Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΤΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΕ'ΙΕΜΠΙΛΙΝΟ;


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΜΑΔΕΣ. ΣΕ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΟ. ΕΙΝΑΙ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΕΣ(ΜΠΙΜΠΙΛΙΝΑ).

ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΑΠΟ ΠΑΝΕΣ.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΕΣΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΜΠΙΜΠΙΛΙΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ;

ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΝΑ ΓΙΟΓΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2 ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ (ΓΙΟΓΙΟ).ΤΙ ΛΕΤΕ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χριστινα δεν εχω ακομη αμεση εμπειρια στο θεμα μιας και περιμενω το πρωτο μου παιδακι σε λιγες μερες,αλλα θα σου απαντησω σαν παιδαγωγος. Κατ'αρχην ειναι πολυ νωρις για να κοψει τις πανες ενα παιδακι 1,5 χρονων.Η μεση ηλικια ελεγχος των σφιγχτηρων ειναι 2,5 χρονων και καμια φορα και τα 3. Εξαρταται βεβαια και απο το παιδι γιατι αλλα ωριμαζουν πιο γρηγορα(συνηθως τα κοριτσια)και αλλα θελουν περισσοτερο χρονο.Αν και θα ηταν καλυτερα να περιμενεις να γινει 2 χρονων ωστοσο αν βλεπεις οτι ο μικρος σου ειναι πιο ωριμος μπορεις να παρεις ενα γιογιο,να το βαλεις διπλα στη λεκανη σας και να τον περιεργαστει και το εξερευνησει εξηγωντας του φυσικα τι ειναι αυτο και για πιο λογο το χρησιμοποιουμε.Σε καμια περιπτωση μη τον πιεσεις να καθησει στο γιογιο εαν δε το θελησει ο ιδιος γιατι πραγματικα ειναι τραγικες οι συνεπειες εαν του δημιουργηθει το λεγομενο ''αγχος τουαλετας''!!Το πιο πιθανο ειναι στην αρχη να θελει να καθεται με τα ρουχα αλλα κι οταν καταφερετε να κατσει χωρις πανα μην απογοητευτεις αν δε ''κανει'' τιποτα..Οταν ομως καποια στιγμη ''κανει'' να τον επιβραβευσεις με πολυ ενθουσιασμο για να του δωσεις κινητρο να το ξανακανει.Επισης καλη περιοδος να αρχισει η εκπαιδευση τουαλετας ειναι οταν αρχισει το παιδι να μενει στεγνο τη νυχτα.Αρχιζεις λοιπον σιγα σιγα να του φορας κανονικα βρακακια γιατι οσο του φορας πανες το παιδι νιωθει την ασφαλεια της πανας και δε προσπαθει να κρατηθει,ενω με το βρακακι οταν κατουργιεται νιωθει ασχημα..Εννοειται οτι στην αρχη θα εχεις απειρα ''ατυχηματα'' αλλα δε το μαλωνεις ποτε!αυτο που μπορεις να κανεις χωρις ομως να το δει σαν τιμορια, ειναι να μην τον αλλαζεις αμεσως αλλα να τον αφηνεις λιγη ωρα κατουρημενο λεγοντας του οτι εχεις δουλεια η κατι τετοιο,ετσι ωστε επειδη η υγρασια τον κανει να νιωθει ασχημα ,να κανει μεγαλυτερη προσπαθεια να κρατηθει και να παει στο γιογιο..Aυτα τα ολιγα προς το παρον,ελπιζω να σε βοηθησα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ ΘΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ.(ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΝΟΣ)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

χριστινα νομιζω πως ειναι πολυ νωρις ακομα ..εμενα ο δικος μου ειναι 20 μηνων ,τον τελευταιο καιρο παρακολουθησα οτι κρυβεται και καθεται ,οπως εμεις στη λεκανη...το ειπα στην παιδιατρο αλλα μου ειπε να μην το ξεκινησω ακομα.καλυτερα καλοκαιρι που δεν θα θελει την πανα λογω ζεστης...ακομα μου ειπε δεν εχει την αισθηση αυτη..η καλυτερη ηλικια ειναι δυομισι με τρια για να το κανουμε...κατα τα αλλα θα συμφωνησω απολυτα με την τονια..μου τα εχει πει και μενα η κουνιαδα μου που ειναι παιδαγωγος...φιλακια:silly: :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα ο μεγαλοσ μου τον Αυγουστο εκλεισε τα 3 και ειπα να ξεκινησουμε...εκανε 2 φορεσ στο γιογιο, ενω τα τσισα τα κανει στην λεκανη ορθιοσ απο πολυ πιο πριν, φαινεται σιχαθηκε και μεχρι τωρα α κραταει μεχρι και 4ισ μερεσ με αποτελεσμα να φοβαται μηπωσ πονεσει και στην εσχατη περιπτωση να τα κανει επειδη δεν μπορει να κρατηθει αλλο.σημειωτεον οτι δεν τον πιεσα καθολυ οταν τον ειδα να δυσανασχετει με το γιογιο αλλα εκεινου του κολλησε οτι πρεπει να τα κανει εκει ωσ μεγαλοσ με αποτελεσμα να να τα κραταει ακομα και οταν φοραει πανα.... ως παιδαγωοσ εχω ακουσει πολλα τετοια και λενε μερικοι ψυχολογοι οτι οσο πιο μικροσ τοσο καλυτερα επειδη δεν πολυκαταλαβαινει... πιστευω καθαρα οτι ειναι στο παιδι.... το γιογιο να του το εχεισ ακομα και κοντα του οταν παιζει να το συνιθιζει..αμα θελει στην αρχη να καθεται με τη πανα...αλλα και εγω πιστευω οτι ειναι ακομα μικροσ...κανε μια μικρη δοκιμη παντωσ , χωρισ να βγαζεται τη πανα..πιστευω οτι αμα τον ειχα βαλει πιο μικρο μπορει να ηταν πιο ανετοσ με την ιδεα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...