Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πειραματικό σχολείο.


mirlitsa

Recommended Posts

Θέλω τις γνώμες/απόψεις σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί λίγο.

Αν και νωρίς κοιτάω από τώρα το δημοτικό σχολείο που θα στείλουμε την κόρη μου.

Αυτό που είναι στην γειτονιά μου (και θέλω να πιστεύω ότι εκεί ανήκουμε) είναι πρότυπο δημοτικό σχολείο (με πολλά αλβανάκια ) και υπάρχει και ένα άλλο καινούργιο το οποίο είναι κοντά στο σπίτι της μητέρας μου (εννοείται ότι κι αυτό έχει).

Είμαι ρατσίστρια και αυτό δεν αλλάζει, αλλά δεν θέλω να συζητήσουμε αυτό τώρα.

Αυτό που θα ήθελα από σας είναι η γνώμη σας και οι γνώσεις σας, ως αναφορά τα πειραματικά σχολεία.

Ξέρετε από άλλους γονείς που τα στέλνουν πως είναι τα πράγματα εκεί????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοιτα εχω ακουσει και θετικα και αρνητικα!!Αλλοι λενε οτι δινουν κινητρο στα παιδια να μαθουν και να διαβασουν και αλλοι λενε οτι δεν εχει καμια διαφορα απο τα αλλα σχολεια-τα ιδια χαλια.Παντως ολοι οι γονεις θεωρουν οτι το σημαντικο ειναι ο δασκαλος και μονο αυτος σε τετοια σχολεια.Δηλαδη μπορει να εχουν πτυχια-μεταπτυχιακα-καλες συστασεις αλλα παλι να μην λειτουργουν καλα, να μην γινετε καλη δουλεια.Εγω ακρη δεν ειχα βγαλει παντως για το αν ειναι καλα σχολεια γιατι μου τα ελεγαν 50-50.Αλλα νομιζω οτι μονο με κληρωση παιρνουν τα παιδακια, νομιζω επισης οτι προηγουντε στην κληρωση τα παιδακια που εχουν αδελφακια που ηδη φοιτουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειμαι καθηγητρια και θα σου πω ο,τι ξερω για τα πειραματικα.

ακολουθουν το ιδιο προγραμμα σπουδων με τα υπολοιπα σχολεια, η διαφορα ειναι οτι οι καθηγητες εχουν τουλαχιστον μεταπτυχιακο η διδακτορικο. τα παιδια, οντως, τα δεχονται μετα απο κληρωση και το επιπεδο ειναι λιγο καλυτερο γιατι οι γονεις ενδιαφερονται λιγο περισσοτερο.και πιστεψε με, εφοσον τα παιδια τα δεχονται με κληρωση το παιδι σου μπορει να εχει και στο πειραματικο συμμαθητες διαφορετικης εθνικοτητας.

και κατι τελευταιο: δεν με αφορα που εισαι ρατσιστρια, αλλα επειδη ειμαι καθηγητρια και δουλευω σε δημοσιο σχολειο με παιδια απο ελλαδα και αλβανια, να ξερεις οτι τα ελληνοπουλα που μεγαλωνουν σε ρατσιστικο περιβαλλον παντα υστερουν σε μορφωση και σε επιπεδο για πολλους λογους που ενας κοινωνιολογος θα σου εξηγουσε καλυτερα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα παει η βαπτιστηρα σε πειραματικο νηπειαγωγειο και γραφοπυνε διαβαζουεν περνουεν εργασιες για το σπιτι τους λενε να διαβαζουνε σπιτι κτλ. τωρα δεν ξερω τι αληθευει απο ολα αυτα η απλα ειναι μπαρουφες αλλα ετσι μου εχουνε πει..πως εινα ισαν κανονικο σχολειο...και οχι ως νηπιαγωγειο..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το δικο μου βαφτηστηρι πηγε σε πειραματικο ενω το μεγαλο του αδελφακι οχι..

διαφορα η συγχορεμενη μητερα τους δεν ειδε...

αντιθετ αο μεγαλο σε 2 ταξεις ειχε παρα πολυ καλη δασκαλα..και ητα σε 4η και 5η Δημοτικου οπου ειδε πως εμαθε πιερισσοτερα σε μη πειραματικο..

για μενα αν ηταν να επιλεξω θα διαλεγα ενα σχολειο το οποιο να εχιε μονημους δασκαλους στην πλειοψυφια του..εμπειρο και καλο δηδακτικο προσωοπικο και ασφαλεις εγκαταστασεις..θερμανση κλπ..

αυτα γι αμενα θα ηταν πιο σημαντηκα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mirlitsa, εχω τελειωσει Πειραματικό Σχολείο και έχω να πω πολύ καλά λόγια. Οι καθηγητες, τοτε, δεν ήταν όλοι καλοί αλλα οι περισσοτεροι ήταν εξαιρετικοί. Υπήρχαν βεβαια και εντελώς γραφικοί αλλα τους καταλαβαινες και δεν τους έδινες σημασια.

Το μειονεκτημα ειναι ότι δεν έχουν μεγαλου ς χωρους για αθλοπαιδειές.

Παλιά τα παιδιά που φοιτούσαν ήταν παιδιά όχι πλούσιων οικογενειών αλλά ανθρώπων με γνώσεις που επιθυμούσαν για τα παιδιά τους κατι καλύτερο. Υπήρχαν βεβαια και παιδιά πολιτικών από τα μεγαλα ονόματα (αυτων που κατέστρεψαν την Ελλάδα, ναι, ναι), καθηγητών Παν/μίου, εφοπλιστών. Αλλά λίγα. Τα περισσοτερα από τη μεσαια ταξη.

Για το ρατσιστικό κομματι θεωρώ ότι αν θες να έχει συμμαθητές μόνο παιδιά κοινωνικά και οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών (για την ηθική δεν μπορεις να μιλήσεις ούτε για τους πιο πανω κοινωνικά και οικονομικά ούτε για τα αλβανακια, παντού υπαρχουν και καλά και κακα παραδειγματα) γιατί ειναι κατι που θα το συνοδευει σε όλη του τη ζωή, γνώμη μου ειναι ότι θα πρέπει να υπαρχει και αναλογο background (κοινωνικά και οικονομικά). Αλλιώς, πιστευω ότι θα ειναι χειρότερα τα πράγματα για το παιδί. "Καλύτερα πρωτος στο χωριό, παρα τελευταιος στην πόλη"

Και κατι άλλο. Εχω να πω ότι έχω 2 φίλες από Αλβανία και από Βουλγαρία που έχουν παντρευτεί Ελληνες των οποίων το πολιτιστικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και χαίρομαι που κανω παρεα μαζι τους μονο και μονο για το επίπεδο τους. Επομενως σε όλους τους χωρους υπαρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στους οποίους πρέπει να δωσουμε την ευκαιρία...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...