Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πόσο περιμένουμε;;;


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!

Αύριο κλείνει και η 38η εβδομάδα μου και πλέον περιμένουμε σοβαρά! Στην υπερηχογραφική εξέταση της περασμένης Πέμπτης (37η εβδομάδα) ο μπέμπης φάνηκε ήδη 4 κιλά και κεφάλι/μηρός έχουν επίσης ξεφύγει. Ο γιατρός μου εφαρμόζει σχεδόν πάντα την τακτική "ελα να δουμε τραχηλο" και εμμέσως προκαλεί το να σπάσουν τα νερά την ίδια μερα ή την επόμενη (έτσι έγινε και με τον πρώτο μου γιο). Από όσο συζητησα μαζί του, απο πλευράς ανάπτυξης, το παιδί είναι έτοιμο και παράλληλα, αν μείνει κι άλλες 2 εβδομάδες (μεχρι τη 40ή) θα γίνει ακόμα πιο θρεφταρακι απο ό,τι έιναι και μπορεί να μην βγαίνει καν με φυσιολογικό τοκετό. Εσείς τι θα κάνατε??? Θα το περιμένατε όσο πάει ακόμα κι αν ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα εβγαινε μονο με καισαρικη ή θα το "προκαλούσατε" πιο μπροστά έτσι ώστε να είναι και ο τοκετός πιο εύκολος??? Το ραντεβού μου είναι πάλι την Πέμπτη αλλά ειλικρινά δεν ξερω τι να κάνω.. Παιζει βεβαια και να μου σπάσουν τα νερά ως τότε αλλά αν δεν???? :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατ' αρχάς με το καλό να αποκτήσεις και το δεύτερο παιδάκι σου. Εγώ σίγουρα δεν θα περίμενα ειδικά αν το μωρό ήταν 4 κιλά. Την κόρη μου τη γέννησα με πρόκληση και φυσιολογικά στις 38 εβδ. και 5 ημέρες. Αν το παιδί βρίσκεται σε καλή θέση και έχει εμπεδωθεί στη λεκάνη προχώρα! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!!!!

Να χαιρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό να ορίσει και το επόμενο!!!!

Κοίτα, εγώ τον 1ο μου γιο τον έκανα 38+4 με κανονική πρόκληση (τεχνητούς πόνους) λόγω μεγέθους και επειδή ήταν πολύ ψηλά. Τον έκανα 3.830γρ και 53εκ. Ο γιατρός μου είχε δει τον τράχηλο από την 37η εβδομάδα μέχρι που γέννησα τουλάχιστον 4 φορές αλλά δεν ενοχλήθηκε το μωρό...

Στον 2ο γιό μου, επίσης από 37η εβδομάδα με "κοίταξε" και τελικά γέννησα φυσιολογικά 38+6 όπου τελευταία φορά με είχε δει 3 μέρες πριν. Επίσης θα μπαίναμε με πρόκληση στις 39 εβδομάδες ντάν (μια μέρα μετά που γέννησα) λόγω μεγέθους πάλι.... τον έκανα 3.610γρ και 51εκ. Αυτή τη φορά ο υπέρηχος είχε πέσει λίγο έξω... το έδειχνε 4 κιλά.

Εφόσον με το που σε "ενοχλήσει" ο γιατρός γεννάς κιόλας, τί το σκέφτεσαι καλέ; Είναι ήδη πολύ μεγάλο το μωράκι και όπως λες αν μεγαλώσει κι άλλο ίσως να ζοριστείτε και οι 2. Έχε εμπιστοσύνη στο γιατρό σου. Για να το λέει έχει τα δίκια του.

Πάντως να σου πω την μαύρη αλήθεια, δεν θα σου πρότεινα να μπεις με τεχνητούς πόνους γιατί είναι πιο οδυνηροί από τους φυσιολογικούς.... εγώ τουλάχιστον που έζησα και τις 2 μεθόδους είδα τεράααααστια διαφορά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μανούλες κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Ανθή, δεν ξερω αν έχει εμπεδωθεί αλλά αν κρίνω απο τα σφιξίματα που νιώθω χαμηλά και το υψος της κοιλιάς μου, μάλλον είναι έτοιμος ο κύριος. Maryloo εννοείται πως θα το παλέψω να μην παω με τεχνητούς πόνους. Την προηγούμενη φορά, με "πείραξε" από κάτω ο γιατρός μου το μεσημερι και μεχρι το βράδυ είχα κανονικούς πόνους και τελικά μου έσπασαν τα νερά φυσιολογικότατα. Αλλά εκείνος ο πόνος με το χέρι στον τράχηλο, ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ! Δεν νομίζω να εχω ξαναπονέσει τόσο στη ζωή μου.. Ουφ, πάλι αγχωθηκα!!! :|

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ τι μου θύμισες...Στην κόρη μου ο τράχηλός μου ήταν πολύ σκληρός και όταν ήμουν στο δωμάτιο ωδίνων ήρθε 2 φορές η προϊσταμένη μαία και απλά με ΠΕΘΑΝΕ με το χέρι της....Το σκέφτομαι και τρέμω :?:?:?:?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έτσι έτσι ακριβώς! Μια στο ιατρείο του το πρωί και μετά η μαία μου 2-3 φορές στο μαιευτηριο.. Πρέπει να μου χαν ξεφυγει πολλές κλωτσιές και διάφορα "γαλλικά" αλλά ευτυχώς με έχουν συγχωρεσει.. :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μια φυσιολογική εγκυμοσύνη διαρκεί εως και 42 εβδομαδες.

Θεωρώ πως αν δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε. Απλά αφήνουμε τη φυση να κάνει τη δουλειά της. Επιπλέον οι υπέρηχοι σε τόσο μεγάλες εβδομάδες έχουν τρομερά μεγάλες αποκλίσεις. Μπορεί δλδ το 4κιλών μωρό σου να γεννηθεί 3 και 3,5 κιλά. Η πρόκληση τοκετού γίνεται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και τελος όταν επεμβαίνουμε σε μια φυσιολογική διαδικάσία πρέπει να γνωρίζουμε πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό τελικά να γεννήσουμε με καισαρική. Εγώ τη 2η μου κόρη την περίμενα 42 εβδομάδες για να γεννηθεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν το παιδί έχει πάρει θέση και έχει εμπεδωθεί στη λεκάνη φυσιολογικά γεννιέται. Σε καισαρική οδηγούνται συνήθως οι πρωτότοκες που το μωρό αργεί πολύ να πάρει θέση και είναι ακόμα ψηλά...Επίσης, αν η πρόκληση δε γίνει πριν τις 38+ εβδομάδες δεν υπάρχει θέμα με το μωρό. Εγώ έκανα πρόκληση στις 38+5.Ήταν 17 Αυγούστου και στις 20 Σεπτέμβρη έπρεπε να επιστρέψω στη δουλεια. Ήθελα λοιπόν να γεννήσω για να προλάβω να εδραιώσω και τη γαλουχία μου και να φτιάξω και την τράπεζά μου. Ποτέ δεν το μετάνιωσα γιατί κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά παρόλο που γύρισα στη δουλειά από τόσο νωρίς. Αν άφηνα τη φύση να κάνει τη δουλειά της και γεννούσα πχ στις 42 εβδομάδες δε νομίζω ότι θα είχα καταφέρει να θηλάσω...Η επιστήμη λοιπόν βοήθησε την κατάσταση. Όλα σχετικά είναι. Σημασία έχει να έχουμε καλό γιατρό ώστε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lovie μου σε ευχαριστω πολύ. Να χαίρεστε όλες σας τα παιδάκια σας και με το καλό σε όσες περιμένουν το επόμενο!

Εγώ είμαι εντελώς στη μέση.. Περισσότερο βέβαια κλίνω προς την πλευρά της Lovie, δεδομένου οτι έτσι και το σωμα έχει το χρόνο του να προετοιμαστει καταλλήλως για τον επερχόμενο τοκετό, απο το να πας εσυ στα καλα καθούμενα στο γιατρό κι αυτός να σου το προκαλέσει. Ο πρώτος μου γιος βγηκε 3,650, 3 μέρες πριν την ΠΗΤ μου, οπότε δεν νομίζω να προλάβει να μου γίνει πεντάκιλος αυτός, ακόμα κι αν τον αφήσω στην ησυχία του να βγει μόνος του. Από την άλλη, έχω κουραστεί πολύ και έχω και μεγάλη αγωνία να τον δω (ξερω είναι εγωιστικό!!!). Αχ καντε να μη μου σπασουν τα νερα πρωταπριλιά αύριο και να μη με πιστευει κανείς οτι γέννησα! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όταν ένα παιδί έχει εμπεδωθεί και έχει πάρει θέση δεν γεννιέται πάντα φυσιολογικά με πρόκληση. Σε καισαρική οδηγούνται και δευτερότοκες και τριτότοκες από λανθασμένους χειρισμούς. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα γεννήσεις φυσιολογικά αν επέμβει στη διαδικασία ακόμη και είναι το 3ο ή το 4ο παιδί σου. Και σαφώς υπάρχουν μωρά που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα ακόμη και αν γεννήθηκαν μετά τις 38+ εβδομάδες με πρόκληση γιατί ήταν ανώριμα. Γνωρίζετε τί συμβαίνει στο σώμα μας και στο έμβρυο μετά από χορήγηση συνθετικής ωκυτοκίνης; Καλό είναι να ζυγίζουμε τα πράγματα με γνώμονα το αγέννητο παιδί και όχι τις ανάγκες του γιατρού, της μαμάς ή των συγγενών. Αν δεν γίνεται διαφορετικά τότε παίρνουμε το ρίσκο. Ανθή στην περίπτωσή σου η επιστήμη μπορεί να βοήθησε την κατάσταση αλλά δεν είναι κανόνας πως θα συμβεί και την επόμενη φορά με τις ανάλογες συνθήκες. Εγώ απλά θα πω πως ήσουν τυχερή. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MamaToBe δεν έχω εμπειρία στο θέμα αυτό, αλλά γιατί να κάνεις πρόκληση και να μη γεννήσεις όταν έρθει η ώρα σου; Ένα μεγάλο μωρό δε σημαίνει ότι θα γεννηθεί οπωσδήποτε με καισαρική! Αντίθετα, η πρόκληση όταν το μωρό δεν είναι έτοιμο να βγει, συχνά καταλήγει σε καισαρική. Και για τις δύο περιπτώσεις μιλώ βάσει περιπτώσεων που γνωρίζω.

Αν αντέχεις, γιατί δεν περιμένεις να αποφασίσει ο μικρός πότε θα βγει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλο να ερθει και το δεύτερο παιδάκι σου!!

Και εγω μαλλον θα περίμενα να ερθει απο μονο του, γιατι τοτε θα ειναι πραγματικα ετοιμο, οι υπερηχοι συνηθως στις τελευταιες εβδομαδες έχουν καποια απόκλιση συνήθως προς τα πανω και επειδη είσαι δευτεροτοκη το σώμα ξέρει.

Την τακτική του γιατρου σου την έζησα στο δεύτερο, ήμουν ομως τρεις μερες πριν την ΠΗΤ και με διαστολη 2 οποτε ίσως με βοήθησε να με πιάσουν οι πόνοι καποιες ώρες νωρίτερα. Γεννησα φυσιολογικα και πολυ πιο γρήγορα απο ότι στο πρώτο που είχα παει με πρόκληση ( τεχνητους πονους) επειδη είχα συμπληρώσει τις 40 βδομάδες αλλα δεν είχα καθολου αμνιακα υγρά και δεν το είχα καταλάβει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Lovie μου δεν θα υπάρξει επόμενη φορά..Έκλεισα ως μανούλα.Οπότε αν ήμουν τυχερή καλό ήταν. Ο γιατρός μου πάντως όταν του είπα για πρόκληση, μου είπε ότι θα γεννήσω σίγουρα φυσιολογικά, όπερ και εγένετο.Να σου πω την αλήθεια αν δεν είχα θέμα με τη δουλειά δεν θα έκανα πρόκληση με τίποτα. Δεν το μετάνιωσα όμως καθόλου. Δόξα τω Θεώ μάνα και κόρη χαίρουν άκρας υγειας. Θέμα τύχης;; Δεν ξέρω :roll::roll::roll:

Είσαι εγκυούλα στο τρίτο;;; Με το καλό!!!!

Mama to be συγνωμη που έκανα κατάχρηση στο θεματάκι σου. Αν δεν υπάρχει θέμα με το βάρος του μωρού ή κάποιο άλλο θέμα τέλος πάντων, καλυτερα περίμενε όπως λένε και τα κορίτσια. Άλλωστε τον έφαγες τον γάιδαρο ;);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα......

εχω ακριβως την ιδια αποψη με την lovie....

δε βρισκω το λογω του να πας με προκληση...

στο τριτο μωρο μου ειχα κλεισει ραντεβου για προκληση επειδη ειχα προβλημα εγω...και επρεπε να ειμαστε ετοιμοι για οτι θα χρειαζονταν και ειχα βαλει μαυρες πλερεζες...τελικα η μικρη μου ηρθε απο μονη της...6 και μιση ειχα ραντεβου για την προκληση και με επιασαν οι πονοι στις 3 τα ξημερωτα και 6 και μιση ειχα γεννησει.....

επισης οι υπερηχοι κανουν λαθοι....αλλα περα απο αυτο ποσες μανουλες εχουν γεννησει και 5 κιλα παιδια φυσιολογικοτα....αντιθετα θεωρω οτι οταν ενα μωρο ειναι 4 κιλα και πας να το βγαλεις με το ζορι το πιο πιθανον ειναι κατι να παει στραβα...

ασε τη φυση να κανει τη δουλεια της.......

πολλα φιλια και με το καλο :D:D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια έχετε δίκιο.. Ο γιατρός μου, από την άλλη, όταν τον ρωτησα εαν θα μπορεί να βγει φυσιολογικά (αν θα χωράει δηλαδη) το παιδί αν το αφήσουμε ως το τέλος (15 Απρίλη) γύρισε και μου είπε γελώντας "ε μην τα θες κι όλα δικά σου". Τώρα το εννοούσε, δεν το εννοούσε, δεν ξερω.. Την Πέμπτη έχω πάλι ραντεβού οπότε θα έχω νεότερα από το μέτωπο.. Αχ τι καλα να σπαγαν τα νερα.. απόψε??? :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

XMMM..

Μια συναδελφος γεννησε φσιολογικοτατα και ως πρωτοτοκη εναν παιδακι 4150 η ιδια ηταν τρμερα αδυτανο σαμιαμιδη πριν μινει εγγυος.

Παρασκευη ηταν στο γραφειο- μας ηρθε επισκεψη για την κοπη της πητας- μια χαρα και χωρις καμια ενδειξη να γεννησει...Σαββατο απογευμα μας ενημερωνε για τη γεννα.

Ηταν 40+3 με βαση την ΠΗΤ

Θα συμφωνσω με τη Lovie ...περιμενε δεν εχεις να χασεις τιποτα..

εγω περιμενα να με πιασουν οι πονοι γι ανα παω για δευτερη καισαρικη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οτι πει η φυση κουκλα μου που προνοει για ολα.....και ψαχουλεψε ψαχουλεψε κατι θα γινει...αλλα και εγω για προκληση διαφωνω...δεν εχεις λογο ακομη....αν και νομιζω οτι αυριο τεταρτη που θα κανω φασολακια πρωτα ο θεος θα γεννησεις.....το μεγαλο το φασολακι σου χαχαχαχχαχαχαχα...με εναν πονο, γερη και εσυ και το αγγελουδι σου περιμενουμε εμπειρια τοκετου φυσικα!!!!!φιλικα. ευα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου! Cesilia, δεν με βλέπω να την παλευω μεχρι 40η βδομάδα.. Ούτε κι ο σπόρος θα χωράει πλέον φαντάζομαι.. Ευάκι, λες το φασολάκι να μου φερει τυχη;; Πάντως τις τελευταιες δυο μερες εχω πρηστει χαρακτηριστικά σε πόδια και χέρια οπότε μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη.. Γύρω μου ολοι στοιχηματίζουν για 6-7 Απρίλη (το ερχόμενο σ/κ). Εννοείται θα επανέλθω με ιστοριούλα τοκετού! :D Φιλια σε όλες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια τζίφος η δουλεια. Πήγα στο γιατρο σήμερα.το παιδί πλέον έχει ξεφύγει στις μετρήσεις του υπερηχου αλλα όταν πήγε να με εξετασει απο κάτω, ο τραχηλος ήταν τόσο ψηλά που δεν τον έφτασε καν.. Γιατι όμως;;; δεν θα έπρεπε να xει κατέβει; 15/4 είναι η ΠΗΤ μου. Όπως και να xει, μου είπε αν δεν γεννήσω μέχρι τις 11 μόνη μου, 12 να μπω με πρόκληση.. Δεν τη θέλω καθόλου την πρόκληση. Θα περπατήσω όλο το Χολαργό θα κάνω σεξ μέχρι και θα χορέψω για να κατέβει μόνος του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα γιατι να σε βαλει 12 και να μη περιμενει τουλαχιστων μεχρι την ΠΗΤ;;;;...

ποσο πια θα παχυνει το ερμο μεσα σε 3 μερες...

ποτε δε ξες τι γινετε...σου ανεφερα τη συναδελφο...ουτε αυτη ειχε ενδειξεις τοκετου..ολα εγιναν πολυ γρηγορα..και ηταν και πρωτοτοκη..εσυ σαν δευτεροτοκη θα κανεις πιο γρηγορα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα γιατι να σε βαλει 12 και να μη περιμενει τουλαχιστων μεχρι την ΠΗΤ;;;;...

ποσο πια θα παχυνει το ερμο μεσα σε 3 μερες...

ποτε δε ξες τι γινετε...σου ανεφερα τη συναδελφο...ουτε αυτη ειχε ενδειξεις τοκετου..ολα εγιναν πολυ γρηγορα..και ηταν και πρωτοτοκη..εσυ σαν δευτεροτοκη θα κανεις πιο γρηγορα...

Cesilia, κατα λεξη μου ειπε "δεν θα περιμενουμε πιο πολύ γιατι θα αρχισει να ταλαιπωρειται πολύ το παιδί". Είμαι να σκάσω.. Δεν τη θελω καθολου την πρόκληση κι απορω πως γινεται να ειναι τοσο ψηλα το μωρο αφου εγω νιωθω πονους μεχρι πολυ χαμηλά στον τράχηλο... Σκεφτομαι μην φταιει η ζωνη εγκυμοσυνης που με εβαλε να φοραω για τη μέση μου και για τους πόνους που ενιωθα στον τραχηλο. Μήπως η ζωνη το κρατησε το μωρο ψηλά.. Θέλω μόνο να ρθει φυσικα, μονο του.. Δεν θα την ξαναφορεσω τη ζωνη και απο αυριο θα αρχισω τα χιλιομετρα.. :?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Από τη στιγμή που δεν την θέλεις καθόλου την πρόκληση γιατί θα την κάνεις;;;;;;; Έχεις κάθε δικαίωμα να πεις όχι. Σε τρεις μέρες τίποτα δεν θα πάθει το παιδί. Μια φίλη μου γέννησε φυσιολογικά παιδί 4500 κιλά..Εγώ έκανα πρόκληση γιατί ήθελα να κάνω...Κάνε μια συζήτηση με το γιατρό σου και εξήγησέ του πως θες να περιμένεις.

Περπάτα όσο περισσότερο μπορείς, κάνε σεξ και χόρεψε κιόλας! Εύχομαι ολόψυχα να σου σπάσουν τα νεράκια ή να σε πιάσουν πόνοι πριν τις 12. Έχεις μέρες ακόμα ;););)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαγνησιο παιρνεις;;;;;;

αν παιρνεις συζητα με το γιατρο σουν αν μπορεις να το σταματησεις...

μακαρη να βγει ο γιοκας σου απο μονος του...

Κατα τα αλλα συμφωνω με την Ανθη

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου εύχομαι και εγω να ερθει ο μπομπιρας απο μόνος του!!!! Περπατά όσο μπορείς κανε και καμια αγκαλια τον μεγαλύτερο σου ;) και μην σε αγχωνει που ειναι ψηλα τωρα που ειναι δεύτερο μπορει να κατέβει ακομα και την στιγμη που θα σε πιάσουν οι πόνοι και θα μπαίνεις σε τοκετο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξερω βρε κορίτσια.. Σημερα ξεκινησα με το μετρο απο χολαργο κατεβηκα ευαγγελισμό και περπάτησα όλο το κολωνάκι, το σύνταγμα και το μοναστηράκι.. Εντατικό σεξ, σκάλες, τι άλλο πια? Cesilia δεν παίρνω μαγνήσιο. Kangaroo μου, αν πάρω αγκαλιά τον γιο μου (19 κιλά), μήπως αντι να μου σπάσουν τα νερά γίνει καμια στραβη με τον πλακούντα και τρέχω??? :?:?:?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...