ξεκινησουμε για Κερκυρα. Οποτε αυριο εχω ξανα πακεταρισμα......

Χθες βραδυ και σημερα ειχε εκδηλωσεις για τα παιδακια στο χωριο,μευτυχως που διοργανωνουν τετοιες βραδιες οι πολιτιστικοι συλλογοι εδω για να μην ειναι ολες οι μερες ιδιες. Χθες ειχε πειραματα χημειας για παιδια, εντυπωσιαστηκαν με χρωματα σε ογκομετρικους σωληνες, με φλογες διαφορετικων χρωματων και τετοια. Και μετα επαιξαν και καποια ομαδικα παιχνιδια, σημερα ειχε ζωγραφικη τουε εδωσαν πινελα μπογιες κολλησαν και ενα τεραστιο χαρτι κατω και ζωγραφισαν ολα μαζι το χωριο, εκανε και ο Νικολας την μουτζουρα του μια χαρα.

Το δαχτυλο καλυτερα,μδεν ποναει αλλα εχει μαυρισει το μισο νυχι, σαν να το εχω βαψει μπλε δειχνει. Ευτυχως περασε και ο λαιμος μου.

Δημοσίευση

Βασω αντε λιγες μερες τωρα διακοπων και μετα ερχεται και η υπολοιπη αδεια να ξεκουραστεις. Τι κανει το μπεμπακι σου ποτε εχεις ξανα γιατρο?

Αννα μαρια πως ειναι ο αντρικος, περαστικα! Θελει πολυ προσοχη γιατι ειναι ημερων η γιωργια. Τωρα για τον υπνο της ειναι πολυ νωρις ακομα να μπει σε προγραμμα κατσε να περασει 1-1,5 μηνας και μετα. Καλα εγω θα ειχα φρικαρει με τοσα μυρμιγκια, μου θυμισες τοτε που εμεις απο το πατωμα ειχαμε πιασει εκεινα τα μικροσκοπικα μαμουνια και πηρα τα παιδια και ημουνα σχεδον ενα μηνα στην μαμα μου, καλα ειχα κατσει τοσο γιατι δεν μπορουσα με να παρουμε μια αποφαση για το τι τελικα θα καναμε με το πατωμα. Βρες fleriana που λεει και η μαγδα, εγω τοτε ειχα τον Νικολα που μολις ειχε σαραντησει και ρωτησαμε γεωπονο που ειδοκευεται σε απεντομωσεις και μας ειχε πει οτι μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε αφοβα, μπορει και σε σουπερμαρκετ να το βρεις.

Μαγδουλα παρεα στη θαλασσα ετσι στο ασχετο εχει πολυ πλακα, και εμεις περσυ ειχαμε γνωρισει μια οικογενεια με δυο κοριτσακια ενα ισα με την αγγελικη το αλλο κανα δυο χρονια μεγαλυτερο, καθε μερα μαζι μπανιο, και φετος ξανασυναντηθηκαμε παλι και οι μικρες κανουν παρεα και η μαμα τους μολις με ειδε με ρωτησε ποσο ειναι το μωρο γιατι περσι μουν εγκυος. Εμενα μου ειχε σπασει τα νευρα η αυτοματη διορθωση και την απενεργοποιησα. Μεγεια το κουρεμα στον γερμανακο σου και ο δικος μου θελει κουρεμα.

Ανθη καλη επιστροφη και καλη συνεχεια μετα. Καλα δεν υπηρχε περιπτωση να μην ερθει απο δω ο Κωςτας να μας παρει, αλλωστε ειναι σαν να ειναι στο δρομο μας γιατι να γυριζαμε Αθηνα.

Α αγορασαν και οι δικοι μου πληντυριο εδω και επλυνα ολα τα ρουχα τον παιδιων οποτε ειμαι κομπλε. Απο το σαββατο που μας το εφεραν καθε μερα πλυντηριο μπαινει, χαχαχχαα.

Αχ Αννα μαρια αυτο το κανει ο μπαμπας μου οχι να βηξει να φτερνιστει καποιο απο τα παιδια θα κρυωσει και μηπως κρυωσε να παρεις τον παιδιατρο, και αν οντως εχουν κατι λιγο βηχα ή πυρετο που ξερω πως να το αντιμετωπισω με ρωτα πηρες την παιδιατρο και εγω με μια απαθεια, οχι, να παρεις να παρεις....

Φοβερος ο αντρεας και ετοιμολογος παντα, πανεξυπνος δεν του ξεφευγει τιποτα. Τα κακα τα παρσινωπα με βλενες μπορει να ειναι πολλα ειτε φυσιολογικα, ειτε λογω υοερπαραγωγης, για αλλεργια νομιζω πρεπει να δεις και αιματακι.

Ανθη κανονισε του χρονου διακοπες στην πεθερα της Αννας Μαριας.

Για την ζαλαδα εχετε δικιο ειναι αντιδραση του οργανισμου στον πονο, μετα ομως που συνηλθα και με ξαναπιασε σε συνδυασμο με το χασμουρητο ηταν ματι. Επισης καταλαβαινω αμεσως ποτε ειναι ματιασμενα τα παιδια και μολις τα ξεματιασει η μαμα μου ηρεμουν, συνηθως εκει που ειναι καλα αλλαζει τοσο η συμπεριφορα τους γκρινια νευρα, που δεν δικαιολογουνται.

Χριστινα σημασια εει που περασατε καλα και αναναιωθηκατε και κυριως περασε καλα ο μικρος!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...