Μετάβαση σε περιεχόμενο

κακή ψυχολογία


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

είμαι στην 16η εβδομάδα εγκυμοσύνης και θα ήθελα απόψεις γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται....λένε ότι όταν έχεις κακή ψυχολογία στην εγκυμοσύνη δεν είναι καθόλου καλό και ότι επηρεάζεται το έμβρυο...τι ακριβώς γίνεται δηλαδή?? εγώ για παράδειγμα έχω πολύ άσχημη ψυχολογία γιατί αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα στο σπίτι μου...η σχέση μου με τον άντρα μου δεν είναι καθόλου καλή και από τότε που έμαθε ότι είμαι έγκυος έχει γίνει όσο χειρότερη θα μπορούσε...μάλιστα μου είπε ότι δεν με χωρίζει τώρα λόγω εγκυμοσύνης!!! μόλις γεννήσω θα δούμε!! εγώ πώς πρεπει να αντιδράσω τι πρέπει να κάνω για να προστατεύσω το μωρό μου και τον εαυτό μου?? τι τρόπος υπάρχει? συνέχεια κλαίω και τσακωνόμαστε πολύ συχνά...το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να είμαι τελείως αδιάφορη απεναντί του..κάπως βοηθάει την κατάσταση...αλλά για πόσο???του είπα να χωρίσουμε τώρα να ξεμπερδεύουμε και μου είπε όχι...θα δούμε...δεν ξέρει τι του γίνεται βασικά...αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι υπάρχει περίπτωση να έχω βλάψει το μωρό μου?? να έχει πάθει κάτι δηλαδή το οποίο δεν μπορεί να γίνει διάγνωση μόνο από τους υπερύχους?? δλδ κάποιο εγκεφαλικό πρόβλημα??? ότι εξετάσεις έχω κάνει μέχρι στιγμής έχουν βγει καλές...επίσης δεν έχω αναφέρει τίποτα στον γιατρό μου σχετικά με αυτό που περνάω...ντρέπομαι πολύ..σας ευχαριστώ για την κατανόηση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αγαπητή μου το μωρό, νιώθει ότι και εσύ...θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος στον μεγάλο και κάποια στιγμή νευρίασα και φώναξα, ο γιος μου μαζεύτηκε στην μια πλευρά και δεν κουνιόταν καθόλου ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ζωηρότατος. αυτό που λένε ότι επηρεάζεται είναι στην ψυχολογία του μωρού σου - το μωρό σου θα γεννηθεί και θα νιώθει ανασφάλεια, θα είναι νευρικό γιατί και εσύ είσαι έτσι. Το μωρό θέλει να νιώθει ασφάλεια μέσα σου και μόνο εσύ πρέπει να του την προσφέρεις. Να ξέρεις ότι όταν γεννηθεί το μωρό θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα σαν ζευγάρι γιατί αναγκαστικά προτεραιότητα θα έχει το μωράκι σου σε όλους τους τομείς. Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για εσένα και το μωρό σου...ή τον διώχνεις τώρα και ηρεμείς ή απαιτείς να αλλάξει συμπεριφορά. Αυτό που έχει σημασία είναι να βιώσεις αυτή την μαγική περίοδο όσο καλύτερα μπορείς, όσο πιο ήρεμα μπορείς. Έυχομαι το καλύτερο για εσένα και το μωρό σου..

post-15592-13873939939925_thumb.jpg

post-15592-13873939940924_thumb.jpg

post-15592-1387393994192_thumb.jpg

post-15592-13873939942865_thumb.jpg

post-15592-13873939943776_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχει ζήσει όμως και κοπέλα που έχασε το μωρό της από έντονο καυγά με την μάνα της..της έσπασαν τα νευρά στην 23η εβδομάδα...να προσέχεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσι μου συγχαρητηρια για τη νεα ζωη που εχεις μεσα σου!

Ειναι αληθεια οτι η ψυχολογια παιζει τεραστιο ρολο στην αναπτυξη του παιδιου, δεν νομιζω σε θεμα εγκεφαλικο, οσο συναισθηματικο.

Αν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα, εγω αυτο που θα εκανα, θα φροντιζα να απομακρυνθω απο την εστια του κακου για οσο ημουν εγκυος, θα πηγαινα ισως στη μαμα μου να μεινω δεν ξερω...Αλλα αυτο ειναι που θα εκανα εγω, δεν ειμαι εσυ. Αν παντως πιστευεις οτι δεν υπαρχει ελπιδα να ηρεμησετε, κανε κατι τωρα, οταν ερθει το μωρο μαλλον θα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα και αν ειναι μια φορα σημαντικο να μην ακουει καβγαδες τωρα στη μητρα ειναι 10 φορες οταν γεννηθει. Ολοι μαλωνουν φυσικα καποιες φορες, η ενταση και η συχνοτητα ειναι το θεμα.

Οταν ο γιος μου ηταν 3 μηνων μαλωσα παρα πολυ με τον αντρα μου, βαραγαμε πορτες, σπασαμε πραγματα... Το μωρο επαθε σοκ! Εκλαιγε ασταματητα πανω απο μια ωρα και μονο οταν ξαπλωσαμε και οι τρεις στο κρεβατι αγκαλια και ειδε και εμενα με τον πατερα του να ειμαστε ηρεμοι και αγκαλιασμενοι καταφερε να κοιμηθει. Απο τοτε προσπαθουμε παρα πολυ να μην μαλωνουμε μπροστα του, οσο βεβαια ειναι εφικτο γιατι ανθρωποι ειμαστε.

Η ζωη σου παντως σου ανηκει, ασχετα απο το μωρο, κανε και για σενα το καλυτερο. Ελπιζω να εχεις ανθρωπους να σε στηριξουν και να παρεις την καλυτερη αποφαση για ολους!

Α! Και μην ντρεπεσαι! Τα προβληματα ειναι για τους ανθρωπους, με την ντροπη το μονο που καταφερνεις ειναι να μη λαμβανεις τη στηριξη που αξιζεις!

Καλη και καλυτερη χρονια σου ευχομαι και με το καλο να ερθει το παιδακι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοπέλα μου καλό θα ήταν να μην υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν νομίζω ότι υ\τα μωρά παθαίνουν κάτι τόσο εύκολα, προστατεύονται μεσα στην κοιλιά, είμαστε φτιαγμέμοι από το θεό έτσι πιστεύω.

Όσον αφορά το κλάμα και λόγω ορμονών όλες το έχουμε πιο έυκολο στην εγκυμοσύνη, φρόντισε όσο μπορείς να είσαι καλά δεν λέω καλύτερο θα ήταν γα το μωρό απλά λέω να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ γιατί αυτό είναι χειρότερο.

Και εγώ ξέρω κοπέλα που έχασε το άντρα της σε ατυχημα και ήταν έγκυος και έκλαιγε όλους τους μήνες όλη μέρα το παιδί μια χαρά βγήκε. Αυτά απαντάω όσον αφορά το μωρό...τώρα για σένα καλό θα ήταν να μην υπήρχε τίποτα και να ήσασταν ευτυχισμένοι αλλά θα δεις με το καιρό τι θα κάνεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η εγκυμοσυνη ειναι μια περιοδος με εντονα συναισθηματα...σιγουρα η εντονη συγχυση επηρεαζει το μωρο..θα σου προτεινα και εγω αν ειναι ασχημα τα πραγματα να απομακρυνθεις για λιγο απο το σπιτι (πχ μητερα σου)...σε καθε περιπτωση σου ευχομαι ολα να πανε καλυτερα για εσενα και το μωρο σου τη νεα χρονια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειναι ντροπη να μοιραζεσαι κουκλιτσα ενα προβλημα με καποιους θα ελαφρυνει εστω κ λιγο. Εγω πιστευω καλο ειναι να ηρεμησεις κ να αν δεν αντεχεις να φυγεις δεν υπαρχει λογος να δεχεσαι προσβολες...

Το μωρο δεν εχει παθει κατι οσο η αδερφη μου ηταν εγγυος αρωστησε ο πεθερος σερνοταν στα νοσοκομειο οταν πεθανε βιωσε κηδειες κ απιστευτη θλιψη του χε αδυναμια ακομα κλαιει η μπεμπα ειναι ενα χαρομενο μωρακι ομως!!!!

Με το καλο ο αγγελος σου η ζωη σου θα αλλαξει τοσο με το μωρακι σου υπομονη

Μιλα κ στο γιατρο για ιατρικη γνωμη καλο θα ταν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κανε υπομονη καλη μου και να εισαι αισιοδοξη..στην παρουσα φαση να βαλεις τον εαυτο σου και το μωρο μεσα στα σπλαγχνα σου ως προτεραιοτητα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα,

καλή χρονιά σε όλες έστω και λίγο καθυστερημένα και σε όσες περιμένουν το μωράκι τους εύχομαι τα καλύτερα. Καταρχήν να ζητήσω συγνώμη που δεν απάντησα άμεσα στις απαντήσεις σας αλλά μεσολάβησαν πολλά γεγονότα λόγω της κατάστασης που βιώνω και σας ανέφερα αρχικά..Μετά από μερικές μέρες που δημοσίευσα το post σκέφτηκα λοιπόν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να βάλω το μώρό μου πάνω από όλα ακόμα και από τον ίδιο μου τον εαυτό..έτσι λοιπόν μάζεψα μερικά πράγματα σε μια βαλίτσα και του ανακοίνωσα ότι λύνουμε τα προβλήματα εδώ και τώρα και προσπαθούμε και οι δύο μαζί να βρούμε την χρυσή τομή ή σήμερα κιόλας φεύγω και αυτό θα είναι το τέλος και ότι δεν θέλω να έχω καμία απολύτως σχέση μαζί του..μιλήσαμε λοιπόν βρέθηκε μία συμβυβαστική λύση...με κατηγόρησε βέβαια για πάρα πολλά ότι δεν ήταν ο κατάλληλος καιρός να μείνω έγκυος, ότι του την έφερα, ότι αν δεν ήμουν έγκυος πιθανότατα θα είχαμε χωρίσει και πολλά πολλά άλλα...του απάντησα ότι αν πραγματικά με έχει για τόσο ραδιούργα, κακιά, υποχθόνια δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε να είμαστε παντρεμένοι...για να μην σας κουράζω και πολύ η συζητησή μας κράτησε περίπου 2 μέρες και αποφασίσαμε από κοινού να προσπαθήσουμε από την αρχή..ήρεμα χωρίς φωνές, προσβολές, αλληλοκατηγορίες μέχρι να γεννήσω...εν μέρει το έχουμε καταφέρει όχι όμως στο 100%..έχουν μεσολαβήσει κάποιοι καβγάδες οι οποίοι ευτυχώς λήγουν γρήγορα και δεν συνεχίζουν για μία εβδομάδα..εγώ έχω ηρεμήσει αρκετά αλλά επίσης προσπαθώ να είμαι και λίγο αδιάφορη που με βοηθάει σε αρκετά μεγάλο βαθμό...το μωράκι μου μεγαλώνει και ο γιατρός μου είπε ότι όλα πάνε πολύ καλά μέχρι στιγμής και σε λίγες εβδομάδες θα κάνω και την β΄επιπέδου...σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας και θεωρώ αν κάποιος μοιράζεται το προβλημά του έστω και μέσα από ένα φόρουμ ανακουφίζεται πάρα πολύ, διότι ίσως η στεναχώρια και η σύγχηση δεν σε αφήνουν να δεις καθαρα το πρόβλημα που βιώνεις αλλά και την λύση του...σας φιλώ όλες και εις το επανιδείν με ευχάριστα αυτή την φορά :D:D:D

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mπραβο Λενιω! Για την ψυχραιμια και για την αποφασιστικοτητα. Και ξερεις κατι; Μαλλον κι εκεινος σε αγαπαει, αφου του εδωσες τη διεξοδο κι ομως εμεινε. Αν παλι δεν τα βρειτε, δεν πειραζει, τουλαχιστον θα εχετε προσπαθησει και τωρα ξερεις πως εχεις τη δυναμη για το παιδι σου και για σενα να παρεις την καθε αποφαση!

Καλη τυχη, καλη χρονια, καλη εγκυμοσυνη και με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ωραια βρε κοριτσι μου,χαιρομαι για σενα..

πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο να βιωνεις τετοιες καταστασεις ενω εισαι σε αυτη την κατασταση..

ευχομαι ολα καλα απο δω και περα!! μονο χαρες!!!

θα δεις οταν με το καλο γεννηθει το νινι σας και το ζησει θα σε ευγνωμονει για αυτο το υπεροχο δωρο που του χαρησες!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εύχομαι όταν γεννηθεί το μικρό μου να πάνε όλα καλά και να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο...μακάρι..η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λυπαμαι για ο,τι περασες ολο αυτο το διαστημα Λενιω αλλα χαιρομαι για την τροπη που πηραν τα πραγματα.Αυτη τη στιγμη σηημασια εχεις μονο εσυ και το μωρο.Δωσε προτεραιοτητα σε σας και ολα θα πανε καλα!Με το καλο το μικρουλινι σου !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...