Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σας μανουλες θα ηθ:-) ελα τη γνωμη σας και την αποψη σας για το αγορακι μου που ειναι 1,5 χρονων και δεν μιλαει καθολου ουτε μαμα ουτε μπαμπα μονο ενα αντε που θα πει πολυ σπανια!!!λεει τα μωρουδηστικα αμπαντα τατατα και τα σχετικα αλλα μεχρι εκει....του μιλαμε συνεχεια του τραγουδαμε αλλα τιποτα.....οταν ηταν ποιο μικρουλης ελεγε μπαμπαμπα αλλα μολις πατησαμε τα 14 μηνων τελος!!!!αν θελει κατι κανει σαν την κουκουβαγια να το πω.....εκτελει εντολες ακουει δεν εχουμε τετοιο θεμα αλλα μας εχει πιασει φοβερο αγχος γιατι περναει ο καιρος και δεν εχουμε εξελιξη...επισης δεν περπαταμε ακομη ....φοβαται πολυ.....μας πιανει με το ενα χερι εχει κανει καποιες φορες καποια βηματακια μονος του αλλα δεν λεει να περπατησει!!!!εχει καμια παρομοια εμπειρια???τι να κανω αλλο να τον βοηθησω????

σας ευχαριστω πολυ.... 

 

 

 

Δημοσίευση

Γεια σου natali χωρίς να είμαι ειδικός σα μαμά μιλώντας μόνο με παρόμοια εμπειρία θα σου πω η κόρη μου η μια περπάτησε 18 μηνών πρώτη φορά μέχρι τότε πήγαινε με τα γόνατα, δε μπουσούλησε ποτέ όλο με τα γόνατα.Μια μέρα σηκώθηκε ξεφοβήθηκε και ξεκίνησε στην αρχή σα παπάκι μετά γρήγορα εστρωσε. Ηταν βαρύ μωρό στα κιλά εννοώ και ίσως λέγαμε εμείς τότε να έπαιξε κάποιο ρόλο.

 

Επίσης στα 2,5 άρχισα να ανησυχω εγώ για το λόγο έλεγε λεξούλες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού όταν η δίδυμη αδερφή της έκανε προτάσεις. Απευθύνθηκα σε λογοθεραπευτή για να μη μένει πίσω σε σχέση με τα συνομίληκα και τώρα 1 χρόνο μετά έχει πρόοδο και εξέλιξη.

 

Δωσε του χρόνο είναι μικρούλης για να ανησυχείς.

Να τον ενθαρρύνεις ΄για το περπάτημα απλώνοντας τα χέρια και κάνοντας του νόημα να έρθει μόνος προς το μέρος σου.όσο πλησιάζει εσύ απομακρύνεσαι και λίγο και πάλι..δε θέλει άγχος ούτε για τη βάδιση ούτε για το λόγο...για να σε ανησυχεί ήδη σημαίνει είσαι μανούλα σε επαγρύπνηση οπότε μη φοβάσαι τίποτα....κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του..άλλα κάνουν πιο νωρίς αυτό άλλα πιο νωρίς εκείνο.

 

Να τον χαιρεστε!

Δημοσίευση

Νάταλι καταρχήν να χαίρεστε το παιδάκι σας! Τώρα είδα το θέμα σου και επειδή είχαμε πρόσφατα μία κουβέντα με τη γιατρό μας για το θέμα αυτό μας είπε ότι γενικότερα το αγοράκια είναι λίγο πιο αργά σε σχέση με τα κοριτσάκια. Για το περπάτημα θα συμφωνήσω κι εγώ με τη Μαρδιο να προσπαθεί να έρθει στην αγκαλιά σου κι εσύ να πας πιο πισω σιγά σιγά. Να τον ενθαρρύνεις και να μην τον τρομάζεις. Αν πέσει να το βλέπετε σαν παιχνίδι.

Για την ομιλία τώρα προσπάθησε να μην του τα προσφέρεις όλα στο χέρι γιατί το παιδί μπορεί να μην έχει χρειαστεί να εκφραστεί ότι θέλει κάτι γιατί τα έχει όλα πριν καν τα ζητήσει. Από τη στιγμή που το παρακολουθείς ΄ομως όλα θα πάνε καλά. 

Μίλα και με το γιατρό σου να σε κατευθύνει περισσότερο! Αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια οπότε μή μπαίνεις στη διαδικασία να το συγκρίνεις. Θα τη βρει την άκρη του σιγά σιγά!

Δημοσίευση

Μπράβο και αυτό που λέει η Diaz  όχι όλα στο χέρι...πολύ σημαντικό....ούτε καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα..απαιτώ να μου πεις...πχ θέλει νερό  μη στο δείχνει και τρέχεις να το δώσεις , να τον ρωτάς τι θες αγάπη μου πες μου....δε πειράζει να πει "νεό" και όχι "νερό" αρκεί να πει κάτι λεκτικά.θα νευριάζει θα τσατίζεται ίσως στην αρχή αλλά εκεί εσύ θα δείχνεις πως δεν καταλαβαίνεις....κοινή στάση με όσους τον φροντίζουν μπαμπά-γιαγια-νταντά.

Εμένα θυμάμαι πήγαινε έξω από το ψυγείο και φώναζε "τι"  και επειδή καταλάβαινα της έδινα το γιαούρτι χωρις να την πιέσω να μου πει τη λέξη λάθος μου από ότι μου πε η λογοθεραπεύτρια μετά.

Γενικώς δε θέλει πολύ προστασία...αν με καταλαβαίνεις πως το εννοώ...να νιώσει ανεξάρτητος

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
    • Κορίτσια μου γεννησαμε κι εμείς αισίως σήμερα 13:15 το μεσημέρι! Μπήκα 7:30 το πρωί κι ενώ έδειχνε να πηγαίνει πιο αργά από το πρώτο ξαφνικά αρχισσ να ποναω να πιεζομαι, φώναξα τη μαια , ηρθε ο γιατρός μεσα, εσπρωχνα κ μεσα σε ένα 20 λεπτό είχα γεννήσει. Δεν πρόλαβα να βάλω επιπλέον δόση είχα την πρώτη που είχα βάλει όταν άρχισα να δυσκολεύομαι. Ωστόσο ήταν τόσο ώστε να καταλαβαίνω φουλ, να βοηθάω φουλ με έναν πόνο διαχειρισιμο.  Δεν περίμενα πως στο δεύτερο παιδί θα ήταν τόσο έντονη και δυνατή η εμπειρία, ήταν ακόμη πιο δυνατή από την πρώτη! Εκεί ήμουν πιο στα χαμένα... 🤣  2690 ο ποντικομικρουλης μας κ 48 πόντους! Όντως μικρούλης τελικά, ο μικρούλης της κλινικής αλλά χαίρει άκρας υγείας!!! 💙🥹 έπιασε κ στήθος κι έφαγε 3 φορές ήδη... μέχρι να τον πάρει ο ύπνος ! Έχω και γάλα,  ήδη πίνει από το ένα και τρέχει και το άλλο... οπότε ελπίζω να πάρει γρήγορα τα πάνω του!  Εγώ σηκώθηκα αμέσως μόνη μου πήγα τουαλέτα,   έκανα και ντουζ πριν καμιά ώρα όλα καλά, δεν πονάω κ νιώθω σούπερ!  Καλή συνέχεια σε όλες !  Εύχομαι να είστε καλά όλες ... να μας ζήσουν!  @Katerina1990 γύρισες σπίτι;;; 
    • Ναι κορίτσι μου μην ανησυχείς. Κ η παιδίατρος αν δει κάτι που την προβληματίζει θα στο πει. Κ αυτό που λες ότι κάνει τα περισσότερα με τον μπαμπά του, για μένα δεν έχει καμία σημασία ούτε δείχνει κάτι. Πχ κι εμένα ο άντρας μου ασχολείται πάρα πολύ να διαβάζει παραμύθια με τον μικρό όσο εγώ κάνω δουλειές κ τον βλέπω ότι μαθαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από την ώρα που περνάει με τον μπαμπά του απ' ότι με εμένα. Μαζί κάνουμε κυρίως διάφορα παιχνιδάκια. Αλλά δεν έχει σημασία, ο καθένας έχει να δώσει πολλά κ διαφορετικά πράγματα κ το παιδί έχει την δική του ξεχωριστή κ όμορφη σχέση με τον καθένα!
    • @Tina23 ισχύει αυτό που λες για την ψυχολογία, η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον κύκλο νιώθω καλύτερα ψυχολογικά από τους προηγούμενους δεν ξέρω τι γίνεται. Παντως οι ορμονολογικες μου ήταν καλές.  Θα φανεί όπως και να χει!  Εσύ θύμισε μου μπήκατε πάλι στο παιχνίδι σε αυτόν τον κύκλο ε;  @afr γενικά τις τελευταίες φορές ναι πρηζεται το στήθος και πονάει αλλά τώρα έχω πάθει αυτό που λες βγάζω σουτιέν και υποφέρω, περπατάω και πονάω αν πάει να με αγγίζει ο σύζυξ άνετα τον δαγκώνω 😄 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...