Μετάβαση σε περιεχόμενο

θελω να κοψουμε την πανα θα μου πειτε καμια συμβουλη


Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια αποφασισα να κοψουμε την πανα βασικα εδω και καιρο εχουμε παρει παιδικο στεφανακι για την τουαλετα και γιογιο το οποιο δεν το χρησιμοποιουμαι και κανουμε κακα στην τουαλετα. του φοραω βεβαια την πανα και καθε φορα που του ερθει και το θυμηθει λεει μαμα παμε τουαλετα ,πολλες φορες κανει τα μισα πανω του αλλα καποια και στην τουαλετα.μου λενε για να τα κανει στην τουαλετα πρεπει να βγαλω την πανα.εχω μια μπουμπου 8 μηνων και κατι που ειναι υπερβολικα δυσκολη στα φαγητα κανουμε να φαμε καθε γευμα περιπου 1 ωρα, οποτε δεν ειναι ευκολο να του βγαλω την πανα γιατι δεν ξερω αν θα προλαβαινουμε. και βασικα ψυχολογικα δεν ημουν ετοιμη να κανει πιπι του ακι τα κακακια παντου στο σπιτι γιατι ειμαι παρα πολυ κουρασμενη και τρεχω ασταματητα ολη μερα ομως λενε ολοι πρεπει. ας μου πουν συμβουλες οι μανουλες που εχουν παιδακια σε τοσο κοντινη ηλικια τι καναν. βασικα πεστε καμια συμβουλη για να το περασω ολο αυτο ανωδυνα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑρια και εμενα βουνο με φαινεται αυτη η προσπαθεια!!!!!!

τα δικα μου αν και λενε οτι θα κανουν ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ να τα κανουν στην τουαλετα, σε στεφανι ή σε γιογιο!

λενε, οχι μαμα θελω στην πανα.... :?

ασε που η μικρη μου ειναι και δυσκοιλια.... :cry:

σκεφτηκα σε 2-3 βδομαδες που θα εχουμε αδεια να τους φοραω μονο βρακι και να τους φτιαξω εναν πινακα ανταμοιβων, σαν αυτους που λεει η Νταντα αμεσου δρασεως στο βιβλιο της, και να κολανε ενα αυτοκολητο για καθε φορα που κανει κατι ο καθενας στην τουαλετα και να βγαζω ενα καθε φορα που θα τα κανουν πανω τους. και στο τελος της ημερας να παιρνει ενα δωρακι οποιος εχει τα πιο πολλα αυτοκολητα. επιδη ειναι 2 πονταρω και στον ανταγωνισμο.

και εγω δε θελω να φανταστω να σφουγγαριζω απο οπουδηποτε τσισα και κακα!!!!! :o

αλλα τι να γινει...

εσυ που εχεις και τη μπουμπου σου ειναι δυσκολο αφου κανει τοση ωρα να φαει....

μηπως να διορθωσεις και λιγο τους χρονους των ταϊσματων της για να δωσεις χρονο για την εκπαιδευση πανας;;;;;

καμια ιδεα κοριτσια;;;;;;;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ..πονεμενη ιστορια..

εγω πλεων εχω συμβιβαστει πωε του δικου μου ειτε δεν του κοβει..ειτε επαθε τετοιο ταρακουλο περιση με το μωρο που ,...σταματησε να του κοβει..

Περιση ειχε βγαλει την πανα..και για κακα και για τσισα...τα εκανε στο γιογιο..σου ελεγε θελεις κακα..η θελεις τσισα..

μετα γεννησα..πηγε παιδικο..και πανε ολα...

Φετος μαζι με τον παιδικο ξεκινησαμε..του φοραω βρακακι δε λεει οτι θελει να κανει τσισα, αλλα τον πηγαινω μονη μου εγω η ιδια στην τουαλετα..στην αρχη ανα μιση ωρα, μετα ανα μια ωρα...τωρα ανα μιαμιση ωρα εκτος εαν πινει πολλα υγρα οποτε ξαναπαμε στη μια ωρα..

δεν κατουριετε..τα κραταει και τα κανει στην τουαλετα..αλαλ δε λεει ποτε θελω τσισα..

με τα κακα ακομα τζιφος..

την Κυριακη εκανε στο γιογιο και πηρε την ανταμοιβη του αλλα τιποτα αλλο δεν πιανει...

Βασικα οπως μου ειπε και η δασκαλα του στον παιδικο, οσα παιδια εχουν ενα σχετικο "προγραμμα" στα κακα, διλαδη πηγαινουν σε τακτηκες ωρες τουαλετα, κοβουν πιο ευκολα την πανα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

απο την δικη μου εμπειρια θα σας πω οτι για να κοψει την πανα ενα παιδι θελει μεγαλη προσπαθεια και επιμονη απο τη μαμα,οταν βγαλουμε την πανα καλα ειναι να μην την ξαναβαζουμε οταν παμε καπου,το παιδι μπερδευεται παρτε καλυτερα μαζι το γιογιο και ρουχαλακια και μην μπερδευεται το παιδι,στην αρχη ειναι λογικο να μην λεει το παιδι οτι θελει να κανει τσισα και ειδικα οταν παιζει εχει το μυαλο του στο παιχνιδι,ωσπου να καταλαβει τι γινεται θελει λιγο χρονο,η δουλεια μας ειναι να το βαζουμε συχνα στην τουαλετα και να το επιβραβευουμε μετα,

παντα τα κακα ειναι πιο δυσκολα απο τα τσισα ,θυμαμαι τον πρωτο μου γιο ενω εκανε κανονικα τσισα στην τουαλετα για τα κακα δεν ηθελε να καθησει για πολυ ωρα στη λεκανη με αποτελεσμα τα μισα να τα κανει στο πατωμα,κι εγω τοτε ημουν στον 8ο μηνα για τον δευτερο και δεν μου ηταν ευκολο να σκυβω και να μαζευω συνεχεια αλλα δεν γινοταν διαφορετικα εκανα υπομονη και σιγα σιγα τα καταφερε

ο τριτος μου εχει εναμιση μηνα που τα εκοψε ,εχω αυλη στο σπιτι και στην αρχη τον ειχα με το βρακακι,βραχηκε καποιες φορες αλλα τα καταφερε συντομα απο την πρωτη μερα που βγαλαμε την πανα δεν τη ξαναφορεσαμε ομως παρα μονο στον υπνο ,τωρα πια δεν φοραει ουτε καν το βραδυ,οταν το παιδι καταλαβει οτι πρεπει να κρατιεται ολα τα αλλα γινονται,

δεν υπαρχουν μυστικα και συμβουλες θελει μεγαλη προσπαθεια και να ακουτε τα παιδια σας,ασχολειθητε οσο πιο πολυ γινεται μαζι τους μην απογοητευεστε με την πρωτη αποτυχια και συνεχιστε τις προσπαθειες οσο καιρο κι αν χρειαστει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ax δεν ξερω το προσπθαω πολλους μηνες αλλα τιποτα παθων με εσας...ακριβως οπως τα λεει η χρυσα.τωρα ειμια σε φαση που του λεω αν δεν κανεις κακα στη τουαλετα θα σου πραω παιχνιδια...,κ ετσι καθε μερα του παιρνω απο κατι πολυ σημαντικο κλαιει κ στεναχωριεμαι που το το κανω γιατι ειναι ασχημο καταβαθος αλλα καπως πρεπει να τον ταρακουνησω παντως σημερα ειναι η 3 μερα που του το κανω κ δεν βλεπω οφελος...

σκεφτομαι κ εγω οταν παω στους γονεις μου που εχουν αυλη ισως εκει το κοψουμε κ γιατι θα εχω βοηθεια κ λογο αυλης μιας κ με 2 που να τον αφησω μεσα στο σπιτι να κατουραει...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως ο δικο ςμου δεν ενοχλειται που ειναι βρεγμενος η χεσμενος...αδιαφορια...

ενω περιση ακομα και με πανα ερχοταν και ελεγε.."εκανες κακα"

Ασε Ιφη..και εμεις που εχουμε αυλη..

αφου γυριζουμε απο τον παιδικο και του λεω παμε να κανουμε τσισα στα χορταρια..παει..να πει οτι θελει..δε λεει..

τεσπα..υπομονη..ελπιζω να το κανει οσο δεν εχω χαλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ εμενα ετσι ειναι μπορει να ειναι κ χεσμενος κ 2 ωρες κ να μην τον ενοχλει ασε..........

δεν ξερω θελω να τον στειλω παιδικο κ αν δεν καθαρισει παει κ αυτο το ονειρο απλα εχει απο χθεςε που τον βαζω να κανει τσισα ορθια γιατι του αρεσει να βλεπει πως κατουραει το τσουστουνι κ χαιρεται κ σημερα ας πουμε με ζητησε 2 φορες να κανει ποταμακι εστι το λεμε απο τον ενθουσιασμο του βεβαια αλλα κατι ειναι κ αυτο κ εχει κ μερικες μεερς τον αλλαζω κ οι μισες πανες ειναι καθαρες αντε να δουμε..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

υπομονη χρειαζεται ...και εμενα στην μικρη μου πηρε απο 3 εως 3.5 χρ για να συνηθισει...νομιζα δεν θα τα καταφερναμε ποτε...η μεγαλη προσαρμοστηκε γρηγοροτερα-μεσα σε κανα 2μηνο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια εκανα τον πινακα ανταμοιβων και νομιζω οτι πιανει!

χθες πρωτη μερα, του ειπα οτι οποιος κανει 5 φορες στο γιογιο και κολησει 5 αυτοκολητα θα παρει δωρο. βγηκε πρωτος ο Σπυρος και πηρε το νεροπιστολο (0,50Ε απο τζαμπο) και η ΜΑριαννα ζοριζοτανε να κανει και εφτασε και αυτη στο στοχο και πηρε και αυτη ενα. ολο χαρα ηταν και συνεχιζαν να τα κανουν και μετα.

σημερα ειχαμε ανατροπη. η ΜΑριαννα ολη μερα δεν εβρεξε κανενα βρακι και εφτασε πρωτη τα 6 αυτοκολητα (καθε μερα βαζω στοχο +1)ο αλλος σκυλιασε! ζοριζοταν να κανει για να κολησει αυτοκολητα και να παρει δωρακι. το πρωι με τη μαμα μου μαλωσανε λιγο γιατι φυσικα τον μαλωσε που τη δαγκωσε στην κοιλια οταν τον απομακρυνε απο τη ΜΑριαννα που τη χτυπουσε και τα πηρε στο κρανιο. τον ρωτησα οταν κατσαμε μονοι να μιλησουμε, γιατι δεν εκανες το πρωι στο γιογιο τσισα και γινοσουν μουσκεμα;; και ειπε, γιατι με μαλωσε η γιαγια! το σκατο!

το καλο ειναι πως και το πρωι και το απογευμα τα μισα κακα τα εκανε στο γιογιο. αλλα το απογευμα στην αυλη που παιζανε με τα γειτονακια εγινε 2 φορες μουσκεμα ενα η ΜΑριαννα ηρθε 2 φορες τρεχοντας να κανει τσισα στο γιογιο.

μακαρι να πηγιανουν ολο και καλυτερα.... σα να βλεπω φωσ στο τουνελ του γιογιο!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια επειδή και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσάς, εψαξα και βρηκα αυτό!!

Για την πανα δείτε περίπου από το 20ο λεπτό και μετα..λειε ενδιαφεροντα πραγματα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχωκατααγχωθεί ότι δε θα τα καταφερουμε αν και δεν προσπαθούμε καιρό..2-3 μέρες μόνο..αλλά θα δοκιμασω τη μεθοδο της κυρίας..χαλαρα και βλεπουμε... :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι στο παιδι αν δεν ειναι ετοιμο οσο κ να το ζοριζεις δεν βλεπεις διαφορα εγω τα δοκιμασα κ αυτο κ ετσι τον αφησα παλι κ θα ξαναπροσπαθησω λιγο πιο μετα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κορίτσια! Σήμερα τον εβαλα με το που ξύπνησε και του εδειξα τα αυτοκόλλητα..τυο εβαλα ενα αστερακι πανω στο γιο γιο και αφου εκανε τσια του του εβαλα ακόμα ένα..μετα ηθελε να μεινει χωρίς πανα και ξαναεκανε!!Του δωσα και άλλο αυτοκόλλητο!

Βαλαμε πανα και αφου φαγαμε πρωινο μου λεει "μαμα τσία".Του εβγαλα την πανα και τον βλεπω..εκανε κακα..δυο κουτσουλιες εκανε φυσικα αλλα βαλαμε και άλλο αυτοκόλλητο στο γιο γιο..μετα που του εβαλα την πανα παλι, εκανε κακα του εκεί.. :cry: ουφ...αλλα για πρωτη προσπαθεια με τα αυτοκόλλητα νομίζω είναι πολύ καλα..παντως θα συμφωνήσω ότι είναι στο παιδί και σίγουρα ΟΧΙ ΠΙΕΣΗ..ΕΠΙΔΡΑ ΠΟΛΎ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΊΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...