Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σπερματέγχυση χωρίς utrogestan?


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω την εξής απορία αν η σπερματέγχυση γίνει σε φυσικό κύκλο, δεν χρειάζεται να πάρουμε utrogestan μετά;

Το Ιούλιο που είχα κάνει σπερματέγχυση με φάρμακα έπαιρνα utrogestan, salospir cyclakur (αν τα γράφω σωστά) μέχρι τη χοριακή. Τώρα που έκανα σε φυσικό κύκλο δεν μου έδωσαν τίποτα. Οι δύο προσπάθειες έγιναν σε διαφορετικούς γιατρούς.

Έχετε κάποια ανάλογη εμπειρία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε σπερματεγχυση τα ουτροζεσταν ειναι προαιρετικά. Και αυτό γιατί δημιουργειται ωχρό σωματιο που υποστηριζει ενδεχομενη εγκυμοσυνη. Στις εξωσωματικες, επειδη σου παιρνουν τα ωαρια δεν δημιουργειται ωχρο σωματιο, οπότε ο οργανισμος χρειάζεται φαρμακευτικη υποστηριξη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για το αν βοηθουν μπορεις να το διαπιστωσεις μόνο αν κανεις εξεταση προγεστερονης 7 μερες μετα το σπασιμο του ωαρίου. Αν ο οργανισμος σου ανεβαζει κανονικά προγεστερονη, δεν βοηθούν. Αν δεν ανεβαζει ίσως και βοηθουν. Επίσης μπορεις να μετρησεις την πρωινη θερμοκρασια μετα την ωορρηξια να δεις αν ειναι ανεβασμενη, οποτε είναι και η προγεστερονη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα

και εγω ειχα μια αναλογη εμπειρια.Η πρωτη σπερματεχυση που έκανα ηταν σε φυσικο κυκλο και δεν πηρα καθολου φαρμακα ουτε utrogestan.To αποτελεσμα ηταν μια βιοχημικη κύηση.Τωρα εχω κανει μια σπερματεχυση με προκληση ωορηξιας και περνω τα utrogestan.Δεν ξέρω τι ειναι καλυτερο.Φανταζομαι είναι θέμα γιατρου, προβληματος του καθενος.Εντομεταξυ ενω τη πρωτη φορα το πηρα χαλαρα τωρα εχω άγχος παρα πολυ.Καλη επιτυχια asteraki1 ευχομαι ολα να πανε καλα και για τις δυο μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Sweety ευχαριστώ για την κατατόπιση και πάλι, είσαι πολύ ενημερωμένη! Ο γιατρός δεν ζήτησε τίποτα, ούτε εξέταση προγεστερόνης να κάνω, μόνο χοριακή σε 2 βδομάδες. Παλιότερα σε άλλο κύκλο που είχα κάνει προγεστερόνη είχε βγει καλή και ίσως γι' αυτό δεν ζήτησε.

Τινκ έχουμε κάνει τα ίδια με άλλη σειρά! Και γω στην προηγούμενη είχα βιοχημική κύηση... Εγώ και τις δύο φορές είχα άγχος και έχω ακόμα φυσικά, κάνω χοριακή την άλλη Πέμπτη, έχω μια βδομάδα ακόμα να αγχώνομαι:) Καλή μας επιτυχία! Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα είμαστε τυχερές!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

asteraki1 εσύ παλι καλά, κανεις χοριακή τη Πέμπτη. Εγώ κάνω τη Δευτέρα μετά από σένα.Εχω λίγο περισσότερες μερες άγχος.Λες ο Σεπτέμβρης να είναι τυχερός?

sweety2 είσαι πολύ ενημερωμένη όντως. Έχεις εμπειρια σ αυτα, φαίνεται.! Ελπίζω εσένα να σου πήγαν όλα καλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...