Μετάβαση σε περιεχόμενο

αποριες για το φαγητοο..........


Recommended Posts

καλησπεραααα........εχω πολλες αποριες...οπως ειπαμε αρχισαμε φαγητο/////τωρα που θα προσθεσουμε και κρεατακι..........τι θα κανουμε??????????να το βραζω και να το εχω το κρεας στην καταψυξη και να βγαζω καθε μερα??????εχω ζαλιστει λιγο........εχει τοση φασαρια η εμενα μου φαινεται βουνο???????μου ειπανε να μαγειρευω το κρεας σε σιγανη φωτια για πολλες ωρες..........εσεις πως το μαγειρευεται???????το βαζεται στην καταψυξη??????????πειραζει αν το εχω στη συντηρηση?????δηλαδη αν μαγειρεψη το βραδυ για να του δωσω αυριο κ μεθαυριο......πειραζει????θα παθει κατι?????και πως να το κανω???ολα μαζι η ξεχωριστα με τα λαχανικα?????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω εκανα φαγακι για δυο μερες εβραζε το κρεατακι κ στο ιδιο νερακι προσθετα κ τα λαχανικα το φυλαγε στο ψυγειο τη μια μερα το τρωγε κ την αλλη το ζεσταινα κ ξανα το ιδιο καθε δυο μερουλες καθε αρχη κ δυσκολη αλλα θα βρεις εσυ το ρυθμο σας εχω ειμαστε οτι χρειαστεις!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον μην πανικοβαλεσαι!καταρχην χρειαζεσαι μια χυτρα ταχυτητος!!!

ριχνουμε το μοσχαρακι μεσα...και μολις βρασει κλεινουμε την χυτρα και το αφηνουμε για 30 λεπτα στην φωτια...το μοσχαρι να το ζητησεις σε μικρα κομματια κομμενο απο το κρεοπωλη!

εφοσον βραζει κατεβαζεις την χυτρα απο την φωτια προσθετεις τα λαχανικα κλεινεις και για αλλα 10 λεπτα βρασιμο.

και ειναι ετοιμα!εγω του κανω μερα παρα μερα φαγητο...δηλαδη θα κανω για 2 ημερες φαγητο ...και το βαζω στο ψυγειο ή αν δεν εχει πολυ ζεστη στο σπιτι τα αφηνω μεσα στη χυτρα και τα ζεσταινω ελαχιστα την αλλη μερα!

ειναι πανευκολα!

δεν παθαινει κατι...εμεις 2 εβδομαδες τρωμε κρεας και κοτοπουλο...και του βαζω εναλλαξ ανα 2 ημερες μια κοτα μια μοσχαρι!

το μοσχαρι προτιμησε να ειναι σπαλα!

αυτααααααααα!!!

φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το βραζεισ πρωτα στην χυτρα??? και μετα το βαζεισ σε αλλη????δεν πειραζει η χυτρα ε????γιατι μου ειπανε σε χαμηλη φωτια για ωρες.......το ξαφριζετε πρωτα????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα,

το καλύτερο θα ήταν να σιγοβράσει για να μην χαθούν οι βιταμίνες, αλλά στην σημερινή εποχή που η μητέρα εγάζεται χρόνος για αυτό δεν υπάρχει....οπότε μπαίνει η χύτρα στο παιχνίδι....εγώ θα σου έλεγα, αν χρησιμοποιήσεις την χύτρα, να βράσεις το κρεατάκι, να βγάλεις την ημερήσια μερίδα που θα φάει και το υπόλοιπο να το βάλεις στο ψηγείο για την επομένη....τα λαχανικά καλό θα ήταν να τα βράζεις κάθε μέρα....δεν είναι κόπος....επίσης το φαγητό πρέπει οπωσδήποτε να διατηρείται στο ψηγείο.....δλδ η μερίδα που θα φάει και το υπόλοιπο στο ψηγείο.....όταν το φαγητό μένει έξω, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από 2 ώρες αναπτύσσονται βακτήρια! :!::!::!:

γενικώς δεν είναι ούτε μπελάς, ούτε βουνό!!!...πρέπει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα μόνη σου, όπως σε βολεύει!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

α! επίσης αν βράσεις τα λαχανικά καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις την χύτρα δλδ να μην κλείσεις το καπάκι, άφησέ το ανοιχτό....με την υψηλή θερμοκρασία οι βιταμίνες χάνονται!!! :!:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Έλενα με τις απορίες σου!

Εγώ του έβραζα το κοτόπουλο ή το μοσχάρι σε ένα κατσαρολάκι κι από πάνω έβαζα ένα ειδικό δισκάκι με τρυπούλες, όπου είχα τα λαχανικά, τα οποία ψήνονταν στον ατμό. Χύτρα δε χρησιμοποίησα ποτέ μου. Άλλωστε, ένα μικρό κομματάκι κρέας, πόσο θέλει να ψηθεί; Το μοσχάρι το ξαφρίζω εννοείται, το κοτόπουλο δε χρειάζεται συνήθως.

Δεν είναι τίποτα, στην αρχή φαίνεται λίγο βουνό, μετά ούτε που το καταλαβαίνεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μοσχάρι το ξαφρίζω εννοείται, ....

το μοσχάρι γιατί το ξαφρίζεις? όλες οι βιταμίνες του εκεί είναι!!! είναι σαν να τις πετάς!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και η μαμά μου το ξάφριζε θυμάμαι, αλλά είχα διαβάσει πιο παλιά ότι σε αυτό τον αφρό υπάρχουν οι πρωτεϊνες και οι βιταμίνες του κρέατος.....και χωρίς να είμαι 100% σίγουρη για την μνήμη μου, νομίζω μας το είχε πει και γιατρός αυτό! :?

εγώ το ανακατεύω μαζί με το νεράκι, αν βάλεις σαλτσούλα μετά δεν φαίνεται τίποτα.....πολλές φορές κρατάω το ζουμάκι και βράζω ρυζάκι ή μανέστρα!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ βράζω ρύζι, μακαροόνια, πληγούρι, τραχανά, κριθαράκι, κ.λπ. Σαλτσούλα δεν του είχα βάλει ακόμα, τώρα αρχίζει σιγά σιγά τα "κανονικά" φαγητά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοριτσια

η χυτρα ειναι οτι χειροτερο μποειτε να κανετε

καλυτερα βρατε το 5 ωρες παρα τη χυτρα εκτος απροοπτου φυσικα

εγω μαγειρευα καθε μερα εαν δεν μπορουσα το πρωι - απο το βραδυ

το φαγητο το ξαφριζουμε παντα κιαι δικας μας φαγητα και στων παιδιων φυσικα -τουλαχιστον αυτο ξερω εγω και ολες οι γνωστες μαμαδες πεθερα μαμα αυτο κανουν -ολες οι βρωμιες ειναι στον αφρο

εαν παρεις καλο κρεατακι πχ κιλοτο βραζει ευκολα πολυ

κοψε το σε μικρα κομματακια και να δει στο πι και φι θα βρασει

ατο βρασεις το κρεατακι μετα στο ζουμακι εβραζα ολα τα πολοιπα που ηθελα

τα σφηνα με το ζουμακι ολα μαζι στην κατσαρολα και εβγαζα και αλεθα οσο ηθελα καθε φορα

αν και μετα απο 1-2 βδμ μαθαινεις ποσο φαι πρεπει να βαλεις και με το ματι.

μην τρελαινεσαι θα το βρεις το ρυθμο σου

εαν δε δουλευεις παντως ειναι κριμα να τρωει προχθεσινο φαγακι το μωρο.

ή να φανταστω καποιος θα το κραταει για να πας στη δουλεια - δεν το βρισκω τοσο κοπο να βρασει 5 λαχανικα και να τα λιωσει για να φαει φρεσκο φαγακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σαλτσούλα εννοώ ντοματούλα φρέσκια τριμμένη....δεν έχεις δώσει ακόμη ντομάτα?

Ναι καλέ, έχω δώσει ντομάτα, αλλά πιο πολύ τη βάζω στο φαγητό σε κυβάκια κι όχι σαν σάλτσα. Τώρα έχω αρχίσει να του δίνω σχεδόν κανονικά φαγητά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η χύτρα καταστρέφει όλες τις βιταμίνες από το φαγητό..νομίζω ότι το καλύτερο είναι να κόβεις μικρά κομμάτια το κρέας και να το βράζεις σε σιγανή φωτιά ή μέτρια αν βιάζεσαι- το μοσχάρι πάντα το ξαφρίζεις. Εγώ έβαζα τα λαχανικά αφού είχε βράσει σχεδόν το κρέας και το κρατούσα για 2 ημέρες. Πάντα στο ψυγείο μόλις κρυώσει το φαγητό. Δεν είναι τπτ αυτό. Εμένα με παίδευε περισσότερο να το φάει παρά να το μαγειρέψω. Καλή αρχή!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια, διαβασα πολυ πεταχτα τις απαντησεις σας και μου δημιουργηθηκε η απορια : αυτο, που με το ξαφρισμα φευγουν οι βρωμιες απο που το συμπεραινουμε;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...