Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας κ απο εμενα.Γεννησα στις 23/1 το 2ο παιδακι μου,η απορια μου ειναι η εξης:ξαιρεται τι ειναι το κονακιον? Του εδωσαν 2 σταγονες οταν γεννηθηκε 2 οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο πρεπει 1 μηνων να παρει αλλες 2 κ μεχρι να σταματησω να θηλαζω πρεπει να περνει καθε μηνα (νομιζω)Δεν ειχαμε-εχουμε κανενα προβλημα ολο καλα.Απλα δεν γνωριζω τιποτα γιαυτο κ εψαξα στο ιντερνετ κ δεν βρηκα τιποτα,το αγοραζω εγω?η το εχουν στα νοσοκομεια?Αυτα...περιμενω τα φωτα σας!Φιλακια

Δημοσίευση

καλησπερα κ να σου ζησει το μπεμπε!

το κονακιον ειναι βιταμινη Κ και για καποιο λογο που ακομα δεν εχω καταλαβει :? δινεται σε ολα τα νεογεννητα. ΟΜΩΣ αν το μωρο σου εχει ελλειψη ενζυμου g6pd μπορει να του προκαλεσει αιμολυση. (το ανακαλυψα εντελως τυχαια διαβαζοντας το βιβλιαριο υγειας του μικρου) ο μικρος μου εχει ελλειψη ενζυμου κ του το εδωσαν σε ανυποπτο χρονο που εγω προσωπικα δεν το ειδα (μαλλον οταν τον πηραν να τον πλυνουν) κ φυσικα χωρις τη συγκαταθεση μου. δε μπορω να καταλαβω με ποιο σκεπτικο παιρνουν τετοιο ρισκο αφου η ελλειψη ενζυμου ειναι πλεον αρκετα συνηθισμενη. τι να πω..

Δημοσίευση

To Konakion (βιταμινη Κ) γινεται προληπτικα σε ολα τα νεογνα αμεσως μετα τον τοκετο καποιες φορες και σε ενεσιμη μορφη,προληπτικα για την αποφυγη αιμολυτικων επεισοδιων.Τα νεογνα εχουν ανεπαρκεια τον παραγοντων πηξεως.

Ομολογω οτι δεν γνωριζα οτι δεν χορηγειται σε ελλειψη G6PD.Το γραφει στα νεα βιβλιαρια υγειας,γιατι στα παλια μπλε δεν εχω δει κατι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μα τι κουκλακι ζωγραφιστο ειναι αυτο?? Δεν μπορω οταν βλεπω αυτες τις εικονες τρελαινομαι! Μονο τον ενα τον δικο μου εχω δει εγω, ο αλλος μας εχει πλατη, ετοιμαζει γκραντε εισοδο να τον δει επιτελους η μανουλα του!!
    • Εγω τα ιδια κορίτσι μου, ναυτία μεσα στη μερα, χωρίς εμετούς ευτυχώς προς το παρόν. Προχθές ειχα κ το πρώτο μου ραντεβού στον γιατρό κ ακούσαμε το μωράκι! Εχω λιγο άγχος μεχρι το επόμενο ραντεβού κ μετα μεχρι την αυχενική να βεβαιωθούμε οτι ειναι ολα καλα. Εσυ πως εισαι?
    • Εν τω μεταξύ πήγε να μου το γράψει η γραμματέας του γυναικολόγου μου κ λεει δεν γράφεται του RSV... 205€ έχει.... Εσένα κατάφερε να στο γράψει;;;; Εμείς είπαμε να το γ΄ραψει ο πεθερός μου που είναι 75+ και να το κάνω εγώ.
    • 13+4 που έκανα αυχενική το είδα εγώ άνετα ... Και στον δεύτερο δεν θυμάμαι ακριβώς εβδομάδα κάπου εκεί 13+14 στην αυχενική διαφάνεια το είδα.. 😬 στον πρώτο ζοριστηκαμε δεν ήθελε να δείξει χχ;χαχα
    • Κορίτσι μου το ξέρω! Δεν πάω να κάνω ανταγωνισμό, κατανόηση θέλω.. αλλά δεν μπορεί όμως να μου λέει ότι είμαστε το ίδιο γιατί καλός ή κακός δεν είματε πως να το κάνουμε τώρα.. άλλο το ψυχολογικό κομμάτι, άλλο το σωματικό.. γιατί κι εγώ έχω τα άγχει του και ακόμη περισσότερα μη σου πω, και εμένα αλλάζει ο ρόλος μου γιατί όλα πάνω μου πέφτουν και έχω και σωματικό κομμάτι να διαχειριστώ. Σε πληροφορώ καλώς ή κακώς το σπίτι εγώ το κρατάω, αυτός είναι στο τι όπλο θα αγοράσει, τι σκυλί θα πάρει, τι κολάρο, τι κινητό, τι go pro camera και πότε θα ρθει το κυνήγι να πάρει το σκύλο να φύγει.. τα του σπιτιού ζαρτ... έτσι και πω δεν δουλεύω, θα καθήσω κάνα δύο μήνες χάνει τι γη κάτω από τα πόδια του.. δεν του φτάνουν τα λεφτά.. δεν μπορεί να κάνει τα γούστα του. Άσε τώρα..  Σίγουρα έχει τις ευαισθησίες του και τα άγχη του, δεν του παίρνω το δίκαιο αλλά δεν το δίχνει όπως θα έπρεπε. Αν με ρωτήσεις αν είχα στήριξη τόσο καιρό σε όλο αυτό το ταξίδι από τον ίδιο, θα σου πω όχι! Καμία στήριξη απολύτως.. Κλεισμένος στον εαυτό του να κλαίει τη μοίρα του που δεν είναι τόσο άντρας για να μπορεί να κάνει παιδιά. Αν δεν του έβαζα το μαχαίρι στο λαιμό δεν θα φτάναμε πότε σε αυτό το σημείο να είμαι έγκυος αυτή τη στιγμή και αυτός να καμαρώνει σαν το παγώνι.  Αν δεν κάνω εγώ διαχειρίση των οικονομικών όχι εξωσωματική, ούτε πατίνι θα μπορούσε να αγοράσει. Φάε στώμα, χέσε κώλο είναι! Δεν χρωστάει βέβαια, αυτό είναι καλό! Κοιτάει να πληρώνει υποχρεώσεις, αλλά μέχρι εκεί..!!!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...