Μετάβαση σε περιεχόμενο

EΠΙΠΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ SOS!!!


athinouli

Recommended Posts

Γεια σας. Βρισκομαι στην 19η εβδομαδα κυησης και μου εχει διαγνωσθει επιπωματικος πλακουντας. Επειδη εχω αρχισει να φοβαμαι πραγματικα τοσο για τη ζωη του μωρου οσο και για τη δικη μου ακεραιοτητα, υπαρχει καποια που το ειχε ή το εχει για να με διαφωτισει σχετικα; Ο γιατρος μου εχει πει ολες τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες, και καθε φορα μου τα λεει χειροτερα απο την προηγουμενη. Ενω τοσο καιρο μου ειχε πει να περιορισω τη δραστηριοτητα μου και εχω ειχα καταλαβει να οτι δεν πρεπει να κανω καμια δουλεια ή να σηκωνω βαρη, χτες σχεδον μου ειπε να μεινω κλινηρης πλην του να σηκωνομαι για τα απολυτως απαραιτητα. Εχω μπερδευτει πια. Ειναι τοσο σοβαρο; Μπορει και να απειλειται και ηη ζωη μου και δεν μου το λεει κανενας; Ο γιατρος μου ειπε οτι το χειροτερο που μπορει να παθω ειναι χασω τη μητρα μου, αλλα πια φοβαμαι και για χειροτερα. Αν μπορει καποια ας με διαφωτισει παρακαλω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!! Είχα ακουστά για αυτή την περίπτωση αλλά αυτά διάβασα σε ένα άλλο site.

Αν ο πλακούντας βρίσκεται χαμηλά στη μήτρα, λέγεται προδρομικός και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.

Υπάρχουν 4 διαβαθμίσεις προδρομικού πλακούντα:

1. Βαθμός I ή χαμηλή πρόσφυση: ο πλακούντας επεκτείνεται στο κατώτερο τμήμα της μήτρας, αλλά δεν φθάνει στο έσω τραχηλικό στόμιο.

2. Βαθμός II ή παραχείλιος: ο πλακούντας φθάνει στο έσω τραχηλικό στόμιο, αλλά δεν το καλύπτει

3. Βαθμός III ή επιχείλιος : ο πλακούντας καλύπτει το έσω τραχηλικό στόμιο, αλλά όταν ο τράχηλος αρχίσει να διαστέλλεται, δεν καλύπτεται πλήρως

4. Βαθμός IV ή επιπωματικός(συμμετρικός ή ασύμμετρος πλήρης): ο πλακούντας καλύπτει πλήρως το έσω τραχηλικό στόμιο και τη στιγμή της διαστολής του τραχήλου. Ο πλακούντας μπορεί να προσφύεται και στα δύο τοιχώματα εκατέρωθεν του έσω τραχηλικού στομίου (συμμετρικός) ή στο ένα από τα δύο τοιχώματα.Αν διαπαιστωθεί προδρομικός παλκούντας, ανάλογα με το βαθμό που έχει, θα δοθούν στην έγκυο και οι απαραίτητες οδηγίες (συνήθως ξάπλα αν είναι επιχείλιος ή επιπωματικός) και παρακολούθηση. Στο μεγαλύτερο ποσοσστό εγκύων, ο πλακούντας ανεβαίνει αργότερα.

Εσύ είσαι στην κατηγορία IV και είναι η πιο δύσκολη.Οπότε πρέπει να είσαι συνέχεια ξάπλα και να σηκώνεσαι μόνο για τουαλέτα και μπάνιο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά στην εγκυμοσύνη σου και να έχεις σύντομα ένα όμορφο μωράκι. Θέλει πάντως πολύ πολύ προσοχή!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γνωριζω δυο περιπτωσεις τετοιες...

Η πρωτη κοπελα νοσηλευτηκε τους τελευταιους μηνες και ηταν υπο συνεχη παρακολουθηση.Ολα πηγαν πολυ καλα και γεννησε ενα υγιεστατο μωρακι.

Η δευτερη κοπελα εμεινε ξαπλωμενη σπιτι της.Μονο για τουαλετα σηκωνοτανε.Και σε αυτη την περιπτωση πηγαν ολα καλα.

Απλως πρεπει συνεχεια να εισαι σε επαφη με τον γιατρο σου και εννοειται ξαπλα ολη την ωρα.

Ολα να πανε καλα και να παρεις αγκαλια το παιδακι σου!!!! :x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Δυστυχως αυτο το ξαπλα ειναι σχεδον ανεφικτο μιας κι εχω ενα κοριτσακι 2 ετων που οσο να'ναι θελει να κανουμε πραγματα. Δεν τη σηκωνω βεβαια για κανενα λογο απο χτες που με κατατρομαξε ο γιατρος, αλλα απο τη στιγμη που την εχω σπιτι αναγκαστικα θα σηκωθω να της δωσω ενα παιχνιδι, να της κανω κατι να φαει ...τετοια. Οποτε το τελειως ξαπλα αποκλειεται. Απλως εχω σοκαριστει κατανοωντας ξαφνικα οτι πρεπει να κρατησω το μωρο οσο περισσοτερο γινεται στην κοιλια μου για να βγει ζωντανο και σωο. Ειναι απαισιο οταν η εξελιξη του ειναι καθολα φυσιολογικη να παθει κατι απο αυτο :cry::cry: Εννοειται οτι απο ψυχολογια.......μηδεν πια. Χτες βγηκαμε μια βολτα με το καροτσι το πρωι και ξερω πια οτι ειναι η τελευταια μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και με το καλο να κάνεις το μωράκι σου! Πραγματικα δεν καταλαβαίνω γιατι ο γιατρο σου σε φόβισε τόσο εγώ ειχα επιπωματικο πλακούντα και το ήξερα απο την αυχενική και μετα αλλα απλως πήγαινα στο γιατρο κάθε 15 -20 μέρες καναμε υπέρηχο και όλα πήγαν μια χαρα. Ξάπλα εκατσα λίγο απλα δεν εκανα δουλειες στο σπίτι μόνο μαγείρευρα αλλα δεν σήκωνα ούτε την κατσαρόλα. Βεβαια ηταν και εξωσωματική και φοβόμουν διπλα αλλα θυμάμαι γύρω στις αρχες του 7ου μήνα αρχισε να ανεβαίνει ο πλακούντας αλλα ως το τελος είχε πάλι θεμα μιας και σκέπαζε τον τραχηλο.

Μην αγχωνεσαι παρε και μια δεύτερη γνώμη γιατρου να ηρεμήσεις και καλήτερα ειδικού γιατρου νομίζω κάποιος κιτμιρίδης δεν ξερω αν γραφω καλα το ονομα του ειναι στο ιασώ και στο medimall ειναι κορυφη σε υπέρηχο και συμβουλες.

Ολα θα πανε μια χαρα εγω γεννησα μια κορακλα 3500kg Πολλα φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λαμπρινη μου επειδη τους υπερηχους τους κανω σε εναν αλλο γιατρο που εχει πιο ειδικο μηχανημα κι ο αλλος τα ιδια μου εχει πει ακριβως. Οποτε ποσες γνωμες να παρω; Νομιζω οτι με τρομαξε γιατι εκνευριστηκε μαζι μου. Γιατι μεχρι τωρα εγω το ειχα εκλαβει οτι δεν πρεπει να κανω δουλειες ή να σηκωνω βαρη ή να περπαταω πολυ. Μολις καταλαβε οτι δεν καθομαι καθολου και ειμαι ολη μερα περα δωθε με τη μικρη τα πηρε. Γι'αυτο και μου τα ειπε χυμα. Με χαρακτηρισε μαλιστα και κινουμενη βομβα που περιμενουμε να σκασει ή και να μη σκασει αναλογα τη χρηση :roll::roll: Τι να πω....Σ'ευχαριστω παντως για την απαντηση σου. Σε καμια περιπτωση παντως εγω δεν ημουν τοσο προσεκτικη οσο εσυ μεχρι τωρα. Και πως να ειμαι αλλωστε; Αφου δεν τα ειχα καταλαβει τοσο τραγικα τα πραγματα.Ασε που εχω κανει και μια προηγουμενη καισαρικη και ειναι και αυτο προβλημα γιατι δε θελουν να χωθει μεσα στην τομη ο πλακουντας. Οταν λες οτι ανεβηκε αλλα σκεαζε τον τραχηλο τι εννοεις; Πως τον σκεπαζε αφου ανεβηκε; Εχω διαβασει οτι μπορει ο πλακουντας να ανεβει κατα τη διαρκεια της κυησης, αλλα δε μου αφησε τετοιο ενδεχομενο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 7 months later...

Ψαχνομαι εδω και ωρες και δεν ξερω αν κανω καλα,γιατι εχω και εγω πλακουντα χαμηλα που σκεπαζει το στομιο του τραχηλου...ειμαι στην 17 βδομαδα και ο γιατρος μου απλα ελπιζει να μετακινηθει εστω και λιγο να μην σκεπαζει τον τραχηλο....μου ειπε πολλα σεναρια....αγχωθηκα αρκετα ..εσυ athinouli αν διαβασεις το θεμα πως ηταν η γεννα σοου και η συνεχεια τελικα?Εχει καμια αλλη κοπελα τετοιο θεμα...????Εχω και εγω μια κορη 1,5 χρονων και τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα στο να ειμαι ξαπλα ολη την ωρα...και ακομα δυσκολοτερα θα γινουν αν χρειαστει,,που ευχομαι να μη γινει,,να νοσηλευτω αργοτερα και να ειμαι μακρια της...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινουλα μου!! το διαβασα. Καταρχην πρεπει να προσεξεις παρα πολυ. Με βαζεις σε δυσκολη θεση αυτη τη στιγμη γιατι εγω περασα δυσκολα. Καλυτερα να μην ξερεις κοπελα μου. Να εχεις εμπιστοσυνη στο γιατρο σου να προσεχεις πολυ, να μην μετακινεισαι και μη σηκωνεις την κορουλα σου. Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, γι'αυτο δε θελω να σου πω τι εγινε με εμενα,μη σε φοβισω τζαμπα. Παντως αυτη τη στιγμη κραταω μια μπεμπουλα 4 μηνων και ολα ειναι τελεια. Εχε πιστη. Θα ηθελα να μαθω την πορεια σου. Το μονο που θα σου πω ειναι οτι στην καλυτερη ενα 10ημερο θα το κατσεις στο μαιευτηριο. Τιποτε αλλο. Και ψαξε για αιμοδοτες οταν πλησιαζει η ωρα. Θα το χρειαστεις για το χειρουργειο. Εμενα ενω ημουν στο μαιευτηριο δε με εβαζαν για χειρουργειο γιατι το Ιπποκρατιο, ενω ειχαν παει οι δοτες και ειχα συμπληρωσει τις φιαλες, δεν αποδεσμευε το αιμα και δε σε βαζουν αν δεν ειναι πληρως καλυμμενοι οτι εκεινη την ωρα αν θα το χρειαστεις θα το εχουν. φιλια και ολα να πανε καλα απο την καρδια μου μεσα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

fotinoula μου δεν ήθελα να σε τρομάξω αλλά είναι δύσκολη η περίπτωση σου. Ρώτα τον γιατρό σου τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις και όλα θα πάνε καλά. Θέλει πολύ πολύ ξεκούραση και να αποφεύγεις να σηκώνεις οποιοδήποτε βάρος. Η Φωτεινούλα πρέπει να κάνει λιγο υπομονή για να έρθει η αδερφούλα της. Καλύτερα να έρθει κάποιος στο σπίτι σου για να σε βοηθαει και με την μικρη και με τις δουλειες. Όσο για το αίμα ισχύει ότι ειχα πει και στην Ελένη. Ο Δ. ευχαριστως θα δώσει αίμα για όποια απο εσάς χρειαστεί.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οχι μονι βαρη. Τιποτα να μην κανεις. Αν σε πιασει αιμορραγια θα ειναι πολυ ασχημα τα πραγματα. Εγω μετα το καταλαβα για πιο λογο....πρεπει να ειναι ετοιμοι αν σε πιασει ξαφνικα θα τρεχουν και δε θα φτανουν. Εγω σαν αγριοκατσικο εκανα οταν μου το ελεγαν. Μετα καταλαβα τον εκνευρισμο του γιατρου και γιατι με ειχε φοβισει τοσο πολυ. που τελικα και τιποτα δε μου ειχε πει....αν μου τα ελεγε δε θα πηγαινα να γεννησω...θα με εσερναν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απο ποια βδομαδα και μετα ξεκινανε τα δυσκολα βρε κοριτσια????Απο ποτε πρεπει να ετοιμασω φιαλες????Εσυ athinouli γεννησες προωρα η το παλεψες και εφτασες μεχρι τελους????Δεν ξερω τι να πω και δεν ξερω τι να περιμενω....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και κατι ακομα βρε κοριτσια,,,δηλ μου λεει κανεις στα σιγουρα οτι αν κατσω ξαπλα ολο τον καιρο δεν θα παθω τπτ ή απλα σε λενε να μεινεις κλινηρης αλλα αν ειναι να εχεις αιμοραγια θα εχεις????Και συμβαινει σε ολες τις κοπελες να εχουν αιμοραγια????Δεν υπαρχει περιπτωση να την αποφυγεις????Και κατι ακομα, το ενδεχομενο να ανεβει ο πλακουντας ειναι σπανιο,ή ειναι το σπιο συχνο?????

Μιλαμε εχω γινει ρακος...Δεν κανω τπτ απολυτως αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο να καθεσαι και να σκεφτεσαι τι προκειται να σου συμβει....Και ειδικα αν παιζεται και η υγεια σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεννησα προωρα εννοειται, 35η βδομαδα. Δε γινεται να φτασεις μεχρι τελους, απαγορευεται! Η αιμορραγια ειναι κατι αοριστο, εγω να καταλαβεις μπηκα καποιες μερες προληπτικα πριν τη γεννα στο νοσοκομειο, ημουν ξαπλα συνεχεια και με επιασε εκει τη μερα που ειχαμε κανονισει τη γεννα. Τι να σου πω. Σε καταλαβαινω ποσο χαλια εισαι. Ημουν ετσι 8 ολοκληρους μηνες. Ειναι πολυ δυσκολο να περιμενεις κατι που δεν ξερεις ποτε θα ερθει. Δεν προκειται να σε αφησει ο γιατρος σου να φτασεις ως το τελος. Εγω γεννησα σε πολυ καλο σεναριο. Το τραβηξα και παρα πολυ να φανταστεις. Ο πλακουντας δεν ανεβαινει με τιποτα, μη σου δινουν ψευτικες ελπιδες. Κι εγω κατι διαβασα εδω απο μια κοπελα και πηγα περιχαρης στο γιατρο να τον ρωτησω και μου το ξεκοψε. Κλινηρης εντελως δεν ημουν, απλα δεν εκανα τιποτα, ημουν απο καρεκλα σε καναπε, ειχα παρει γυναικα για τις δουλειες, αδεια απο τη δουλεια κατευθειαν και δεν πηγαινα πουθενα. Σπιτι συνεχεια. Ειχα αναρτημενα τα τηλεφωνα του γιατρου και του μαιευτηριου, αν γινοταν κατι, οποιος θα ηταν διπλα μου να τους παρει αμεσω τηλ να ετοιμαστουν. .Αλλα στο ξαναειπα, επειδη στανταρ θα θες αιμα στο χειρουργειο, καλυτερα να γινει προγραμματισμενα και γι'αυτο να προσεχεις πολυ.Εγω χρειαστηκα 5 φιαλες, αν δεν ηταν ετοιμοι θα ειχαμε θεμα Κλαψε, εγω εκλαιγα συνεχεια, απο το φοβο μου, απο τα νευρα μου, που δε θα εβλεπα το παιδι μου για ποσο διαστημα δεν ηξερα.....ευτυχως η μπεμπα βγηκε γελαστη :D Καλο κουραγιο κοριτσι μου και προσεχε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Που μενεις Φωτεινουλα; Για τις φιαλες θα σου πει ο γιατρος σου οταν φτανει η ωρα. Θα πανε οι αιμοδοτες σε συγκεκριμενο νοσοκομειο και θα δωσουν αιμα στο ονομα σου. Ανεξαρτητως ομαδας. Δεν το αποδεσμευουν αλλιως γιατι το συστημα πασχει τρελα. Εγω αντιμετωπισα προβλημα, γιατι ενω οι δικοι μου ειχαν δωσει επειδη ετυχε οταν γεννουσα να περιμενουν επισοδια στο κεντρο της Αθηνας το Ιπποκρατειο δεν το αποδεσμευε και με κρατουσαν στο νοσοκομειο stand by μεχρι να κινηθει το Ιπποκρατειο.....αφανταστα πραγματα δηλαδη. Προς το παρον ειναι νωρις γι'αυτο παντως. Οσο πιο πολυ κρατησεις το μωρο στην κοιλιτσα σου τοσο το καλυτερο γι'αυτο. Εμενα η μπεμπα ουτε θερμοκοιτιδα δεν μπηκε. Την προηγουμενη κορη σου πως τη γεννησες; Φυσιολογικα; Γιατι εγω που ειχα γεννησει και την πρωτη με καισαρικη ειχα επιπλεον προβλημα, γιατι μετα γινεται διεισδυτικος ο πλακουντας. Βρασε κ ασε .........τρελο χειρουργειο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εκανα καισαρικη και στην Φωτεινη,σε ευχαριστω πολυ,στις 28 αυγουστου παω για την β' επιπεδου,εκει θα δουμε,,,θα σε ενημερωσω καταλληλα...επειδη εχω δουλεια τωρα θα σας ξαναγραψω αυριο για τυχον αποριες και παλι ομως σε ευχαριστω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

η αδελφή μου είχε επιπωματικο πλακούντα και έμεινε κλινήρης για 3 μήνες..γεννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι..λιγο υπομονή και όλα θα πανε καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω ειμαι απο επαρχια athinouli, και νοσοκομειο με κεντρο και για νεογνα εχει μονο Θεσ/νικη...Οποτε εκει ειναι το θεμα,,,παω οταν ξεκινησει η αιμοραγια η πρεπει να ειμαι εκει πριν καν ξεκινησει για να προλαβω???Και που να παω να μεινω εκει???Αστα να πανε...Δεν με πειραζει να ειμαι ξαπλα κοριτσια ολο τον καιρο,,θα το κανω...ηδη σημερα ηρθε πρωτη μερα γυναικα για τις δουλειες,,την μικρη την εχουν αναλαβει βολτες οι παππουδες,,με πειραζει να παω και να περιμενω ξαπλα μεσα σε ενα νοσοκομειο για μηνες οπως λεει και η κοπελα παραπανω για την αδερφη της....αυτο....Σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας, θα το εκτιμουσα και αλλες εμπειριες απο αλλες κοπελες αν εχετε,να εχω παρεα και συντροφια ολο αυτον τον καιρο...Και μια τελευταια ερωτηση athinouli, ο πλακουντας γινεται παντα διυσθητικος αν εχεις κανει και πριν καισαρικη, ή αυτο μπορει να συμβεικα καπου καπου???Γιατι ετσι οπως με λες απο αυτα που διαβασα,οταν ειναι διυσθυτικος λενε και για χασιμο μητρας..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινουλα μου δεν ξερω τι γινεται σε περιπτωση που η εγκυμονουσα ειναι επαρχια. Οντως ειναι απιστευτο και ακατορθωτο να ξεσπθτωθεις για τοσο καιρο. Ο γιατρος σου θα σου πει. Σου εχει αναφερει αληθεια κατι; Γενικα φροντιζε να εισαι συνεχει με καποιο προσωπο, επισης ακατορθωτο βεβαια,...αλλα μια φιλη, μια ξαδερφη, ενας γονιος, ολο και καποιος να ειναι μαζι σου και να εχετε και μεταφορικο μεσο παντα ετσι; Εμενα οταν μου ειπε στην αρχη ο γιατρος οτι θα με κλεισει 2 μηνες στο νοσοκομειο μεχρι να γεννησω, δηλ απο 6 μηνων σκυλοβριστηκαμε :twisted::twisted: δεν πηγαινα με τιποτα. Επειδη ειδε οτι στο περασμα του καιρου δεν ειχα καθολου αιματακι ουτε κηλιδα και οτι προσεχα με αφησε και με εκλεισε 3 μερες πριν γεννησω προληπτικα για εξετασεις και για συγκεκριμενη διατροφη χειρουργειου. Μια χαρα δηλαδη σε σχεση με το αρχισκο σεναριο.

Για τον πλακουντα τωρα...υπαρχουν 2 περιπτωσεις: οσο μεγαλωνει η κοιλια ή αναπτυσσεται προς τα μπρος ή προς τα πισω. Δεν ανεβαινει παντως, παντα επιπωματικος θα ειναι μη σου πει καποια εδω οτι ανεβαινει, ψεματα θα ειναι. Αν παει προς τα πισω ειναι το καλο σεναριο. Αν παει μπροστα, πραγμα που συνεβη σε μενα γινεται διεισδυτικος στην τομη επειδη το σημειο ειναι ατροφικο και εισχωρει. Εκει μπορει να περασει οπουδηποτε. Δεν ειναι απαραιτητο να σου αφαιρεσουν την μητρα παντως, εγω δεν το επαθα. Αυτο εχει να κανει με την ωρα του χειρουργειου και καποια 24ωρα μετα. Πολυ σπανια περιπτωση δεν εχω ακουσει καποια να το παθαινει. Μη το φοβασαι αυτο. Κριμα που εισαι επαρχια να σε εστελνα στο γιατρο που εκανα υπερηχους, ειναι εκειδικευμενος σε τετοια θεματα. Κορυφαιος στο ΜΗΤΕΡΑ. Ηταν κι εκεινος την ωρα του χειρουργειου μεσα και πραγματικα μαζι με τον γιατρο μου εκαναν θαυματα. Εγω βγηκα σωα το μωρο καλυτερα και απο 9μηνιτικο, η τομη εκπληκτικη απο τη 2η μερα δεν με ποναγε καθολου και γενικα με εσωσαν! Ειχαν ομως πολλη εμπειρια στο θεμα και οι 2. Δεν εχεις κανενα συγγενη Αθηνα να κατεβαινες να επαιρνες μια γνωμη; Αυτος θα σου ελεγε αμεσως την πορεια σου τα σεναρια ολα. Να ηξερες τι σου γινεται βρε παιδι μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν γινεται να κατεβω Αθηνα, athinouli, εδω λεω πως θα τα καταφερω να παω Θεσ/νικη....Και εννοω να παω αν χρειαστει να μεινω μεσα στο νοσοκομειο μερες...Ειναι πολυ δυσκολο τελικα,ειδικα οταν εχεις και ενα μωρο ακομα σπιτι που σε χρειαζεται,τι να πω...Θα παω θεσ/νικη για την β΄ επιπεδου και εκει θα μας πουνε περισσοτερα και σε τι κατασταση ειναι ακριβως οποτε περιμενουμε για αρχες Σεπτεμβρη και μετα....εχει ο Θεος...να μας φυλαει και να πανε ολα καλα και για το μωρακι και για μενα...ποσα κιλα το εκανες το μωρακι σου???Νοσηλευτηκε σερ ΜΕθ, η σε θερμοκοιτιδα???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχεις δικιο Φωτεινουλα μου. Ειναι παρα πολυ δυσκολο οταν εχεις ηδη ενα παιδακι και πρεπει να το αποχωριστεις. Εγω υπεφερα πολυ ψυχολογικα απο αυτο. Μη σου πω οτι μονο αυτο σκεφτομουν και τιποτε αλλο.

Το μωρο γεννηθηκε 2.800γρ.και 48 εκ. γενικα προοριζοταν να γινει ενα πολυ μεγαλο νεογεννητο αν το αφηναμε να γεννηθει κανονικα, αλλα και η πρωτη μου κορη γεννηθηκε 4.200γρ, οποτε εχω παραδοση να κανω μεγαλα παιδια. Απο αυτη την αποψη μας βολεψε γιατι ειχε πολυ καλο βαρος για να γεννηθει 8μηνιτικο. Δεν μπηκε σε θερμοκοιτιδα, 1 24ωρο την εβαλαν στη Μοναδα Αυξημενης Φροντιδας και αυτο οχι γιατι το παιδι ειχε καποιο θεμα, αλλα γιατι εγω μπηκα 1 24ωρο στην Εντατικη Παρακολουθηση, οποτε δεν ηθελαν το μωρο να ανεβει στον οροφο χωρις εμενα. Εννοειται οτι δεν το ειδα για απο 2 μερες εγω. Παντως μην ανησυχεις, το μωρο αναπτυσσεται κανονικοτατα, δεν το επηρεαζει ο πλακουντας σε τιποτα, θα κανεις και ενεσεις κορτιζονης για τα πνευμονακια του και ολα καλα θα πανε. Εσυ να προσεχεις και να το κρατησεις στην κοιλια οσο περισσοτερο γινεται. Γραψε μου τι θα σου πουν στο β επιπεδου. Θα περιμενω! Ως τοτε προσοχη και να εισαι πολυυυυ καλα!!! Σου στελνω τη θετικη σκεψη μου και να ξερεις οτι αμα δε ζοριστεις πολυ, ολα καλα θα πανε!! Βγαινε και καμια βολτιτσα κοντινη, οχι περπατητο βεβαια να ξεσκας, μη καθεσαι συνεχεια σπιτι και βαλαντωνεις χειροτερα ειναι. Εμεις πηγαιναμε για φαγητο και καφεδακι 1 φορα τη βδομαδα, κοντα παντα και αλλαζα λιγο παραστασεις. Φιλια!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχεις απολυτο δικαιο,,οσο εισαι μονη μεσα σκας και παρασκας...χθες βγηκα στην αγορα ειχα κατι δουλειες με τα ποδια και κουραστηκα....Δηλ. οταν λεμε ξαπλα εννοουμε ουτε τα πιατα να πλενουμε,,ουτε μια βολτα μεχρι το περιπτερο???Δεν μου εκανε διευκρινισεις ο γιατρος ακριβως πως να ειμαι στο σπιτι,,ισως γιατι περιμενει και αυτος την β'επιπεδου...Θα σε ενημερωσω καταλληλα για ολα...Περιμενω πως και πως να ερθει η β' μπας και εχει αλλαξει κατι ειλικρινα...Θελω να πιστευω,αλλα το βλεπω χλωμο...

Εσυ τελικα μια χαρα και το μωρο γεννηθηκε,,ολα καλα μπραβο...Και ακριβως αυτο σκεφτομαι και εγω,πως θα αφησω την πρωτη μου κορη αν χρειαστει να μεινω περισσοτερο απο βδομαδα στο νοσοκομειο..Τεσπα φιλακια και θα σας ξαναενημερωσω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...

κοριτσια εγω ειχα  διεισδυτικο και προδρομικο πλακουντα.Δεν ειχα καταλαβει ποσο σοβαρο ητανε ολο αυτο.Ευτυχως ολα πηγανε καλα,αν και εχω μια επιπλοκη αλλα μπροστα σε αυτο που περασα δεν ειναι τιποτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...