Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αναφορά

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια καλή Κυριακή. Διαβάζω για τα μωράκια σας!! Και για εσάς! @Diwni τι ωραία που έχεις καλή ανάρρωση! Μας δίνεις και θάρρος και κουράγιο ✌🏻✌🏻 Κοριτσια με το σύγκαμα μην ανησυχείτε. Θα περάσει. Δύσκολο να βλέπεις το μωράκι σου έτσι αλλά λίγες μέρες είναι και θα περάσει. Κάντε ότι οδηγίες σας έδωσαν. Αυτό με το αέρισμα χωρίς πανα το θυμάμαι και εγώ να μας το λέει η γιατρός. Οχι ότι είναι εύκολο γτ κατουράνε παντού! Αλλά είναι μια τεχνική που βοηθάει λέει!  @ΜαρίαΔημήτρης κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για την μικρή σου. Μη. Απογοητεύεσαι! Ξέρω ότι είναι εύκολο να στο λέμε αλλά η ψυχή σου το ξέρει αλλά όντως αξίζει να ζήσεις πιο ήρεμα αυτά τις μέρες! Χωρίς άγχος και στεναχώρια!
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Έχω κάνει κι εγώ 2 φυσιολογικούς τοκετούς με μικρή διάρκεια και γρηγορη εξέλιξη, κάτι που επηρεάζει  απ' ότι μου είπε ο γιατρός μου. Στην μεγάλη μου κόρη μου έκανε περινεοτομη γιατί έβγαινε λίγο στραβά. Είχα αρκετά ράμματα, αλλά γύρω στον ένα μήνα ήμουν πάρα πολύ καλά, σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα στην περιοχή. Την μικρή μου την γέννησα πριν 2 μήνες και μπορώ να πω ότι έχω εδώ και δυο βδομάδες που δεν έχω καμία ενόχληση από τα ράμματα. Σε αυτή όμως ζήτησα να μην μου κάνει τομή και με τραυμάτισε λίγο ατσαλα βγαίνοντας. Είχα ράμματα αλλά και μικροτραυματισμούς. Και στις 2 περιπτώσεις είχα ακράτεια ούρων, η οποία βελτιωνοταν μετά τις 15-20 μέρες. Στον τωρινό τοκετό υποχώρησε εντελώς στους 2 μήνες. Έκανα κι εγώ αυτό που λέει η @Zelda. Πήγαινα τουαλέτα κι ας μην ήθελα κάθε 2-3 ώρες. Όσο για τις κενώσεις κι εγώ εκανα σωστή διατροφή και ντουφαλακ για να μην δυσκολεύομαι. Σχετικά με τις επαφές τις ξεκινήσαμε μετά τους 2 μήνες και η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν στις αρχες, αλλά νομίζω πιο πολύ στο μυαλό μου ήταν. Στην πρώτη πάντως βελτιώθηκαν πολυ οι επαφές μετά την πρώτη φορά που αδιαθετησα(στους 9 μήνες), γιατί έπαψε να υπάρχει αυτή η ξηρότητα. Και τέλος, φυσικά και θα μπορέσεις να ξαναχείς φυσιολογικό τοκετό, ο οποίος θα είναι σίγουρα και πιο εύκολος! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!!
    • Έχεις δίκιο πως έχει σημασία ο βαθμός της ρήξης αλλά είναι πολύ νωρίς για απελπισία! Είναι τόσο δύσκολο να έχεις το νεογέννητο, την αϋπνία, τις αμφιβολίες, τις ορμόνες και από πάνω τα ράμματα, την ανάγκη για σχολαστική φροντίδα της περιοχής και το άγχος! Έχεις απόλυτο δίκιο να αισθάνεσαι πιεσμένη. Κ εγώ με φυσιολογικό γέννησα, χωρίς περινεοτομη, δεν έγινε ρήξη αλλά κάτι έγινε γιατί μου έκανε εσωτερικά δύο απορροφησιμα ράμματα "για να μην με τσούζει" οπότε υποθέτω κάποιος μικρός τραυματισμός. Από τον φυσιολογικό τοκετό είχα ακράτεια ούρων ένα μήνα περίπου. Ειδικά στην αρχή αν δεν πήγαινα να αδειάζω την κύστη κάθε λίγο και λιγάκι, αν γέμιζε πολύ έκανε ένα πλατς και γινομουν μούσκεμα χωρίς καν να το καταλαβαίνω. Ο γιατρός μου είχε πει να πηγαίνω να ουρω κάθε 3-4 ώρες ανεξάρτητα αν θέλω για να αδειάζει και όντως ήταν όλο και καλύτερα μέχρι που σταμάτησε τελείως το θέμα. Δυστυχώς αυτά είναι τα θέματα της μητρότητας που δε συζητούνται. Διάβασα μετά σε μελέτες ότι περίπου 30% των γυναικών μετά από φυσιολογικό τοκετό έχουν ακράτεια ούρων και εγώ δεν το είχα ακούσει ξανά ποτέ! Να ξέρεις αυτά διορθώνονται εντελώς συνήθως! Κάνε τις ασκησουλες σου, μιλα με τον γιατρό σου, όλα θα πάνε καλά! Να σου ζήσει το μωράκι σου!
    • Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι. Έχω κάνει 2 φυσιολογικους τοκετους και πράγματι τον πρώτο μήνα ήμουν λίγο άβολα....Ειχα τον πρωτο μήνα περιοδικά εντονους πόνους ιδιαίτερα όταν πήγαινα να κάτσω ή να σηκωθώ και εννοείται το αίσθημα του συγκαματος που περιγραφεις. Εάν και δεν είχα πάθει ρήξη περινεου αυτό που σου συνέβη μπορεί να προκληθεί όταν είναι μεγαλο το μωράκι (εμένα και τα 2 γεννήθηκαν περίπου 3 κιλά) ή σε πολυωρους τοκετους ή αντίθετα σε πολύ συντομους.  Εννοείται δεν φταις εσύ σε κάτι, θα μπορούσε ο γιατρός αναλογα την εικόνα που είχες κατά τον τοκετό να σε συμβουλεύει να κάνεις ελεγχομενες εξωθησεις ή να κανει αυτός μια μικρή τομή πλαγίως για να μειώσει την πίεση στην περιοχή....Όμως σημασία έχει ότι βλέπεις βελτίωση μέρα με την μέρα και σύντομα θα επανέλθεις. Μεγάλη σημασία να δωσεις στις ασκήσεις κεγκελ. Εγώ και τις 2 φορές τις έκανα ανελλιπώς τον πρώτο καιρό και δεν είχα κανένα θέμα με ακράτεια ούρων, κάτι που βασανίζει πολλές νέες μαμάδες, ουτε με θεματα χαλαρωσης. Μετά τις 40 ημέρες και εφόσον σε δει ο γιατρός σου μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον σύζυγο, θα είναι λίγο διαφορετικά στην αρχη αλλά θα επανέλθετε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και εννοεί εννοείται οτι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για το αν είναι εφικτός ο επόμενος τοκετός. Προσπαθησε να είσαι ήρεμη και να χαρείς το μωράκι σου!  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...