Μετάβαση σε περιεχόμενο

πιπιλα και τροποι να την κοψουμε


Recommended Posts

κοριτσακια μου γλυκα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες ...ποτε κοβουμε την πιπιλα σε ενα παιδι...ο δικος μου ειναι 20 μηνων και παιρνει την πιπιλα για να κοιμηθει..οταν τον παιρνει ο υπνος την πεταει..τις υπολοιπες ωρες τις ημερας την θελει μονο οταν ειναι να κατσει πχ στον καναπε...πρεπει να του την κοψω η ακομα και ποιοι τροποι υπαρχουν..:blush: :blush: :blush: φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρετή μου καλημέρα …..εμένα ο Χρήστος μου είναι 19,5 μηνών και έχουνε 2-3 μήνες που την κόψαμε εύκολα και απλά

Και εμένα την πιπίλα την έπαιρνε στον ύπνο του και κατά την διάρκεια της νύχτας την έφτυνε, χωρίς να την ζητάει και όλη την ημέρα όχι…..αλλά τον τελευταίο μήνα πριν την κόψουμε την ζητούσε όσο ήταν ξύπνιος και όταν την έβλεπε ήθελε να την βάλει στο στόμα, έτσι και αποφάσισα να την σταματήσω πριν αρχίσει και του γίνει κακιά συνήθεια και μάλιστα την ημέρα ……….

Τα πρώτα 5-6 βράδια έλεγε μαμ ( εννοώντας την πιπίλα ) και όταν του έλεγα με ύφος «την πείρε το σκυλάκι, τι να κάνει η μαμά μωρό μου, δεν μπόρεσε να την πάρει» και ευτυχώς με άκουγε και μάλιστα με λυπόταν ( κατά το ύφος του :( ) που δεν κατάφερα να την πάρω από το σκυλάκι.:P :P :P :P :P

Το αστείο του πράγματος είναι πως στο σπίτι μας έχουμε, 2 σκυλάκια αρκουδάκια και ένα σκυλάκι στο τοίχο του δωματίου του και κάθε φορά που έλεγα ότι, την πείρε το σκυλάκι, μου τα έδειχνε ένα ένα και προσπαθούσα να τον πείσω πως, ένα ξένο σκυλάκι και όχι τα δικά μας του πήραν την πιπίλα, για να μην τα Καταστρέψει :silly: .

Μετά από 5-6 μέρες σταμάτησε και να με ρωτάει ….ευτυχώς την κόψαμε εύκολα, αλλά πιστεύω πως παίζει ρόλο που είναι μικρός …….είναι και στο παιδί όμως ….μακάρι να την κόψετε τόσο εύκολα όσο εμείς:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρετή μου είναι θέμα παιδιού αλλά και αντιμετώπισης του γονιού. Εμένα η μικρή την έκοψε απο μόνη της.

Την ήθελε και εμένα μόνο το βράδυ για να κοιμηθεί και μετά απο λίγο την πετούσε. Όμως λίγο μετά το Πάσχα (ήταν 20 μηνών), μάλλον απο την μανία της με τα δόντια (δεν τα είχε βγάλει όλα), πρέπει να την έσκισε λίγο. Από ότι κατάλαβα αυτό πρέπει να την ενοχλούσε γιατί για 3 μέρες περίπου την ζητούσε μεν αλλά μόλις της την έδινα, την πετούσε κάτω χωρίς να την βάλει καν στο στόμα της. Μετά πρόσεξα το σκίσιμο. Ετσι η πιπίλα πήγε υπερ πίστεως και πατρίδος. Η μικρή δεν ξαναζήτησε πιπίλα, και έτσι ησυχάσαμε από αυτό το θέμα. Οπότε, δοκίμασε και ένα μικρό ψαλίδισμα, μπορεί να πιάσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αρετουλα απο οτι αναφερεις δεν τη χρησιμοποιει παρα πολυ οποτε πιστευω οτι συντομα θα την αποχωρηστει .Γενικοτερα περιπτωσεις οπως του μικρουλη σου δεν την κρατανε πιο πολυ απο 2εως διομισι ετων . Ενας τροπος ειναι να του την κοψεις με ενα ψαλιδακι λιγο και να του πει οτι αχ αγαπη μου κοιτα χαλασε θα παρουμε αλλη οταν ανοιξει το φαρμακειο μια καλη και αν επειμεινει παρε και αλλη και ξανακοψτη. κοιτα πες του τις χαλασανε ολες .Κατι ακομα ειναι να του βαλεις πανω μια ουσια που δεν του αρεσει απο καποιο φαι η γλυκο θα τη σιχαθει , θελει υπομονη και πεισμα απο τη μερια σου ακομα και να κλαψει δωστου κατι αλλο να ασχοληθει μονο στο χερι σου ειναι μην το κανεις σαν μερικες που πανε τα παιδια νηπιο και εχουν πιπιλες ακομα .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΕΤΗ ΜΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΛΟΠΟΝ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΠΕΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙ ΔΩΡΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΗΛΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΦΙΛΑΚΙΑ.:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δυστυχώς δεν ξέρω τον τρόπο, ούτε κ το πώς, αλλά εκείνο που θα σου πώ είναι ότι πρέπει να του την κόψεις όμως (ναι λες κ δεν το ξέρεις ότι πρέπει ;) .....)γιατί μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο οδοντικό τόξο κ να βγούν αργότερα στραβά τα δοντάκια του.

φιλιά πολλά κ μην στεναχωριέσαι θα τα καταφέρεις !

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

....Κορίτσια εμένα η κόρη μου άργησε να την κόψει!!!!!

Δεν προσπάθησα ποτέ να της την κόψω! Την είχε για παρέα όταν κοιμόταν και εγώ τη λυπόμουν να της την πάρω! Την έκοψε εντελώς από μόνη της στο............ Νηπιαγωγείο (!) Τα δόντια της δεν έχουν κανένα πρόβλημα (είναι 11,5 ετών) και δεν βάζει ποτέ τα δάκτυλα στο στόμα!

Άρα,αρετη1 δεν έχω κανένα τρόπο να σου πω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

κοριτσια γεια σας εμενα η μικρη μου ειναι 18 μηνων και το βραδυ οταν της φευγει η πιπιλα και δεν βρισκει ξυπναει τι να κανω?εχω και μια μπεμπα 2 μηνων και δεν μπορω να σηκωνωμε συνεχεια ελπιζω να καταλαβενεται.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο γιος μας την είχε μόνο για να κοιμηθεί, μετά την πετούσε. Την έβαζα σε ένα μέρος στο κρεββάτι του, όπου θα μπορούσε να την βρει όταν ξυπνούσε έτσι ώστε να μην σηκώνομαι εγώ να του την δίνω.

Σιγά σιγά άρχισε να την κόβει με τα δόντια του, έτσι ένα βράδυ όταν την έβγαλε πήγα στο δωμάτιό του, την πήρα και την έκοψα με το ψαλίδι, μετά την άφησα πάλι στο κρεββάτι του, την πήρε στο στόμα αλλά αυτή έβγαινε :P και το πρωί μου είπε ότι η πιπίλα του χάλασε! :laugh: Του είπα ότι δεν πειράζει δεν έχουμε άλλη. Προσπάθησε να την ξαναβάλει αλλά αυτή έπεφτε έτσι συμβιβάστηκε με την ιδέα και στο τέλος την πέταξα!!! Η γνώμη μου είναι ότι το παιδί πρέπει να απαλλαγεί από αυτή από νωρίς, είναι πιο εύκολο από ότι σε μεγαλύτερη ηλικία. Βέβαια ίσως να υπάρξει κάποια γκρίνια, αλλά όπως όλες οι αλλαγές άλλωστε, η γκρίνια θα κρατήσει για μία εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...