Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα και καλη εβδομαδα!

Θα ηθελα να ρωτησω τις μανουλες που εχουν θεμα με τη διατροφη του παιδιου τους, δεν ειναι φαγανό κλπ. ή για χ ψ λογους που δινουν ή σκοπευουν να δωσουν βιταμινες, τι μαρκα δινετε κι αν εισαστε ικανοποιημενες.

Εγω φερειπειν δινω βασιλικο πολτο της αρκοφαρμα ή αμπουλες ή σιροπι και παιδικες βιταμινες κιντερβιταλ-φλοραντιξ σε σιροπι που το ανακατευω στο γαλα...

αλλα αρχιζω να νιωθω οτι σκορπαω τα λεφτα μου...

εκτος κι αν δεν του παει η μαρκα...ή ειναι γενικα επιρρεπης σε ιωσεις...δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω.

Δημοσίευση

κιντερβιταλ εχω δωσει και εγω..αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να το ανακατευεις με το γαλα..

το ασβεστιο του γαλακτος εμποδιζει τη σωστοτερη απορροφιση του σιδηρου απο τον οργανισμο..

επισης περιση τον χειμωνα εχω δωσει και μουρουνελαιο με βιταμινη C..ηταν η εποχη που δεν ετρωγε ψαρι και ηθελα να παιρνει καποιες βιταμηνες..

πως τις περναει τις ιωσεις;; στο ποδι η αρρωσταινει σοβαρα..

γιατι ολες αυτε ςοι βιταμινες βοηθανε στο να τις περνανε πιο ηπια..

παντως εχω παρατηρησει πως ο μεγαλος κυριως- στον μικρο δεν δινω ακομα- περναει πιο ηπια τις ιωσεις..δεν ξερω αν αυτο σχετιζετε με τις βιταμηνες..δεν τις δινω τακτηκα..πχ παιρνουμε ενα μπουκαλι..το πινουμε...κανουμε διαλειμμα κανα μηνα..μετα αλλο μπουκαλι..

φετος δηλαδη μονο μια φορα αρρωστησε τα Χριστουγεννα αλλα το περασε χωρις νατιβιωση

Δημοσίευση

εμενα ο μεγαλος ειναι φιλασθενος ας το πω.

τις περναει βαρια...θα μου πεις 1η χρονια παιδικο...και περυσι δεν πηγαινε και μια απο τα ιδια.

Ο μικρος κολλαει απο τον μεγαλο αλλα πιο ελαφρα συνηθως.Ομως κανει καλη διατροφη γιατι ειναι φαγανος.

Ο μεγαλος χανει και το χρωμα του χλωμιαζει πολυ οταν αρρωσταινει γιαυτο θελω να του δινω.

Αυτο με το κιντερβιταλ στο γαλα θα το δω που λες ...να μην το αραιωνω εκει...

εδινα κι εγω παιδικο γαλα μεχρι προσφατα γιατι ειναι εμπλουτισμενα με βιταμινες και σιδηρο αλλα μετα απο δυσκοιλιοτητα η παιδιατρος προτεινε φρεσκο που βοηθα στη δυσκοιλιοτητα.

Υποθετω ο σιδηρος μεσα στο παιδικο γαλα τα στουμπωνει.

Βασιλικο πολτο εχεις δωσει;παιδικο απο φαρμακειο

Δημοσίευση

οχι αλλα λογω αλλεργιας και μονο..

και εμενα ο μεγαλος ειναι φιλασθενος ασπρουλιαρης και χλωμος..

δοκιμασε να του δωσεις σκετο για καποιο διαστημα το κιντερβιταλ..

εχετε κανει ποτε εξετασεις αιματος για σηδηρο;;;;

επισης αλλες βιταμινες που εδωσα την ανοιξη ταν τα animal parad σαν καραμαλιτσες ειναι

γεννικα ισος και να βοηθανε οι βιταμινες δεν ξερω..

Δημοσίευση

εμάς πάντως ο γιατρός μας είχε πει ότι ΔΕΝ δίνουμε τίποτα στα παιδιά μεχρι και την ηλικία των 7 ετών!!! :!::!:

επίσης όταν έψαχνα στο νετ, βρήκα αρκετές ιστοσελίδες που έλεγαν ότι δεν είναι καλές οι παιδικές βιταμίνες γιατί κάποιες μπορεί να περιέχουν πιο πολύ μια συγκεκριμένη βιταμίνη από όσο θα έπρεπε το παιδί να παίρνει!!! ......

και η τελική συμβουλή ήταν το παιδί να παίρνει τις βιταμίνες μόνο από τα τρόφιμα!!! :!::!::!::!:

ο παιδίατρός σου τι σου λέει επί τούτου? :?::?:

Δημοσίευση

ντομακι τωρα το ειδα το ποστ

τα ξερεις και τα δικα μας φουλ κρυωμενα 2 χρονιες ηταν με 7-8 φορες αντιβιωσητη χρονια - να σου πω δεν το ειχα σκεφτει να τους δωσω βιαμινες

κοιτα να δις εμας δοξα το θεο φρουτα τρωνε πολλα -φαγανα δεν ειναι δυσκοχως με το τσιγγελι τρωνε το φαι τους

αλλα εγω θυμαμαι απο μικρη τη μανα μου να μου δινει μουρουνελαιο που λεει και η σεσιλαι και βασιλικο πολτο (ημουν οσα περνει ο ανεμος -μην κοιτας τωρα χαχα) - ειχαμε τη φαρμακοποιο φιλεναδα και μας ειε πει οτι ειναι παρα πολυ καλα.

Argi οι γιατροι σου λενε τι λεει η ιατρικη και τι ειναι σωστο -

οκ νομιζω οτι ειναι κατανοητο οτι πρεπει να τα παρει απο τις τροφες αλλα εαν δεν τρωει τι να κανεις; να το στουμπωσεις με το ζορι ή με ξυλο για να τα φαει; λογικα για να εχει καταληξει καποιος να δινει υποκαταστατο στο παιδι του σε οποιαδηποτε μορφη τα εχει δοκιμασει και δεν γινεται αλλιως.

Δημοσίευση

Αργη τις κιντερβιταλ μου τις συνεστησε η παιδιατρος.

Τον βασιλικο πολτο τον σκεφτηκαμε μονοι μας για να δυναμωσει και να του ανοιξει η ορεξη.

Η αληθεια ειναι οτι τα πραγματα ηταν αρκετα χειροτερα απο αποψης ορεξης πριν τις βιταμινες και τον βασ.πολτο αλλα στις ιωσεις δεν εκανε και πολλα πραγματα και μας πηγαινε παλι πισω.Δηλ.ο,τι καταφερναμε να κερδισει σε βαρος με μηνες προσπαθειες αρκουσε μια γαστρεντεριτιδα να μας παει πισω.

Τελοσπαντων ελεγα μηπως δεν του ΄΄παει΄΄σαν μαρκα αυτη και αν υπαρχει καποια αξιολογη που σας εχει συστησει ο δικος σας παιδιατρος ή από την εμπειρια σας βγηκε καλη.

Σεσιλια η ανιμαλ παραντ ειναι μασωμενες καραμελιτσες;ειναι οικονομικες;

γιατι η κιντερβιταλ κανει και μια εικοσαρα...

Δημοσίευση

τα Animal Parade εχουν κανα 25αρι..αλλα εχουν μεσα 90 ταμπλετες...εγω τις αγοραζω απο ηλεκτρονικαβ ελληνικα φαρμακεια..ειναι ενα 5 ευρω πιο οικονομικες..

εχει μουρουνελαιο με βιταμινη c μακας seven seas μυριζει πορτοκαλι...δεντο παιρνουν μυρωδια

  • 11 months later...
Δημοσίευση

Κάπου πήρε το μάτι μου μια διαφήμιση για παιδικές πολυβιταμίνες σε μορφή σπρέι. Ίσως να είναι πιο εύκολα αποδεκτές από τα παιδιά, να το δούν σαν παιχνίδι. Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δημοσίευση

Ναι τις είδα και γω της powerhealth είναι με τα σπρέυ αλλά δεν έχω ρωτήσει το παιδίατρο αν κάνουν δουλειά.

 

Εμας μας έγραψε της pediakid το immuno fort σιροπάκι για 1 μήνα πρωί-μεσημέρι για τόνωση της άμυνας του οργανισμού.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια .Εμεις είμαστε άυπνοι σήμερα .ο μικρός το βράδυ ενώ στην αρχή έτρωγε μετά σταμάταγε αμέσως κ έκλαιγε .αλλαξαμε πανα ,βάλαμε θερμόμετρο τπτ τα ίδια πάλι φτου κ απ την αρχή .Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι το βαρέθηκε αυτό το γάλα .Απο τότε που ξεκίνησαν οι ζέστες έχει γίνει διαφορετικός .Τι να πω ;δεν ξέρω ..Του κάνει κ δυσκοιλιότητα πλέον από κει που κάθε μέρα ήταν ρολόι τώρα κάθε δύο μέρες.
    • Εμένα το πέρασε έντονα αυτό το αλμα. Γκρίνια, κλαμα και αγκαλιά συνέχεια. Και όλο το βράδυ ξυπνούσε για γάλα. 
    • Για σένα μπήκα για να δω τα νέα σου!! Ήμουν σίγουρη πως ήταν δίδυμα!!!! Με το καλοοοοοοοο!!!! Είναι ένας υπέροχος κόσμος !!
    • @ΜαρίαΔημήτρης μπορει να φταίει τ ότι δ εκανε κακα σήμερα αλλα εγω τ εχω δει όλα. Εχω ψοφήσει τοσες ωρες. Μονο κλαμα. Κ χθες τ βραδυ ξυπνάγε συνέχεια οπότε είμαι τερμα αυπνη. Τετάρτη κλεινει 5 βδομαδες. Ουσιαστικα δηλαδη διανύει την 5η τωρα. Τ σκεφτηκα για άλμα, αλλα τοσο πολυ? Τι γλυκο μωρε τ αγόρι σου! Γερο να ειναι να την προσέχει! Και αυριο μεθαύριο θα ειναι μεγάλη βοήθεια. Θα μπορεί να της ετοιμάσει τ φαγητο, να της βάλει ενα νερο, να την απασχολήσει μερικές ώρες. Τ βλεπω κ απο τις δικές μου.
    • Μήπως την ενοχλει η ζέστη ή η κοιλιτσα της? Εκτός αν μπήκατε νωρίτερα στο αλμα της 5ης εβδομάδας. Εμένα το απόγευμα κοιμόταν και ξαφνικά έβγαλε μια κραυγή με πολύ κλάμα στον υπνο της,έτρεχαν δάκρυα τα ματάκια της.  Σήμερα πάντως κύλησε καλά η μέρα,είχα πολύ βοήθεια και από τον γιο μου. Το πρωι της διάβαζε παραμύθια και εγώ σκούπισμα,ξεσκονισα,σφουγγαρισα, έπλυνα μπιμπερό και μου είπε και από μόνος του να βγω στο μπαλκόνι αν θέλω να πιω τον καφέ μου. Μου είπε πως είναι μεγάλος αδελφός και μπορεί να την προσέχει και να ξεκουράζομαι. Έλιωσα κορίτσια. Στα δικά μου έχει 3 μέρες που ζαλίζομαι αρκετά συχνά μέσα στη μέρα. Πρέπει να πάω να κάμω εξετάσεις γιατί παρόλο τις βιταμίνες που πίνω νιώθω πολύ αδυναμία. Ξεκίνησα και σιδηρο πάλι από χθες.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...