Μετάβαση σε περιεχόμενο

κονακιον


Recommended Posts

Γεια σας κ απο εμενα.Γεννησα στις 23/1 το 2ο παιδακι μου,η απορια μου ειναι η εξης:ξαιρεται τι ειναι το κονακιον? Του εδωσαν 2 σταγονες οταν γεννηθηκε 2 οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο πρεπει 1 μηνων να παρει αλλες 2 κ μεχρι να σταματησω να θηλαζω πρεπει να περνει καθε μηνα (νομιζω)Δεν ειχαμε-εχουμε κανενα προβλημα ολο καλα.Απλα δεν γνωριζω τιποτα γιαυτο κ εψαξα στο ιντερνετ κ δεν βρηκα τιποτα,το αγοραζω εγω?η το εχουν στα νοσοκομεια?Αυτα...περιμενω τα φωτα σας!Φιλακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα κ να σου ζησει το μπεμπε!

το κονακιον ειναι βιταμινη Κ και για καποιο λογο που ακομα δεν εχω καταλαβει :? δινεται σε ολα τα νεογεννητα. ΟΜΩΣ αν το μωρο σου εχει ελλειψη ενζυμου g6pd μπορει να του προκαλεσει αιμολυση. (το ανακαλυψα εντελως τυχαια διαβαζοντας το βιβλιαριο υγειας του μικρου) ο μικρος μου εχει ελλειψη ενζυμου κ του το εδωσαν σε ανυποπτο χρονο που εγω προσωπικα δεν το ειδα (μαλλον οταν τον πηραν να τον πλυνουν) κ φυσικα χωρις τη συγκαταθεση μου. δε μπορω να καταλαβω με ποιο σκεπτικο παιρνουν τετοιο ρισκο αφου η ελλειψη ενζυμου ειναι πλεον αρκετα συνηθισμενη. τι να πω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχεις δικιο και γω μολις ειδα το βιβλιαριο της μικρης μου που ειναι 15 μηνων και το γραφει μεσα!!Πρωτη φορα το βλεπω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

To Konakion (βιταμινη Κ) γινεται προληπτικα σε ολα τα νεογνα αμεσως μετα τον τοκετο καποιες φορες και σε ενεσιμη μορφη,προληπτικα για την αποφυγη αιμολυτικων επεισοδιων.Τα νεογνα εχουν ανεπαρκεια τον παραγοντων πηξεως.

Ομολογω οτι δεν γνωριζα οτι δεν χορηγειται σε ελλειψη G6PD.Το γραφει στα νεα βιβλιαρια υγειας,γιατι στα παλια μπλε δεν εχω δει κατι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...