Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια...

Μου είπε ο γιατρός να αρχίσω στον μικρό ρυζάλευρο το απόγευμα.. Επειδή αυτά που θέλει αυτός να αγοράσω είναι γεμάτα γλυκαντικά, είπα να μη τον ακούσω και πήρα της holle που είναι εντελώς σκέτο και να φτιάχνω... Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής... σκέφτομαι να το κάνω κρεμούλα με ένα αχλαδάκι αλλά η μαμά μου επιμένει ότι αφού τρώει πρωί φρούτα, δε κάνει και το απόγευμα. Ισχύει αυτο;;;;

Το γιατρό δε τον ρωτάω γιατί ήθελε να πάρω συγκεκριμένη μάρκα και μου είπε ότι αν πάρω το σκέτο της holle θα κάνει δυσκοιλιότητα... Αλλά και αυτό που μας είπε πάλι ίδια ποσότητα έχει μέσα αναλογικά... Απλά αυτός επιμένει για ευνόητους λόγους και εγώ δε σκοπεύω να τιγκάρω το παιδί στα γλυκαντικά και στα ετοιματζίδικα!!!

Υπάρχει καμιά μανούλα που να φτιάχνει το holle με φρούτο για απόγευμα και σκέτη φρουτόκρεμα το πρωί;;; Είναι 4,5 μηνών ο μικρός και είναι 10 μέρες που αρχίσαμε φρουτόκρεμα το πρωί, αύριο ξεκινάμε ρυζάλευρο το απόγευμα!

Ευχαριστώ!!!

Δημοσίευση

εγω στο γιοκα μου εδινα φρουτοκρεμα το πρωι και κρεμουλα με ρυζάλευρο το απόγευμα αυτό βέβαια μετά τον 6ο μήνα,το ρυζάλευρο το έφτιαχνε η μητέρα μου αν θες μπορώ να μάθω και να σου πω,το φρούτο το απόγευμα μου φαίνεται και εμένα 'βαρύ'.... καλή εναλλακτική για το απογευμα είναι και το γιαούρτι,εμένα η γιατρος μου ήταν της λογικής η στερεα τροφή να ξεκινά μετά τον 6ο ,έτσι μέχρι τότε έπινε δικό μου γαλατάκι,όσον αφορά τις κρέμες του εμπορίου ειναι πραγματικά ιδιαιτερα γλυκιές .Ειναι αλήθεια ότι το ρυζάλευρο μπορει να φερει δυσκοιλιότητα αλλά αυτο μπορεί να ρυθμιστει με λίγο χαμομηλακι.

Δημοσίευση

Και εμεις μολις κλεισαμε τον 4 αρχισαμε με λαχανικα ομως το μεσημερι. Φρουτο αν θυμαμαι καλα

βαλαμε μετα απο 2 εβδομαδες. Δεν νομιζω να πειραζει που θα δωσεις και παλι φρουτο το απογευμα, αλλωστε η ποσοτητα που θα βαλεις θα ειναι λιγη. Στο ρυζαλευρο ειμαι λιγο κατα μιας και δεν προσφερει τιποτα αλλα εσυ ξερεις καλυτερα τι θα κανεις στο παιδι σου. ;) Θηλαζεις?

Δημοσίευση

πολυ μικρος ειναι για φρουτα και ρυζαλευρο. το εντερακι του δεν εχει ωριμασει ακομη.

Φρουτο δεν πειραζει να του δωσεις αλλα οχι σ'αυτη την ηλικια. μετα που θα κλεισει τους 6 μηνες.

Της Φρεζυδερμ το ρυζαλευρο ειναι βιολογικο και χωρις ζαχαρη. Της Ηολλ δεν ειναι εγγεγριμενο απο την χωρα μας σαν βιολογικο. Η γνωμη του παιδιατο μου ηταν να παρω οτι θελω αλλα εαν θελησω βιολογικο να προσεχω να εχει παρει εγγριση και απο την χωρα του, απο την ΕΕ και απο την χωρα μας. δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για την Ηολλ.

Δημοσίευση

Για να πω την αληθεια και εγω δεν εδωσα ποτε το φρουτο το απογευμα γιατι οντως ειναι λιγο πιο βαρυ. Μην ειμαστε ομως και υπερβολικες/λιγο αν βαλεις δεν ειναι και το τελος του κοσμου.βεβαια λιγο νωρις δεν του τα ξεκινας και τα δυο?

Δημοσίευση

Ναι θηλάζω. Τα αρχισαμε νωρίς επειδη το παιδί εχει ΓΟΠ βαριάς μορφής και θελουμε να κοψουμε το σιροπακι που παιρνει. Το ρυζαλευρο το δινουν για να συνηθισει το στομαχι στα πιο βαρια φαγητα, κατα τ αλλα δε προσφερει οντως τιποτα. Δε με νοιαζει να τρωει ρυζαλευρο, αλλωστα δεν ειναι ανθυγιεινο. Τα γλυκαντικα δε θελω!!!Το frezylac πηρα. Δεν εχει ζαχαρη μεν αλλα εχει πολλα γλυκαντικα. Ενω το holle δεν εχει τιποτα!!! Μάλλον θα φτιαξω αυτο μονο με γαλα αφου κ εσεις λετε μηπως ειναι βαρυ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...