Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διαβήτης κύησης και τοκετός

kuo28

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θέλω τα φώτα σας, απ' όσες έχουν πείρα στο θέμα ή γνωρίζουν τι γίνεται...

Την άλλη Παρασκευή, εκτός απροόπτου, θα μπω για καισαρική στο Λητώ. Σε αυτή τη 2η εγκυμοσύνη εμφάνισα διαβήτη χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Η διατροφή δεν έφερε αποτέλεσμα κι έτσι χρειάζεται να το ρυθμίζω με ινσουλίνη.

Χθες με προϊδέασε ο γιατρός μου ότι ο μικρός θα πρέπει να μπει στη ΜΕΝΝ για παρακολούθηση το πρώτο 24ωρο, γιατί είναι συνήθης πρακτική προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν θα κάνει υπογλυκαιμικό επεισόδιο :( Εγώ έκανα όνειρα για rooming-in, προσπάθεια θηλασμού από την πρώτη στιγμή και ούτω καθεξής. Να το ξεχάσω τελείως; Διάβασα ότι τα ταΐζουν ξένο σε αυτές τις περιπτώσεις για να τους κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις σακχάρου...

Ξέρει καμία να μου πει τι γίνεται, ει δυνατόν στο συγκεκριμένο μαιευτήριο, με αυτό το θέμα;

Ευχαριστώ πολύ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα, θα σου πω τι έγινε με μένα, αλλά εγώ μένω στο εξωτερικό, στην Βόννη, και ίσως εδώ να διαχειρίζονται την ίδια κατάσταση διαφορετικά..........

και εγώ στην 2η εγκυμοσύνη παρουσίασα διαβήτη κύησης, όχι υψηλό, λίγο πάνω από το όριο......έκανα διατροφή και έτσι δεν χρειάστηκε να πάρω ινσουλίνη.........γέννησα φυσιολογικά και θήλασα την κόρη μου, η οποία ήταν πάντα μαζί μου στο δωμάτιο, το λεγόμενο rooming in.....νομίζω της έδωσαν λίιιιγο ξένο γάλα, μιλάμε για μερικά ml και της τρύπησαν το δαχτυλάκι για να εξετάσουν το αίμα, για αυτό τον λόγο που σου είπε και ο γιατρός..........της πήραν με αυτόν τον τρόπο αίμα για 3 συνεχόμενες μέρες.......όμως εγώ την θήλαζα πάντα και πάντα την είχα μαζί μου :!:

τώρα γιατί να μην μπορείς να το θηλάσεις το παιδί? αν του δώσουν γάλα ξένο έιναι μόνο για εκείνη την στιγμή δλδ την στιγμή της εξέτασης, δεν είναι για όλη την διαμονή του εκεί!!! :!:

και μου είχαν πει ότι αν παρουσίαζε κάτι θα την μετέφεραν σε άλλο νοσοκομείο, αλλά ΑΝ......., ευτυχώς όλα καλά :)

εύχομαι και σε σένα να πάνε όλα καλά, γιατί δεν ρωτάς τον γιατρό σου για περισσότερες λεπτομέρειες και να του πεις ότι επιμένεις στον αποκλειστικό θηλασμό, όπως επίσης και στις μαίες εκεί! :!:

καισαρική θα κάνεις εξαιτίας του διαβήτη? :?:

με το καλό να γεννήσεις, εύχομαι όλα να πάνε καλά και πάντα να ρωτάς......

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.να σου πω και γω από την εμπειρίαμ μου που γεννησα στο ιασω και το ιδιο θα γινει και με το 2ο μωρακι μου αφου εμφανισα και σε αυτη την εγκυμοσυνη διαβητη.

Ο γιατρος μου μου εχει πει απο τωρα οπως και στον γιο μου οτι το παιδι το 1ο 24ωρο προληπτικα θα μεινει στη Μοναδα Εντατικης Παρακολουτθησης Νεογνων για το ενδεχομενο υπογλυκαιμιας μιας και χορηγειται ινσουλινη.(οτι δηλ σου ειπε και ο δικος σου γιατρος)αυτο σημαινει οτι δεν θα σου φερνουν το παιδι στο δωματιο αλλα θα πηγαινεις εσυ να το βλεπεις στην ειδικη αιθουσα οπου θα ειναι με αλλα μωρακια και τους γονεις τους (μαμαδες συνηθως) οπου θα βαζεις μια ειδικη ποδια και μασκα και θα μπορεις εαν επιθυμεις να ταιζεις σεσυ το μωρο σου (ή να εχεις βγαλει γαλα με το θηλαστρο ή να το βαζεις στο στηθος),οποτε μην σε ανυσηχει αυτο.οπως και να χει μολις κλεισει 24ωρο και ολα πανε καλα θα το ανεβασουν στον οριοφο οπου θα μπορεις να το βλεπεις οποτε το ζητησεις.

Παντως να εχεις υποψη σου οτι ο,τι και να τους πεις ξενο γαλα θα του δωσουν ειδικα σε αυτες τις περιπτωσεις οπως οι δικες μας οπυ χρειαζεται να παιρνει πολλα υγρα ή σε περιπτω ση ικτερου οπου πρεπει να μη χασει πολυ βαρος μετα τη γεννα. Αυτο δε σημαινει οτι θα παθει κατι το μωρο.Εσυ μπορεις να το βαζεις στο στηθος σου οποτε το φερνουν στο δωματιο ή οποτε το ζητας εσυ ουτως ωστε να κατεβει το γαλα σου.

Ετσι και γω μολις επεστρψα μετα τη γεννα τον θηλαζα αποκλειστικα.

Με το καλο ευχομαι!

Να προσθεσω επίσης ότι γεννησα ουσα εγκυος 37 εβδομαδων και 5 ημερων και μπηκα με προκληση αλλα γεννησα φυσιολογικα.Φανταζομαι καισαρικη θα κανεις λογω προυπαρχουσας τομης απο το αλλο σου παιδακι.

Εγω ειχα διαβητη κυησης στη 2η εγκυμοσυνη μου ...ο οποιος ομως ρυθμιστηκε με διατροφη.

Γεννησα στις 38 εβδ. και 3 μερες φυσιολογικα.

Το μωρο το ειχα συνεχεια διπλα μου και το θηλαζα αποκλειστικα.Δεν του εδωσα καθολου φορμουλα.

Μετρησεις του εκανε ο παιδιατρος αλλα δεν ειχε κατι.

Παντως και στην Μενν να μπει το μωρακι για προληπτικους λογους δεν σε εμποδιζει κατι απο τον θηλασμο.θα πηγαινεις και θα το θηλαζεις εκει.

Με το καλο ευχομαι!!!! :D:D

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Απ' ό,τι κατάλαβα απ' όσα έχω διαβάσει, είναι πιθανότερη η ΜΕΝΝ όταν χορηγείται ινσουλίνη. Βλέποντας και κάνοντας, αλλά αν είναι για το καλό του μωρού, τότε ας γίνει έτσι.

Καισαρική κάνω πράγματι λόγω της προηγούμενης καισαρικής!

Υ.Γ.: Argi χαιρετισμούς στη ήσυχη Βόννη! Έμενα εκεί το 2003 και την θυμάμαι πολύ τρυφερά :)

Υ.Γ.: Argi χαιρετισμούς στη ήσυχη Βόννη! Έμενα εκεί το 2003 και την θυμάμαι πολύ τρυφερά :)

:D:D όντως είναι μια οικογενειακή όμορφη πόλη! :D

και πάλι με το καλό :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...