Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

koritsia voitheia! i mpempa mou einai 1 minos kai evale apo ti gennisi tis mono 160 grammaria. einai sti mikroteri kampili anaptuxis. H giatros mou mou edwse xapuia trigwnellas kai tsai maratho gi na auxithei to gala mou. mipws exete ki eseis kamia idea? thilazw apokleistika kai thelw na sunexisw. vevaia i mikri einai polu nevriki oli mera kai isws katanalwnei oli tis tin energeia. ti na kanw? an xerete parakalw boithiste.

Δημοσίευση

κοιτα και εμενα ηταν νευρικος ο μικρος ,θελει υπομονη το θεμα .εγω ομως εδινα και συμπληρωμα .μην αγχωνεσαι ομως τα μωρα μετα τη γεννηση τους χανουν το ενα δεκατο του βαρους τους..ειναι αρχες ακομα.ολα θα παρουν το δρομο τους.ρωτα ομως μηπως πρεπει να δωσεις και συμπληρωμα...:) καλη υπομονη .ειναι δυσκολο να θηλαζεις μονο...φιλακια

Δημοσίευση

Γεία σου Μαριλένα να σου ζήσει η μπέμπα..

και μένα αύριο γίνεται 1 μηνός,:woohoo:

ο παιδίατρος μου είπε ότι θα τρώει όποτε θέλει και όσο θέλει.

Σε κάθε στήθος κάθεται μισή ώρα περίπου..αν την σηκώσω νωρίτερα νευριάζει και γλύφεται παρόλλα αυτα μέχρι την περασμενη εβδομάδα συνολικά απο το μαιευτήριο πήρε 400γρ, ο παιδίατρος μου είπε 600 σε ένα μήνα δε ξέρω αν διαφέρει ο κάθε γιατρός απο τα λεγόμενα του..

Επίσης μου είχε πει ότι αν δεν πάρει γύρω στα 250 τουλάχιστον θα δίνεις συμπλήρωμα κατι που ποτέ δεν ήθελα να θυμάμαι :angry:

Δύο φορές ετυχε να πρέπει να λείψω απο το σπίτι γιατί δε προλάβενα να βγάλω με το θήλαστρο και της δώσαμε ξένο..

όντως είναι δύσκολο όπως λέει η φίλη αρετή μόνο να θηλάζεις (για μας κυρίως) αλλα όλα έχουν το τίμημα τους, αλλα βλέπω ότι η μπέμπα μου είναι πιο ήρεμη με τον θηλασμό στον ύπνο της ίσως αποσυντονίζεται με το μπιμπερό και την γρήγορη λήψη του γάλατος

Στη θέση σου θα έπερνα συμβουλή και απο μια άλλη παιδίατρο

Δημοσίευση

marilena καλώς όρισες στην παρέα μας!

Να σου ζήσει το παιδάκι σου και να είναι πάντα γερή και χαρούμενη!!!

Στη θέση σου μέχρι να αυξηθεί το γάλα μου, θα της έδινα και συμπλήρωμα εάν έβλεπα ότι δεν χόρταινε! Και πώς θα το έβλεπα ότι δεν χορταίνει;;;

Απλά θα ηταν πολύ... ανησυχο! Όταν ένα μωράκι 1 μηνός δεν πεινάει είναι πολύ ...ήρεμο! Συνήθως ξυπνούν μόνο για να φάνε και πριν προλάβουν να φάνε καλά καλά, έχουν ξανακοιμηθεί!!!!!!

Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι η ιδανικότερη διατροφή, αλλά εάν το μωράκι δεν χορταίνει και δεν παίρνει βάρος τότε τι να κάνουμε!!!!

Δημοσίευση

marilena έγραψε:

koritsia voitheia! i mpempa mou einai 1 minos kai evale apo ti gennisi tis mono 160 grammaria. einai sti mikroteri kampili anaptuxis. H giatros mou mou edwse xapuia trigwnellas kai tsai maratho gi na auxithei to gala mou. mipws exete ki eseis kamia idea? thilazw apokleistika kai thelw na sunexisw. vevaia i mikri einai polu nevriki oli mera kai isws katanalwnei oli tis tin energeia. ti na kanw? an xerete parakalw boithiste.

Σε παρακαλώ γράψε όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες (σε παρακαλώ πολύ στα ελληνικά με ελληνικούς χαρακτήρες ή στα αγγλικά με λατινικούς)

Αν το μωρό σου δεν θηλάζει καλά, η τριγωνέλλα και το μάραθο δεν θα σε βοηθήσουν σχεδόν καθόλου και το μωρό θα συνεχίσει να μην παίρνει βάρος.

Ο θηλασμός του μωρού σου πρέπει να αξιολογηθεί από κάποιον που ξέρει για να σας βοηθήσει.

Η νευρικότητα δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τέτοια απώλεια θερμίδων.

Το μωρό σου θα πρέπει να το ζυγίζεις κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθείς ότι πήρε 200 γρ την εβδομάδα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες.

Το πιο σημαντικό: μπορείς κάθε μέρα να ελέγχεις αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά μετρώντας τις βρεγμένες πάνες. Πρέπει να είναι 6-8. Αν είναι κάτω από 6 μέχρι να σαραντήσει και κάτω από 5 μετά το σαραντισμό, θα πρέπει να ανησυχήσεις και να δώσεις άμεσα συμπλήρωμα μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα στο θηλασμό.

Δημοσίευση

ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΕΥΡΙΚΟ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΡΩΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ.Η ΦΥΣΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20-30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΜΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΖΥΓΙΖΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΥΜΝΟ.ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΖΥΓΑΡΙΕΣ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ(ΣΤΟΥΣ 3ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30-35 ΕΥΡΩ).ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ.ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ.ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΤΣΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΣΟΥ.

Δημοσίευση

Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Η ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΕΤΡΩΓΕ 90 ΣΤΗ ΚΑΘΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΑΝ ΕΒΓΑΖΕ 30 ΤΗΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΙ 2ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 30ΓΡ.ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΡΩΕΙ ΤΩΡΑ?150ΓΡ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 2 ΜΗΝΩΝ.ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ

Δημοσίευση

agapites files sas euxaristw polu gia tis sumboules. Zigistikame xthes kai balame alla 100 gr. Ti mikri tin taizw me to zori pleon kathe 3 wres kai prospathw na meinei sto stithos osi perissoteri wra ginetai kanontas enallagi stihous snexeia. Me auto ton tropo paratirisa oti einai ligotero nevriki kai koimatai ligo perissotero. Isws kourazetai polu eukola sto stithos kai toso kairo molis koimotane egw tin evaza gi upno kai xupnouse meta apo ligo nevriki. Twra pou tin xupnaw sunexeia apo to ena stithos sto allo einai polu kalutera ta pragmta. Simplirwma den thelw na dwsw giti tha meiwthei to diko mou. Efxaristw gia ti simvouli kata tou agxous! Ontws ti dokimasa kai eimaste kalutera kai egw kai i mikri :) Bregmenes panes exoume sinexeia kai malista varies! Autos einai o monos diktis gia ton opoio exw apodeixi oti i mikri mou toulaxiston trwei. Oson afora to varos exoume tis exis metriseis gennithike 13/11 kai zigize 2990. Meta exase arketa fugame apo tin kliniki 2650. Akolouthws exoume tis exeis metriseis 24/11 2940, 1/12 2950, 3/12 3050, 8/12 3140, 16/12 3150, 19/12 3250. H sumbouli tis giatrou mou itane na min agorasw zugaria giati tha agxwthw kai th exoume arnitika apotelesmata.

Δημοσίευση

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΑ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΝΑ ΑΓΧΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΡΩΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΠΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΔΟΜΑΔΑ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΟΝΤΩΣ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΑΣ.

Δημοσίευση

marilena έγραψε:

Oson afora to varos exoume tis exis metriseis gennithike

13/11 kai zigize 2990. Meta exase arketa fugame apo tin kliniki

17/11 (; υποθέτω) 2650. Akolouthws exoume tis exeis metriseis

24/11 2940,

1/12 2950,

3/12 3050,

8/12 3140,

16/12 3150,

19/12 3250.

Μάλλον έκανες λάθος υπολογισμό και έγραψες για 160 γραμμάρια. Την πρόσληψη βάρους τη μετράμε από το χαμηλώτερο βάρος που είχε το μωρό και αυτό είναι συνήθως όταν βγαίνει από την κλινική.

Τις πρώτες 3 εβδομάδες τα μωρά πρέπει τουλάχιστον να ανακτήσουν το βάρος γέννησης. Το δικό σου μωρό μέχρι το τέλος της 3ης εβδομάδας (3/12) είχε πάρει 400 γραμμάρια που είναι πολύ καλό βάρος για το συγκεκριμένο διάστημα.

Από τις 3/12 μέχρι τις 19/12 που είναι 16 μέρες, πήρε 200γρ που είναι χαμηλό σχετικά γιατί το ελάχιστο αναμενόμενο είναι 400 γρ. (25 γρ την ημέρα).

Σε κάθε περίπτωση τα 600 γραμμάρια που πήρε το μωρό μέχρι χθες είναι ένα σχετικά καλό βάρος και δεν έχει σχέση με τα 160 γρ. που ανέφερες στο πρώτο σου ποστ.

Το βάρος του μωρού σου θέλει τακτική παρακολούθηση μέχρι να πάρει 200 γραμμάρια σε μία εβδομάδα και αυτό να συμβεί για 2 συνεχόμενες εβδομάδες.

H sumbouli tis giatrou mou itane na min agorasw zugaria giati tha agxwthw kai th exoume arnitika apotelesmata

Αυτό ισχύει γενικά όταν όλα πάνε καλά. Το δικό σου μωράκι θέλει τακτική παρακολούθηση και χρειάζεται τουλάχιστον εβδομαδιαία παρακολούθηση.

Κάνεις πολύ καλά που μετράς τις πάνες και που το ταΐζεις πιο εντατικά.

Καλή συνέχεια!:)

• 3 weeks later...
Δημοσίευση

να σου ζησει το μωρακι σου! γραψε μας το βαρος γεννησης και το βαρος εξοδου απο το νοσοκομειο!

τα μωρα πρεπει να εχουν ανακτησει το βαρος γεννησης τους μεχρι τις 3 εβδομαδες, απο ξεκινας το μετρημα ζυγισμα!

ποσες πανες βρεχει την ημερα?

στη φαση που βρισκεστε θα πρεπει να βρεχει 6-8 πανες την ημερα! αν τις βρεχει τοτε το μωρο σιτιζεται καλα!

πως θηλαζει?

1 γευμα -1 στηθος ή εναλλαξ?

Δημοσίευση

καλη μου καταρχιν σταματα να αγχωνεσε οσο γινετε για μενα στη φαση που βρισκεσε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις και να δινεις και συμπληρωμα ,μπορει απλα η μικρη σου να μη τη πιανει μονο το δικο σου το γαλα βλεπεις τα γαλατα του εμποριου εχουν μεσα λιπαρα και ενταξει καλο θα ηταν να της εδεινες μονο το δικο σου αλλα αφου δεν βαζει βαρος .Ολα τα μωρακια βγαινοντας πο το νοσοκομειο χανουν βαρος. Εμενα η παιδιατρος μου ειχε πει οτι πρεπει να παιρνει 250 γραμ. την εβδομαδα βεβαια εγω δεν θηλασα και ισως οι μετρησεις με το μητρικοι γαλα να ειναι διαφορετικες. Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι με το μητρικο δεν μπορεις να ξερεις ποσο πινει οποτε πρεπει να το ζυγιζεις ενταξει αν οχι καθε 2 μερες αλλα 1 φορα τη εβδομαδα εφοσον αδεν παιρνει βαρος .Παντως κοιτα μη σου γινει εμμονη ιδεα και καθε τοσο ζυγιζεις το παιδι αυτι πηγε να μου κανει εμενα η παλια παιδιατροε που ειχα οτι και καλα πρεπει το παιδι να πινει συγκεκριμενη ποσοτητα και με ειχε τσακισει μαλιστα με ειχε βαλει αν γραφω και ποσα γραμμαρια πινει και μολις το εμαθε ο γυναικολογος μου μου τα χωσε και μαλιστα μου ειπε να την αλλαξω . Χαλαρωσε και ακου το ενστικτο σου

Δημοσίευση

Η κορη μου τωρα ειναι 8 μηνων.

Αντιμετωπισα ομως κ εγω παρομοιο προβλημα.

Στις 20 μερες η μικρη μου δεν ειχε καν φτασει το βαρος που ειχε οταν γεννηθηκε.Ακολουθησα κατοπιν παροτρυνσης της παιδιατρου εντατικο προγραμμα θηλασμων αυξανοντας τους στους 10 ημερησιως απο 6 γιατι το μωρο κοιμοταν συνεχως κ δεν ετρωγε συχνα.

Μια εβδομαδα μετα το βαρος αυξηθηκε χωρις ομως να φτασει το επιθυμητο.Προσπαθησα να μην απογοητευτω κ συνεχισα με τον ιδιο ρυθμο.Καθε εβδομαδα πηγαινα στην παιδιατρο για ζυγισμα.Αυτο ακολουθησα για τους επομενους 2 μηνες.Σημειωνω οτι γεννηθηκε 3 κιλα, απο την κλινικη φυγαμε 2900 κ στους 2 μηνες το βαρος της ηταν 3450.Η παιδιατρος συνεχισε να με στηριζει κ μου ειπε να προσπαθησουμε λιγο ακομη.Ομως ουτε οι πανες που εβρεχε ηταν αρκετες ουτε πλεον το παιδι ηρεμο.Ετσι μοιραια μπηκαμε στο συμπληρωμα κ σιγα σιγα το γαλα μειωθηκε ωσπου τελειωσε.

θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας ...

Δημοσίευση

Βανια έγραψε:

μπορει απλα η μικρη σου να μη τη πιανει μονο το δικο σου το γαλα

Δεν υπάρχουν γάλατα που πιάνουν και γάλατα που δεν πιάνουν

Αν το μωρό θηλάζει καλά τότε το γάλα είναι αρκετό.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά τότε το γάλα δεν είναι αρκετό και μπορεί να χρειάζεται συμπλήρωμα μέχρι η μητέρα να επαναφέρει τη γαλουχία

βλεπεις τα γαλατα του εμποριου εχουν μεσα λιπαρα

Τα γάλατα του εμπορίου έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό λιπαρών με το μητρικό απλά γιατί προσπαθούν να μιμηθούν το μητρικό. Επίσης η θερμιδική αξία του γάλακτος του εμπορίου είναι ίδια με του μητρικού ακριβώς για τον ίδιο λόγο, γιατί προσπαθεί να μιμηθεί το μητρικό.

Ολα τα μωρακια βγαινοντας πο το νοσοκομειο χανουν βαρος.

Τα μωράκια χάνουν βάρος τις 3 πρώτες μέρες της ζωής τους, δηλαδή όσο βρίσκονται στην κλινική, μετά δεν επιτρέπεται να χάνουν βάρος.

Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι με το μητρικο δεν μπορεις να ξερεις ποσο πινει οποτε πρεπει να το ζυγιζεις ενταξει αν οχι καθε 2 μερες αλλα 1 φορα τη εβδομαδα εφοσον αδεν παιρνει βαρος .

Η μητέρα μπορεί κάθε μέρα να ελέγχει αν η διατροφή του μωρού είναι επαρκής από τις βρεγμένες πάνες. Αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες μέχρι να σαραντήσει και 5-6 μετά, τότε σίγουρα τρέφεται καλά.

Δημοσίευση

aglaiap έγραψε:

Βανια έγραψε:

Δεν υπάρχουν γάλατα που πιάνουν και γάλατα που δεν πιάνουν

Αν το μωρό θηλάζει καλά τότε το γάλα είναι αρκετό.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά τότε το γάλα δεν είναι αρκετό και μπορεί να χρειάζεται συμπλήρωμα μέχρι η μητέρα να επαναφέρει τη γαλουχία

Αν η διατροφη της μητερας δεν ειναι η απιτουμενη κατα ποσο επηρεαζετε η ποιοτητα και η ποσοτητα του μητρικου γαλακτος;

Τα γάλατα του εμπορίου έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό λιπαρών με το μητρικό απλά γιατί προσπαθούν να μιμηθούν το μητρικό. Επίσης η θερμιδική αξία του γάλακτος του εμπορίου είναι ίδια με του μητρικού ακριβώς για τον ίδιο λόγο, γιατί προσπαθεί να μιμηθεί το μητρικό.

Θα ηθελα να μαθω τι ποσοστο λιπαρων εχει το μητρικο γαλα ;

Τα μωράκια χάνουν βάρος τις 3 πρώτες μέρες της ζωής τους, δηλαδή όσο βρίσκονται στην κλινική, μετά δεν επιτρέπεται να χάνουν βάρος.

Αυτο ακριβως ενοουσα οτι μονο βγαινοντας απο το νοσοκομειο υπαρχει μειωση του βαρους μετα τα μωρα πρεπει να παρουν και οχι να χανουν.

Η μητέρα μπορεί κάθε μέρα να ελέγχει αν η διατροφή του μωρού είναι επαρκής από τις βρεγμένες πάνες. Αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες μέχρι να σαραντήσει και 5-6 μετά, τότε σίγουρα τρέφεται καλά.[/quote:2gcvw70t] θα ηθελα επισης να με ενημερωσετε πως ειναι δυνατο τοτε ενα παιδακι αν βρεχει πανω απο 8 πανες μεχρι να σαραντησει και μετα πανω απο 7 αλλα παρολο αυτο συνεχιζει αν μην παιρνει βαρος τι μπορει να φταιει; Και πως μπορει μια μητερα να βοηθησει σε αυτη τη περιπτωση το μωρο της.

Δημοσίευση

Βανια έγραψε:

θα ηθελα επισης να με ενημερωσετε πως ειναι δυνατο τοτε ενα παιδακι αν βρεχει πανω απο 8 πανες μεχρι να σαραντησει και μετα πανω απο 7 αλλα παρολο αυτο συνεχιζει αν μην παιρνει βαρος τι μπορει να φταιει; Και πως μπορει μια μητερα να βοηθησει σε αυτη τη περιπτωση το μωρο της.

Χωρίς πλήρες ιστορικό δεν μπορώ να μαντέψω αλλά θα γράψω κάτι που συμβαίνει συχνά.

Πολλές μητέρες έχουν υπερπαραγωγή, βάζουν το μωρό στο ένα στήθος για 10-15 λεπτά και αλλάζουν στήθος όπου το μωρό μένει άλλη τόση ώρα.

Στην αρχή του θηλασμού το γάλα που εκκρίνεται είναι γλυκό (περισσότερα σάκχαρα), ελαφρύ (λιγότερα λιπαρά, περίπου 1,5%) και ευχάριστο! Σκοπό έχει να ξεδιψάσει το μωρό. Στη συνέχεια εκκρίνεται γάλα με περισσότερες πρωτεΐνες και μέτρια λιπαρά και τέλος εκκρίνεται γάλα με πολλά λιπαρά, 12-16%.

Το συνολικό γάλα εξακολουθεί να έχει τα σωστά λιπαρά, όμως, εξαιτίας του τρόπου ταΐσματος, το μωρό υποσιτίζεται!

Αν το μωρό δεν πίνει το γάλα με τα πολλά λιπαρά τότε παίρνει πολύ όγκο γάλακτος (άρα βρέχει αρκετές πάνες) αλλά λίγες θερμίδες γιατί τρέφεται με light γάλα. Οι κενώσεις είναι πράσινες, μερικές φορές αφρώδεις κι εκρηκτικές. Το μωρό υποφέρει, έχει αέρια, πονάει, είναι ανήσυχο.

Οι κενώσεις του μωρού θα πρέπει να είναι σαν μουστάρδα με κόκκους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η μητέρα να θηλάζει από τον ίδιο μαστό μέχρι να αδειάσει, ακομη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θηλάσει 2 και 3 γεύματα από τον ίδιο μαστό και μετά να αλλάξει.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...