Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΜΗΚΟΣ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ...... ΑΛΛΑΖΕΙ???

Recommended Posts

Καλησπέρα σας .... Έχω μια απορία εδώ και κάτι εβδομάδες και αναρωτιέμαι αν έχει τύχει σε κάποια άλλη κοπέλα :roll::roll:

Είμαι έγκυος στον 7ο μήνα . Όταν είχα κάνει την αυχενική διαφάνεια στο ΙΑΣΩ μου μετρήσανε ενδοκολπικά τον τράχηλο και τον είχαν βρει 27mm. Ο γυναικολόγος μου ''πανικοβλήθηκε'' (του συμβαίνει συχνά :D ) και μου είχε πει ξάπλα , πολύ ξάπλα και ότι μάλλον θα χρειαστώ περίδεση ..... Στο β' επιπέδου (πάλι στο ΙΑΣΩ από τον ίδιο γιατρό) με ξαναμετρήσανε ενδοκολπικά και ο τράχηλος είχε γίνει 45mm :?:?:?:?:? Γίνεται αυτό ??? Απλώνει ο τράχηλος ??? Την αυχενική την είχα κάνει στην 12η εβδομάδα και τη β' επιπέδου στην 22η εβδομάδα. Ευχαριστώ :):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σας .... Έχω μια απορία εδώ και κάτι εβδομάδες και αναρωτιέμαι αν έχει τύχει σε κάποια άλλη κοπέλα :roll::roll:

Είμαι έγκυος στον 7ο μήνα . Όταν είχα κάνει την αυχενική διαφάνεια στο ΙΑΣΩ μου μετρήσανε ενδοκολπικά τον τράχηλο και τον είχαν βρει 27mm. Ο γυναικολόγος μου ''πανικοβλήθηκε'' (του συμβαίνει συχνά :D ) και μου είχε πει ξάπλα , πολύ ξάπλα και ότι μάλλον θα χρειαστώ περίδεση ..... Στο β' επιπέδου (πάλι στο ΙΑΣΩ από τον ίδιο γιατρό) με ξαναμετρήσανε ενδοκολπικά και ο τράχηλος είχε γίνει 45mm :?:?:?:?:? Γίνεται αυτό ??? Απλώνει ο τράχηλος ??? Την αυχενική την είχα κάνει στην 12η εβδομάδα και τη β' επιπέδου στην 22η εβδομάδα. Ευχαριστώ :):):)

natassa μου, καταρχην σου ευχομαι μια καλη και προπαντων τελειομηνη εγκυμοσυνη!!!!

Ακου λοιπον την αποψη μου...Εγω οταν νοσηλευτηκα στον 6 μηνα με συσπασεις στο νοσοκομειο, ο προκομενος γιατρος που ειχα , τοτε θυμηθηκε να μου μετρησει τον τραχηλο και μαλιστα απο δικη μου προτροπη!!!!Ετσι μετρηθηκε στα 27mm καληωρα!!!!!!Το μονο που εκανα ηταν να ειμαι προσεκτικη και ξαπλωμενη, για να μην εχω μειωση του μηκους!!!Ομως: στη δικη σου περιπτωση θεωρω οτι καποια απο τις 2 μετρησεις δεν ευσταθει(ελπιζω η πρωτη), αλλα και ενας τραχηλος 27χιλ. στον 7ο μηνα μια χαρα ειναι!!!Επισης κατι πολυ σημανικο!!Περιδεση γινεται το πολυ το παρα πολυ μεχρι την 16 εβδομαδα!!!!Προκειται για χειρουργειο με κανονικη αναισθησια κλπ......απο εκει και περα μια περιδεση ελοχευει μεγαλυτερο κινδυνο απο οτι οφελος.....Φαντασου εγω επι ανα μηνα ειχα συσπασεις τοτεκου και μου μετρουσαν καθε μερα τον τραχηλο, και τελικα δεν ειχε επηρεαστει καθολου!!!Βεβαια καθε γυναικα ειναι διαφορετικη......ισως μια αγωγη με ουτροτζεσταν να βοηθουσε, και οπωσδηποτε πολυ ξαπλα και ξεκουραση!!!Οπως και να εχει μην αγχωνεσαι και ελπιζω ο τραχηλος να ειναι 4χιλ.!!!!!!Οτι αλλο θελεις, εδω ειμαστε!Φιλια!!!!! :)

natassa..καλισπερα

ο τραχιλο μικρενι στην διαρκια τησ εκγιμοσινι..αν ινε κατιο απο 3 σιστινετε ξαπλα με ενα μαξιλαρι κατο στο ποπο...

ο τραχιλο μικρενι λογο βαροσ του παιδου ...και σινιτοσ σινοδεβετε με την χαμιλι πλακουντα...και οταν ινε χαμιλι πλακουντα τοτε το μορο πιεζι τον τραχιλο..τοτε αφτοσ ανιγι σιγα σιγα..

εγο τα σου σιστινα {μια που περασα 2 ενγκιμοσινεσ με λαστικο τραχιλο} να ισε ξαπλα οσο περισοτερο μπορισ..και αν ινε ανανγι να κανισ και την περιδεσι...για περισοτερι σιγουρια!!

η περιδεσι να μιν σε τρομαζι..μισι ορα ιποθεσι ινε...και εξερτατε απο τον γιατρο αν τα μενισ μεσα για παρακολουτισι η τα σε αφισι να φιγισ...εγο παραδιγμα εμενα μεσα για 3 μερεσ... μια φιλι μου εφιγε απο την κλινικι την ιδια μερα!!...ιπαμε εξαρτατε απο το γιατρο..

να σε ροτισο ..μετα τι ιδε το τραχιλο ..σου εδοσε τιποτα να παρισ?

Κοριτσάκι με το καλό το μωράκι σου. Θα συμφωνησω με τη Νικουλίνα. Εσύ είσαι σε προζωρημένη εγκυμοσύνη για να γίνει περίδεση οποτε μονο να ξαπλώνεις μπορείς.

Εγώ εχω ανεπάρκεια τραχηλου....έκανα περίδεση στην 14η εβδ. Οσο μεγαλώνει το μωρό τόσο επιβαρύνει τον τράχηλο.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...