Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπερα! Συντομα θα γεννησω το 2ο παιδακι μου η μικρη μου η οποια ειχε παει και περυσι παιδικο περασε και φετος αλλα με προβληματιζει μήπως αρρωσταινει συχνα και κολλαει και το μωρακι ή λετε να εχει κανει αντισωματα απο περυσι και να ειμαστε οκ? εχετε καμια εμπειρια?

Δημοσίευση

καλησπερα..να σου πω..εμενα το παιδι μου το μεγαλο ειναι σχεδον 4 και τωρα η μικρη ειναι 9μηνων..

αυτα ειναι ρισκα..

εγω ας πουμε ενω ελεγα οτι μολις 40ησω θα την στειλω...κρατησα τη μεγαλη 3-4 μηνες σπιτι κ την εστειλα μετα..

ξανα πηγε μαρτη στο σχολειο..

ξερω κοσμο που δεν σταματησε το παιδι απο το σχολειο ξερεις να μη καταλαβει οτι αλλαζει η καθημερινοτητα του..ειναι στη κριση σου!

με το καλο !

και πηραμε 2 φορες αντιβιωση τον ιουλιο για ωτιτιδα..ασχετο!τι να πω..ειναι να σου κατσει..

Δημοσίευση

Καλησπέρα και με το καλό να γινεις για δευτερη φορα μανούλα. Εγώ γέννησα τον δευτερο γιο μου πριν περιπου 5 μήνες και ο πρώτος μου πήγαινε προ-προνήπια (4 ετών όπως η μπουμπου σου). Το οτι θα πάει δευτερη χρονια δεν σημαίνει οτι δεν θα κολλήσει τίποτα. Αν έχεις την επιλογή να την κρατησεις σπίτι τουλάχιστο μεχρι να σαραντισεις (με βοήθεια απο γιαγιά κτλ.) κανε το. Και μαλιστα κρατα την απο πριν ακόμα γεννήσεις. Εγώ ο βλάκας τον έστειλα σχολειο μεχρι και μια μερα πριν γεννήσω και την ωρα που γεννούσα το παιδάκι μου ψηνόταν με 39 πυρετό από κάποια ίωση που είχε κολλήσει (Απρίλη μήνα και με τα παραθυρα ανοιχτα στο σχολειο). Περιττο να σου πω οτι εμεινα μια επιπλεον μερα στο μαιευτηριο μήπως και καλυτερέψει και τελικά επειδή τα συμπτωματα του δεν υποχωρουσαν εμεινα μια βδομαδα στην πεθερα μου (απο το μαιευτηριο στην πεθερα- χαρμα). Τελικά, και οταν ακόμα επεστρεψα σπίτι μου και το παιδι μου ηταν απυρετο, ήμασταν με χειρουργικές μάσκες όλοι μες το σπίτι για 2 βδομάδες για να μην κολλήσουμε το μωρό, το οποιο τελικά ευτυχώς δεν κόλλησε. Αυτό που θελω να σου πω είναι με τίποτα να μην το ρισκάρεις, γιατι αν το νεογεννητο σηκώσει πυρετο, θέλει νοσηλεία σε νοσοκομείο κι όχι ενα απλό ντεπόν. Ελπίζω να σε βοήθησα! Φιλια και με το καλό!

Δημοσίευση

στην ιδια φαση και εμεις ο μικρος μας 4 μηνων

τα μεγαλα 4 χρονων

γεννηθηκε απριλιο και μια χαρα τα πηγα σχολειο

δεν τα σταματησα ουτε μια μερα

ο μεγαλος κολλησε ιωση οταν ο μπεμπης ηταν 1 εβδ

τιποτα δεν επαθε ο μπεμπακος -τον προσεχαμε να μην ερχεται σε επαφη

τι να σου πω τυχαιο;

σπιτι παντως δεν κρατιοντουσαν

σε αυτη την ηλικια τα παιδια θελουν βολταρια και εξω

εαν εχεις την δυνατοτητα να την βγαζεις εξω να ξεσκαει η μεγαλη τι να πω αστη σπιτι

Δημοσίευση

Λαμπρινή εμένα πάντως η δεύτερη χρονιά με τις κόρες παιδικό από άποψη ιώσεων ήταν με διαφορά καλύτερη από τη πρώτη.Δεν αρρώστησαν πολλές φορές σε σημείο πχ να θέλουν αντιπυρετικά ή αντιβίωση.Αντε να χαν λίγο παραπάνω μυξούλες.Αποκτανε πια αντισώματα νομίζω.Γνωμη μου μη τη σταματήσεις από τη ρουτίνα της.Αμα είναι και όλη μέρα σπίτι και συ βυζοκολλημένη στο μωρό μηπως ζηλεύει και ξεσπάει;Λέω εγώ τώρα....δε ξέρω...

Καλή λευτεριά!

Δημοσίευση

Εγω γεννησα περσυ μέσα Ιουλίου, και τον Σεπτέμβρη την έστειλα την μικρη παιδικο κανονικα δεν ήθελα να νιώσει ότι χάνει κάτι, ειχε ήδη ξεκινήσει απο τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Η παιδιατρος μου ειχε δωσει το οκ λεγοντας οτι έξαρση των ιώσεων στην Ελλάδα εχουμε κυρίως Ιανουάριο Φεβρουάριο οπότε μέχρι τοτε θα ειχε μεγαλώσει και το μικράκι μου.

Δεν το μετάνιωσα που την έστειλα πρώτον η σχέση της με τον αδερφό της ήταν καταπληκτική απο την πρώτη στιγμη, δεν ένιωσε ότι την κάνω στην άκρη για το μωρο γιατι είχα όλο το πρωινο μαζι του που έλειπε στο σχολείο οπότε τα απογεύματα και με λίγο βοήθεια απο την γιαγια ήμουνα όπως πριν με την κόρη μου. Δεύτερον είδα μεγαλη πρόοδο στο λεξιλογιο της, στις γνωσεις της στον τροπο που ζωγραφιζει σε σχέση με αλλα παιδάκια της ηλικίας της που είτε τα σταμάτησαν απο τον παιδικο επειδη ήρθε αλλο παιδάκι ή δεν τα πήγαν και καθολου.

Όλη την χρονια αρρώστησε τρεις φορές μια τον Οκτώβρη μια τον Δεκέμβρη και μια τον Απρίλη με πυρετο, βήχα και μυξουλες, κόλλησε και ο μικρός βήχα και μυξουλες αλλα πολυ πιο ηπια και το αντιμετωπισαμε με ορους και μασκα στο σπιτι, το μονο δύσκολο μου ήταν εκείνες της μερες να τα κράτησω σε χωριστά δωμάτια.

δες τα θετικα και τα αρνητικά και αποφάσισε τι θα ρισκαρεις

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Α εγώ κατάλαβα φορές,,, χα χα όλα καλά!!!εμενα η μικρή ξυπνούσε 5:20  μέχρι 14 μηνών… άναβα τα φώτα … μιλάμε για τρέλα!! Έτσι όπως τα διαβάζω μάλλον έχουν σπάσει κ τα νεύρα σου από την ακινησία και είναι καλοκαίρι που θα θες λίγο να ξεφύγεις κ όλο αυτό το κάνει χειρότερο!!!βαλε κ την αϋπνία ετών….. εγώ πάντως έχω πιστέψει πως δε θα ξανά κοιμηθούμε ποτέ 8ωρο στην ζωή μας χα χα χα… όταν είμαι σε αυτήν την φάση πάντα σκέφτομαι ότι όταν τα ζεις φαίνονται βουνό…όταν κοιτάξεις προς τα πίσω λες έλα μωρέ τίποτα δεν ήταν…θα περάσει κ αυτό…!!! Αυτές πάντως που κάνουν 5 παιδιά κ λένε ότι η εγκυμοσύνη είναι κάτι μαγικό και είναι φανταστική η φάση αυτή θέλω να μου δώσουν το τηλ του γυναικολόγου τους να μου πει τι συμπληρώματα τους γράφει!!!χα χα χα 
    • @Elenaki12 εσεις που μπαινετε τωρα 4 μηνων ειναι πιθανον να περνατε sleep regression που αναποφευκτα θα το περασουν ολα τα μωρακια λιγο πολυ. Δηλαδη η δυσκολια στον υπνο και αλλαγη στη διαρκεια ή οι συχνες αφυπνισεις συνηθως με αυτο εχουν να κανουν και με το αλμα που λενε τα κοριτσια. Θα περασει ομως, εσυ συνεχισε στο προγραμμα που εχεις δηλαδη να τον κοιμιζεις και να ενισχυεις την προσπαθεια με το στηθος το οποιο βοηθαει πολυ ειναι υπεροπλο. 
    • @Maria98 μην ανησυχεις ολα καλα θα ειναι και οι διατροφικες ατασθαλιες μας δινουν δυναμη να κανουμε ακομα πιο πειθαρχημενη διατροφη στην πορεια. Μια χαρα τα παει η μπεμπα με τα κακακια ειναι διακριτικη και λουλουδενια δεν ειναι πολυ της τουαλετας δεν πειραζει. @ΜαρίαΔημήτρης καλη επιστροφη και προσαρμογη ευχομαι, μπορει να στεναχωριεσαι αλλα αυτο σημαινει οτι περασατε πολυ ομορφα. @Elenaki12 εμεις κανουμε 3 υπνακους την ημερα και το βραδυ πεφτει κατα τις 11 και κοιμαται σερι μεχρι τις 06:00 το πρωι. Τον κοιμιζω οχι μονος του. Ενδιαμεσα δεν ζηταει φαγητο. Προβληματιζομαι μηπως πρεπει να του αυξησω τα γευματα αλλα καποιες ημερες οπως σημερα ας πουμε δεν δειχνει πολυ ενδιαφερον για το φαγητο σε καθε γευμα, αντιθετα σημερα κοιμηθηκε αρκετα. Βγαζει φωνουλες και γελαει ο γλυκας μου και λιωνω δε μπορω. Κουναει τα ποδαρακια του πολυ οταν καθεται και εχει δυναμωσει στα χερια και στα ποδια. 
    • Ακριβώς .. 2022 κλαίω και παρακαλώ την Παναγίτσα  της λέω είναι ο μήνας σου μη με ξεχάσεις... 23.8.2022 έπιασα τον Μάριο. Δεν ήξερα ποιος γιορτάζει... Όταν άνοιξα το ημερολόγιο και είδα σοκ... Σε αυτή την εικόνα εγώ παρακάλεσα . 
    • Το 5-6 ειναι η ωρα που σηκωνομαι το πρωι…. 🤣🤣 ως τοτε αναθεμα αν εχω κοιμηθει συνολικως 1-1μιση ωρα… αλλα ναι, ετσι οπως τα λες ειναι… φανταζομαι καπως πως θα ειναι το μετα, γιατι εχω ηδη ενα παιδακι… και τι παιδακι… εκανα να κοιμηθω σερι διωρο τρια χρονια… μονο αυτο σου λεω... Εννοειται πως χαιρομαι παρα πολυ που φτασαμε ως εδω και τουλαχιστον τα μωρα πλεον ειναι βιωσιμα οποτε κι αν γεννηθουν… Ειναι μεγαλη ανασα… Γενικα επειδη εχω περασει παρα πολλα και μεχρι να αποκτησω το πρωτο μου και τωρα για αυτη την εγκυμοσυνη, ειμαι ευγνωμων γι αυτο… Απ την αλλη πλεον δεν μπορω να κρυψω την ταλαιπωρια… Συν οτι ειμαι πανω απο δυο μηνες ακινησια λογω τραχηλου… Γενικα ολα μαζι, δεν με εχουνε αφησει να χαρω τιποτα… Αλλα χαλαλι… Με το καλο το μωρακι σου κι εσενα!! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...