Μετάβαση σε περιεχόμενο

1)ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ 2)ΨΕΙΡΕΣ


fotin

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Ο γιός μου (2,5 χρονών) έχει εδώ και 10 μέρες ένα απλό συνάχι και από τότε που ξεκίνησε, καθώς τρέχουν μυξούλες και σάλια στο πρόσωπο τον σκουπίζω εγώ συνέχεια με χαρτομάντηλο, σκουπίζεται κι εκείνος με το μανίκι (κακη συνήθεια) και άρχισε να σκάζει το δερματάκι στην περιοχή γύρω από στόμα - μύτη. Αποτέλεσμα ήταν να ερεθιστεί πολύ η περιοχή και να γίνει κατακόκκινη. Του βάζω μεσημέρι και βράδυ μια ενυδατική αλλά ενώ μετά τον ύπνο το δέρμα έχει ηρεμήσει αρκετά, μόλις αρχίζουμε τα σκουπίσματα ξανά τα ίδια. Εντωμεταξύ δεν φαίνεται να τον πονάει, ούτε τσούζει, ούτε φαγούρα έχει. Η απορία μου είναι οτι, τόσες μέρες τώρα δεν θα έπρεπε να επουλωθεί αυτό το σκάσιμο και η κοκκινίλα? Το συνάχι έχει σχεδόν τελειώσει. Λέτε να είναι κάποιου είδους δερματίτιδα τελικά και όχι ένα απλό σκάσιμο? Έχει καμιά μανούλα παρόμοια εμπειρία από το παιδάκι της μήπως?

Το δεύτερο θέμα μου είναι οι ψείρες. Το παιδί πάει παιδικό και έχει 2-3 μέρες που ξύνει το κεφάλι του σε ένα συγκεκριμενο σημείο, όχι πολύ ξύσιμο αλλά κάποιες φορές. Τον κοίταξα λίγο, όσο μ' αφήνει, αλλά δεν είδα κάτι, λέτε να είναι ψείρα? Μπορώ να του βάλω κάτι προληπτικά για να μην κολλήσει?

Και πώς μπορώ να διαπιστώσω αν είναι ψείρα? Και αν είναι τι μπορώ να βάλω για καταπολέμηση?

Θα ρωτήσω βέβαια και παιδίατρο για τις απορίες μου αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας. Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινη το σκουπισμα με το μανικι δεν το εχει μονο ο δικος σου!

ο δικος μου εκτος απο αυτο, σκουπιζεται στη φορμα μου και.... στον καναπε!!!! λες και περπατισε σαλιγκαρι μοιαζει!!!! και ολο να τριβει η δολια μανα!!!!

ΑΓΟΡΙΑ!!!!

ενω η κορη μου θελει χαρτι που να μην εχει αλλη φορα σκουπιστει! να ειναι ολοκαθαρο!

και ο δικος μου εχειι κοκκινο το μουστακι του και του βαζω αλοιφη με κορτιζονη μεσα και του βαζω μονο νυχτα και μεσημερι οταν κοιμαται βαρια γιατι αλλιως δε το δεχεται.

κανει λιγο καιρο μεχρι να περασει τελειως.

για τις ψειρες απλα ξερω οτι υπαρχουν λοσιον για να μην κολασ ψειρες και επισης μια συναδελφισσα βαζει στα παιδια της πισω απο τα αφτια και στον αυχενα μια σταγονα λαδακι-αρωματακι βανιλια που διαβασε οτι απομακρυνει τις ψειρες...

αυτα...

ελπιζω να βοηθισα....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωετινή για τον ερεθισμό δε ξέρω αλλά για τις ψείρες καθότι παθούσες και μεις όταν πρωτοπήγαμε παιδικό έχω βρει τη φόρμουλα.

Όταν τις πρωτοείδα στα κεφαλάκια τους ήταν σα στάχτη,αφού έλεγα από το τζάκι που έχουν οι γονείς μου είναι και έξυνα έξυνα με το νύχι μπας και φύγουν.

Στο φαρμακείο κυκλοφορούν διάφορες λοσιόν που τις βάζεις στο παιδί σε κρεμώδη μορφή ένα τέταρτο πριν το λούσιμο.Της powerhealth που δοκιμάσαμε εμείς αποτελεσμάτική ήταν.Γράφει πάνω το βάζεις νομίζω ανά 2 μέρες για 14 μέρες.Από τότε δε μας επισκέφθηκαν ξανά αν και ενημερώνουν απο το σταθμό όποτε έχουν κρούσματα και έχουμε το νου μας.

Εγω προληπτικά έχω πάρει ένα σαμπουάν τις apivita για αυτη τη δουλειά,φυτικό είναι δε τσούζει στα μάτια και τις μπανιάρω μια φορά τη βδομάδα το μαλλί με αυτό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα επειδή ο μικρός είχε εμφανίσει κοκκινίλα κάτω από το στόμα του έβαζα a-derma ενυδατική κρέμα που είναι για ατοπικά δέρματα και συνήλθε σχετικά εύκολα αν και εμάς προερχόταν από αλλεργία μάλλον στο κάστανο σε συνδυασμό με μπανάνα. Την χρησιμοποιώ και εγώ στα χέρια μου γιατί είναι και εμένα ατοπικό το δέρμα μου...από ποιον να πήρε ο γιος μου???????????? Για τις ψείρες δεν γνωρίζω αλλά με ενδιαφέρει γιατί σύντομα ξεκινάμε παιδικό και εμείς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην περαστικα!

Να χαιρεστε ολες τα ζζουζουνια σας!

Καλη ενυδατικη ειναι η hydrovit face and body αλλα και η bebanthol.

εμενα κολλησε ψειρες περυσι το καλοκαιρι, ειδα κι επαθα να τις βγαλω! υπαρχουν πολλα φαρμακα και σκευασματα τοσο για την καταπολεμηση οσο και για την προληψη, ο παιδιατρος θα σου πει. Το πιο αποτελεσματικο ολων ηταν καθε μερα 2-3 φορες τπυ χτενιζα τα μαλλια με το ειδικο χτενακι και ξυδι. Μας πηρε συνολικα κανενα μηνα να φυγουν και φυσικα κολλησαμε ολοι, τελικα τον κουρεψαμε γιατι ειχε πολυ μακρυ μαλλι, οποτε βαλτον κατω και κοιτα τον καλα, ειναι δυσδιακριτες ειδικα οι κονιδες που ειναι πολυυυυυ μικρες. Ξυδι πισω απο το αυτακι μπορεις να του βαζεις και προληπτικα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ κορίτσια για τις συμβουλές.

Η κοκκινίλα παραμένει αλλά αρκετά πιο ήπια, έκλεισα όμως κι ένα ραντεβού με την παιδίατρο να τον δει καλού κακού. Όσο δεν το ερεθίζει με το σκούπισμα απο τη μπλούζα κτλ καλυτερεύει. Για τις κρέμες αυτές που μου προτείνατε έχω ξανακούσει καλά λόγια, θα προμηθευτώ κάποια απο αυτές.

Όσο για τις ψείρες, δεν ακούστηκε κρούσμα στον παιδικό, ξύνεται μόνο μερικές φορές, δλδ δεν επιδεινώθηκε, και πάντα στο ίδιο σημείο. Παρατήρησα κάποια μικροσκοπικά ασπράκια στα μαλλιά του και ψυλλιάστηκα για κόνιδες, αλλά φεύγουν πολύ εύκολα, μ' ένα φύσημα, και οι κόνιδες απ΄οτι ξέρω δεν φεύγουν καθόλου εύκολα απο την τρίχα. Μια φίλη μου έβαλε την ιδέα για ξηροδερμία, δεν ξέρω, θα μας πει η γιατρός.

Καλό βράδυ σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φαινεται οτι η κοκκινιλα ειναι μαλλον επειδη ερεθιζεται με το σκουπισμα...να τον ενυδατωνεις συχνα με διαφορες ενυδατικες...δες ομως και την παιδιατρο σου μην ειναι κανενα εκζεμα...ο γιος της αδελφης μου ειχε για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα κοκκινιλα γυρω απο το στομα που δεν υποχωρουσε..τελικα ειδε παιδοδερματολογο ο οποιος εκανε και στο μικρο τεστ για αλλεργιες και βρεθηκε σουπερ αλλεργικος στη ντοματα..αν ειναι δυνατον..με το που αφαιρεσε τη ντοματα απο τα φαγητα του- εστρωσε και αυτος ο ερεθισμος αμεσως...σπανιο δε λεω αλλα υπαρκτο...οσον αφορα για τις ψειρες η frezyderm εχει πολυ καλα θεραπευτικα και προληπτικα σαμπουαν..θα κοιταξω να βρω τα ονοματα για να τα πω...αν δεν τα εχω πεταξει!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...