Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!!!


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρη η Ιωάννα μας έχει τα πρώτα της γενέθλια:laugh:

Θα είμαστε περίπου 20 άτομα (μόνο παππούδες,γιαγιάδες,τα αδέρφια μας και 3-4 μικρά παιδάκια). Θα ήθελα σας παρακαλώ τις ιδέες σας για καμιά εύκολη(αλλά πολύ εύκολη)και έξυπνη συνταγή για παιδικά μεζεδάκια:silly:

Να σας πω ότι αυτά τα πολύ λίγα παιδάκια που θα έρθουν είναι στην ηλικία της Ιωάννας άντε το πολύ μέχρι 2 χρονών οπότε θα πρέπει τα φαγητά τους να είναι απλά και να πιάνονται με το χεράκιB)

Επίσης εγώ εκείνη τη μέρα θα δουλεύω μέχρι το μεσημέρι αλλά θα με βοηθήσουν η μαμα και η αδερφή μου που έχουν αναλάβει τα πάντα για να κάνουμε μια ωραία μικρή γιορτούλα για τη μικρή μας ζουζουνίτσα αλλά δεν θέλω να τις κουράσω πολύ:dry:

Πείτε μου κι εσείς τις ιδέες σας:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι να σας ζηση το αγγελουδι σας.Γραψε συνταγες:

ΤΥΡΟΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ

Μερίδες:

Χρόνος Προπαρασκευής:

Χρόνος Μαγειρέματος:

Κατηγορία: Αρτοποιήματα, Μπισκότα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση

Αλμυρά μπισκότα που τρώγονται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μεταφέρονται εύκολα και είναι νόστιμο σνακ για τα παιδιά, στο σχολείο ή μια εκδρομή.

Υλικά

- 600 γραμ. κίτρινο τυρί,

μαλακό, τριμμένο

- 200 γραμ. βούτυρο

- 600 γραμ. αλεύρι

- ανθρακούχο νερό

- μυρωδικά (κύμινο,

πιπέρι, κόλιανδρο)

Εκτέλεση

Μέσα σ' ένα βαθύ μπολ ανακατώνουμε το τυρί με το βούτυρο και το αλεύρι. Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτωμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ανθρακούχο νερό, σχεδόν ένα μικρό μπουκάλι σουρωτή, ίσως και λιγότερο. Θα σχηματιστεί τριφτή ζύμη. Αδειάζουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για να ομογενοποιήσουμε το μίγμα, αλλά δεν απαιτείται πολύ ζύμωμα.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε μέρη και σχηματίζουμε μικρά, μακρόστενα ψωμάκια. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φετάκια, πάχους περίπου ενός εκατοστού. Είναι καλύτερα να μην κατεβάσουμε το μαχαίρι μια κι έξω με δύναμη, αλλά να το κινούμε αργά μπρος πίσω, για να πετύχουμε όμορφο, στρόγγυλο σχήμα.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι δίνει υπέροχη γεύση και αν είναι πολύχρωμο προσφέρει και υπέροχη εμφάνιση. Αν προτιμάτε πιο απαλές γεύσεις, χρησιμοποιήστε κύμινο ή κορίανδρο.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Θα γεμίσουν περίπου δυο ταψιά του φούρνου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρακι να σας ζηση το αγγελουδι σας.Γραψε συνταγες:

ΤΥΡΟΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ

Μερίδες:

Χρόνος Προπαρασκευής:

Χρόνος Μαγειρέματος:

Κατηγορία: Αρτοποιήματα, Μπισκότα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση

Αλμυρά μπισκότα που τρώγονται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μεταφέρονται εύκολα και είναι νόστιμο σνακ για τα παιδιά, στο σχολείο ή μια εκδρομή.

Υλικά

- 600 γραμ. κίτρινο τυρί,

μαλακό, τριμμένο

- 200 γραμ. βούτυρο

- 600 γραμ. αλεύρι

- ανθρακούχο νερό

- μυρωδικά (κύμινο,

πιπέρι, κόλιανδρο)

Εκτέλεση

Μέσα σ' ένα βαθύ μπολ ανακατώνουμε το τυρί με το βούτυρο και το αλεύρι. Ενώ συνεχίζουμε το ανακάτωμα, προσθέτουμε σιγά σιγά το ανθρακούχο νερό, σχεδόν ένα μικρό μπουκάλι σουρωτή, ίσως και λιγότερο. Θα σχηματιστεί τριφτή ζύμη. Αδειάζουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε για να ομογενοποιήσουμε το μίγμα, αλλά δεν απαιτείται πολύ ζύμωμα.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε πέντε μέρη και σχηματίζουμε μικρά, μακρόστενα ψωμάκια. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φετάκια, πάχους περίπου ενός εκατοστού. Είναι καλύτερα να μην κατεβάσουμε το μαχαίρι μια κι έξω με δύναμη, αλλά να το κινούμε αργά μπρος πίσω, για να πετύχουμε όμορφο, στρόγγυλο σχήμα.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι δίνει υπέροχη γεύση και αν είναι πολύχρωμο προσφέρει και υπέροχη εμφάνιση. Αν προτιμάτε πιο απαλές γεύσεις, χρησιμοποιήστε κύμινο ή κορίανδρο.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στο προτελευταίο ράφι του φούρνου, για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Θα γεμίσουν περίπου δυο ταψιά του φούρνου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χιονούλες

Περιγραφή Μια πολύ εύκολη συνταγή με ελάχιστο χρόνο εκτέλεσης (περίπου 15-20 λεπτά).

Φτιάχνει

30 περίπου κομμάτια1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (περίπου 1 φλ.)

1-2 βανίλιες

Οδηγίες

Αναμιγνύετε καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήστε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσετε τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθετε σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει.

Κυλάτε την κάθε χιονούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντι να κυλήσετε την χιονούλα σε ινδοκάρυδο, μπορείτε να την κυλίσετε σε τρούφα, ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς. Μια άλλη ακόμα ιδέα, αν σας αρέσουν τα φουντούκια, είναι να πλάσετε κάθε χιονούλα γύρω από ένα φουντούκι, είναι πολύ καλός συνδυασμός.

Οι χιονούλες μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, διατηρούνται εξαιρετικά και είναι πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό στην περίπτωση έκτακτων καλεσμένων. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά αρκούν λίγα λεπτά για να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ και επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα ίδια τα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χιονούλες

Περιγραφή Μια πολύ εύκολη συνταγή με ελάχιστο χρόνο εκτέλεσης (περίπου 15-20 λεπτά).

Φτιάχνει

30 περίπου κομμάτια1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)

1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (περίπου 1 φλ.)

1-2 βανίλιες

Οδηγίες

Αναμιγνύετε καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήστε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσετε τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθετε σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει.

Κυλάτε την κάθε χιονούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντι να κυλήσετε την χιονούλα σε ινδοκάρυδο, μπορείτε να την κυλίσετε σε τρούφα, ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς. Μια άλλη ακόμα ιδέα, αν σας αρέσουν τα φουντούκια, είναι να πλάσετε κάθε χιονούλα γύρω από ένα φουντούκι, είναι πολύ καλός συνδυασμός.

Οι χιονούλες μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, διατηρούνται εξαιρετικά και είναι πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό στην περίπτωση έκτακτων καλεσμένων. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά αρκούν λίγα λεπτά για να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ και επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα ίδια τα παιδιά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς πανέ

Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες

Τυρί γραβιέρα σε φέτες

Αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού μια φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και μια φέτα τυρί. Κόβουμε με κουπ πατ τα σαντουιτσάκια μας σε διάφορα σχέδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνοντας ένα ένα τα σαντουιτσάκια τα βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές τους, κατόπιν στην φρυγανιά και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο όψεις τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σάντουιτς πανέ

Υλικά:

Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

Χοιρινή ωμοπλάτη σε φέτες

Τυρί γραβιέρα σε φέτες

Αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αραβοσιτέλαιο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού μια φέτα χοιρινή ωμοπλάτη και μια φέτα τυρί. Κόβουμε με κουπ πατ τα σαντουιτσάκια μας σε διάφορα σχέδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

Παίρνοντας ένα ένα τα σαντουιτσάκια τα βουτάμε στο αυγό και από τις δύο πλευρές τους, κατόπιν στην φρυγανιά και από τις δύο πλευρές τους και τα τηγανίζουμε έως ότου ροδίσουν και από τις δύο όψεις τους. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρολό με κασέρια και σαλάμια

-1 φύυλο σφολιάτας

-Σαλάμια διάφορα (περίπου 300-400γρ όχι φέτες αλλά κομάτια θα τα

κόψεις εσύ σε κυβάκια)

-Κασέρια διάφορα (200γρ περίπου κι αυτά απο έσενα κομένα)

-Μανιτάρια αν θες

-Κόκκινη και πράσινη πιπεριά αν θές (εγώ βάζω γίνεται πολύχρωμο)

Βάζεις σ' ένα τηγάνι λίγο λαδάκι και ρίχνεις σαλάμια μανιτάρια και πιπεριές λίγο να τσιγαριστούν. Ρίχνεις και τα κασέρια και αφού έχεις ανοίξει λίγο το φύλλο σφολιάτας περίπου (35Χ35) ρίχνεις την γέμιση και καλύπτεις όλο το φύλλο και αρχιζεις και το γυρνάς σε ρολό. Κολλάς τφύλλο με λίγο νεράκι και αλείφεις με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνεις στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζεις κρυώνει λίγο και το κόβεις σε φέτες που μόιάζουν με πολύχρωμα πιτσάκια.

Εγώ πάντως όταν παίρνω σφολιάτα κάνω 2 ρολά και το 1 το βάζω στην κατάψυξη και το ψήνω όποτε χρειαστεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρολό με κασέρια και σαλάμια

-1 φύυλο σφολιάτας

-Σαλάμια διάφορα (περίπου 300-400γρ όχι φέτες αλλά κομάτια θα τα

κόψεις εσύ σε κυβάκια)

-Κασέρια διάφορα (200γρ περίπου κι αυτά απο έσενα κομένα)

-Μανιτάρια αν θες

-Κόκκινη και πράσινη πιπεριά αν θές (εγώ βάζω γίνεται πολύχρωμο)

Βάζεις σ' ένα τηγάνι λίγο λαδάκι και ρίχνεις σαλάμια μανιτάρια και πιπεριές λίγο να τσιγαριστούν. Ρίχνεις και τα κασέρια και αφού έχεις ανοίξει λίγο το φύλλο σφολιάτας περίπου (35Χ35) ρίχνεις την γέμιση και καλύπτεις όλο το φύλλο και αρχιζεις και το γυρνάς σε ρολό. Κολλάς τφύλλο με λίγο νεράκι και αλείφεις με αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνεις στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζεις κρυώνει λίγο και το κόβεις σε φέτες που μόιάζουν με πολύχρωμα πιτσάκια.

Εγώ πάντως όταν παίρνω σφολιάτα κάνω 2 ρολά και το 1 το βάζω στην κατάψυξη και το ψήνω όποτε χρειαστεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ή κρουασανάκια με τόνο

-20-25 σου ή κρουασανάκια

-1 τόνο (450γρ)

-1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά κρεμύδι ψιλοκομμένο

-ψιλοκομένα αγγουράκια τουρσι (αν θες)

-3-4 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ

Τ'΄ανακατεύεις όλα μαζί και γεμίζεις τα σου ή τα κρουασαν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου ή κρουασανάκια με τόνο

-20-25 σου ή κρουασανάκια

-1 τόνο (450γρ)

-1 κουταλιά χυμό λεμονιού

-2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κουταλιά μαϊντανό

-1 κουταλιά κρεμύδι ψιλοκομμένο

-ψιλοκομένα αγγουράκια τουρσι (αν θες)

-3-4 κουταλιές μαγιονέζα και λίγο κέτσαπ

Τ'΄ανακατεύεις όλα μαζί και γεμίζεις τα σου ή τα κρουασαν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κις λοραίν θα χρειαστείς (μιλάω για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ, αν κάνεις μεγαλύτερο θα αυξήσεις ανάλογα τα υλικά):

- φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει δύο φύλλα μέσα)

- 4 αυγά

- 1 κρέμα γάλακτος μικρή

- 1/4 μπέϊκον που θα το ψιλοκόψεις (ωμό, δεν το τσιγαρίζεις)

- περίπου 350-400γρ τυρί τριμμένο κίτρινο και όχι πολύ αλμυρό

- 1 φακελάκι τυρί άσπρο τριμμένο πιο αλμυρό (τα μικρά νομίζω είναι 50γρ)

- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Λοιπόν, λαδώνεις το ταψάκι και απλώνεις μέσα το φύλλο. Τις άκρες που περισσεύουν δεν τις κόβεις, θα τις γυρίσεις προς τα μέσα στο τέλος.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο έτσι ώστε να καλύψεις όλο το ταψί.

Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ, ρίχνεις μέσα αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σου), μία πρέζα πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ρίχνεις το άσπρο τριμμένο τυρί και ανακατεύεις με κουτάλα ή για πολύ λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνεις όλο το μείγμα αμέσως πάνω στα απλωμένα τυριά και γυρνάς ελαφρά, χωρίς να πατάς, τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα. Το βάζεις στο φούρνο, προθερμασμένος στους 170, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι! Για να μην σου κάτσει απότομα, σβήσε το φούρνο 5 λεπτά νωρίτερα κι όταν ανοίξεις το φούρνο, μην βγάλεις το φαγητό απότομα στο κρύο. Οταν κρυώσει το κόβεις σε μικρά κομματάκια και άστους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Α, κι αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη μαγκιά, το φύλλο που θα σου περισσέψει, άπλωσέ το σε μία λαδόκολλα και κόψτο με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες περίπου 1εκατοστού. Θα απλώσεις χιαστί (αραιά όμως) αυτές τις λωριδίτσες πάνω στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο για να ψηθούν κι αυτές μαζί. πρόσεξε μόνο να τις ακουμπήσεις ελαφρά πάνω στο φαγητό έτσι ώστε να μπορεί να φουσκώσει κανονικά.

Το κις είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και είναι και μία καλή λύση γενικά όταν έχεις τυριά που παλιώνουν στο ψυγείο και θες να τα κάνεις "κάτι" πριν χαλάσουν

Αν θέλεις, δοκίμασέ το μία φορά πριν από το πάρτυ. Εχεις χρόνο για πειράματα . . . . Κι αν το δοκιμάσεις πες μου πώς σου φάνηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κις λοραίν θα χρειαστείς (μιλάω για ένα κλασσικό μακρόστενο πυρέξ, αν κάνεις μεγαλύτερο θα αυξήσεις ανάλογα τα υλικά):

- φύλλο σφολιάτας (η συσκευασία έχει δύο φύλλα μέσα)

- 4 αυγά

- 1 κρέμα γάλακτος μικρή

- 1/4 μπέϊκον που θα το ψιλοκόψεις (ωμό, δεν το τσιγαρίζεις)

- περίπου 350-400γρ τυρί τριμμένο κίτρινο και όχι πολύ αλμυρό

- 1 φακελάκι τυρί άσπρο τριμμένο πιο αλμυρό (τα μικρά νομίζω είναι 50γρ)

- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Λοιπόν, λαδώνεις το ταψάκι και απλώνεις μέσα το φύλλο. Τις άκρες που περισσεύουν δεν τις κόβεις, θα τις γυρίσεις προς τα μέσα στο τέλος.

Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το τριμμένο τυρί με το ψιλοκομμένο μπέϊκον και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο έτσι ώστε να καλύψεις όλο το ταψί.

Χτυπάς τα αυγά στο μίξερ, ρίχνεις μέσα αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σου), μία πρέζα πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και χτυπάς στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος ρίχνεις το άσπρο τριμμένο τυρί και ανακατεύεις με κουτάλα ή για πολύ λίγο στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.

Ρίχνεις όλο το μείγμα αμέσως πάνω στα απλωμένα τυριά και γυρνάς ελαφρά, χωρίς να πατάς, τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, πάνω στο μείγμα. Το βάζεις στο φούρνο, προθερμασμένος στους 170, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει τόσο όσο δεν φαντάζεσαι! Για να μην σου κάτσει απότομα, σβήσε το φούρνο 5 λεπτά νωρίτερα κι όταν ανοίξεις το φούρνο, μην βγάλεις το φαγητό απότομα στο κρύο. Οταν κρυώσει το κόβεις σε μικρά κομματάκια και άστους να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Α, κι αν θέλεις να κάνεις τη μεγάλη μαγκιά, το φύλλο που θα σου περισσέψει, άπλωσέ το σε μία λαδόκολλα και κόψτο με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες περίπου 1εκατοστού. Θα απλώσεις χιαστί (αραιά όμως) αυτές τις λωριδίτσες πάνω στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο για να ψηθούν κι αυτές μαζί. πρόσεξε μόνο να τις ακουμπήσεις ελαφρά πάνω στο φαγητό έτσι ώστε να μπορεί να φουσκώσει κανονικά.

Το κις είναι πανεύκολο, νοστιμότατο και είναι και μία καλή λύση γενικά όταν έχεις τυριά που παλιώνουν στο ψυγείο και θες να τα κάνεις "κάτι" πριν χαλάσουν

Αν θέλεις, δοκίμασέ το μία φορά πριν από το πάρτυ. Εχεις χρόνο για πειράματα . . . . Κι αν το δοκιμάσεις πες μου πώς σου φάνηκε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δείτε μερικές ιδέες για snack που όλα τα παιδάκια που έχετε καλέσει θα λατρέψουν.

1. Αλείψτε φετούλες ψωμιού που θα τις έχετε ψήσει στην τοστιέρα μέχρι να χρυσίσουν με ταραμοσαλάτα. Στολίστε τις με μια φέτα λεμόνι και γαρνίρετε με δυο τρία φυλλαράκια άνηθου.

Οι κουζίνες της Μέσης Ανατολής μοιάζουν με τη δική μας και είναι πολύ αγαπητές. Για να φτιάξετε μια υπέροχη νοστιμιά που ακούει στο όνομα "μπαμπα γκανούζ" ανακατέψτε την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με μερικές κουταλιές ταχίνι.

2. Σε κάθε παιδάκι δώστε ένα βρασμένο αυγό. Πριν έχετε κόψει στο πάνω μέρος ένα καπελάκι. Αφαιρέστε τον κρόκο. Γεμίστε με ρώσικη σαλάτα, ή με σαλάτα φάρμα και γαρνίρετε με τον κρόκο και το καπελάκι από το ασπράδι κομμένο σε φετούλες.

3. Ψήστε ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού τις πλύνετε πολύ καλά και σερβίρετε τις όσο είναι ζεστές με μια κουταλιά τζατζίκι ή τυροκαυτερή. Θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

4. Βάλτε μέσα στα σάντουιτς ή τα τοστ, που θα φτιάξετε για τα παιδιά τυροσαλάτα, αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη και αμέσως θα αποκτήσουν μια ξεχωριστή γεύση, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

5. Αν θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπουρεκάκια δεν έχετε παρά να κόψετε σε λωρίδες φάρδους πέντε εκατοστών φύλλα κρούστας, να τοποθετήσετε μια γεμάτη κουταλιά τυροκαυτερή μέσα και να τυλίξετε σε τριγωνάκια κάθε λωρίδα φύλλου. Θα ζεστάνετε λάδι σ' ένα τηγάνι και θα τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δείτε μερικές ιδέες για snack που όλα τα παιδάκια που έχετε καλέσει θα λατρέψουν.

1. Αλείψτε φετούλες ψωμιού που θα τις έχετε ψήσει στην τοστιέρα μέχρι να χρυσίσουν με ταραμοσαλάτα. Στολίστε τις με μια φέτα λεμόνι και γαρνίρετε με δυο τρία φυλλαράκια άνηθου.

Οι κουζίνες της Μέσης Ανατολής μοιάζουν με τη δική μας και είναι πολύ αγαπητές. Για να φτιάξετε μια υπέροχη νοστιμιά που ακούει στο όνομα "μπαμπα γκανούζ" ανακατέψτε την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με μερικές κουταλιές ταχίνι.

2. Σε κάθε παιδάκι δώστε ένα βρασμένο αυγό. Πριν έχετε κόψει στο πάνω μέρος ένα καπελάκι. Αφαιρέστε τον κρόκο. Γεμίστε με ρώσικη σαλάτα, ή με σαλάτα φάρμα και γαρνίρετε με τον κρόκο και το καπελάκι από το ασπράδι κομμένο σε φετούλες.

3. Ψήστε ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού τις πλύνετε πολύ καλά και σερβίρετε τις όσο είναι ζεστές με μια κουταλιά τζατζίκι ή τυροκαυτερή. Θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό ορεκτικό.

4. Βάλτε μέσα στα σάντουιτς ή τα τοστ, που θα φτιάξετε για τα παιδιά τυροσαλάτα, αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη και αμέσως θα αποκτήσουν μια ξεχωριστή γεύση, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

5. Αν θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μπουρεκάκια δεν έχετε παρά να κόψετε σε λωρίδες φάρδους πέντε εκατοστών φύλλα κρούστας, να τοποθετήσετε μια γεμάτη κουταλιά τυροκαυτερή μέσα και να τυλίξετε σε τριγωνάκια κάθε λωρίδα φύλλου. Θα ζεστάνετε λάδι σ' ένα τηγάνι και θα τα τηγανίσετε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τυροπιτάκια με Ζαμπόν & Μανιτάρια

Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμ.

1 κεσεδάκι του γιαουρτιού γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει

½ κεσεδάκι του γιαουρτιού καλαμποκέλαιο

4 αβγά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 κουταλάκι baking powder

10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

ελάχιστο βούτυρο

5 φέτες καπνιστό ζαμπόν

τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

χονδροτριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τυρί και το πιπέρι στο μίξερ για 4 με 5 λεπτά. Μετά ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στην ζύμη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μοιράζουμε το μίγμα σε δώδεκα αλουμινένια ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια (δεν τα γεμίζουμε πολύ γιατί φουσκώνουν) και ψήνουμε στους 180οC με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Η φίλη μου που μου έδωσε την συνταγή βάζει 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας, αλλά εγώ δεν τα συμπαθώ καθόλου και έβαλα φρέσκα. Στο δικό της φούρνο γίνονται σε 30 λεπτά. Στον δικό μου τα έβγαλα στα 20 και ήταν ΟΚ. Άλλαξα επίσης και τα τυριά: εκείνη βάζει φέτα, ένταμ και γκούντα. Το ΣΚ θα τα κάνω ξανά και σκέφτομαι να μειώσω την ποσότητα του λαδιού και να βάλω φέτα, ρίγανη και λιαστή ντομάτα. Θα σας γράψω πως μου βγήκαν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τυροπιτάκια με Ζαμπόν & Μανιτάρια

Υλικά

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμ.

1 κεσεδάκι του γιαουρτιού γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει

½ κεσεδάκι του γιαουρτιού καλαμποκέλαιο

4 αβγά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/4 κουταλάκι baking powder

10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

ελάχιστο βούτυρο

5 φέτες καπνιστό ζαμπόν

τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

χονδροτριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια, το ζαμπόν, το τυρί και το πιπέρι στο μίξερ για 4 με 5 λεπτά. Μετά ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στην ζύμη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μοιράζουμε το μίγμα σε δώδεκα αλουμινένια ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια (δεν τα γεμίζουμε πολύ γιατί φουσκώνουν) και ψήνουμε στους 180οC με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Η φίλη μου που μου έδωσε την συνταγή βάζει 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας, αλλά εγώ δεν τα συμπαθώ καθόλου και έβαλα φρέσκα. Στο δικό της φούρνο γίνονται σε 30 λεπτά. Στον δικό μου τα έβγαλα στα 20 και ήταν ΟΚ. Άλλαξα επίσης και τα τυριά: εκείνη βάζει φέτα, ένταμ και γκούντα. Το ΣΚ θα τα κάνω ξανά και σκέφτομαι να μειώσω την ποσότητα του λαδιού και να βάλω φέτα, ρίγανη και λιαστή ντομάτα. Θα σας γράψω πως μου βγήκαν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ

½ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΥΜΟΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ (ΦΡΕΣΚΟΣ 150ML)

¾ ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

150gr ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ

ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΕΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΦΛΟΥΔΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 7΄-8΄ ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΓΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ.

ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΤΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ, ΒΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΖΥΜΗ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ.

ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ) & ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ

½ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΥΜΟΣ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ (ΦΡΕΣΚΟΣ 150ML)

¾ ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΚΑΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ

150gr ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ

ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΛΕΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΦΛΟΥΔΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 7΄-8΄ ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΓΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.

ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ.

ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΤΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ, ΒΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΖΥΜΗ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.

ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ.

ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ) & ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500gr ΦΕΤΑ

250gr ΑΝΘΟΤΥΡΟ

4 ΑΒΓΑ

1/2 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (200gr)

1 + ½ ΚΕΣΕ ΑΛΕΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ

½ ΚΕΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ TA ΑΒΓΑ ΜΕ ΑΒΓΟΔΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ TO ΠΙΠΕΡΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.

ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 45΄ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.

(ΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΠΙΤΑ 38 cm)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

500gr ΦΕΤΑ

250gr ΑΝΘΟΤΥΡΟ

4 ΑΒΓΑ

1/2 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

1 ΚΕΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (200gr)

1 + ½ ΚΕΣΕ ΑΛΕΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ

½ ΚΕΣΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ TA ΑΒΓΑ ΜΕ ΑΒΓΟΔΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΜΕ TO ΠΙΠΕΡΙ.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.

ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 45΄ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ.

(ΤΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΠΙΤΑ 38 cm)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΟΜΠΑ-ΥΛΙΚΑ

1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΑ

ΖΑΜΠΟΝ

ΤΥΡΙ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ-ΥΛΙΚΑ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΛΕΜΟΝΙ

ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ-ΥΛΙΚΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΥΛΙΚΑ

ΓΑΛΑ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΙΤΑΚΙΑ-ΥΛΙΚΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ-ΥΛΙΚΑ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΤΟΝΟ

ΑΓΓΟΥΡΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΠΟΜΠΑ-ΥΛΙΚΑ

1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΑ

ΖΑΜΠΟΝ

ΤΥΡΙ

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ-ΥΛΙΚΑ

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΛΕΜΟΝΙ

ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ-ΥΛΙΚΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΤΥΡΙΑ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΥΛΙΚΑ

ΓΑΛΑ

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΙΤΑΚΙΑ-ΥΛΙΚΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ-ΥΛΙΚΑ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΤΟΝΟ

ΑΓΓΟΥΡΙ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...