Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προληπτική Περίδεση Τραχήλου! Τα Φώτα Σας Κορίτσια!


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 

 

Μετά από μια αποβολή δεύτερου τριμήνου ο γιατρός αυτό το μήνα μας έδωσε το πράσινο φως για νέες προσπάθειες.

Μόνο που από την επόμενη εγκυμοσύνη και έπειτα θα κάνω περίδεση τραχήλου τραχήλου. Μου είπε ότι θα μπορώ να συνεχίσω να κάνω ότι κάνω απλά θα πρέπει καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να αποφύγω οτιδήποτε προκαλεί συσπάσεις.

Έχει κάνει καμία σας και πως κύλησε η εγκυμοσύνη? Αν και όταν έρθει η στιγμή θα ρωτήσω τον γιατρό μου να μάθω περισσότερα για το τι επιτρέπετε και τι όχι θα θελα πολυ να ακούσω προσωπικές εμπειρίες και κατά ποσο επιρρέασε εσας και τον τροπο ζωης σας μια τετοια επεμβαση. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσι μου καλησπερα και καλως ηρθες!!!ειμαι 26 εβδομαδων εγκυος και στην 20η εκανα εκτακτη περιδεση τραχηλου λογω του οτι ευτυχως το προλαβα και πηγα αμεσα στο γιατρο με καποιο σημαδι που ειχα.ευτυχως πηγαν ολα καλα,αν και καλο ειναι να γινεται σε μικροτερες εβδομαδες.την εκανα με ολικη ναρκωση και δεν πονεσα καθολου.βεβαια ειμαστε διαφορετικη περιπτωση και εμενα με χει ξαπλα για οσο παει η εγκυμοσυνη.προς το παρον πανε ολα καλα αν και φοβομασταν λιγο στην αρχη.τωρα προσπαθω να παρω οσες περισσοτερες εβδομαδες μπορω λογω του οτι ειναι και διδυμα  οποτε αγχωνομαστε διπλα!!!αν θες κατι να ρωτησεις εδω ειμαι.εσυ ειχες προβλημα τραχηλου?δεν το ειδατε σε κανεναν υπερηχο?η αποψη μου ειναι να την κανεις την περιδεση στην επομενη εγκυμοσυνη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Νίκη και ευχαριστώ για την απάντηση!

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον τράχηλο. Αλλά πριν λίγο καιρό έκανα υστεροσκόπηση λόγω της αποβολής και εκεί ο γιατρός είδε ότι ο τράχηλος μου είναι κάπως ελαστικός. Μου είπε υπάρχουν δύο περιπτώσεις τραχηλου. Η μια είναι ότι ο τράχηλος από την αρχή παρουσιάζει ανεπάρκεια και δεν μπορεί να υποστηρίξει την εγκυμοσυνη και ο δευτερος ότι ο τράχηλος μπορεί να ανοίξει αυτόματα λόγω συσπάσεων. Για μενα φοβαται το δευτερο και εξαιτιας της αποβολης θα κανουμε την περιδεση προληπτικα.

Δεν το περιμενα και με φοβιζει λίγο αλλα αν ειναι να εχω μια ολοκληρωμενη εγκυμοσυνη ας ειναι...απλά φοβαμαι και το θεμα της καισαρικης που δε θελω καθολου. Γνωρίζεις αν σχετιζεται με την περιδεση?

Με το καλο να έρθουν τα διδυμακια σου και μια τελειωμηνη κυηση σου ευχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να εισαι καλα σε ευχαριστω πολυ και ευχομαι γρηγορα με ενα γερο μωρακι!!!η περιδεση δεν εχει να κανει με το αν θα γεννησεις φυσιολογικα η΄με καισαρικη.εγω θα κανω καισαρικη λογω διδυμων.εσυ μπορεις ανετα να γεννησεις φυσιολογικα,απλα ο γιατρος θα σου βγαλει το ραμμα οταν θα ειναι ικανοποιημενος απο την πορεια του μωρου οποτε μετα δε θα τον νοιαζει να γεννησεις.φυσικα θα στα πει και  ο γιατρος σου.αυτα ειναι που ξερω απο το δικο μου.ετσι απο οταν σου βγαλει το ραμμα μπορει να γεννησεις σε μια μερα μπορει και σε δυο βδομαδες αναλογα πως θα ειναι ο τραχηλος.αληθεια που το ξερει οτι θα κανεις συσπασεις?εγω ειμαι στην πρωτη περιπτωση απλα εμφανιστηκε σε μεγαλη βδομαδα λογω βαρους διδυμων .βεβαια παιρνω προληπτικα φαρμακα για τις συσπασεις αλλα εκτος απο τις νορμαλ για τη βδομαδα μου δεν κανω αλλες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ευχαριστω!
Δε θα μάθουμε ποτε το λογο της αποβολής και έτσι ειναι πιο επιφυλακτικος με οσα συνεβησαν πριν το συμβαν.

Ο τράχηλος μου ήταν στα 4 cm και δεν είχα ποτε πρόβλημα 4 μέρες πριν αρχισω να εχω ξαφνικες και συνεχομενες συστάσεις με αποτελεσμα να  κανουν τον τραχηλο ν' ανοίξει.

Προληπτικά θα κάνουμε την περιδεση και καθε μηνα θα μου παίρνει  και δείγμα κολπικων υγρών και ούρων γιατι για την αποβολη ίσως να ευθυνεται και κάποια λοιμωξη. 
Πάντως θα ειμαι μες το φόβο και το οτι η εγκυμοσυνη θα είναι διαφορετική αυτή τη φορα, δεν ξέρω αλλα με αγχώνει...Που δε θα μπορω να κάνω όσα έκανα...που..που..που..και φυσικα γιατι θα εχω να θυμαμαι την πρωτη εγκυμοσυνη και θα τρεμω σαν το ψαρι μη επαναληφθει.

Να σε ρωτησω και κατι ακομη? Απο τη στιγμη που κανει την περιδεση τι ακολουθει? Χρειαζεται ακινησια για να δεσουν τα ραμματα η κατι τετοιο? Και ποσο καιρο παιρνει περιπου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!!!καταλαβαινω πως νιωθεις.εγω πηγα για εναν απλο υπερηχο και σε 10 λεπτα βρισκομουν στο χειρουργειο!!!και μετα η απολυτη ακινητοποιηση.δεν καταλαβα για ποτε αλλαξε η ζωη μου εντελως!!!για να καταλαβεις θα παντρευτω στο σπιτι,δε θα κανω ψωνια για τα μωρα,και γενικα δεν κανω τιποτα.ομως αξιζει τον κοπο πιστεψε με!!!!ασε που αν την κανεις προληπτικα λογικα γυρω στη 12η εβδομαδα θα γινει και εσυ θα σηκωνεσαι και θα κανεις τη ζωη σου κανονικα απλα πιο προσεκτικα,δηλαδη οχι βαρη κουραση και τετοια.ετσι να σκεφτεσαι και βουρ για μπεμπακι!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα μπροστά στην ιδέα του μωρού που θα έχω στην αγκαλιά μου η οποιαδήποτε ταλαιπωρία χαλάλι! Απλα όλα μου ήρθαν τοσο ξαφνικά που ακόμη προσπαθώ να τα χωρεσω και να τα βάλω σε μια τάξη στο μυαλο μου!

Σου εύχομαι απο καρδιάς τα καλύτερα! Ακόμη και μέσα απο τις δυσκολίες η χαρά που θα πάρεις θα ειναι διπλή και εύχομαι με το καλο να έρθουν τα μωρακια σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ γω είμαι με περιδεση από την 20η εβδομαδα λογω ανεπαρκειας τραχηλου. Όλα εγιναν ξαφνικά. Από κει που ήμουν κάθε μερα σε δραστηριότητα, μετα την περιδεση τις εκοψα όλες κ είμαι σπιτι σε ξεκουραση αλλα όχι απολυτη ξαπλα. Μαγειρευω, πηγαινω για γρηγορα ψωνια, οδηγω, αλλα΄όλα για πολύ λίγο κ μετα παλι ξεκουραση. Ευτυχως δεν εχω συσπασεις κ ιδιαιτερα χαπια δεν πηρα (μονο λιγα ουτρο). Συχνες εξετασεις crp για τυχον φλεγμονη, συχνες καλιεργειες για μικροβια, συχνη παρακολουθηση κ όλα καλα.

 

Τωρα είμαι στην 36η εβδομαδα κ όλα καλα. Θα γεννησω με προγραμματισμενη καισαρική λογω πολυτιμης κυησης κ ινομυωμάτων. 

 

Η προληπτικη περιδεση που γινεται μεχρι 16η εβδομαδα εχει 80-90% επιτυχια. Στην εκτακτη περιδεση η επιτυχια είναι 40-50% κ θελει μεγαλη προσοχή μετα. Σε διδυμη κυηση ακομα μεγαλυτερη προσοχή.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety γεια σου και απο μενα.αφου δεν εισαι ξαπλα εντελως κατι ειναι.αν και δεν παραπονιεμαι μακαρι να φτασω καιγω σε καλη εβδομαδα.δεν ξερω γιατι αλλα ο δικος μου γιατρος ειναι πολυ επιφυλακτικος και υπολογιζει να γεννησω πολυ νωριτερα.αν καταλαβα καλα εχεις διδυμα η΄ειναι ενα μωρακι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Niki και ο δικός μου γιατρος ήταν πολύ επιφυλακτικός μετα την περιδεση κ μου είπε χαρασκτηριστικά  "αν φτασεις 28η, 29η εβδομαδα, θα μαστε πολύ ευχαριστημένοι" κ όπως καταλαβαίνεις μου κανε την καρδιά περιβόλι. Ευτυχως διαψευστηκε κ τωρα μου κανει κ πλακα "ειδες που έλεγες ότι θα γεννήσεις πρόωρα;"

Εχω ένα μωρακι, γι΄ αυτό κ δεν είμαι σε απολυτη ξαπλα. Στα 2 είναι πιο δυσκολα τα πραγματα, λογω βαρους, επομένως καλα κανεις κ δεν το διακινδυνεύεις. Υπομονή κ θα φτασεις κ συ σε καλη εβδομαδα. Μετα την 34η λενε ότι είναι οκ τα πραγματα. Βεβαια, όσο περισσοτερο τόσο καλυτερο.

Σου ευχομαι να διαψευσθεί κ ο δικός σου. Γενικά οι γιατροί, παντως, λενε τα χειροτερα για να ναι καλυμμενοι. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety ευχαριστώ για το μηνυμα σου. Μου έδωσε κουράγιο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στην επόμενη εγκυμοσύνη μου. Με το καλό να ερθει το μωράκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sweety αυτος ειναι ο στοχος μου να παω τουλαχιστον 34.θα δειξει απλα αν δε σε ενθαρρυνει και λιγο ο γιατρος οπως ειπες περιβολι η καρδια!!!!πιστευω πως ολα καλα θα πανε.καισυ με το καλο!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 months later...

καλημέρα και από εμενα,

bellapok αν επιτρεπεται ποιον γιατρο εχεις;

Καλημέρα. Μένω στη Γαλλία. Ο γιατρός μου είναι εδώ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα κοριτσια.

Εκανα κι εγω περιδεση τραχηλου στη μεση του πρωτου 3μηνου σε διδυμη κυηση. Ολα πηγαν καλα και γεννησα τις μικρες στις 38 εβδομαδες προγραμματισμενα.Οι οδηγιες που ειχα οταν μου εκαναν την περιδεση ηταν να περιορισω τις μετακινησεις μου , να μην κουραζομαι καθολου συν ενα χαπι για τις συσπασεις. Βασικα οι "διαδρομες" μου ηταν καναπες-κρεβατι-τουαλετα. όταν εφτασε η μερα της καισαρικής μου εκαναν επισκληριδιο εκοψαν τα ραμματα της περιδεσης και μετα προχωρησαν στην καισαρικη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...