Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καλλιεργούμενη ''ωραιοπάθεια''-Δίδυμα αδέρφια


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους γονείς!

Θα ήθελα να ακούσω τις συμβουλές σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τις δίδυμες κόρες μου.

Οι δίδυμες είναι 4 ετών και φέτος ξεκινήσαμε το προνήπιο.Ως δίδυμα δεν μοιάζουν καθόλου εξωτερικά και εσωτερικά.Σε σημείο που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι είναι αδέρφια.

Το περιβάλλον μας,από τους στενούς συγγενείς μέχρι την κοπέλα στον πάγκο με τα τυριά,τις ξεχωρίζει ως προς την εμφάνιση.Σχεδόν όλοι τονίζουν συνέχεια στη μεγάλη την εξωτερική της εμφάνιση. Προσπαθήσαμε από την αρχή να το περιορίσουμε,τονίζοντας ότι δεν είναι καλό για την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και ειδικά της ''όμορφης''.Οι φίλοι μας και οι δικοί μου συγγενείς το κατανόησαν και δεν έχουμε πια τόσο μεγάλο πρόβλημα.Οι συγγενείς του άντρα μου όμως,λόγω του ότι τις βλέπουν λίγες φορές το χρόνο και έχουν διαφορετική νοοτροπία,συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Τα σχόλια επηρεάζουν τα παιδιά.Η μεγάλη χαίρεται όταν της λένε ότι είναι κούκλα και κάθε πρωί έχουμε μάχη για τα ρούχα της.Θέλει να βάφεται με τα καλλυντικά μου και να φτιάχνει τα μαλλιά της. Όταν έχουμε δε απροειδοποίητες ή πρωινές επισκέψεις δεν θέλει να εμφανίζεται με τις πυτζάμες. Δίνει μεγάλη σημασία στην εξωτερική της εμφάνιση και πιστεύω πως χάνει στιγμές απ'την παιδικότητά της. Η μικρή δεν έχει καμία σχέση. Γκρινιάζει κι αυτή βέβαια για τα ρούχα αλλά σε φυσιολογικά για την ηλικία πλαίσια.

Στις διαφορές που έχουμε στο σπίτι η μεγάλη συχνά λέει στη μικρή <<Εγώ θα το πάρω επειδή είμαι πιο όμορφη από'σένα!>>.Αυτό το λέει και σε 'μένα,ενώ μου κάνει και έντονη κριτική στο ντύσιμο.

Σήμερα έτυχε να μην της αγοράσω κάτι που ήθελε και μου είπε ότι θα πάει στην πωλήτρια και θα της το χαρίσει.<<και γιατι να στο χαρίσει Μ.μου;>> <<Γιατι είμαι όμορφη!>>.Κόκκαλο εγώ :shock:

Επιδιώκει να είναι η αρχηγός και να έχει όλη την προσοχή στραμμένη πάνω της.Όσο μεγαλώνει γίνεται πιο έντονο.Μας κάνει εντύπωση γιατι ο άντρας μου κι εγώ δεν είμαστε έτσι,θα έλεγα ίσως και το άκρο αντίθετο.Η αδερφή της είναι ήρεμο παιδάκι,και δεν έχουμε ποτέ τις υστερίες,τα κλάμματα και τα πείσματα της μεγάλης. Όταν της εξηγούμε κάτι,το δέχεται και δεν χαλάει τον κόσμο μέχρι να γίνει το δικό της.Έχω πει και στις δασκάλες να μην της λένε για την εμφάνισή της αλλά κάθε μεσημέρι μου γυρνάει με διαφορετικό μαλλί (έχουν βρει οι δασκάλες μοντέλο για να παρουσιάσουν τις κομμωτικές τους ικανότητες)

Φοβάμαι πως τα σχόλια για την εμφάνισή της της έχουν δώσει την εντύπωση ότι μπορεί μόνο με αυτή να κάνει πάντα ό,τι θέλει.Δεν θέλω να πάθει ωραιοπάθεια γιατι κάτι τέτοιο θα την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.

Χρειάζομαι βοήθεια και δεν ξέρω αν ένας ψυχολόγος μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα.SOS!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν νομιζω οτι πρεπει να πας το παιδι σε ψυχολογο αλλα αν πας εσυ μονη σου μπορει να σου δωσει καποιες συμβουλες για το πως να χειριστεις εσυ η ιδια την κατασταση.Παντως σε συγχαιρω που σε προβληματιζει το γεγονος.Αλλες μανες θα το χαιρονταν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν το χαίρομαι γιατι έχω γνωρίσει άτομα όλων των ηλικιών που έχουν κόλλημα με την εξωτερική τους εμφάνιση....και καταλαβαίνεις :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ιωαννα καλησπερα!να σου ζησουν οι μικρες σου.σωστα το σκεφτεσαι να επισκεφτεις καποιον ειδικο,αν κ νομιζω πως τα κοριτσακια περνανε τετοια φαση.το θεμα ομως οπως λες κ εσυ δεν ειναι η δικη σας αντιμετωπιση,αλλα ολων των υπολοιπων.προφανως η μεγαλη σου "παιρνει τα πανω της" απο τα λογια των γυρω της.αυτο ειναι το δυσκολο να αντιμετωπισεις.ισως υπαρχει καποιος τροπος να κατανοησει η ιδια πως το παν δεν ειναι η εμφανιση.μηπως θα πρεπει να υπερτονιζεις τα στοιχεια του χαρακτηρα της?πχ Μ. μου τι καλο κοριτσι που ησουν σημερα,ποσο συνεργασιμη,ευγενικη κ τετοια?δεν ξερω..

αυτο που θα με ανησυχουσε ομως περισσοτερο θα ηταν η σχεση των 2 κοριτσιων..σιγουρα η μικρη θα αισθανεται αβολα κ ας μη το δειχνει.γυναικα ειναι κ αυτη κ εχει εντονο το "εγω" της.συζητησε το κ αυτο με τον ειδικο.

ευχομαι να βρεις ακρη!εξαλλου γιαυτο υπαρχουν κ οι ειδικοι.για να τους συμβουλευομαστε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ράνια η μικρή είναι άλλου τύπου παιδί.Με τον τρόπο της την αποδοκιμάζει.Όταν γκρινιάζει η μεγάλη γιατι θέλει να βάλει φούστα με μπαλαρίνες ενώ έξω βρέχει ,η μικρή της λέει ότι κάνει κρύο.Με στεναχωρεί όμως όταν λένε μπροστά στη μικρή σχόλια για τη μεγάλη.

Με εντπωσιάζει που ενήλικα έτομα δεν σκέφτονται ότι είναι μπροστά κι ακούει και το αδερφάκι της!!! Βέβαια κάτι λένε και στη μικρή αλλά καταλαβαίνει τη διαφορά στα σχόλια.Πιστεύω ότι αυτό την έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση πιο κλειστού χαρακτήρα.Στο σχολείο έχει δυο συγκεκριμένες φίλες ενώ η μεγάλη έχει και την διπλανή τάξη που λέει ο λόγος.Αφήστε που κάθε βδομάδα ''παντρεύεται'' και άλλον :roll:

Εμείς στο σπίτι δεν της λέμε ποτέ για την εμφάνισή της.Έχω μια τελευταία ελπίδα να την επηρεάζουμε εμείς περισσότερο από το εξωτερικό περιβάλλον.Στεκόμαστε περισσότερο σε στοιχεία του χαρακτήρα τους.Η μεγάλη παρότι είναι περίεργο παιδί έχει αγνή και καλή ψυχούλα.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πριν πάω στον ειδικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...