Μετάβαση σε περιεχόμενο

κοινό ταμείο

Recommended Posts

Το μη κοινό ταμείο στα ζευγάρια είναι παράγοντας απομάκρυνσης?τι λέτε?

Εμεις βγάζουμε κοινά στην ακρη για τους λογαριασμους και κλπ και κατα τα αλλα ο καθενας τα δικά του....Ομως χθες ο πεθερος μου μας τα εχωσε(ασχολιαστο!!!!!!!!!)..δεν ειναι σωστο λεει.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εξαρταται!!!!

εμαςειναι ολα κοινβα...διλαδη δικα ΜΟΥ!!!! :lol::lol::lol::lol:

χαχαχ..

πιστευω εξαρταται απο πολλους παραγωντες..

πχ οι γονεις μου δουλευαν και οι δυο αλλα ο μπαμπας τα εδινε ολα στη μαμα και κραταγε ενα μικρο ποσο για τσιγαρα βενζινες και προσωπικα μικροεξοδα...

εμεις τωρα εχουμε ο καθενας τον λογαριασμο του, παντα υπαρχουν ομως λεφτα στο σπιτι..και αναλογα με τις αναγκες του σπιτιου ξοδευουμε..

εννωειτε πως εμα θελει ο ενας να παρει κατρι το παιρνει...ες καλα δε μιλαμε και για αμαξι

κοιτα εμεις καναμε ξεκαθαριση με τον αντρα μου. οτι εχει σχεση με δανεια λογαριασμους τα πληρωνω εγω δηλαδη ολος μου ο μισθος αυτος δινει μονο σουπερμαρκετ και ο μισθος του ακεραιος στη τραπεζα με κοινο λογαριασμο και ας μη βαζω εγω καθολου λεφτα εκει μεσα. επειδη το χειμωνα δεν δουλευω συμπληρωνει αυτος τους λογαριασμους αλλα απο το κοινο μας λογαριασμο πηραμε αυτοκινητο καινουργιο και εχουμε και στη ακρη για ωρα αναγκης

gia mena einai megalo lathos auto ego apo tin proti bdomada pou sizousa me ton antra mou apofasisame oti tipota den ua einai diko moy diko sou ektos apo ta basika diladi ta royxa :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: pisteuo oti einai lathos se ena zeygari poso mallon pantremeno zeygari na exei diafores sta oikonomika tou etsi apomakrunete to zeygari k me ton kairo fenete auto

Κοριτσια εγω δεν δουλευω και ο κυριος αντρουλης μου δεν μου εχει δωσει την δυνατοτητα να μπορω να σηκωσω λεφτα απο τον λογαριασμο του...δεν μου εχει εμπιστοσυνη :lol::lol::lol::lol::lol: γιατι λεει 8α τα παρω ολα καλυντικα - ρουχα κλπ κλπ :lol::lol:

Ενταξει ομως εδω και 11 χρονια μαζι, οτιδηποτε του ζητησω απο λεφτα 8α μου τα δωσει,

δεν εχω κανενα παραπονο...!!!!!!!!!

εμεις παλι τι κανουμε το εψαξα απο εδω το εψαξα απο εκει και βαζουμε τα χρημτα ολα μαζι και λεμε τοσο για ενοικιο τοσο για δεη τοσο για σουπερ και βαζουμε απο ενα ισο ποσο κ για τους δυο σαν χαρτζιλικι για ολο το μηνα και το εχει ο καθενας στο πορτοφολι του.τωρα καποιος θελει να το ξοδεψει σε ρουχα σε τσιγαρα η σε τοιδηποτε αλλο εκεινος ξερει και το διαθετει οπως νομιζει και ετσι υπαρχει και η αρμονια στους λογαριασμους και μεταξυ μας η ανεξαρτησια

Δουλεύω κι εγώ και ο άντρας μου αλλά στο σπίτι είμαι ο οικονομικός διαχειριστής ;) ! Όλα τα λεφτά τα κρατάω εγώ γιατί είμαι η οικονόμα του σπιτιού εν αντιθέσει με τον άντρα μου που είναι τρυπιοχέρης..Νομίζω λοιπόν ότι όλα είναι σχετικά. Αν ήμουν σπάταλη και ο άντρας μου όχι θα έκανε εκείνος κουμάντο. Πάντως ο λογαριασμός είναι κοινός.

Εμεις εχουμε κοινο ταμειο απο πριν παντρευτουμε...Ολα ειναι κοινα.Και επειδη δεν δουλευω τωρα,μπορω οποτε θελω να ανοιξω το πορτοφολι και να παρω οσα λεφτα θελω.Δεν το εκμεταλλευομαι ομως,δεν ειμαι σπαταλη.Αλλα δεν μου λειπει τιποτα,οτι θελω το παιρνω.Ο αντρουλης δεν μου χαλαει χατηρι. :D

Εμείς δεν έχουμε κοινό ταμείο, έχουμε ένα ταμείο, το δικό μου, αφού μόνο εγώ δουλεύω. Ο άντρας μου δουλεύει μόνο περιστασιακά. Έχουμε έναν κοινό λογαριασμό, στον οποίο είχαμε βάλει τα λεφτά του γάμου (στην Κύπρο, ως γνωστόν στους γάμους δε δίνουν δώρα, αλλά φακελάκια με λεφτά) και από έναν προσωπικό λογαριασμό ο καθένας, όπου μπαίνει ο μισθός, κ.λπ. Οπότε, αφού ο άντρας μου δουλεύει όποτε τον καλέσουν, όλα τα βάρη πέφτουν πάνω μου.

Είμαστε και οι δύο αρκετά οικονόμοι, εγώ λίγο περισσότερο νομίζω. Ο άντρας μου, όμως, την έχει δει λίγο "τα δικά σου δικά μου και τα δικά μου δικά μου". Έτσι, όποτε είναι να δώσει κάτι απ' τα δικά του, το λέει, λες και κάνει μια φοβερή εξαίρεση, και όχι ότι είναι υποχρέωσή του! Για κάποιο λόγο θεωρεί ότι η δική του συνεισφορά είναι προαιρετική.

Εμείς και από πριν αλλά κυρίως από τότε που παντρευτήκαμε, έχουμε ένα ταμείο, του άντρα μου. Εγώ δουλεύω περιστασιακά, οπότε ουσιαστικά καλύπτω τα δικά μου έξοδα (καλλυντικά, κινητό κλπ.) και συνεισφέρω λίγο στο σπίτι, κυρίως στα μικροέξοδα. Τον κύριο όγκο των εξόδων τον έχει αναλάβει ο άντρας μου αλλά και πάλι, αν θέλω κάτι που δεν μπορώ να καλύψω με δικά μου έξοδα απλά του το λεώ :). Βέβαια προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία και οι δυο γιατί μας περιμένουν πολλά έξοδα μπροστά!

Οι περισσότερες κορίτσια κοινο ταμείο βλέπω εχετε...εμείς κοινό λογαριασμό δεν εχουμε..δηλαδη κορίτσια παιζει να ειχε δικιο ο πεθερος?μπορει να απομακρυνει το ζευγάρι το μη κοινό ταμείο?

οχι..δεν το νομιζω να το απομακρινει το ζευγαρι..

και θα σου πω γιατι...

εγω ειμαι υπερ της κοινοκτημοσυνης..αλλα και της ανεξαρτησιας..

γιατι πολλα γινονται στον κοσμο και οση εμπιστοσυνη και να εχεις στον αντρα σου...

Δε ξέρω γιατι...το νιώθω πιο δίκαιο,πιο εντάξει...δε ξέρω...τα κοινά εξοδα κοινά...εννοείται....κ για το παιδί...αλλά να πληρωσει τώρα αν εγω θέλω υππολογιστή ας πουμε...γιατι?και οι 2 δουλευουμε οποτε...δε ξερω...κρατώ αποστασεις?ισως...

Εγώ αντιθέτως πιστε'υω ότι για καθαρά ψυχολογικούς και τυπικούς λόγους θα πρεπει να υπάρχει εκτός του κοινού ταμείου και καποιος προσωπικός λογαριασμός ωστε να υφ'ισταται μια μορφης οικονομική ανεξαρτησία. Δεν εννοώ βέβαια ότι ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει όποτε το θέλει και δε δίνει αναφορά στον αλλο αλλά ότι κανένας δε θα έπρεπε να αισθάνεται "εξαρτημένος" απο τον άλλο.

Εμείς εχουμε τον κοινό του γαμου με τα χρηματικά δώρα κ.λ.π. που τον εμπλουτίζουμε όσο μπορούμε αλλά έχει διατηρήσει και ο καθέναες μας τον προσωπικό λογαριασμό που είχε πριν καν αρραβωνιαστούμε. Δε βρίσκω το λόγο να γίνουν όλα κοινα εφόσον εξυπακούεται ότι αν χρειαστεί (είτε σοβαρή ανάγκη, ειτε κατι πιο απλο) θα βγαλουμε χρηματα από οποιοδήποτε λογαριασμό χωρίς να κοιταξουμε καν τίνος είναι. Επί της ουσίας δηλ. όλα κοινά είναι αλλά για το τυπικό του θέματος πιστεύω καλό είναι να υπάρχουν κ οι ατομικοί.

Για παράδειγμα αν εγώ δε δουλέψω για κάποιον λόγο φέτος, δεν πειράζει να αναλάβει όλα τα έξοδα ο ανδρας μου αλλά δε θα μου άρεσε να του ζητησω "χαρτζιλίκι" για να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια σαν να ήταν ο πατέρας μου εφόσο ήδη έχω δουλεμένα λεφτα από άλλες χρονιές. Θα συζητήσουμε βέβαια καθε αγορά αλλά δε θα νιωθω εξαρτημένη τελικά αν καταλαβαίνετε τι εννοω...

• 1 year later...
Το μη κοινό ταμείο στα ζευγάρια είναι παράγοντας απομάκρυνσης?τι λέτε?

Εμεις βγάζουμε κοινά στην ακρη για τους λογαριασμους και κλπ και κατα τα αλλα ο καθενας τα δικά του....Ομως χθες ο πεθερος μου μας τα εχωσε(ασχολιαστο!!!!!!!!!)..δεν ειναι σωστο λεει.....

Εμείς έχουμε ένα δικό μας καθεστώς. ο καθένας τα λεφτά του,εγώ πληρώνω σούπερ μάρκετ και αυτοκίνητο (το οποίο οδηγώ εγώ) κι εκείνος λογαριασμούς κ οτι δήποτε χρειαστεί το σπίτι (οικιακές συσκευές, επιδιορθώσεις, κλπ) και τη διασκέδαση -τις υποχρεώσεις μας. υπάρχουν και κοινοί και μη κοινοι λογαριασμοί, όμως κι οι δυο ξέρουμε τι λεφτά μπαίνουν ή βγαίνουν από το σπίτι. δοκιμάσαμε και το κοινά όλα αλλά δε γινόταν γιατί θέλαμε πχ να κάνουμε κι ένα δωράκι ο ένας στον άλλο. θα μου ζήταγε ή θα του ζήταγα; εκτός αυτού εγώ έχω κ διική μου δουλειά οπότε χρειάζεται να έχω λογαριασμό για να διαχειρίζομαι τα έξοδα. είμαστε κι οι δυο υπευθυνοι στις υποχρεώσεις οπότε...όλα καλα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...