Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α-ΤΕΣΤ

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Μόλις χθες πήρα τα αποτελέσματα του Α-test (τριπλό τεστ) και ο κίνδυνος για σύνδρομο Down είναι 1/710. Είμαι 31 ετών και ο κίνδυνος με βάση την ηλικία μου ήταν 1/800. Να σας πω την αλήθεια δε μου πολυάρεσε το αποτέλεσμα.

Στο papp-a ο κίνδυνος ήταν 1/11000 και η αυχενική διαφάνεια 0.8 mm. Μου κάνει εντύπωση η τόση διαφορά. Αύριο θα μιλήσω και με το γιατρό μου αλλά έιμαι σίγουρη πως θα με καθησυχάσει.

Σκέφτομαι έντονα την αμνιοπαρακέντηση αλλά ο άντρας μου μου λέει να το επαναλάβουμε σε άλλο εργαστήριο. Α ξέχασα να σας πω ότι δούλευα και γω κάποτε σε εργαστήριο και καθόλου δε τα εμπιστεύομαι αυτά τα τεστ

Είχε καμιά σας πιθανότητα πιο μεγάλη από αυτή της ηλικίας της και τι έκανε;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΥΡΩ μου τι είναι το α-test(τριπλό τεστ)? Δεν έκανα κάτι τέτοιο εγώ:huh: Το papp-a και την αυχενική διαφάνεια οπου τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά.:) Τι εξέταση είναι αυτή?? Για κατατόπισε με λίγο:dry:

ΥΡΩ μου τι είναι το α-test(τριπλό τεστ)? Δεν έκανα κάτι τέτοιο εγώ:huh: Το papp-a και την αυχενική διαφάνεια οπου τα ποσοστά ήταν πολύ χαμηλά.:) Τι εξέταση είναι αυτή?? Για κατατόπισε με λίγο:dry:

Είναι ένα τεστ που γίνεται πάλι για το σύνδρομο Down αλλά στο δεύτερο τρίμηνο 16-18η εβδομάδα. Οι γιατροί δε το θεωρούν τόσο σημαντικό και μάλλον γι'αυτό δε το κάνουμε όλες. Μετράνε τη διάμετρο της καφαλής του μωρού και κάποιες ορμόνες από το αίμα μας (περίπου σαν το papp-a).

Με μπέρδεψε αρκετά θα λέγα αλλά εμπιστέυομαι πιο πολύ το papp-a:)

Είναι ένα τεστ που γίνεται πάλι για το σύνδρομο Down αλλά στο δεύτερο τρίμηνο 16-18η εβδομάδα. Οι γιατροί δε το θεωρούν τόσο σημαντικό και μάλλον γι'αυτό δε το κάνουμε όλες. Μετράνε τη διάμετρο της καφαλής του μωρού και κάποιες ορμόνες από το αίμα μας (περίπου σαν το papp-a).

Με μπέρδεψε αρκετά θα λέγα αλλά εμπιστέυομαι πιο πολύ το papp-a:)

το Α-ΤΕΣΤ ειναι εξεταση για το συνδρομο Down και γιΑ ΒΛΑΒΕς ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΑΟΥ ΣΩΛΗΝΑ(ΒΝΣ)

ειναι υπερυχος που συνηθως πραγματοποιειται απο εμβρυολογο

και αιτολογικος ελεγχος καποιων συγκεκριμενων ορμονων:(MS-AFP,Free b-hCG)πραγματοποιειται μεταξυ 14ης και 18ης εβδομαδας περιπου

στο υπερυχο μετρουν ποσα εμβρυα υπαρχουν , καρδιακη λειτουργια,ποσοτητα αμνιακου υγρου,

θεση πλακουντα,βαρος , διαμετρο, ελεχγος ρινικου οστου, υπεριχογραφικη υλικια κυησης

τα δικα μου αποτελεσματα ηταν για το συνδρομο 1:2200

και για ΒΝΣ 1:3500

τα αποτελεσματα και οι φυσιολογικες τιμες αλλαζουν αναλλογα με την ηλικια!

το Α-ΤΕΣΤ ειναι εξεταση για το συνδρομο Down και γιΑ ΒΛΑΒΕς ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΑΟΥ ΣΩΛΗΝΑ(ΒΝΣ)

ειναι υπερυχος που συνηθως πραγματοποιειται απο εμβρυολογο

και αιτολογικος ελεγχος καποιων συγκεκριμενων ορμονων:(MS-AFP,Free b-hCG)πραγματοποιειται μεταξυ 14ης και 18ης εβδομαδας περιπου

στο υπερυχο μετρουν ποσα εμβρυα υπαρχουν , καρδιακη λειτουργια,ποσοτητα αμνιακου υγρου,

θεση πλακουντα,βαρος , διαμετρο, ελεχγος ρινικου οστου, υπεριχογραφικη υλικια κυησης

τα δικα μου αποτελεσματα ηταν για το συνδρομο 1:2200

και για ΒΝΣ 1:3500

τα αποτελεσματα και οι φυσιολογικες τιμες αλλαζουν αναλλογα με την ηλικια!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...