Μετάβαση σε περιεχόμενο

αμνιοπαρακεντηση πανω απο 35 ετων... επιβαλεται?????


Recommended Posts

καλημερα κοριτσια!!! θα ηθελα την πολυτυμη γνωμη σας για μια φιλη μου που ειναι εγκυος και ειναι 39 χρονων.... εκανε αυχαινικη και παππ-α και ηταν μια χαρα, ο γιατρος της λεει να μην κανει αμνιο αφου ολες οι εξετασεις ειναι καλες. εσεις που ειστε πανω απο 35 κανατε αμνιο εστω και αν οι εξετασεις ηταν καλες?? ο γιατρος σας τι σας λεει???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ο δικός μου γιατρός, μου είπε ότι δεν επιβάλλεται αλλά καλό είναι να γίνει, η απόφαση ήταν καθαρά δική μου!

αν όμως όλα είναι καλά και ο γιατρός της την έχει καθυσηχάσει, γιατί να κάνει? και αν δεν έχει και κάποιο κληρονομικό ιστορικό....... :!:

πάντως κανείς δεν σου επιβάλλει.... :!:

με το καλό το παιδάκι της :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με τόσες εξετάσεις που υπάρχουν έως την 21η εβδομάδα, νομίζω πως η αμνιοπαρακέντηση είναι περιττή.Η γνώμη του γιατρού πάντα είναι σημαντική, οπότε καλύτερα να ακούσει η φίλη σου τη συμβουλή του.Η αγωνία βέβαια πάντα υπάρχει, όχι μόνο γι΄αυτές άνω των 35 αλλά και κάτω.Η αμνιοπαρακέντηση είναι μια εξέταση που σου λύνει όλες τις απορρίες, όμως με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να την κάνουμε όλες ανεξερέτως.Όσον αφορά τον γιατρό μου,αν και στις εγκυμοσύνες μου ήμουν κάτω των 35, μου είπε πως όλα θα κριθουν απο τα αποτελέσματα της αυχενικής και του β επιπέδου.Δεν εμπιστεύεται το pap-A. Τελικά δεν εκανα τίποτα και δόξα Το Θεό όλα καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω που ημουν 36 εκανα κατευθειαν τροφοβλάστη στην 12 εβδομάδα. Ετσι δεν εκανα ουτε αυχενικη αφου εκανα κατευθείαν αυτη την εξεταση. Η γιατρός μου δεν ήταν απόλυτη αλλά και αυτη στον εαυτό της την ειχε κανει. γνωμη ειναι οτι η φιλη΄σου ειναι αρκετά μεγάλη για να το αφησει στην τυχη του.

φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ κορίτσι μου γέννησα την δεύτερη κορούλα μου πριν 4μιση μήνες και είμαι 36 χρονών......πριν μείνω έγκυος ο γιατρός μου έλεγε ότι δεν την γλιτώνω την αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας, η αυχενική μου, το papp a και ο β'επιπέδου ήταν άψογα και δεν έκανα τελικά αμνιο (ο γιατρός μου και ο γιατρός που μου έκανε τον β'επιπέδου μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να κάνω) αλλά ήταν δική μου επιλογή να ΜΗΝ κάνω!!!!! Να πώ την αμαρτία μου όμως αν ο Θεός με αξιώσει και με τρίτο παιδάκι (δεν το επιδιώκω αλλά ποτέ δεν ξέρεις...) δεν νομίζω ότι θα το ρισκάρω να μην κάνω αμνιοπαρακέντηση (παρόλο που πιστεύω ότι το έχουν κάνει και λίγο εμπόριο γιατί ζητάνε έναν σκασμό λεφτά)!!!

Με το καλό να έρθει το μωράκι της φίλης σου!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η άμνιο γίνεται για να βρεθεί αν το παιδάκι έχει σύνδρομο Ντάουν ή όχι....αν η μητέρα έχει αποφασίσει να συνεχίσει την κύηση ανεξαρτήτου αποτελέσματος η εξέταση είναι περιττή!!! :!::!:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να μην ξεχναμε οτι με την αμνιο υπαρχει πιθανοτητα να χασεις το μωρο γιατι τρυπας το σακο του!Επισης ποτε δεν σου δινουν 100% αποτελεσμα παντα σφηνουν ενα 1%.Εγω αν οι υπολοιπες εξετασεις ηταν καλες δεν θα εκανα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!! εχει κλεισει ραντεβου στις 19/4 για αμνιο, μεχρι τοτε εχει χρονο για να σκεφτει τι θα κανει τελικα... εγω που εχω κανει αμνιο δεν την θεωρω και τοσο τρομερη εξεταση αλλα παντα θα υπαρχει αυτο το ποσοστο αποβολης... φιλια σε ολες και να χαιρεστε τα παιδακια σας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σας κοριτσια! (αμαν αυτος ο καιρος δε λεει να βγαλει λιγο ηλιο :(:(:(:( )

εγω εκανα ληψη τροφοβλαστης γιατι η αυχενικη μου ηταν 3,00 ευτυχως ολα πηγα καλα

και μετα το πασχα γενναω με καισαρικη επισκληριδιο λογο χαμηλου οπισθιου πλακουντα :(:(:(:(

τη δευτερη κορουλα μου :):):) Το κακο με τις εξετασεις αυτες ειναι το ποσοστο(1/200) που εχεις να χασεις το εμβρυο ασχετα μετα αποτελεσματα.Ξερω ομως οτι την κανουν πανω απο 36+ αν και εγω δεν το βρισκω λογικο να γινεται εφοσον τα παντα μετα την αυχενικη ειναι οκ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

... εγω που εχω κανει αμνιο δεν την θεωρω και τοσο τρομερη εξεταση αλλα παντα θα υπαρχει αυτο το ποσοστο αποβολης... !!!

ναι δεν είναι τίποτα, περισσότερο φοβάσαι το αποτέλεσμα παρά την εξέταση!!! :roll::roll::roll:

και εγώ έκανα και την κάνουν με την καθοδήγηση του υπερηχου, οπότε πιστεύω ότι και αυτό το ποσοστό εξαλείφεται όταν την κάνει ειδικευμένος γιατρός!!!! :!:

η εξέταση κρατά μόνο 30δεύτερα.....ο υπέρηχος πριν την άμνιο κράτησε (σε μένα) 30 λεπτά :o:o και η λήψη του υγρού 30 δεύτερα!!! :roll::roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια καλημέρα,

επειδή και εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία των 35+ και σε λίγες μέρες κλείνω τον δεύτερο μήνα εγκυμοσύνης, θεώρησα δεδομένο ότι θα κάνω την συγκεκριμένη εξέταση. Ο γιατρός μου μου είπε ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο τι θα δείξει η αυχενική α' και β' επιπέδου, αλλά και εκεί πάλι ποσοστά θα δείξει....μόνο στην αμνιοπαρακέντηση αποκλείεις την πιθανότητα. Χαίρομαι που ήμουν παρούσα στην αμνιοπαρακέντηση που έκανε η αδερφή μου στο τρίτο της παιδάκι και επειδή θα την κάνω με τον ίδιο γιατρό είμαι πολύ χαλαρή.

Δυστυχώς έχω και περίπτωση γνωστής(35+) που βάσει αυχενικής είχε τα φυσιολογικά ποσοστά και δεν προχώρησε σε αμνιοπαρακέκτηση, αλλά δυστυχώς...........

Τώρα βέβαια αν έχεις κάποιος αποφασίσει ότι όντως δεν τον ενδιαφέρει, τότε συμφωνώ με την Argi ότι η εξέταση είναι περιττή!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...