Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νηστεια και προσπαθια για τεκνοποιηση


Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια. Η απορια μου εχει σχεση με τη θρησκευτικη διασταση του θεματος. Δεν ειμαι θρησκοληπτη, ειμαι μια τυπικη Χριστιανη και φετος αποφασισα να νηστεψω ως το Πασχα για λογους Θρησκειας αλλα και για αποτοξινωση, πρωτη φορα στη ζωη μου. Προσπαθω ομως να κανω μωρο, αν εχω πιθανοτητες μιας και εμαι στο δρομο για εξωσωματικη- στο δρομο, λεμε τωρα, με τοσα εμποδια. Θελω να μην αφησω τον καιρο να παει χαμενος, αλλα εχω ακουσει οτι οταν νηστευουμε δεν πρεπει να εχουμε επαφες. Καποια απο εσας με γνωση της θρησκειας, αλλα και ουσιαστικη επαφη με αυτη, εχει να με συμβουλεψει κατι; Ειναι αμαρτια να προσπαθησω για μωρακι σε περιοδο νηστειας; Δεν εχω πνευματικο να συμβουλευτω και δεν θελω να το συζητησω με ιερεα. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Βασιλική!

Είμαι θεολόγος και διδάκτωρ θεολογίας και μέσα στην Εκκλησία από μικρή (ούτε κι εγώ είμαι θρησκόληπτη, όμως! :P), οπότε νομίζω είμαι ο άνθρωπος που ζητάς!

Το σεξ εντός του γάμου δε θεωρείται ποτέ αμαρτία! Ούτε όταν γίνεται για τεκνοποίηση, ούτε όταν γίνεται για ευχαρίστηση, ούτε και όταν γίνεται σε περίοδο νηστείας.

Οι πατέρες της Εκκλησίας έχουν γράψει πολλά για τη νηστεία, ενώ και οι ιεροί κανόνες αναφέρονται λεπτομερειακά στις περιόδους της νηστείας, στα εδέσματα που επιτρέπονται και απαγορεύονται, κ.λπ. ΠΟΥΘΕΝΑ μα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει απαγόρευση για τη σεξουαλική πράξη εντός του γάμου σε περίοδο νηστείας. Από τη στιγμή που υπάρχει τόσο λεπτομερής κάλυψη του θέματος "νηστεία", σίγουρα δε θα παραλειπόταν κάτι τόσο σημαντικό, όπως η σεξουαλική επαφή, αν αυτή απαγορευόταν.

Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι η σεξουαλική πράξη είναι αμαρτία σε περίοδο νηστείας. Αυτοί που δεν κάνουν σεξ όταν νηστεύουν, είναι όσοι γενικότερα θεωρούν το σεξ αμαρτία, είτε νηστεύουν είτε όχι, επειδή μισούν το σώμα και τις απολαύσεις του.

Φυσικά και δεν είναι αμαρτία να προσπαθείς για μωρό σε περίοδο νηστείας!!! Αμαρτία είναι να αφήνεις τον καιρό να φεύγει και να μην τον αξιοποιείς!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου, πραγματι εισαι ο ανθρωπος μου και μαλλον ο καλος Θεουλης με φωτισε να γραψω και σενα να διαβασεις. Δεν θα μπορουσα να εχω καθησυχαστικοτερη απαντηση απο τη δικη σου και μαλιστα απο μια ειδικη σε τετοια θεματα.Θα συνεχισω τις προσπαθειες μου λοιπον και ελπιζω να εισακουστουν και οι προσευχες μου για ενα μωρακι, με φυσιολογικο τροπο αν υπαρχει καποια πιθανοτητα με τα προβληματα που αντιμετωπιζω.

Το "θρησκοληπτη" που εγραψα,μαλλον ηταν ατυχες! Εννοω οτι η επαφη μου με τη θρησκεια ειναι μαλλον επιδερμικη, δεν θελω να υποκρινομαι, αλλα να μην κοροιδευω και τον εαυτο μου, οταν κανω κατι θελω να το κανω σωστα!

Να χαιρεσαι το παιδακι σου! Σ'ευχαριστω καλη μου, φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννα μαρια παντα ειχα αυτη την απορια!κι εγω εχω ακουσει οτι θεωρειται αμαρτια..αλλα ειχα την εντυπωση οτι απο θεολογο το εχω ακουσει..

Βασιλικη, ευχομαι το μωρακι που επιθυμεις να ερθει συντομα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κι εγω που διαβαζω στο ινερνετ λεει να αποφευγουμε τη σαρκικη απολαυση αλλα εγω αμα ειναι να μου ρθει...κανω! εγω πιστευω οτι η καλοσυνη , η καλη καρδια κι εστω η προσπαθεια που κανουμε για να μηστεψουμε το κρεας μετραει. Μιλουσα με μια γνωστη μου που μου ελεγε για τρεις φιλους της που δε πιστευου στο Θεο γενικα, αλλα παρολα αυτα μαγειρεψαν και πηγαν και μοιρασαν το φαγητο σε αστεγους.Αρα..??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγγελική, δυστυχώς οι πιο πολλοί θεολόγοι και παπάδες αυτά λένε, ότι είναι αμαρτία, κ.λπ., επειδή έτσι "νομίζουν", επειδή έτσι "έχουν ακούσει", επειδή "είναι το αυτονόητο"... Γι' αυτό και ο περισσότερος κόσμος έχει λανθασμένες εντυπώσεις για το τι διδάσκει η Εκκλησία, όχι μόνο σ' αυτό το θέμα, αλλά σε πάρα πολλά.

Αλεξίτα, έτσι είναι όπως τα λες. Κι εμένα ένας θείος μου γιατρός είναι άθεος, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια εξετάζει όλο τον κόσμο δωρεάν, και παίρνει λεφτά μόνο από τις εγχειρίσεις που κάνει. Και ξέρω πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην ακολουθούν κανόνες, αλλά είναι Χριστιανοί στην καρδιά τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vassiliki και κορίτσια καλημέρα!!

Και εγώ νηστεύω για το Πάσχα και προσεύχομαι

να τα καταφέρω γιατί είναι η πρώτη φορά που

νηστεύω όλες τις ημέρες και που τρώω μόνο λάδι.

Οι προσπάθειες για μωρό δεν σταματάνε. ΚΑΝΕΝΑΣ ιερέας

πνευματικός δεν το απαγορεύει!!!

Ισα-ίσα σε ενθαρρύνουν κιόλας.Απλά, μία βδομάδα

πριν κοινωνήσω δεν έρχομαι σε επαφή με το σύζυγο. Και κα

νονίζω να μην είναι σε γόνιμες μέρες.

Αυτά από την εμπειρία μου και όσα μου έχει πει ο πνευματικός μου!!

Φιλιά

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και απο μενα..

Ο τιτλος της δημοσιευσης σου αρχισε να με απασχολει πριν μια εβδομαδα ενω ειχα μια συζητηση με ενα πολυ στενο μου συγγενικο προσωπο για το συγκεκριμενο θεμα. Συγκεκριμενα πιστευω πολυ οπως και το στενο μου συγγενικο προσωπο παρολο που δεν ειχα σκεφτει ουτε κ εκεινη φυσικα οτι μπορει να ειναι αμαρτια η συνευρεση ακομα κ για μωρο κατα τη διαρκεια της νηστειας. Μου ειπε οτι οσες φορες ειχε αποβαλλει ηταν μετα απο συλληψη κατα τη διαρκεια της νηστειας. Σημερα επειδη ειχαμε αυτη τη συζητηση μπηκαμε στον κοπο να ρωτησουμε τον πνευματικο μας ο οποιος παρεμπιπτοντως ειναι διορατικος .. μας ειπε συγκεκριμενα οτι: εχουν γεννηθει πολλα παιδακια με προβληματα ενω ειχαν κανει προσπαθεια οι γονεις τη περιοδο της νηστειας.η περιοδος αυτη ειναι περιοδος της εγκρατειας.Δεν μας ειπε ξεκαθαρα οχι αλλα φυσικα κ αυτο εννοουσε. Επισης μας ειπε οτι ειμαστε νεοι. Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο πολυ θελω ενα μωρακι ακομα στη ζωη μου.Γενικοτερα οσα μου δωσει ο θεος.. αλλα ξερω οτι με την υπακοη που θα κανω στον πνευματικο μου κ την υπομονη επισης θα κερδισω εγω! Ο μισθος μου θα ειναι μεγαλος και αυτο με ικανοποιει.Αρχικα στεναχωρηθηκα οταν μου ειπε ο αντρας μου τι του ειπε ο πνευματικος μας αλλα στην συνεχεια σκεφτηκα οτι ολο αυτο ειναι πολυ εγωιστικο γτ σκεφτομαι εμενα και οχι τον Θεο και την περιοδο που διανυουμε.Ειναι απο τις πιο πενθιμες πνευματικα περιοδους και ναι δεν θα προσπαθησω για μωρακι γτ αγαπω τον Κυριο μου κ Θεο μου κ ξερω οτι θα με ανταμειψει αργοτερα!

Καλη επιτυχια και ευχομαι να κανετε ο,τι σας φωτισει ο Θεος! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

KALhspera

ειναι μερες που βλεπω το θεμα και ηταν τροφη για σκεψη για μενα

δεν ημουν ποτε θρησκευομενο ατομο με τη "στενη"εννοια του ορου

μετα την 2η εξωσωματικη μου και στην συνεχεια στην εγκυμοσυνη μου αλλαξα πολυ

συγκεκριμενα ο τροπος σκεψης μου

ενιωσα πραγματα που με εβαλαν σε σκεψεις (ειναι της ωρας να τα αναλυσω )

αλλα ο θεος και το αισθημα της πιστης λιγο εχουν να ανουν με οτι μας λενε οι παπαδες και οι πνευμαικοι

δεν τους αφοριζω ολους αλλα...δεν με πειθουν...

ειναι κριμα να μας κανουν να πιστευουμε οτι ο θεος ειναι θεος που απαιτει συγκεκριμενα πραγματα

και αν δεν τα κανεις σε τιμωρει ,που σου ζητα χρηματα για να αναψεις ενα κερι,που σου ζητα χρηματα γενικως,που θελει χρυσες εικονες και φανταχερες εκκλησιες,που σου ζητα να ζεις με φοβο γιατι αν δεν συμμορφωθεις δεν θα σε αγαπα...

οπως ειπε μια κοπελα παραπανω εχω γνωρισει και εγω αθεους που μεσα τους ειναι χριστιανοι,ο τροπος ζωης τους,η καθημερινοτητα τους χαρακτηριζεται απο τις αρχες που διδαξε ο χριστος χωρις φιοριτουρες και φανφαρες...χωρις τα μπιχλιμπιδια που εβαλε ο καθενας για να χειραγωγουν και να ελεγχουν με το φοβο τους ανθρωπους

και για να μην ξεχειλωσω παραπανω το θεμα πιστευω οτι ο θεος ειναι μεσα μας και σε καθε ερωτηση μας η απορια αν "ακουσουμε "προσεκτικα θα μας δωσει την απαντηση, ειναι παντου και ειναι θεος αγαπης συμπονοιας...

πως θα μπορουσε να τιμωρησει ενα ζευγαρι που προσπαθει για παιδι,η ακομα και τη συνευρεση ενος ζευγαριου χωρις την προσπαθεια του παιδιου;;;;

για ποιο λογο;

δεν κρινω καμια μας ,την αποψη μου εγραψα πανω στο θεμα

φιλικα γερανι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γερανι,δεν ειναι θεμα τιμωριας. Ο Θεος δεν τιμωρει.. σου δινει δυσκολιες για να γινεις πιο δυνατος. Απλα σε περιοδο νηστειας καλο ειναι να εγκρατουμαστε ωστε να μας δωσει ο Θεος και αλλα καλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

an-n θα διαφωνήσω. Ο "μισθός" και η "ανταμοιβή" είναι δικανικοί όροι της δυτικής θεολογίας, σύμφωνα με την οποία οι πιστοί τηρούν κάποιους κανόνες και κάνουν κάποιες συγκεκριμένες πράξεις για να ανταμειφθούν από τον Θεό. Και όταν λες ότι πολλά παιδιά γεννήθηκαν με προβλήματα επειδή η σύλληψή τους έγινε σε περίοδο νηστείας, άμεσα εννοείται ότι ο Θεός τιμώρησε όχι μόνο τους γονείς τους, αλλά και αυτά, τα οποία καμία ευθύνη δεν έφεραν!

Η Σαρακοστή είναι περίοδος χαρμολύπης και περίοδος αναγέννησης. Δε νηστεύουμε και δεν εγκρατούμαστε για να μας ανταμείψει ο Θεός και για να "κερδίσουμε" κάτι, είτε σ' αυτήν τη ζωή, είτε στην άλλη. Αυτό είναι ηθικισμός και οδηγεί σε έπαρση και εγωισμό, δηλαδή "εγώ είμαι άξιος, εγώ αξίζω να πάω στον παράδεισο, επειδή νηστεύω, επειδή εγκρατούμαι". Το λέω αυτό, γιατί ξέρω πολλούς που σκέφτονται έτσι... Και μάλιστα κοιτάνε με οίκτο κάποιον που δε νηστεύει, γιατί αυτός ο κακομοίρης δε θα πάει στον παράδεισο όπως αυτοί...

Και δε νομίζω ότι ο Θεός στέλνει παιδιά μόνο στους ευσεβείς. Άμα ήταν έτσι, τότε τα μισά παιδιά που γεννιούνται δε θα έπρεπε να υπήρχαν καν. Τα μισά είπα; Λίγα είπα!

Γενικά πάντως για τις σχέσεις του ζευγαριού, ο απόστολος Παύλος συστήνει εγκράτεια με κοινή συμφωνία (μιλάμε για μια εποχή που δεν υπήρχαν καθορισμένες περίοδοι νηστειών στην Εκκλησία) και μετά διακοπή της εγκράτειας, έτσι ώστε να μην πέσει κάποιος από τους συζύγους σε πειρασμό να απατήσει τον άλλον. Δεν αναφέρεται, όμως, στο θέμα της τεκνοποίησης, αλλά γενικά για τη σεξουαλική πράξη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αννα μαρια συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου!!!!!!το να προσπαθεις για παιδακι βρε κοριτσια δεν ειναι αμρτια!!!!τι πιο ιερο,πιο δυνατο,πιο...πιο..απο το να προσπαθεις να αποκτησεις ενα παιδακι!!!αν ηταν αμαρτια ο θεος θα εβρισκε αλλο τροπο για να τεκνοποιει ενα ζευγαρι!!!!!εγω παντως εχω το ελευθερο απο τον πνευματικο μου με την μονη "δεσμευση" να αποφευγουμε τα παραφυση!!!!!!!!!!!!λογικο νομιζω!!!!!κι επισης ετσι για την ιστορια,την κορη μου "την επιασα" στην περιοδο της νηστειας των χριστουγεννων και δοξα το θεο μια χαρα γεννηθηκε το κοριτσακι μου!!!!!!ας κοιταμε να μην κανουμε αλλου ειδους αμαρτιες και ο θεος θα μας ανταμοιψει κι ετσι!!!!!!!!γι αυτο βασιλικη μου συνεχισε τις προσπαθειες σου χωρις ενοχες!!!!το μπεμπακι ειναι κοντα!!!!!!με το καλο να μας πεις τα ευχαριστα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θελω να γινω μαμα καλα κανεις κ διαφωνεις.οχι δεν ειμαι απ αυτους που πιστευουν οτι αν κανω καποια τυπικα πραγματα που οριζουν οι πνευματικοι θα παω στον παραδεισο ενω οι αλλοι που δεν τ ακολουθουν δεν θα πανε.απεναντιας,το αντιθετο πιστευω κιολας.με συγχωρεις αλλα δεν μπορω να ενστερνιστω τις γνωσεις σου οταν αυτες δεν συνοδευονται απο βαθια πιστη.Ο Θεος δεν τιμωρει !το οτι γεννηθηκαν πολλα παιδια με προβληματα τη συγκεκριμενη περιοδο δεν σημαινει οτι ο Θεος τιμωρει..γτ απαραιτητα πρεπει να μεταφραζουμε μεσα μας παντοτε αρνητικα?ο θεος δινει παιδακια με συγκεκριμενες ιδιατεροτητες σε ανθρωπους που μπορουν ν ανταπεξελθουν πνευματικα και να μην λυγισουν. και το κυριοτερο??σε ανθρωπους που ξερουν να χαμογελουν!το "βιβλιαριο καταθεσεων" για την αλλη ζωη ειναι τοσο γεματο που εχουν "εξασφαλισει" το εισιτηριο τους .εγω ετσι το βλεπω..και οχι μονο.Επισης,δεν ειπα ποτε οτι ο Θεος στελνει μωρακια μοναχα στους ευσεβεις.Εντελει, ο πνευματικος μου ειναι αυτος στον οποιο κανω απολυτη υπακοη και συμβουλευομαι. Ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει και να πραττει οτι τον αναπαυει. Τις αποψεις μας λεμε εδω και ειναι ολες σεβαστες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

an-n εγώ αυτά που λένε οι πατέρες και οι θεολόγοι της Εκκλησίας έγραψα, και όχι την προσωπική μου άποψη. Φυσικά δεν ξέρεις αν εγώ πιστεύω ή όχι, και αν είμαι μέσα στην Εκκλησία ή όχι, και νομίζω βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Συνεχίζω να διαφωνώ, αλλά θα συμφωνήσω στο ότι θα κάνεις υπακοή στον πνευματικό σου, αφού σ' αυτόν αναπαύεται η ψυχή σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

an-n εγώ αυτά που λένε οι πατέρες και οι θεολόγοι της Εκκλησίας έγραψα, και όχι την προσωπική μου άποψη. Φυσικά δεν ξέρεις αν εγώ πιστεύω ή όχι, και αν είμαι μέσα στην Εκκλησία ή όχι, και νομίζω βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Συνεχίζω να διαφωνώ, αλλά θα συμφωνήσω στο ότι θα κάνεις υπακοή στον πνευματικό σου, αφού σ' αυτόν αναπαύεται η ψυχή σου.

Καλησπερα,

φυσικα κ δεν γνωριζω "θελω να γινω μαμα" το αν πιστευεις ή οχι. Με βαση ομως αυτα που εγραψες στην αρχη αυτου του ποσταρισματος ,χρησιμοποιησα. Ο,τι δεν εισαι θρησκοληπτη αν θυμαμαι καλα.. κλπ.Τελοσπαντων εδω δεν θα κρινουμε το βαθος της πιστης του καθενος. Επειδη τυγχανει ολος μου ο κυκλος να ειναι μεσα στην Εκκλησια (δεν αναφερομαι σε λαικους μοναχα ,αλλα κυριως σε κληρικους) γνωριζω πολυ καλα την αποψη των περισσοτερων πνευματικων πατερων επι αυτου του θεματος. Ειπαμε ομως,ο καθενας ακολουθει οτι τον αναπαυει. Ειμαστε εδω για να λεμε τις αποψεις μας. Απλα πιστευω πως κανενας μας δεν ειναι πιο καταλληλος να απαντησει στο συγκεκριμενο θεμα απο εναν πνευματικο. Ουτε φυσικα οι θεολογοι. Γι αυτο επαναλαμβανω λεμε τις αποψεις μας. Τεσπα, δεν υπαρχει νοημα στην περαιτερω αναπτυξη του θεματος. Ευχομαι στην καθεμια να συμβει ο,τι καλυτερο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασιλική δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την Θέλω να γίνω μαμα!

Αυτο που με "στεναχωρει" περισσότερο είναι οτι υπάρχει παραπληροφόρηση και λάθος αντιληψη σε σχεση με ο,τι διδασκει η εκκλησια.

Δε θα πω τίποτε άλλο παρα μόνο οτι "η ορθοδοξη εκκλησία ποτέ δεν ασχολήθηκε με το τι κάνουν οι πιστοί στην κρεβατοκαμαρα τους" Και αυτο απλως το μεταφέρω. Το είπε αξιοσεβαστος καθηγητης μου, αρχιμανδριτης ιερομοναχος στο μαθημα του Κανονικού Δικαίου. (θεολογος και γω)

Επί ενα μηνα πάσχιζε στα μαθηματα να μας βγαλει απο την λογική οτι οι κανόνες έχουν νομικιστικο χαρακτήρα, μηνυμα το οποίο περνανε δυστυχως πολλοί ιερεις στους πιστούς.

Η Θελω να γινω μαμα τα είπε όλα και πιστεύω οτι αν ήθελε θα μπορούσε να πει και πολλά περισσότερα. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα μέρες να μπώ στο forum και τώρα διάβασα τις περισσότερες απαντήσεις. Οι περισσότερες με καθησύχασαν, βέβαια και η μανούλα που συστήνει εγκράτεια έχει τους λόγους της. Δεν θα το σκεφτόμουν καν αν είχα παιδια 'ηδη ή αν δεν ήμουν σε προχωρημένη ηλικία, αλλά με όλα όσα έχω περάσει στην προσπάθειά μου δεν θέλω να χάσω αυτό το χρονικό διάστημα, είναι κρίσιμο για μένα. Στο πρώτο μου post είπα οτι δεν είμαι θρησκόληπτη, εννοούσα οτι δεν έχω στενή σχ'έση με την εκκλησία, τυπική μόνο, αλλά θέλησα φέτος να κρατήσω τη νηστεία, και για λόγους υγείας. Δεν το έχω μετανοιώσει και είμαι σίγουρη οτι θα αντέξω γιατί ελαβα συνειδητά την απόφαση και είναι μεγάλο κίνητρο για μένα.

πρώτη μου εγκυμοσύνη η οποία παλινδρόμησε ήταν πριν το Πάσχα, δεν νήστευα, έκανα ελεύθερα προσπάθειες για μωρό. Την Μεγάλη Εβδομάδα ούτε το διανοούμαι να έρθω σε επαφή, και ο άντρας μου έχει πολύ κατανόηση.

Η ιστορία μου είναι αυτή και ίσως δικαιολογήσετε την ανυπομονησία μου, και την έλειψη εγκράτειας, αν μπορει κανεις να το πει έτσι. Μετά απο αυτή την 1η παλίνδρομη, προσπαθούσα για ένα χρόνο και δεν έμεινα έγκυος. Ο άντρας μου διαγνώστηκε με σοβαρού βαθμού κιρσοκήλη, έκανε εγχείρηση αλλά δεν υπήρξε βελτίωση. 1 χρόνο προσπαθειών μετα δεν υπήρξε εγκυμοσύνη. Το καλοκαίρι αποφασίζω για εξωσωματική, μέχρι να ολοκληρώσω τις εξετάσεις ήρθαν τα πάνω κάτω. Εκανα χειρουργείο για ένα ογκιδιο στο στήθος, αγωνία 40 μέρες, ευτυχώς καλόηθες- δόξα τω Θεω. Μαζεύω τις εξετάσεις, παω για την τελευταία μου βρίσκουν στενο, εως κλειστο τράχηλο, πάλι χειρουργείο. Εν τω μεταξυ καταργείται ο ΟΠΑΔ και για να παρω τα φάρμακα εξωσωματικής πρέπει να περιμένω άλλους 3 μήνες γιατι χρειαζόμαστε νέο κύκλο εξετάσεων. Α, και τα αποθέματα των ωοθηκων μου στερεύουν, η εξεταση έδειξε οτι θα έχω φτωχή ανταπόκριση στα φάρμακα εξωσωματικής. Περιμένω, απλώς περιμένω. Εν τω μεταξυ γύρω μου γεννάνε και οι ...πέτρες. Ειμαι 40 χρονών, 6 χρόνια παντρεμένη και είμαι η μόνη από τον κύκλο μου που δεν μπορώ να κάνω παιδί! Γιατί; Γιατί δεν αξίζω να γίνω μάνα; Εγω, που έχω διαβάσει μια βιβλιοθήκη βιβλία για να είμαι έτοιμη όταν έρθει το μωρό μου,να έχω γνώση για το πως πρέπει να του φέρομαι, που έχω μαζέψει παιχνίδια για να τα έχει το παιδί μου, που αγόρασα ένα φωτιστικό γιατι θα μου άρεσε να το έχει το παιδί μου στο δωμάτιό του, που μαζεύω από τώρα CD με παιδικά τραγούδια για να τα ακούει το παιδί μου και να γίνει πιο χαρούμενο, πιο μορφωμένο,πιο έξυπνο.Σιγά τα ωά θα μου πειτε, εγώ όμως ζω σαν να έχω παιδί, αλλά με άδεια αγκαλιά. Που ξημεροβραδιάζομαι στα forum μαμάδων χωρίς λόγω και αιτία και διαβάζω όλα όσα γράφουν οι μανούλες για να μάθω πράγματα που θα είναι χρήσιμα για το παιδί μου. Αν ο Θεός θέλει να με τιμωρήσει στέλνοντας μου ένα άρρωστο παιδί, επειδή το συνέλαβα σε περίοδο νηστείας...γενηθήτω το θέλημά του. Άλλωστε όσα έζησα ως τώρα μια τιμωρία ήταν. Κάθε εξέλιξη με απομακρύνει απο αυτό το παιδί που θέλω να αποκτήσω. Και δεν μπορώ να περιμένω άλλο, θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που έχω, αν έχω, να κρατήσω ένα μωρό στην αγκαλιά μου. Γι'αυτο και δεν μπορώ να είμαι εγκρατής! Ο Θεός επιτρέπει να τεκνοποιήσουν άτομα ναρκομανείς, διανοητικά αναπηροι, επιτρέπει να μένουν έγκυες 16χρονες για να τα "ρίξουν" μετα, βιασμένες γυναικες. Ας κοιτάξει με ευσπλαχνία 2 ανθρώπους που το θέλουν πολύ κι όμως τους έχει στείλει τόσα εμπόδια.

Συγνώμη αν σας κούρασα, η μία σκέψη φέρνει την άλλη, είμαι και λίγο πολυλογού.Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Καλο βραδυ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βασιλική, σου εύχομαι πολύ γρήγορα να αποκτήσεις το παιδάκι που επιθυμείς, και όλα όσα πέρασες να είναι ένα κακό όνειρο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τωρα ειδα τα ποστ και λιγο ελειψε να τραβαω τα μαλλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

βασιλικη μου σου ευχομαι ολοψυχα και μεσα απο την καρδια μου να αποκτησεις γρηγορα το μωρακι μου λαχταρας!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο θεος δεν ειναι τιμωρος!!!!!!!!δεν θα τιμωρισει ποτε μα ποτε ανθρωπους που ερχονται σε σεξουαλικη επαφη και τρωνε κρεας σε περιοδο νηστειας ποσο μαλλον σε ανθρωπους που προσπαθουν να κανουν παιδι,και σε εγκυες που δεν νηστευουν.........μην τρελαθουμε κιολας....ενταξει δεν λεω καθε ανθρωπος εχει την αποψη του και την σεβομαι απολυτα......αλλα η δικη μου αποψη ειναι τελειως καθετη.....κοριτσιααααααααααααααααα δεν ειναιιιιιιιιιι αμαρτιαααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!

εγω ποτε δεν ημουν πιστη στις νηστιες και γενικοτερα δεν πολυ παω στην εκκλησια.....νηστευω μονο μεγαλη εβδομαδα.....στην περιοδο ομως που ημουν εγκυος ουτε την μεγαλη εβδομαδα νηστεψα,δεν κοινωνησα ουτε μια φορα......οταν παντρευτηκα ειχα περιοδο αλλα φιλησα το Εαυγγελιο,ασχετα που μου ειπαν οτι δεν κανει.....δεν φενεται απο εκει η πιστη,αλλα ουτε και η αμαρτια.....πιστευω ,οταν νιωθω, οτι πιστευω,το λεει και η λεξη....δεν θα κανεις πραγματα επειδη το λενε,αν δεν το πιστευεις πραγματικα δεν ειναι πιστη.....πολυ μου ελεγαν πηγαινε την κυριακη στην εκκλησια πηγαινε κοινωνησε.....ποτε δεν πηγα επειδη μου το ειπαν.....οταν ενιωθα οτι ηθελα πραγματικα να παω τοτε πηγαινα και ενιωθα υπεροχα....αλλιως το ενιωθα αγκαρια για να μην εχουν να πουν.....εννοητε οταν θα ξανα προσπαθησω για δευτερο παιδακι θα το κανω και περιοδο νηστειων και οποτε πρεπει......αυτα απο εμενα!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...