Μετάβαση σε περιεχόμενο

Rooming In στο ΙΑΣΩ?!?!?

Moraxella

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!Σε λίγες μέρες έρχεται και η δική μου μεγάλη ώρα!Μια απο τις μεγάλες μας λοιπόν απορίες είναι για το rooming in!

Ο τοκετός θα γίνει στο ΙΑΣΩ,κατ'πάσα πιθανότητα φυσιολογικά και θα ήθελα να μάθω τις δικές σας εμπειρίες σχετικά με αυτή την καινούργια υπηρεσία.

Μπορείς να ανταπεξέλθεις?Όταν έχεις επισκέψεις στο παιρνουν το μωράκι?Ποίος το κάνει μπάνιο?Πρέπει να φέρουμε δικά μας ρουχαλάκια?

Και ο λόγος που θέλουμε rooming in είναι γιατί θέλουμε αποκλειστικό θηλασμό (αν τα καταφέρω) και φοβόμαστε μην του δώσουν του μπέμπη μας ξένο γάλα χωρίς την έγκριση μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα. Γέννησα στο ΙΑΣΩ πριν 13 μήνες περίπου. Δεν έκανα rooming in αλλά έκανα αποκλειστικό θηλασμό. Εγώ θα σου πρότεινα να μην κάνεις rooming in για να καταφέρεις να ξεκουραστείς λιγάκι από την διαδικασία της γέννας και να μην είναι το παιδί μέσα στο δωμάτιο όταν θα έχεις πολλούς επισκέπτες. Αν ενημερώσεις τον γιατρό σου και τις μαίες ότι θέλεις αποκλειστικό θηλασμό δεν του δίνουν ξένο γάλα και κάθε φορά που ξυπνάει και κλαίει θα σου το φέρνουν.

Εμένα μου τον άλλαζαν οι μαιες, ρούχα μόνο για την έξοδο - μέσα τους έχουν ένα φορεματάκι που βοηθάει πολύ στην αλλαγή της πάνας και το έπλαιναν φυσικά. Εγω δηλαδή μονο τον θήλαζα και αν χρειαζόμουν κάτι φώναζα τις μαίες και ερχόντουσαν. Μια βραδυα επειδή ο μικρός έκλαιγε ασταμάτητα τον κράτησα εγώ όλο το βράδυ για να μην ξυπνάει τα υπόλοιπα μωρα. Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!! Καλή λευτεριά και καλή λοχεία!!

Εγώ γέννησα με καισαρική πριν 8 μήνες. Δεν ζήτησα rooming in. Και έκανα καλά γιατί η ανάρωση ήταν δύσκολη. Θήλασα όμως αποκλειστικά μέχρι πριν από ένα μήνα. Ζήτησα να μου τη φέρνουν όποτε κλαίει και έτσι και έγινε. Όπως και όταν πρηζόταν το στήθος μου από το γάλα, ζήταγα να μου τη φέρουν για να γλιτώσω τη μαστίτιδα. Όταν ζητάς το μωρό σου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μη σου το φέρουν. Εκτός από τις ώρες που τα κάνουν μπάνιο και τα βλέπει ο παιδίατρος. Πρέπει όμως να μην τους αφήνεις περιθώριο.

Μπάνιο τα κάνουν οι μαίες. Και τα αλλάζουν. Ρούχα χρειάζεσαι μόνο για την έξοδο. Γενικά όλο το προσωπικό ειδικά στον 6ο που ήμουν εγώ, ήταν άριστο. Να ζητήσεις πριν φύγεις να σου δείξουν πως να το κάνεις μπάνιο και πως να φροντίζεις τον αφαλό.

Α! και ακόμη καλύτερο ήταν το προσωπικό στο τμήμα παραλαβής επιτόκων και στις αίθουσες τοκετού!

Με το καλό να συναντήσεις το θαυματάκι σου!

Στον 6ο ήμουν και εγώ..κάνουν μαθήματα κάποιες ημέρες για το πως θα πλένουμε το μωρό, πως θα το κρατάμε, για τις μαλάξεις που πρέπει να κάνουμε στο στήθος και διάφορα άλλα χρήσιμα πράγματα. Η καλύτερη είναι η προισταμένη του 6ου που με έσωσε από μαστίτιδα λίγο πριν φύγω από το ΙΑΣΩ..δεν με άφηνε να φύγω αν δεν άδειαζα το στήθος που είχε αρχίσει να πετρώνει, λόγω μεγάλης παραγωγής γάλακτος

• 2 weeks later...

Κοριτσάκι μου σου εύχομαι πρώτα από όλα με το καλό το μωράκι σου! Εγώ γέννησα τον Αύγουστο στο Ιασώ και ζήτησα και rooming in. Στο λέω να το κάνεις χωρίς κανένα δισταγμό ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου!!! Στην αρχή δεν ήθέλα γιατί σκεφτόμουν και εγώ αυτά με τον κόσμο και τα μικρόβια αλλά το συζήτησα με την μαια μου και τελευταία στιγμή το ζήτησα. Μου φέραν το μωράκι μου από την πρώτη στιγμή δίπλα μου και είμαι όχι 100% αλλά 1000% σίγουρη ότι τι μωρό μου δεν ήπιε ξένο γάλα και ζαχαρόνερο! Ήταν όμως να σου πω και την αλήθεια λίγο κουραστικό όλο αυτό αλλά είχε και τα καλά του. Όταν γύρισα στο σπίτι μου με τον άντρα μου και το μωρό μου ξέραμε τι να περιμένουμε... ξέραμε τι ήθελε το μωράκι και ανταποκρινόμασταν στις απαιτήσεις του πιο εύκολα γιατί με το rooming in φωνάζαμε τις μαιες σε ότι πρόβλημα και αν είχαμε και μας βοηθούσαν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε από το σπίτι. Και όσο για τον κόσμο εγώ τους έβαζα λίγους λίγους μέσα να δουν το μωρό και φυσικά την ώρα του θηλασμού βγαίναν όλοι έξω. Το είχα το μωράκι όλη την ημέρα δίπλα μου και το θήλαζα όποτε αυτό έκλαιγε. Μου το έπειρναν μόνο στις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το πρωί όπου του έκαναν τις εξετάσεις και το έκαναν και μπανακι. Όποτε λερωνόταν φώναζα τις μαίες και το έπαιρναν το άλλαζαν και μου το ξαναέφερναν. Χάρη σε αυτό κατάφερα να θηλάσω και στο σπίτι με επιτυχία (θηλάζω ακόμα) γιατί ότι πρόβλημα είχα εκεί φώναζα και με βοηθούσαν. Αν το κάνεις τελικά θέλω να μου πεις την εμπειρία σου!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...