Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τη γνώμη σας για το ρυζάλευρο...


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια...

Μου είπε ο γιατρός να αρχίσω στον μικρό ρυζάλευρο το απόγευμα.. Επειδή αυτά που θέλει αυτός να αγοράσω είναι γεμάτα γλυκαντικά, είπα να μη τον ακούσω και πήρα της holle που είναι εντελώς σκέτο και να φτιάχνω... Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής... σκέφτομαι να το κάνω κρεμούλα με ένα αχλαδάκι αλλά η μαμά μου επιμένει ότι αφού τρώει πρωί φρούτα, δε κάνει και το απόγευμα. Ισχύει αυτο;;;;

Το γιατρό δε τον ρωτάω γιατί ήθελε να πάρω συγκεκριμένη μάρκα και μου είπε ότι αν πάρω το σκέτο της holle θα κάνει δυσκοιλιότητα... Αλλά και αυτό που μας είπε πάλι ίδια ποσότητα έχει μέσα αναλογικά... Απλά αυτός επιμένει για ευνόητους λόγους και εγώ δε σκοπεύω να τιγκάρω το παιδί στα γλυκαντικά και στα ετοιματζίδικα!!!

Υπάρχει καμιά μανούλα που να φτιάχνει το holle με φρούτο για απόγευμα και σκέτη φρουτόκρεμα το πρωί;;; Είναι 4,5 μηνών ο μικρός και είναι 10 μέρες που αρχίσαμε φρουτόκρεμα το πρωί, αύριο ξεκινάμε ρυζάλευρο το απόγευμα!

Ευχαριστώ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω στο γιοκα μου εδινα φρουτοκρεμα το πρωι και κρεμουλα με ρυζάλευρο το απόγευμα αυτό βέβαια μετά τον 6ο μήνα,το ρυζάλευρο το έφτιαχνε η μητέρα μου αν θες μπορώ να μάθω και να σου πω,το φρούτο το απόγευμα μου φαίνεται και εμένα 'βαρύ'.... καλή εναλλακτική για το απογευμα είναι και το γιαούρτι,εμένα η γιατρος μου ήταν της λογικής η στερεα τροφή να ξεκινά μετά τον 6ο ,έτσι μέχρι τότε έπινε δικό μου γαλατάκι,όσον αφορά τις κρέμες του εμπορίου ειναι πραγματικά ιδιαιτερα γλυκιές .Ειναι αλήθεια ότι το ρυζάλευρο μπορει να φερει δυσκοιλιότητα αλλά αυτο μπορεί να ρυθμιστει με λίγο χαμομηλακι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εμεις μολις κλεισαμε τον 4 αρχισαμε με λαχανικα ομως το μεσημερι. Φρουτο αν θυμαμαι καλα

βαλαμε μετα απο 2 εβδομαδες. Δεν νομιζω να πειραζει που θα δωσεις και παλι φρουτο το απογευμα, αλλωστε η ποσοτητα που θα βαλεις θα ειναι λιγη. Στο ρυζαλευρο ειμαι λιγο κατα μιας και δεν προσφερει τιποτα αλλα εσυ ξερεις καλυτερα τι θα κανεις στο παιδι σου. ;) Θηλαζεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πολυ μικρος ειναι για φρουτα και ρυζαλευρο. το εντερακι του δεν εχει ωριμασει ακομη.

Φρουτο δεν πειραζει να του δωσεις αλλα οχι σ'αυτη την ηλικια. μετα που θα κλεισει τους 6 μηνες.

Της Φρεζυδερμ το ρυζαλευρο ειναι βιολογικο και χωρις ζαχαρη. Της Ηολλ δεν ειναι εγγεγριμενο απο την χωρα μας σαν βιολογικο. Η γνωμη του παιδιατο μου ηταν να παρω οτι θελω αλλα εαν θελησω βιολογικο να προσεχω να εχει παρει εγγριση και απο την χωρα του, απο την ΕΕ και απο την χωρα μας. δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για την Ηολλ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να πω την αληθεια και εγω δεν εδωσα ποτε το φρουτο το απογευμα γιατι οντως ειναι λιγο πιο βαρυ. Μην ειμαστε ομως και υπερβολικες/λιγο αν βαλεις δεν ειναι και το τελος του κοσμου.βεβαια λιγο νωρις δεν του τα ξεκινας και τα δυο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι θηλάζω. Τα αρχισαμε νωρίς επειδη το παιδί εχει ΓΟΠ βαριάς μορφής και θελουμε να κοψουμε το σιροπακι που παιρνει. Το ρυζαλευρο το δινουν για να συνηθισει το στομαχι στα πιο βαρια φαγητα, κατα τ αλλα δε προσφερει οντως τιποτα. Δε με νοιαζει να τρωει ρυζαλευρο, αλλωστα δεν ειναι ανθυγιεινο. Τα γλυκαντικα δε θελω!!!Το frezylac πηρα. Δεν εχει ζαχαρη μεν αλλα εχει πολλα γλυκαντικα. Ενω το holle δεν εχει τιποτα!!! Μάλλον θα φτιαξω αυτο μονο με γαλα αφου κ εσεις λετε μηπως ειναι βαρυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...