Μετάβαση σε περιεχόμενο

8a i8ela na ma8w ti kanei to foliko o3i?


andria

Recommended Posts

Γειά σου andria.. αυτό που ξέρω απο τον γιατρό μου και από άλλους γιατρούς για το φολλικό οξύ, δεν είναι ότι βοηθάει στην σύλληψη αλλά βοηθάει πιθανόν στο να μην αποβάλλεις αν υπάρχει εγκυμοσύνη, και αποτρέπει κάποιες βλάβες που μπορει να δημιουργηθούν στο έμβρυο όπως για παράδειγμα να μειώσει τις πιθανότητες της περίπτωσης δισχιδούς ράχης στα έμβρυα.. Και αν το παίρνεις κατά τις προσπάθειες για παιδί,προετοιμάζει τον οργανισμό σου καλύτερα... αυτά ξέρω... ελπίζω να βοήθησα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το φυλλικό οξύ,που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμίνων β,παίζει ιδιαίτερα σημαντικο ρόλο κατα την περίοδο του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας.Ερευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες μπορεί να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης,όπως η δισχίδης ράχη,λαμβάνοντας συμπλήρωμα φυλλικού οξέος πρίν απο την σύλληψη και κατα την διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Παρ ότι στη φύση το φυλλικό οξύ ανευρίσκεται σε τροφές όπως τα πράσινα λαχανικά ,τα πορτοκάλια,και οι μπανάνες, αυτά δεν επαρκούν απο μόνα τους για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.Συνιστάται,λοιπόν, η λήψη φυλλικού οξέος με την μορφή συμπληρώματος ή τροφών εμπλουτισμένων με αυτό,όπως ψωμί και δημητριακά.Σε αντίθεση με άλλες βιταμίνες,η συνθετική μορφή της βιταμίνης απορροφάται σε μεγαλύτερο ποσοστό απ ότι στην φυσική μορφή του.

Αμα είστε στην προσπάθεια η άποψη μου είναι να αρχίσεις να παίρνεις filicine.Συνηθώς λαμβάνεται τρείς μήνες πρίν την σύλληψη και το πρώτο τρίμηνο της κύησης.Ρώτα και τον γυναικολόγο σου.

Φιλάκια!!Καλή επιτυχία και με το καλό το μωράκι:) :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΦΟΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΦΟΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια εγώ διανύω τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και απο την αρχή της εγκυμοσύνης δεν έχω σταματήσει να παίρνω το filicine. Μαζί με το σίδηρο βέβαια...παίρνω ένα το πρωί και ένα το βράδυ.Το σίδηρο που παίρνω λέγεται ferro sanol duodenal..

Μια ακόμα ιδιότητα του φυλλικού οξέος είναι ότι μεταβολίζει τον σίδηρο με αποτέλεσμα αυτός να απορροφάται καλύτερα!!!

Φιλάκια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...