Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τοκετός Και Συμφέροντα!!

Recommended Posts

καλησπέρα ...διάβαζα στο facebook κάποια σχόλια αντιπαράθεσης μεταξύ κάποιου γυναικολόγου κάι γυναικών σχετικά με τις γεννήσεις και κατά πόσο τελικά όλο αυτό έχει καταλήξει να είναι μία εμποροπανύγηρις που όλοι όσοι συμμετέχουν κοιτάνε πώς να σε ρουφήξουν!! μία λοιπόν από τις συμμετέχουσες είπε στο γιατρό για τις  άσκοπες καισαρικές που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ για οικονομικούς λόγους βέβαια αλλά και για τους φυσιολογικούς τοκετούς που προγραμματίζουν οι γυναικολόγοι 2 εβδομάδες νωρίτερα..επειδή πολύ φοβάμαι ότι ανήκω στην 2η περίπτωση τι ακριβώς γίνεται? δηλαδή τι λόγο και συμφέρον έχει ο μαιευτήρας να το κάνει αυτό? τι κίνδυνος υπάρχει για το μωρό και την μητέρα? γνωρίζει κάποια να με ενημερώσει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν είναι η πρώτη σου γέννα, και πας να γεννήσεις δύο εβδομάδες πριν από την ΠΗΤ σου με πρόκληση τοκετού, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό να καταλήξεις σε καισαρική. Από τη στιγμή που το μωρό δε δείχνει σημάδια ότι δε θέλει να βγει, και δεν συντρέχει κανένας λόγος επίσπευσης του τοκετού, τότε υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες ο οργανισμός να μην αντιδράσει στην πρόκληση και να γίνει αναγκαστικά καισαρική, γιατί πλέον φυσικά δεν υπάρχει γυρισμός! 

Πολλοί γιατροί το κάνουν αυτό ακριβώς για το λόγο που προανέφερα, ότι δηλαδή θα κάνουν τελικά καισαρική, δηλαδή περισσότερα λεφτά. Άλλοι το κάνουν γιατί θα λείπουν την ημερομηνία της ΠΗΤ σου, γιατί θέλουν να πάνε ταξίδι/συνέδριο/διακοπές, κ.λπ. Επίσης, έχω διαβάσει και περιπτώσεις που ο γιατρός φροντίζει να μην προχωρήσει ο τοκετός με πρόκληση, χορηγώντας επισκληρίδιο σε πολύ πρώιμη φάση. 

Για τους κινδύνους που ρωτάς, από τι στιγμή που το μωρό δεν είναι έτοιμο να βγει, και αφού, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει λόγος να γεννηθεί νωρίτερα (π.χ. περιτύλιξη, προβλήματα υγείας της μητέρας, κ.λπ.), τότε πολλά είναι τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν, π.χ. να μην είναι ακόμα έτοιμοι οι πνεύμονες του μωρού, να γεννηθεί ελλιποβαρές, κ.λπ. Δεν είμαι γιατρός, βέβαια, οπότε κι εγώ γράφω όσα έχω διαβάσει και ακούσει στο ίντερνετ κυρίως!

Γενικώς, γι' αυτά τα θέματα γίνονται σφαγές στο διαδίκτυο!

ήταν η πρώτη μου γέννα και γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση τοκετού στις 38 + 6 αλλά δεν είχα καμία ενόχληση..ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να γεννήσω με πρόκληση..ο γιατρός μου είπε ότι απο ένα σημείο και μετά ο πλακούντας μου κουράστηκε και το παιδί δεν τρεφόταν καλά με αποτέλεσμα να μην παίρνει βάρος..η αλήθεια είναι ότι από την 30η εβδομάδα και μετά είχαμε πέσει αρκετά στις καμπύλες του βάρους ήμαστα κάτω από το μέσο όρο..το μωρό μου γεννήθηκε 2700 και υγιέστατο!! την ίδια εβδομάδα πάντως είχε άλλον 1 τοκετό..εγώ γέννησα Δευτέρα και η άλλη κοπέλα Πέμπτη..μάλλον μας είχε προγραμματισμένες!! τέλος καλό όλα καλά!! το μωρό είναι γερό και αυτό είναι που μετράει..πάντως με τους γυναικολόγους δεν βγάζεις άκρη..έχω την αίσθηση ότι μας αντιμετωπίζουν σαν κρέας..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...