Μετάβαση σε περιεχόμενο

σιδηρος και ασβεστιο στην16 εβδομαδα


Recommended Posts

Καλημερα σε ολα τα κοριτσια

προχθες πηγα στο γιατρο για εναν απλο υπερηχο μηνιαιο,ειμαι στην 16η εβδομαδα και μου εδωσε να ξεκινησω να παιρνω σιδηρο VIOFER και ασβεστιο,

αν και σε καθημερινη βαση εγω τρωω γαλακτοκομικα 2-3 φορες την ημερα νομιζω οτι δεν χρειαζοταν να με δωσει,δεν με ρωτησε βεβαια τελος παντων!!!

εσεις ποσες φορες την ημερα παιρνετε σιδηρο και ποτε το παιρνετε(ποιες ωρες τισ ημερας εννοω);το πινετε μονο του η με χυμο που εχω ακουσει απο καποιες;

Και το ασβεστιο ποια ωρα της ημερας...εχω ακουσει δεν κανει να το παιρνεις μαζι με το σιδηρο.

επισης δεν μου εδωσε μαγνησιο....πολλες κοπελες παιρνουν ομως...

περιμενω απαντησεις σας.... φιλακια!!!!!!!! [smilie=blob3.gif]

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ έπαιρνα σίδηρο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για αρκετό καιρό μετά επειδή έχω αναιμία. Το έπαιρνα το πρωί μαζί με φυλλικό οξύ, νηστική και έτρωγα μετά από τουλάχιστον μισή με μία ώρα. Και με χυμό πορτοκάλι είναι καλό να το παίρνεις, γιατί η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Ασβέστιο και μαγνήσιο δεν πήρα καθόλου σε καμία φάση της εγκυμοσύνης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

στην πρώτη εγκυμοσύνη θυμάμαι ότι άργησα να πάρω ασβέστιο κ μαγνήσιο, περίπου στον 5ο αν θυμάμαι καλά.

Το σίδηρο το έπαιρνα αρχικά το πρωί αλλά για 2 ώρες δεν κάνει να φας γαλακτοκομικά οπότε αργότερα, έτρωγα πρωινό και μετά από 2 ώρες έπαιρνα και το σίδηρο.

Σε αυτή την εγκυμοσύνη παίρνω τπτ ακόμη,

αλλά θα του πω την επόμενη φορά να μου δώσει ασβέστιο, διότι έχω κόψει τελείως τα γαλακτοκομικά (μου μυρίζουν ένα πράγμα!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σιδηρο (ferro folic) περνω μια φορα τη μερα, το πρωι νυστική μαζι με πορτοκαλαδα και τρωω μετα απο μια ωρα περιπου κανονικά πρωινο.

Ασβεστιο (mega calcium santoz) ειναι αναβραζον και το πινω το βραδυ.

Μαγνησιο δεν μου εδωσε καθολου ουτε στην πρωτη εγκυμοσυνη ουτε τωρα.

Στην πρωτη εγκυμοσυνη μου τα ξεκινησε μετα την αυχενική και σε αυτη καπου στην 18η εβδομαδα αν θυμαμαι καλά, οποτε καλα σου τα εδωσε γιατι απο τωρα αρχιζει να τραβα το μωρακι απο τον δικό σου οργανισμο. Σιγουρα περνεις ασβεστιο απο τα γαλακτοκομικά αλλα ο οργανισμος μας κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης και του θηλασμου απαιτει 1000-1500mg ασβεστιου ημερησιως και πολλες φορες μονο απο τα γαλακτοκομικά δεν φτανει (πχ ενα ποτηρι γαλα ή ενα γιαουρτι εχουν περιπου 150mgCa)

Με το καλο το μωρακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

sidiro einai kala na perneis se arketes malista posotites kata tin diarkeia tis egkimosinis, eidika pros to telos tis egkimosinis. Prepei na exeis kata nou oti to mwro trabaei poly sidiro kai par olo pou oi trofes sou mporei na empiriexoun poly sidiro panta tha xreizese na pairneis kai tampletes.

Oso afora to asvestio den kserw.. egw prosopika to psilo apofeygw giati exw idi pristei arketa, katanalonw oso xreiazete gia to mwro monaxa. Prepei pantos na dineis plires leptomeries ston giatro sou kai eidika oso afora gia farmaka kai vitamines.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω απο την αρχη της εγκυμοσυνης σχεδον πινω 2 σιδηρα την ημερα,πρωι απογευμα ,και 1 μασωμενο ασβεστιο carcioral.καλο ειναι να παιρνεις γιατι το μωο τραβαει μεγαλες ποσοτητες απο εμας .μαγνησιο δεν παιρνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...