Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΙ???


Recommended Posts

κοριτσια βοηθηστεμε λιγο οπως παντα.ειμαι στη 30 εβδομαδα και δωξα το θεο ολα καλα.εχτες καναμε ενα τυπικο υπερηχο και ο γιατρος γελωντας μας ειπε οτι το μωρο θα εχει μεγαλο κεφαλι.το οριο λεει για την εβδομαδα αυτη ειναι τα 75mm και εχει τοσο το μωρο μας.δεν εδωσα σημασια εκεινη την ωρα αλλα μετα στο σπιτι το σκεφτομουνα και ανυσηχω.στην β επιπεδου δεν μας ειπαν τιποτα και βρηκα στην εξεταση οτι και σε αυτην ηταν στα πιο ψηλα σημεια στα ορια.το ξαναπηρα τηλ. και μου ειπε οτι ειναι ολα καλα να μην ανησυχω ειναι φυσιολογικο.εχει τυχει σε καμια αυτο?φοβαμαι λιγο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να μη φοβασαι...δεν υπαρχει λογος. ολοι μας εχουμε ειτε μεγαλο κεφαλι, ειτε μεγαλη μυτη κλπ.

ειναι απλα χαρακτηριστικο της εμφανισης, εφοσον ολα ειναι καλα και κανατε αυχενικη κ β επιπεδου, και δεν υπηρξε θεμα να εχει καποιο συνδρομο το παιδι,δεν υπαρχει λογος να φοβασαι (εκτος αν φοβασαι για τη γεννα, γιατι το μεγαλο κεφαλι θα ειναι λιγο ζορι :D:D:D)

πλακα κανω κοριτσακι,μην αγχωνεσαι, ολα ειναι καλα,απολαυσε το και με το καλο να το υποδεχτεις.. τι ειναι??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο τη στιγμη που ειναι μεσα στα ορια, δεν υπαρχει λογος ανησυχιας οπως ειπε και ο γιατρος σου! Χαλαρωσε και περιμενε τον ερχομο του χωρις αγχος!Με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και εμενα απο οταν γεννηθηκε το κεφαλακι μας ειναι στα ανωτατα φυσιολογικα ορια!!!ε και??? ειναι ενας κουκλος!για αυτο μην απασχολεις το κεφαλακι σου με τετοια πραγματα!!! εφοσον ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ειναι οκ! :D:D

με το καλοοο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι αγορακι.ευχαριστω για τις απαντησεις σας!να σας ζησουν τα μπεμπακια σας!!!!!δεν φοβαμαι για την γεννα.να ειναι το μωρο καλα θελω μονο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να μην ανησυχεις αν ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια, η κορη μου ηταν στα κατωτερα φυσιολογικα οσον αφορα το κεφαλι. Το παρακολουθουσαμε γιατι φοβομασταν μην δεν αναπτυσσεται, καταλαβαινεις στο αλλο ακρο, αλλα αφου βλεπαμε οτι αναπτυσσεται πανω στην κατωτερη καμπυλη απλα ηταν ενα μωρο με μικρο κεφαλι! Ολα πηγαν μια χαρα!

Με το καλο να κρατησεις αγκαλια το αγορακι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Eva γεια σου και με το καλό το μωρουδέλι σου. Εγώ έχω ήδη εναν γιο 4 ετών και είμαι στον 8ο μήνα για τον δεύτερο παλίκαρο. Ο πρώτος μου γιος και στους υπέρηχους αλλά και από τότε που γεννήθηκε και μέχρι σήμερα είχε αρκετά μεγαλύτερο κεφάλι απο αυτό που οι καμπύλες ορίζουν ως "φυσιολογικό". Όμως αυτό που κοιτάζουν οι γιατροί, γυναικολογοι και παιδίατροι, δεν ειναι πόσο μεγάλο είναι μια ορισμενη στιγμή αλλά με τι ρυθμό αναπτύσσεται. Αν δεις λοιπόν το βιβλιάριο του γιου μου θα δεις την καμπύλη του κεφαλιού πολύ πιο ψηλά από την ανώτατη φυσιολογική αλλά εντελώς παραλληλη με όλες τις άλλες' μεγαλώνει δηλαδή με κανονικό ρυθμό. Και οι τρεις παιδίατροι που κατα καιρούς παρακολουθούσαν το παιδί μου με διαβεβαιωσαν πώς απο τη στιγμή που ο ρυθμός είναι φυσιολογικός δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν επίσης εσύ ή ο σύζυγος σου εχετε επίσης μεγάλο κεφάλι, είναι πολύ πιθανό να το κληρονόμησε και το μπιζελακι σου. Το μπεμπε μου την περασμένη βδομάδα (34η) στον υπέρηχο είχε κεφάλι 39 εβδομάδων, τι να σου πω άλλο?? :D:D:D Μη στεναχωριεσαι, λένε αυτα τα παιδιά έχουν συνήθως και πιο πολυ μυαλό ;);) Με το καλό σου εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπητη ευα...συνωνοματη....αν σου ελεγε δηλαδη οτι το ''πουλακι του''του ειναι στα ανωτερα φυσιολογικα δεν θα χαιροσουν????????????????????? αν σου ελεγε οτι το υψος του ειναι στα ανωτερα φυσιολογικα δεν θα ελεγες πωωωωωωωω μπασκεμπολιστα θα τον κανω...αναλογα σκεψου και εδω οτι θα εχει πολυ μυαλο και για αυτο θελει μεγαλο κρανιο να το χωραει...ε ρε με το ζορι ολες μας να βρουμε προβλημα στα παιδια μας...μην ξεχνας οτι ο υπερηχος εχει και αποκλισεις και συνθηως τα μεγαλωνει τα μεγεθη.....μα αφου ολα βαινουν καλως κατα την εξεταση του βιοφυσικου προφιλ του εμβρυου ολα πανε καλα....οποτε χαλαρωσε και απολαυσε την εγκυμοσυνη σου φιλη μου...πιστεψε με αν ειχε μεγαλοκεφαλια κλπ....θα ειχε κι αλλα ευρηματα......μακρια απο το αγγελουδι σου και απο ολα τα εμβρυα του κοσμου.....με το καλο!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από μενα!

Έχω ένα γιο 2,5 χρονών και είναι υγιέστατος, δόξα το Θεό!

Όταν έκανα την β επιπέδου μου είπανε οτι όλα οκ, αλλά φαίνεται να έχει λίγο μεγάλο κεφάλι το παιδί. Καταλαβαίνεις το σοκ εκείνη την ώρα, μας λέει ο γιατρός εκεί οτι δεν θα είναι τπτ, αλλά καλού κακού να κάνουμε αμνιοπαρακέντηση ( και δεν ήμουνα και πάνω από 35). Ο γυναικολόγος μου είπε οτι όλα είναι φυσιολογικά, οτι είναι απλά στα ανώτατα όρια της καμπύλης, αλλά δεν ησυχάζαμε με τον άντρα μου και προχωρήσαμε σε αμνιο. Αγωνία, άγχος, ξάπλα στο κρεβάτι για πιθανή αποβολή, και όλα αυτά για το ΤΙΠΟΤΑ!

Τα αποτελέσματα βγήκαν φυσιολογικότα, όπως μου έλεγε και ο γιατρός μου ''κι εσείς μεγάλο κεφάλι έχετε, σε ποιον θα μοιάσει το παιδί? ''

Κι αν δεις τώρα το παιδί, έχει φυσιολογικότατο κεφαλάκι, αναπτύσσεται κανονικότατα και όλα είναι καλά!

Μην ανησυχείς καθόλου, όλα θα είναι τέλεια, θα δεις, βγάλτο απο το μυαλό σου και απόλαυσε την εγκυμοσύνη μέχρι το τέλος.

Εμένα όλα αυτή η περιπέτεια δεν μου έδωσε τίποτε άλλο παρά έναν περίπου μήνα άγχους και στεναχώριας χωρίς λόγο!

Με το καλό το μπεμπάκι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...