Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εξωσωματική και ανοσοποιητικό σύστημα


Recommended Posts

Ξερει καμια να μου πει σχετικα με την εξωσωματικη η οποια πετυχαινει μεν αλλα λογο προβληματων του ανοσοποιητικου γινεται αποβολη? Τι διαδικασιες ακολουθουνται στη συνεχεια? Ειμαι σε αυτο το στάδιο γι αυτο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα πρέπει να αξιολογηθεί η περίπτωσή σου από ειδικό (αιματολόγο), δηλαδή να δει όποιες εξετάσεις έχεις κάνει και να σου πει τι πρέπει να κάνεις ώστε στην επόμενη προσπάθεια να έχεις μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Προφανώς θα λάβεις κάποια αγωγή, ώστε να "ρυθμίσεις" το ανοσοποιητικό σου κ να μην είναι τόσο "επιθετικό" προς το έμβρυο. Πρώτα θα ασχοληθείς με το ανοσοποιητικό και μετά θα συνεχίσεις για προσπάθεια.

Εγώ έχω 4 προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα, απευθύνθηκα σε ειδικό ο οποίος έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά (δεν ήξερα ότι είχα αρρύθμιστο ανοσοποιητικό, θρομβοφιλία κλπ κλπ κλπ) - νά 'ναι καλά!

Η 5η έφερε εγκυμοσύνη σε δίδυμα (πήρα αγωγή πριν ξεκινήσω και την ακολουθούσα και μετά), τα οποία δυστυχώς παλλινδρόμησαν την 9η εβδομάδα, δείχνοντας την ανεπάρκεια που έχω στο ανοσοποιητικό της πυέλου ("πήρα" μικρόβιο κ έγινε φλεγμονή), η οποία θα αντιμετωπιστεί στην ερχόμενη με αυστηρότερη αγωγή κλπ κλπ.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλή επιτυχία και σε σένα καλή μου και σε ευχαριστώ πολύ!! Τί τραβηξες και εσυ....γιατί να μας συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα? Παλιά δεν ήταν έτσι οι εγκυμοσύνες, όσο πάμε χειροτερεύουμε και μου φαίνεται στο μέλλον όλα τα παιδιά θα προέρχονται απο τεχνητές γονιμοποιήσεις. Κουράγιο να έχουμε και υπομονή!! Η ψυχολογία μου εντωμεταξύ δεν είναι καθόλου καλά, λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. Προσπαθώ 7 μήνες με φάρμακα, προγραμματισμένες επαφές...και πάνω που ήρθε το επιθυμητό και ηρέμησα απόλες τις απόψεις...έφυγε στα καλά καθούμενα με έναν ύπουλο βήχα αρχικά και στη συνέχεια ασταμάτητο αίμα. ανώδυνη η αποβολή μα όσο να πεις μου κακοφάνηκε πάρα πολύ. Και έχω αγριέψει, με το παραμικρό νευριάζω και δε συμμαζεύεται!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσακια!!!

Ειμαι πλεον μαμα ενος μπομπιρα 6 μηνων μετα απο εξωσωματικη.

μετα απο μια εξωμητριο φυσιολογικης συλλληψης ενα χρονο κ κατι προγραμματισμενων επαφων με σερπαφαρ κλπ αποφασισαμε να παρουμε τον δρομο της τεχνητης γονιμοποιησης..καναμε την πρωτη προσπαθεια το 7/09 μετατην καταστολη ομως σταματησαμε γιατι ειχαν δημιουργηθει κυστικα ωοθηλακια επειδη επινα πριν τα σερπαφαρ..10/09 σε βραχυ πρωτοκολλο βαζουν 3 εμβρυακια κ υπολοιπα καταψυξη αλλα αποτυχαινει η προσπαθεια παρολο που ηταν αριστα ..τοτε ξεκινησα να ψαχνω ταπαντα γυρω απο ολα χωρις να περιμενω κανεναγιατρο να μου πει ποιες εξετασεις θα κανω..εκανα λοιπον pcr με ιστο περιοδου για χλαμυδια,μυκοπλασμα ουρεοπλασμα αρνητικα, θρομβοφιλια στο ιπποκρατειο,αρνητικα..ξεκιναμε 3/10 πρωτοκολο για τα κατεψυγμενα..ενω εχω ηδη ξεκινησει καταστολη παω κ κανω ανοσοφαινοτυπο λεμφοκυτταρων τα λεγομενα ΝΚ..παιρνω αποτελεσματα την εβδομαδα που θα καναμε εμβρυομεταφορα..ΝΚ 21%!!!!!ετσι 3 μερες πριν γινει η εμβρυομεταφορα σταματαμε ...παω σε ενα ανοσολογο κατευθειαν μου μιλησε για ανοσοσφαιρινες..παω σε αιματολογο κ μου εδωσε μια βιταμινη της σολγκαρ ρεσβερατρολη λεγεται..την οποια κανενας γυναικολογος δεν την ηξερε..την πηρα για 4 μηνες..κ πριν να ξεκινησω προσπαθεια..πηγα για επανελεγχο στο Αρεταιειο..ΝΚ 11% κ ξανακανα θρομβοφιλια μετα απο επιμονη του Οικονομου κ τελικα βγηκα θετικη..κ εκανα ηπαρινες..

Ξεκινησα την προσπαθεια μου με τα παγωτινια μου..

Το αποτελεσμα το χω διπλα μου κ αυτη τη στιγμη φωναζει να τον παρω αγκαλια κ οταν τον κοιτω μου ριχνει τα πιο υπεροχα χαμογελα κ γω λιωνωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!

Σας ευχομαι καλη εππιτυχια σε οποια προσπαθεια κανετε..μην το βαζετε κτωκ να θυμαστε πως μανουλες θα γινεται!!!!!

Φιλακιααααααααααα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Alexita μου, κουράγιο & υπομονή, αλλά σίγουρα η ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ είναι αυτή που θα μας κρατήσει όρθιες στις δυσκολίες μας.

Να βλέπεις τα πράγματα και από τη θετική τους πλευρά: τώρα ξέρεις για κάποιο πρόβλημα που πριν δεν το γνώριζες, άρα θα μπορέσεις και να το αντιμετωπίσεις!!!!

Και σίγουρα οι 7 μήνες μπορεί να σε ταλαιπώρησαν αλλά σκέψου για άλλες κοπέλες που μετράμε χρόνια και χρόνια!!!

Εγώ ξέρεις τι λέω; Ότι, οκ, μεγάλη πίκρα να χάνεις ξαφνικά το μωρό / τα μωρά σου, αλλά τουλάχιστον σε μένα αυτό το γεγονός έδειξε ότι έχω σοβαρότερο πρόβλημα και άρα (ελπίζω ότι) θα το αντιμετωπίσουμε καλύτερα την ερχόμενη φορά. Το "τυχαίνει" έχω καταλήξει να πιστεύω ότι είναι η απάντηση των γιατρών όταν δεν γνωρίζουν την εξήγηση. Είμαι παντρεμένη από το 97, τόσο "άτυχη" πια;;;; Όχι, έχω θέματα με το ανοσοποιητικό & την θρομβοφιλία κλπ, άρα καλώς έκαναν κι απέτυχαν οι προηγούμενες προσπάθειες για να βρω μπροστά μου αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που θα με βοηθήσει και θα με στηρίξει!

Είσαι πολύ τυχερή που τα "καμπανάκια" χτύπησαν στην πρώτη σου εξωσωματική!!!!

Θα πάνε όλα καλά! Θα το δεις κ δεν θα το πιστεύεις!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα...εσύ οι ηπαρίνες που λες οτι έκανες ήταν ενέσεις? Κάθε πότε γινόταν? Και αυτη η ρεσβερατρόλη τί ήταν? Βιταμίνη C ή φολλικό οξύ! Γερό να είναι το καμάρι σου και να το χαίρεσαι με τον άντρα σου! Κι όσο αφορά τα λεμφοκύτταρα...τί ακριβώς ήταν το πρόβλημα? Ευχαριστω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχεις πολύ δίκιο Μαρίνα, όλα όσα είπες τα σκέφτομαι κι εγώ, μου τα λέει και ο γιατρός μου αλλά είναι στιγμές που τα ξεχνάω κι αρχίζω να αναρωτιέμαι μα γιατί να έγινε αυτό κ.τ.λ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα...εσύ οι ηπαρίνες που λες οτι έκανες ήταν ενέσεις? Κάθε πότε γινόταν? Και αυτη η ρεσβερατρόλη τί ήταν? Βιταμίνη C ή φολλικό οξύ! Γερό να είναι το καμάρι σου και να το χαίρεσαι με τον άντρα σου! Κι όσο αφορά τα λεμφοκύτταρα...τί ακριβώς ήταν το πρόβλημα? Ευχαριστω.

Σε ευχαριστω πολυ κοπελα μου κ σεις ολες να αποκτησετε αυτο το θαυμα πολυ συντομα!!!!

Η ηπαρινες ναι ηταν ενεσακια κ εκανα μια καθε πρωι απο την επομενη της εμβρυομεταφορας μεχρι κ να σαραντισω απο οτν γεννησα.

Η ρεσβερατρολη ειναι μια αντιοξειδωτικη βιταμινη που βοηθαει κ ρυθμιζει τα ΝΚ κυτταρα..δεν ειναιουτε φολικο ουτε τιποτα αλλο ετσι λεγεται η βιταμινη..αν πατησεις google θα δεις..επισης θα διαβασει κ το τι εινα τα ΝΚ κυτταρα..με λιγα λογια ειναι κυτταρα τα οποια εχουμε στον οργανισμο μας για να εξουδετερωνουν κακους εισβολεις πχ καρκινο...οταν ομως ειναι πανω απο το φυσιολογικο λαμβανουν ως εισβολεα τα εμβρυα κ τα σκοτωνουν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάλιστα...αρκετό καιρό δηλ κράτησαν οι ηπαρίνες σε σένα και ίσως έτσι να είναι σε όλες όσες έχουν αυτό το θέμα...Παναγία μου!!! Έχουν καταντήσει αηδία οι ενέσεις...τις έχω συχαθεί πια!! Γιατί δε βγαίνουν σε χάπια μωρέ??? Τί να πω!! Αύριο θα τηλ στο γιατρό για ραντεβού, να πάμε να μιλήσουμε, να μου πάρουν και αίμα για να δούμε τί στο καλό έχω με το ανοσοποιητικό! Κάτι μπελάδια γαμώτι του!! Τί καλα τωρα θα ήμουν εγκυούλα και μας χαντάκωσε το ανοσοποιητικό! Εντωμεταξυ είμαι και άτομο που δεν αρρωσταίνω και ποτέ! Καλό αυτό αλλά δες ειρωνεία...!! Να μου σκοτώσει και τα εμβρυα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα

Alexita η Κατερίνα εχει δίκιο σχετικα με την θρομβοφιλια κι εγω ετσι τελικα τα κατάφερα με ηπαρίνες αν και δεν ειχα σοβαρο βαθμο θρομβοφιλιας. Τωρα σχετικα με τις εξετάσεις εχω κάνει απειρες και το θεμα της ανοσολογίας κόντεψε να με τρελλανει.

Στο ιστορικο μου εχω 5 εξωσωματικες εκ των οποίων η 3η στη σειρα με εκανε μανούλα σε μια υπέροχη κορουλα 2 χρονων σήμερα. Εκ τοτε προσπαθώ και εχω κανει αλλες 2 εξωσωματικες μα τα εμβρυα δεν κολλανε αν και ειναι καλα λίγα 3 κάθε φορα βλεπεις παρ ότι μικρη εχω και θεμα με τα ωάρια.

Τελικα καταλαβα ότι με εναν καλο ανοσολογο και αιματολογο και γυναικολόγο θα την βρουμε την ακρη που θα πάει μα πανω απο όλα πρεπει να προσευχηθούμε στο θεό, εμενα η μικρή ήρθε μετα απο πολύ πίστη και παρακληση στην Αγ. Ειρηνη Χρυσοβαλαντου.

Καλή επιτυχια όλες να γίνετε μανούλες σας το ευχομαι και σύντομα να συμβει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα

Alexita η Κατερίνα εχει δίκιο σχετικα με την θρομβοφιλια κι εγω ετσι τελικα τα κατάφερα με ηπαρίνες αν και δεν ειχα σοβαρο βαθμο θρομβοφιλιας. quote]

Αχ! Βρε, μην απελπίζεστε! Εγώ που είχα σοβαρό, όπως αποδείχτηκε πρόβλημα, ξεκίνησα με Clexane 0,4 Χ2 (δηλαδή ΔΥΟ φορές την ημέρα, ανά 12ωρο) και επειδή δεν είχα καλή ανταπόκριση, έφτασα να κάνω 0,6 Χ 2!!!! Μακάρι να συνέχιζε κι ας έκανα και δέκα φορές την ημέρα...

Το ότι οι ενέσεις & τα φάρμακα της εξωσωματικής την αυξάνουν το ξέρατε;;; Συν η ανάπαυση, δηλαδή η ξάπλα...

Η θρομβοφιλία είναι πρόβλημα, οκ, αλλά υπάρχουν λύσεις! Μην την αφήνετε να σας πάρει από κάτω!!

Το ανοσοποιητικό είναι χειρότερο γιατί είναι πιο ύπουλο, αλλά ΚΑΙ αυτό παλεύεται!!!!

Καλή επιτυχία μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...