Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

σκευτηκα να ανοιξω ενα νεο θεμα θηλασμου, να μιλησουμε ανοιχτα, να ανταλαξουμε εμπειριες, να μοιραστουμε γνωσεις....

ειμαι μανα μιας μικρουλας 5 1/2 μηνων και την θηλαζω αποκλειστικα.πιστευω οτι ειναι το ομορφοτερο πραγμα στον κοσμο...και δεν θελω να τελειωσει ποτε..(καλα ομως καποια στιγμη θα γινει). στην αρχη ολα ηταν πολυ δυσκολα η μπεμπα μου μετα απο 10 μερες στην ΜΕΝΝ δεν επιανε καλα το στηθος και εγω οπως ειναι λογικο δεν ειχα πολυ γαλα.αλλα ευτηχως μετα απο υπομονη και επιμονη τα καταφεραμε.

με στεναχωρει πολυ ομως το γεγονος οτι βλεπω γυρω μου πολλες νεες μαναδες που δεν θηλαζουν τα παιδια τους :(:(:(:( ...η αληθεια ειναι οτι ολες εχουν μια πολυ καλη δικαιολογια...και φυσικα τον `καλο` τους παιδιατρο και γυναικολογο να τους λεει οτι δεν ειχαν γαλα....

εμενα θυμαμαι μια φορα στο μαιευτηριο μια μαια επιασε το στηθος μου και απο εκει καταλαβε οτι δεν ειχα γαλα!!!και μην κανω καν τον κοπο για θηλασμο :o:o:o:o !!!!

το κορυφαιο ομως ειναι το αλλο....οταν πηγαμε με τον ανδρα μου στην ΜΕΝΝ να παρουμε την μικρη γοα το σπιτι η παιδιατρο εκει μας ρωτησε σε ποια περιοχη μενουμε για μας δωσει καταλληλο γαλα....

συγκεκριμενα μας ειπε....`η μικρη σας εχει παλληνδραμιση και σεαυτες τις περιπτωσεις δινουμε συγκεκριμενο γαλα`(αυτη 10 μερες στην ΜΕΝΝ της εδιναν το κλασικο almiron,αλλα εγω στο σπιτι επρεπε και καλα αλλο!! :x:x:x:x )απανταω εγω `θα το θηλασω` με κοιταξε σαν εξογυινη και με μια ηρωνια μου ειπε `εγω θα σας γραψω ενα γαλα...`, `ποιο λεει ο ανδρας μου,και λεει αυτη...`σε ποια περιοχη μενετε?` της ειπαμε πειραια και ανοιγει τα τεφτερια της και ψαχνει καλα καλα(φαινετε ποια εταιρια της δινει προμηθεια) και το γραφει.....καλα για ηλιθιους ψαχνουν....αυτοι γιατη γιατι δεν εδιναν στο παιδι μου 10 μερες εκει τετοιο γαλα αλλα της εδιναν το αντλημενο δικο μου γαλα και οταν δεν ειχαν δικο μου almiron!!!! :!::!::!::!:

τελως παντων....μπορω να γραφω μεχρι αυριο....περιμενω και τις δικες σας εμπειριες....

Δημοσίευση

καλησπέρα κι απο μένα,

Εγω περιμένω το κοριτσάκι μου τέλη ιουλίου, και ελπίζω να τα πάμε καλά με το θέμα το θηλασμού.Εγω σαν μωρό δεν θήλασα γιατι παρά της προσπάθειες της μητέρας μου δεν ήθελα τι στήθος της.καλα τότε δεν ξέρανε να τους δείξουν οι μαίες.Ανχόνομαι για το αν θα τα καταφέρω και έγω...Εχω όμως μια μικρουλα ένσταση, με όλο το θάρρος.Κάποιες γυναίκες πραγματικα δεν μπορουν να θήλασουν και δεν είναι δικαιολογίες.Σε πολλές κόβετε το γάλα,άλλες δεν μπόρουν για άλλους λόγους.Η αδελφή μου πήγε στην δουλέια όταν το μωρό της έγεινε 2 μήνων, γιατι ειναι με δελτίο παροχής και δεν δικαιούτε άδεια.Εφευγε 7.30 το πρωί και γυρνούσε 7 το απόγευμα.Ευτυχως είμαι στο δημόσιο και θα αφιερωθώ στο μωρό μου.Ελπίζω μόνο να τα καταφέρω.

Δημοσίευση

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΤΕ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!!ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!!ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ 16 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ 3ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΩ!!ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

Δημοσίευση

Νανα πιστεψεμε παντα υπαρχει καποιος λογος για τον οποιον μια μητερα δεν μπορει να θηλασει.

Τις περισσοτερος φορος το προβλημα ειναι διαχειρησημο αρκει να υπαρχει σωστος επιστημονας διπλα για να εντοπισει την αιτια του προβληματος και να δωσει την πιο καταλληλη λυση..η πιο καταλληλη λυση μπορει να ειναι και μερικα μπουκαλια φορμουλα...φυσικα.

Υπαρχουν εδω στο φορουμ μητερες οι οποιοες εκαναν μεχρι και εναγαλακτησμο μετα απο χαπι...

Για μενα ο σημαντικοτερος παραγοντας επιτυχιας, ειναι η θεληση..και η συνειδητοποιηση πως πραγματικα το μονο καταλληλο γαλα για ενα ανθρωπινο βρεφος..ειναι το γαλα της μανουλας του.

Το να επιστρεψει μια μητερα στη δουλεια, δεν ειναι απο μονος του παραγοντας διακοπης θηλασμου, πιστεψε με η ενοικιαση νοσοκομειακου θηλαστρου κοστιζει λιγοτερο απο οποιοδηποτε γαλα σκονη.

Παντα θα υπαρχει τροπος, οπως τον βρηκα εγω και χιλιαδες αλλες μητερες που αφιναν τα παιδια τους ακομα και με το που σαραντηζαν και επεστρεφαν στη δουλεια..

Αρκει να υπαρχει θεληση ,ενημερωση και στηρηξη..ολα γινονται

Δημοσίευση

κοριτσια εγω δουλευα απο 20 ημερων....οταν ηταν το παιδακι μου καλα ημιαπασχοληση ελειπα ομως 5ωρο αλλα ειχαμε και ενα καρο προβληματα...νομιζω και εγω οτι ολα ειναι θεμα θελησης και προς θεου μην ξεκινατε τον θηλασμο με τελειες σκεψεις αν θα πετυχει????!!!να λετε θα τα καταφερετε!!!!συνχαρητηρια σε οσες τα καταφεραν για πολλους μηνες......θελω και εγω.....

Δημοσίευση

ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ..ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ...ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ!!!!ΗΕΡΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΕΠΙΠΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ!!!!

Δημοσίευση

Και για μένα για να τα καταφέρει μια μανούλα με τον θηλασμο πρέπει πρώτα απο όλα να το θέλει η ίδια πολυ, να έχει φροντίσει να έχει ενημερωθεί καλα απο τους καταλληλους ανθρώπους, να έχει στήριξη απο το περιβάλλον της και πολλες φορές να κλείνει τα αυτιά της σε ότι μπορει να ακούσει απο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν.

Οσο δυσκολο είναι τον πρώτο καιρο τόσο το πιο εύκολο και πιο συναρπαστικό πράγμα γινεται στην συνέχεια. ανά πάσα στιγμη τρεφεις το μωρακι σου όπου και αν είσαι με το καταλληλότερο γάλα.

Θηλασατο κοριτσάκι μου 15 μήνες και οι στιγμές εκείνες απο νεογέννητο μέχρι και πιο μεγαλη μοναδικές, και Ανυπομονω να θηλασω και το δεύτερο ανάλογο διάστημα.

Για μένα γάλα έχουν όλες οι γυναίκες πως στο καλο φτάσαμε εδω που φτάσαμε και εξελίχθηκε το ανθρώπινο γένος όταν τα έτοιμα γαλατα έκαναν την εμφάνιση τους τα τελευταία 50-60 χρόνια.

Απολαύσετε τον θηλασμο και το δέσιμο με το μωρακι σας!!!!

Δημοσίευση

εγω θηλασα τον γιο μου 13 μηνες το μισο διαστημα αποκλειστικα κ το αλλο συπμληρωμα...κ δουλευα στον μεγαλο μου αλλα τα καταφερα κ αποθηλασα τελεια(αν κ πειρα χαπια ηταν μια χαρα)

στη μικρη μου αποκλειστικα κ συνεχιζω αυριο χρονιζει θα την κρατησω κανα 2μηνο ακομη κατεπιλογη μου θα παρω παλι χαπια...θεωρω προσωπικα για εμεανα οτι φτανει τοσο...Η ΚΑθε μια μανουλα γνωριζει ποσο κ το οτι οσο για τη μικρη μου λεγανε δεν εχω γαλα(ηξερα απο τον γιο μου οτι αργει να μου κατεβει το γαλα γυρω στις 15 μερες)κ εκει το συνεχισα δεν μπορω να πω οτι εκανα σε κανενα μου παιδι μαραθωνιους θηλασμου ηταν βολικα

με λιγα λογια με θεληση υπομονη κ λιγη προσπαθεια ολα γινονται

Δημοσίευση

Πολύ ωραίο θέμα!

Εγώ θηλάζω εδώ και εφτά μήνες και θα συνεχίσω για αόριστο χρόνο! Δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα με το θηλασμό. Αντίθετα, με το που γεννήθηκε ο μικρός και ήμουν πελαγωμένη με τα αλλάγματα, μπάνια, κ.λπ., ο θηλασμός ήταν το ευκολότερο όλων! Ήταν λες και το έκανα χρόνια.

Δυστυχώς στην κλινική έφαγε για τις τρεις πρώτες μέρες ξένο, γιατί την πρώτη μέρα ήμουν τόοοσο χάλια από την καισαρική που δεν μπορούσα με τίποτα να θηλάσω, και τις άλλες δύο μέρες γιατί και καλά "δεν είχε κατέβει το γάλα". Από κει και πέρα δεν ξαναήπιε ξένο.

Όπως είπαν και τα κορίτσια, ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας του θηλασμού είναι η θέληση της μάνας. Αλλά και η αυτοπεποίθηση θα έλεγα εγώ. Δηλαδή σε καμιά περίπτωση να πούμε "δεν έχω γάλα", όση πλύση εγκεφάλου κι αν δεχόμαστε από τους γύρω μας. Εμένα ο άντρας μου με έπρηζε μέχρι να σαραντίσει ο μικρός να δίνουμε ξένο το βράδι για να μην ξυπνάει και καλά, γιατί είχε την εντύπωση ότι αν πιεί ξένο δε θα ξυπνήσει! Εννοείται ότι δε δέχτηκα. Όταν έπαθε ο μικρός βρογχιολίτιδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο κι εγώ έπαθα γαστρεντερίτιδα ενώ ήμασταν μέσα, έρχονταν όλοι οι άσχετοι γιατροί και μου έλεγαν να μην θηλάζω γιατί δεν είναι καλό το γάλα μου, να δίνω ξένο, και να βγάζω το δικό μου και να το πετάω. Εννοείται δεν τους άκουσα και συνέχιζα να θηλάζω σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όπως λέει και το καγκουράκι, πρέπει να κλείνουμε τ' αφτιά μας στους διάφορους "καλοθελητές" που έρχονται να μας φωτίσουν με τη σοφία τους!

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! εμενα ο ανδρα μου (γιο της μαμα του.......που δεν τον θηλασε καθολου)με επριζε κηριολεκτικα στην αρχη να δοσω ξενο γαλα.,...ασε η πεθερα μου..καθε φορα που εκλεγε η μπεμπα μου ελεγε...

`εσυ με το κωλο γαλα σου φταις που κανει το παιδι ετσι, τι εφαγες παλι εχθες?????`εεε μια μερα της απαντησα με ασχημο υφος...τα δικα σου παιδια που τους εδινες ξενο δεν εκλεγαν ποτε????` τωρα ομως ολοι τους καμαρωνουν οτι η μπεμπα μας μονο θηλαζει.....και το λενε σε ολο τον κοσμο....μονο καλα εχει ο θηλασμος κοριτσια...ειμαστε ευλογημενες που μας εδοσε ο θεος τετοιο χαρισμα....ας το εκμεταλευτουμε

Δημοσίευση

Αχ πόσο ζηλεύω με τις ιστορίες σας.Θήλασα τα διδυμάκια μου μόνο για 40 μέρες και αυτές με θήλαστρο,δεν είχα τη χαρά της προσωπικής επαφής.Δεν έπιαναν με τίποτα τη θηλή μου,ούτε ψευτοθηλές που δοκίμασα,εκνευρίζονταν έκλαιγαν κι αυτά και γω.Γεννήθηκαν ελλιποβαρή και πιεζόμουν να βγάζω με το θήλαστρο να τους δίνω συνέχεια για να πάρουν βάρος,δεν έτρωγα,δεν κοιμόμουν,ήμουν όλη μέρα αγκαλιά με το θήλαστρο.Στο τέλος έφτασα να βγάζω 300ml και για τις δυο στο κάθε γεύμα αλλά είχε γίνει σα νερό διαυγές και ενώ έπιναν 150ml δε χόρταιναν,έδινα ξένο και ξαναέπιναν άλλο τόσο.Σταμάτησα,δε χρειάστηκε να πάρω ούτε χάπια ούτε τίποτα,δεν είχα ενοχλήσεις,έκανα και έναν υπέρηχο μαστού και ήταν όλα οκ.Οπότε έτσι δυστυχώς έληξε η εμπειρία μου με το θηλασμό.Ειλικρινά σας ζηλεύω που τα καταφέρατε τόσο καλά.Μακάρι να χα μια δεύτερη ευκαιρία,θα μουν πιο ήρεμη και πιο απαφασιστική να μην το σταματήσω.

Δημοσίευση

Pappy, απίστευτη η πεθερά!!! Άκου το "κωλογάλα". Ας το έλεγε πιο κομψά τουλάχιστον! Καλά, μη νομίζεις, κι εμένα η μάνα μου που με θήλασε 11 μήνες, κάθε φορά που έκλαιγε ο μικρός ή που δεν κοιμόταν, επέμενε ότι μπορεί να είναι αραιό το γάλα μου και να μη χορταίνει. Κι η πεθερά έπαιρνε τηλέφωνο (ευτυχώς μένουν Ελλάδα κι εμείς Κύπρο) και μας έπρηζε να δίνω συμπλήρωμα γιατί μπορεί να μη χορταίνει το παιδί, να δίνω κιντέρτε και νερό, κ.λπ., όλα τα λάθος δηλαδή. Φυσικά τους έγραφα όλους.

Τώρα δε νομίζω ότι περηφανεύεται κανείς που θηλάζω, εκτός από τον άντρα μου, που καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι!

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!!

Πολύ όμορφες οι εμπειρίες σας..να σας πω και εγώ τη δικια μου..

Το αγορακι μου είναι 25 μηνων και τον θηλαζα μεχρι και 20 μηνων..τους τελευταιους 2-3 μηνες επινε και ξενο ετσι απλα για να το συνηθιζει όταν θα σταματουσαμε το θηλασμό..απογαλακτιστηκαμε πολύ ομαλα, όμορφα και εγω δεν ειχα κανενα προβλημα με το στηθος μου μετα..Πηγα να γεννησω και νομιζα ότι ο θηλασμος είναι βαζω το μωρό στο στηθος και κανει όλη τη δουλεια αυτό..Στην κλινικη οι μαιες προθυμες μεν να με βοηθησουν να θηλασω, ασχετες (εσκεμμενα ή όχι), δε..μου εφερναν το μωρό να θηλασει και μου ελεγαν 10 λεπτα σε καθε στηθος..όχι περισσότερο..αγχος εγω τότε κραταγα χρονο μην περασουν 11 λεπτα και θηλαζει ακόμα από το ίδιο στηθος..με επιανε πανικός..tragic!!! Και δίναμε συπληρωμα γιατί το μωρό δεν χόρταινε...και όταν αρρωστησα με πυρετο όταν ήμουν μεσα ακόμα, και πηρα αντιβιωση και αντλουσα και πεταγα το γαλα μου, εβγαζα στην καλυτερη 70 ml και από τα δύο στηθη και το μωρό επινε 170 ml ξενο!!Και δωστου κλαμα εγώ ότι δεν εχω γαλα...και αυτες "θα σου ερθει..ωστοσο δινε συμπληρωμα και σιγα σιγα να το αυξανεις το συμπληρωμα γιατί μεγαλωνει το μωρό"

όταν πηγα σπίτι και διερωτιόμουνα "μα δε γινεται..ο θηλασμός λενε ότι είναι τελεια εμπειρία..εμενα γιατί με βασανιζει? κατι δεν παει καλα.." μπηκα στο ιντερνετ, εψαξα και εμαθα..με την υποστηριξη του παιδιατρου μας στην Πατρα, τον συστηνω ανεπιφυλακτα, με βοηθησε να κοψω το ξενο και με υποστηριζε στο να θηλασω αποκλειστικα, και φυσικα την αμεριστη υποστηριξη του αντρα μου καταφερα να θηλαζω αποκλειστικα τόσους μηνες..ο αντρας μου στην αρχη ήταν επιφυλακτικος αλλα μου εδειξε εμπιστοσύνη αφου ακουγε και τον παιδιατρο να με επιβραβευει!!!

Πικρόχολα σχόλια ακουσα απο πολλους και συγγενεις και ξενους και με καθε ευκαιρία μου τόνιζαν ότι ισως φταιει που δεν δινω ξενο..σε καποιους απαντουσα με επιστημονικα τεκμηριωμενες αποψεις και δεν ξαναμιλαγαν, σε καποιους δεν απαντουσα καν..το μωρακι μου δεν αρρωσταίνει συχνα και γενικα τωρα με το ξενο, μπορει να πιει και 1 λίτρο γαλα τη μερα!!!Μεχρι προσφατα την πεταγαν "τι θα γίνει ρε Μαρία? θα παει φανταρος και θα θηλαζει ακόμα?" "ναι΄" ελεγα εγώ, "θα καταταγω και εγω μαζί του" και γελαγα αλλα τη δουλεια μου την εκανα!!! ;)

Παντως πρεπει οι μανουλες να το θελουν πολυ..και να εχουν υποστηριξη..ας μην ξεχναμε ότι και οι ορμονες της λεχωνας κανουν παρτι τον πρωτο καιρό..εγώ το ηθελα αφανταστα πολύ!!!!Και δεν μετανιωσα ουτε στιγμη..ισα ισα ζηλευω που βλεπω αλλες μανουλες να θηλαζουν..και φυσικα ειχα και πονο στη θηλη, και πληγωνοταν η θηλη αλλα νομιζω η θεληση μου ηταν μεγαλυτερη..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσι μου σταμάτα να το εσωτερικευεις και να μαζεύεις ενοχές. Ήσουν σε μία μακροχρονια σχέση που έληξε, γιατί ο φίλος σου έφυγε χωρίς εξήγηση και ήταν καθοδηγουμενος απ τους γονείς του. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Θα έπρεπε όλοι σας να αισθάνεστε ανακούφιση που γλιτώσατε από αυτόν τον άνθρωπο και το περιβαλλον του, που μόνο προβλήματα σου δημιουργούσε. Και οι γονεις σου, δεν καταλαβαινω γιατι απογοητευτηκαν, αντί να φτυνουν τον κορφο τους που το κοριτσι τους γλιτωσε απο ολα αυτα; Θα έπρεπε να είναι κοντά σου να σε στηρίζουν, κι οχι να αναρωτιουνται το γιατί και να νιωθουν στενοχώρια και ντροπη που δεν τους μιλούν οι απαράδεκτοι "συμπεθεροι". Λίγο εγωισμό δεν εχουν;  Τωρα, σ αυτα που ρωτάς, όλα τα έχουμε δει, όλα έχουν συμβεί. Για τους άντρες είναι το πιο απλό να χωρίσουν και να το ρίξουν στην γυναίκα. Ο πιο ανέντιμος και ανωδυνος τρόπος. Δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι ψεύτες, η ζωή το έχει αποδείξει πολλές φορές. Μόλις δουν τα σκούρα ή τα ζόρια, την κανουν μ ελαφρα. Σε σχέση χρονων, σε εγκυμοσύνη, με μωρά παιδιά...αν καθεμια μας αρχίσει να εξιστορεί, δεν μας φτάνει το φόρουμ. Το ξέρουν ότι σε πονουν,  αλλά δεν έχουν κότσια να πάρουν την ευθύνη. Ο τύπος λοιπόν τώρα δεν σήκωσε το τηλέφωνο, επειδή δε μπορεί τα δράματα. Τον ξεβολευεις. Ξέρει τι θα του πεις και δεν θέλει ούτε να σε παρηγόρησει, ούτε να εξηγήσει, ούτε να ξαναγυρίσει. Είναι πολύ λίγος γι αυτό που σου έχει κάνει. Ή έχει πέσει μεγάλη πλύση εγκεφάλου απ την οικογένεια του που δεν σε θελει ή αποφάσισε κάλλιο αργά παρά ποτέ οτι δεν θέλει να πάρει ευθύνες οικογένειας και παιδιού ή υπαρχει άλλη. Κατά την πολύ ταπεινή μου άποψη, κάτι απ τα τρία συμβαίνει.  Θα το μάθεις αργά ή γρήγορα. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ηλιον, ιδιαίτερα στη μικρή κοινωνία που ζείτε. Και θα ρθει η μέρα που θα πάρεις την μικρή σου "εκδικηση" με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να είσαι σίγουρη. Αν όμως τολμήσει να σε ξαναπλησιασει, δεν πρέπει να είσαι εκεί γι αυτόν. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσεις. Και θα το κερδίσεις με ψυχοθεραπεία κι ενδυνάμωση του εαυτού σου ( μπράβο, μπράβο και παλι μπράβο που ξεκίνησες να μιλάς!). Οταν πια δεν θα τον εχεις αναγκη. Οι άντρες το ξέρουν πως οι γυναίκες είμαστε ευάλωτες, επειδή ακριβώς μεγαλώνουμε μ αυτή την απίστευτη κοινωνική πίεση για αντρα- αποκατάσταση - οικογένεια. Και λόγω αυτού φορτωνομαστε και ολα τα άγχη να κρατησουμε την στραβή σχέση με οποιο προσωπικό κόστος.  Για να ρθω και στο τελευταίο που ρώτησες κάποια στιγμή, πού ήσουν εσυ; Ήσουν μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση που δεν έδειχνε σημάδια ή που κακώς τα αγνοούσες. Τώρα λοιπόν, θα μάθεις να μην αγνοείς τα σημάδια, αν υπάρχουν, και να μην δένεις την ύπαρξη σου με έναν άντρα. Παντα θα πρεπει να εχεις μια αυτονομια. Θα προσπαθήσεις να αποφυγεις άτομα που δεν είναι κοντα σου με τον τροπο που σου ταιριαζει. Θέλει δουλειά με τον εαυτό σου κ εσωτερικό ψάξιμο. Το λέω κ για μένα και για όλους. Κανεις μας δεν είναι πανσοφος ούτε εχει το αλαθητο. Ουτε φυσικα ειμαστε στο μυαλο των συντροφων μας. Βγάλε λοιπόν απ το νου σου ότι πέταξες στα σκουπίδια τον κόπο τόσων χρόνων, γιατί εσύ ήσουν εκεί και προσπαθούσες με όλες σου τις δυνάμεις. Κάποιος άλλος εγκατέλειψε το πλοίο νομίζω, ανεξηγητα. Συνέχισε την προσπάθεια σου, προσπάθησε να μην τον ξανακαλεσεις ούτε αυτόν, ούτε κοινούς φίλους. Δεν σε βοηθάει να πας παρακάτω. Όσο μπορείς. Σιγά σιγά. Πονάει. Η συνηθεια έχει μεγάλη δύναμη. Αλλά θα έρθουν καλύτερες μέρες. Κάνε τα σχέδια της επόμενης μέρας στη ζωή σου, στο σχολειο σου, στον νέο τόπο που θα σε καλέσουν. Εύχομαι να προσληφθεις απ την Α φάση!!;) και να τα αφήσεις όλα πίσω σου. Συγγνώμη για το κατεβατό...
    • Και εγω με προγεστερονη και 2 μερες μετα ου την ξεκινησα, αδιαθετησα! Τι γινεται ρε κοριτσια; Εχει συμβει σε καμια;  Ο γιατρος μου ειπε να τα κόψω, αλλά τελικα τι θα γινει με την κυστη; Σιγα μην εφυγε με 2 μερες χαπια ωστε να ξεκινησω ενεσεις..
    • Κοριτσια μου γλυκα καλησπερα ελπιζω να ειστε καλα. Τι κανουν τα μπεμπακια σας;; Δεν προλαβα να σας διαβασω με την ησυχια μου γιατι ηρθαμε Θεσσαλονικη για να συμμετασχω σε εναν διαγωνισμο για δικαστικους υπαλληλους. Σημερα γυριζουμε Πατρα. Καναμε το πρωτο μας ταξιδι με τον μπεμπακο ειναι τοσο καλος. Ειδα για το θερμος που λεγατε και γω ακριβως το ιδιο με εσας κανω και καθε δευτερη μερα βαζω νερο με ξυδι για μαζευει αλατα καμια φορα. Και απο την πολλη απολυμανση που ριχνω σε ολα βραστο νερο εχω χιλιοκαψει τα χερια μου γιατι ολο και λιγο νερο πεφτει πανω μου σαν χαζη και γω. 
    • @Naty_Ναι το ξερω με εχει πιάσει ανυπομονησία πάλι ενω έλεγα δε θα κάνω νωρίτερα. Εκει ναι Πέμπτη Παρασκευή θα κάνω ενα!
    • Δεν ξέρω αν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις τύπου εξαρτημένη..ας πουμε ότι ήσουν δεμένη, έχασες την παρέα σου, το στήριγμα σου, άνθρωπος έφυγε μέσα από το σπίτι κ ποιος δεν θα ένιωθε την απουσία.  Είναι πολλά τα γιατί και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.  Μήπως είναι απλά ανωριμος? Μπήκε σε μια διαδικασία για παιδί επειδή είναι ας πούμε η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης αλλά δεν το είχε κ καημό? Τεσπα.  Είπαμε υποθέσεις.  Εσύ τώρα προσπάθησε όσο μπορείς  να κάνεις πραγματάκια. Ο Σεπτέμβρης δεν ειναι μακριά θα αλλάξεις πόλη παραστάσεις θα εργάζεσαι κ θα ξεχνιέσαι.  Τώρα πάρε το χρόνο σου! Καλό είναι όμως να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο,να μη κάθεσαι μέσα κ τα σκέφτεσαι συνέχεια δε βοηθάει. Αντε κορίτσι μου θα περάσει που θα πάει!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...