Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα..!

είμαι στην 33η εβδομάδα και έχω διδυμάκια..

είχα ένα ιστορικό εγχείρησης στον έναν μαστό(συρρίγγιο)με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρεθεί πολλοί γαλακτοφόροι πόροι,πράγμα που σημαίνει μικρότερη έξοδος για το γάλα...

Παρόλα αυτά επειδή θα είναι δύο τα μωρά μου πόσο εφικτός είναι ο θηλασμος?

Καμιά μαμά να μας πει την εμπειρία της?? :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπέρα,

δυστυχώς δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω στο θέμα αυτό (σχετικα με την επέμβαση που λες κ για το εαν έχει επιπτώσεις), ρώτα καλύτερα το γιατρό σου κ αν μπορείς προσπάθησε το...

είδες που πε΄ρνάει ο καιρός σιγά σιγά? είσαι ακόμα στο κρεβάτι με προσοχή?

εύχομαι όλα καλά κ 2 υγιέστατα μωράκια?

αγοράκια είναι κ τα δύο?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ MAIRYFAIRYZ θήλασα αποκλειστικά για 40 μέρες.Επειδή γέννησα στην 36η εβδομάδα τα μωράκια ήταν από 2,300 η καθεμιά.Ήταν μικρούλικα και δεν έπιαναν καθόλου τη θηλή και από το νοσοκομείο με πίεζαν να πάρουν βάρος γρήγορα.Οπότε είχα ένα θήλαστρο το ηλεκτρικο της medela το swing που έγινε το δεξί μου χέρι.Περνούσα μαζί του ώρες ατέλειωτες,δε κοιμόμουν σχεδόν καθόλου τα βράδια.Έβγαζα με το θήλαστρο,αποστείρωνα μπιμπερό και έδινε ένα ο άντρας μου και ένα εγώ.Πήγαινε καλά αφού υπήρχαν φορές που έβαζα και στο ψυγείο.Αλλά η όλη διαδικασία ήταν κουραστική,εξοντωτική θα έλεγα.Προς το τέλος των 40 ημερών έβγαζα 300ml στο γεύμα αλλά ήταν σαν νερό δεν τις χόρταιναν.Δεν έτρωγα καλά και νερό που έπρεπε δεν πολυέπινα.Ημουν τις περισσότερες ώρες μόνη με τα μωρα στο σπίτι.Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αλλά αφού κατάλαβα πως δεν χόρταιναν αποφασίσαμε να δώσουμε ξένο και έτσι σιγά σιγά κόπηκε και το γάλα.Κατά διαστήματα έκανα και προσπάθειες να τις βάζω στο στήθος αλλά δεν έπιαναν τη θηλή,ακόμα και με ψευτοθηλές που είχα πάρει.Άλλες μανούλες τα χουν καταφέρει περίφημα και με 2 μωράκια πχ η Lena η administrator.Θα χει πιο ενθαρρυντικα να σου πει.Τώρα που ηρεμήσαμε λέω στο τρίτο αν κάνω πρώτα ο Θεός θα το προσπαθήσω με πιο ηρεμία το θηλασμό.Με το καλό εύχομαι...με ένα πόνο να τα σφίξεις και τα δυο στην αγκαλίτσα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ κορίτσια!

KONNA δεν είμαι πια στο κρεβάτι ευτυχώς..αλλά τώρα πια έτσι κι αλλιώς δεν εχω κουράγιο και όλο ξαπλάρω...τα μωράκια είναι ένα και ένα!ανυπομονώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπερα και απο εμενα. Εχω διδυμα και ισως οχι η καλυτερη περιπτωση για να σε συμβουλεψω, αλλα θα σου πω την εμπειρια μου. Γεννησα στην 34η εβδομαδα 1750 και 1850γρ. Τα παιδια επρεπε γρηγορα να παρουν βαρος και πολυ μικρα για να πιασουν θηλη, οπως ειπε και η MADRIO. Στο μαιευτηριο με ρωτησαν αν ηθελα να θηλασω και βεβαια ηθελα. 3 λιτρα την ημερα νερο, χρησιμοποιησα και εγω το ηλεκτρικο της Medela, αλλα εβγαζα πολυ λιγο, γυρω στα 20-30 ml, που ηταν αρκετο για το ενα. Ετσι εδινα εναλλαξ στα παιδια το γαλα που εβγαζα. Και στο σπιτι τα ιδια, πηρα της Avent και αρμεγα, παλι εναλλαξ και συμπληρωμα με γαλα για προωρα. Μετα ομως η μικρη αρχισε τους εμετους και επρεπε μετα το ταισμα μια ωρα αγκαλια σε καθιστη θεση. Που καιρος για θηλασμο οταν ταιζα ανα 2 ωρες και μεχρι να τελειωσω το ενα ερχοταν η ωρα του αλλου!!!!! Παντως ο γυναικολογος δεδομενου των συνθηκων μου ειπε οτι εστω και το λιγο που πηραν σα φαρμακο λειτουργει. Σου ευχομαι 2 υγιεστατα μωρακια, αλλα και σενα γερη και δυνατη για να τα θρεψεις!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mia erwtnsoula exw k egw koritsia exw didumakia 2 korakles eimai stnv 23n evdomada....

mexri twra d exei vgei oute mia stagona ap't stn8os m,enw akouw alles pou lene oti exoun apo nwris prwtogala...3erei kamia an t oti d exw snmainei kati???????????????????????

maryfairyz me t kalooooo

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

evatsi ούτε και γω είδα γάλα ακόμα...ούτε σταγόνα.Τώρα δεν ξέρω άμα σημαίνει κάτι αυτό,μάλλον όχι.

ΧΕΛΙΔΟΝΑΚΙΑ να σε ρωτήσω?άμα ξεκινήσεις θηλασμό και για κάποιο λόγο μετά δεν γίνεται σταματάει το γάλα με κάποιο χάπι?και τι επιπτώσεις έχει αυτό στο στήθος?πχ μαστίτιδες κλπ?θέλω να προσπαθήσω να θηλάσω αν και θα είναι δύσκολο στην περίπτωση μου αλλά τουλάχιστον να ξέρω τι γίνεται και μετά. :?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mairyfairyz κατ'αρχην ουτε εγω ειχα γαλα προτου γεννησω, δε σημαινει κατι, τουλαχιστον δε μου ειπε κατι ο γυναικολογος. Τωρα οταν χρειαστηκε να το κοψω τον ρωτησα αν θα παρω χαπι και μου ειπε γλιτωσαμε εναν καρκινο μαστου με το θηλασμο, θελεις να το παρουμε πισω? Ειχε τη γνωμη οτι με το χαπι δεν κοβεται ο θηλασμος και γενικα θελει ολα να γινονται με φυσικο τροπο. Οσο θηλαζει η γυναικα τοσο γαλα παραγει. Αν σταματησει το θηλασμο, σταματαει και η παραγωγη γαλακτος και σ'αυτο ειχε δικιο. Η φυση εχει προνοησει για ολα. Καμια φορα εβλεπα μια σταγονα που και που, οπου στο τελος κοπηκε απο μονο του. Μην αγχωνεσαι για αυτα απο τωρα. Να εισαι ηρεμη τωρα που μπορεις γιατι μετα θα εχεις λιγη κουραση παραπανω, ευχαριστη δε λεω, αλλα κουραση!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα

με το καλο να ερθουν τα μωρα σου

ο θηλασμος θελει πολυ υπομονη καιεπιμονη

θαναι οτι καλυτερο για τα μωρα σου

αλλα σιγουα με δυο μωρακια θελει και κοπο και τροπο ;)

ενημερωσου ,διαβασε,υπαρχει και ενα βιβλιο για το θηλασμο της πατσουρου που μιλαει για θηλασμο διδυμων(ο β τομος και η ιδια θηλασε τα διδυμα της για πολυυυ καιρο)

βρες τηλεφωνα απο συμβουλους θηλασμου για βοηθεια

αξιζει να το ψαξεις και να το προσπαθησεις

εστω και λιγο ειναι κερδος για τα μωρα και για σενα

τωρα για το θεμα της εγχειρησης που εκανες δυστυχως δν γνωριζω..

τις καλυτερες ευχες μου για σενα και τα μωρα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...