Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες, όπως ξέρετε είμαι καινούρια εγκυούλα, έκανα υπέρυχο και το μωρό είναι 2 χιλιοστά και θα γίνω ενός μήνα στης 15, όλα ειναι καλά, ο γιατρός μου έδωσε μια λίστα με εξετάσεις που πρέπει να κάνω και απ΄ότι καταλαβαίνω είναι τυπικές. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν καμία ξέρει πότε γίνετε ή εξέταση για κυστική ίνωση και πως λέγετε, γιατί δεν την διαβασα πουθενα στη λίστα, ούτε στα ελληνικα αλλα και ούτε στα ελληνικά. Εχω κακή εμπειρεία από αυτό το θέμα γι αυτό ρωτάω. Τα φώτα σας κορίτσια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τουλάκι ξέρω σίγουρα ότι για κυστική ίνωση την εξέταση την κάνει δωρεάν το Λαικό Νοσοκομείο, αλλά έχει μεγάλη αναμονή και όταν πήρα τηλ. μου είπαν ότι είναι κλεισμένοι για φέτος! Βέβαια αν τους πεις ότι εισαι εγκυούλα μπορεί να βρουν κάποιο ραντεβού και να σε εξυπηρετήσουν. Δυστυχώς τα τηλ. επικοινωνίας τα έχω σπίτι. Ελπίζω να το θυμηθώ να στο στείλω το βράδυ.

Επίσης μπορείς να την κάνεις ιδιωτικά αλλά κοστίζει πάνω από 200 ευρώ.

Ο γιατρός μου την έχει γράψει ως CFTR (Cystic fibrosis), αλλά στα ελληνικά απλά τη ζητάς εξέταση για κυστική ίνωση.

Καλή επιτυχία και με το καλό το μωράκι σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα!

Με τον άντρα μου κάναμε την εξέταση για κυστική ίνωση- για μια συγκεκριμένη μετάλλαξη που είναι η πιο κοινή απ' όλες, στο Ιασώ και κόστισε 100 ευρώ και για τους δυο, δηλαδή 50 ευρώ για τον καθένα μας. Η απάντηση κάνει 10 μέρες για να βγει.

Μην απορείς που δεν στην έγραψε ο γιατρός σου, δεν είναι από τις εξετάσεις που κάνουν όλοι οι γιατροί.

Πάρε πάντως αρχικά στο Λαϊκό, αν τους πεις ότι είσαι έγκυος μπορεί να σε εξυπηρετήσουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα σου και απο μενα.Εγω αυτη την ερωτηση εκανα την προηγουμενη φορα στο γιατρο μου.Μου ειπε τα εξης.Θεωρειται μια πολυ σπανια σθενεια και γιαυτο δεν περιλαμβανεται μεσα στον προγεννητικο.Εφοσον θελησω εννοειται οτι μπορω να την κανω ομως υπαρχουν και συγκεκριμενα σημαδια τα οποια θα μασ οδηγουσαν στο να κανουμε αυτηνν την εξεταση.Οπως για παραδειγμα μειωμενη αναπτυξη του εμβρυου η ατελης αναπτυξη καποιων οργανων πραγμα το οποιο φαινεται σιγα σιγα υπερηχογαφικα.Εννοειται πως το πραγμα αλλαζει εαν υπαρχει στην οικογενεια ιστορικο της συγκεκριμενης νοσου.Προσωπικα εμενα για αλλους λογους με αβαλε και εκανα ενα σωρο αλλες εξετασεις για πραγματα ομως που ειχε ενδειξεις-και τον εμπιστευομαι απολυτα.Για το συγκεκριμενο οπως μου εξηγησε ουτε να κερδισει ειχε ουτε ομως και να χασει απλα το θεωρει επιπλεον εξοδα για εμας και ταλαιπωρια..Σου ευχομαι καλη εγκυμοσυνη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την εξεταση αυτη δεν ειναι υποχρεωτικο να την κανουν κ οι δυο

εμας στην εξωσωματικη μας την εχουν στις υποχρεωτικες εξετασεις

την εκανε μονο ο αντρας μου 125 ευρω κ βγαινει σε 10 μερες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Την εξεταση αυτη δεν ειναι υποχρεωτικο να την κανουν κ οι δυο

εμας στην εξωσωματικη μας την εχουν στις υποχρεωτικες εξετασεις

την εκανε μονο ο αντρας μου 125 ευρω κ βγαινει σε 10 μερες

Ναι αν το έχει μόνο ο ένας στο DNA του δεν υπαρχει προβλημα, για αυτο το έκανε μόνο ο αντρας σου, αν εβγαινε θετικό σε κείνον θα έστελνε και εσένα για εξέταση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απλα βρε κορίτσια φοβάμαι γιατί το είχε η ανιψιά του άντρα μου, μετά απο εξέταση και του συζήγου της διαπίστωσαν οτι έχει και ο συζηγός της και περίμεναν να πάει 5 μηνών, κανανε παρακέντησει για να δούνε αν το πήρε το παιδί (25% πιθανότητες) και τελικά της πήρανε το παιδί στο 5ο μήνα. ΦΡΙΚΤΟ. Εχω διαβάσει οτι είναι παρα πολύ σοβαρά τα προβλήματα, από αναπνευστηκά μέχρι παραλύσεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμεις την καναμε και οι δυο οταν ημουν εγκυος στο πρωτο μου μωρακι το 2007 στο ΜΗΤΕΡΑ και πληρωσαμε 200 ευρω ο καθενας.Κανενας αλλος απο τους φιλους μας δεν την εχει κανει και λιγοι την ξερουν.Παρ'ολ'αυτα ο αντρας μου βγηκε θετικος φορεας σε σπανια μεταλλαξη αλλα εγω ευτυχως αρνητικη.Μετα απο αυτο τη συστηνω σε ολους γιατι δυστυχως ειναι πολυ σοβαρη ασθενεια και δεν σε ενημερωνει κανεις.Αν εισαι απλα φορεας δεν σε επηρεαζει σε τιποτα και αν ειναι μονο ενας γονιος τοτε ειναι σπανιο το μωρο να νοσει.Το πολυ πολυ να βγει κι αυτο φορεας.Παντως καντην για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο τουλαχιστον να ξερεις με τι εχεις να κανεις.Σου ευχομαι τα καλυτερα αποτελεσματα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοπέλα μου με το καλό το μωράκι σου και να είναι υγιέστατο..Να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη... :D:D

Εγώ έκανα εξέταση για κυστική ίνωση πριν καν μείνω έγκυος γιατί νοσεί ο πρώτος μου ξάδερφος (και οι δυο γονείς φορείς).. :(:( Την έκανα στο γενετικό εργαστηριο του Πάγκαλου στη Β. Σοφίας..Είχα πληρώσει πριν 3,5 χρόνια 350 ευρώ νομίζω... :?:?:?:? Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δεν ήμουν φορέας, τουλάχιστον για το 98% των μεταλλάξεων και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνει και ο συζυγος μου..

Πάντως, σε αντίθεση με αυτό που είπε μια κοπέλα, είναι πλέον πάαααρα πολύ συνηθισμένη η εμφάνισης της κυστικής ίνωσης (αντίστοιχη με τη μεσογειακή αναιμία) και είναι κρίμα που δεν την περιλαμβάνουν ΟΛΟΙ οι γιατροί στον προγεννητικό έλεγχο... :roll::roll::roll::roll::roll:

Εσύ που έχεις και "βεβαρημένο ιστορικό" λόγω κληρονομικότητας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να την κάνεις... :roll::roll::roll:

Να έχεις τέλεια αποτελέσματα και με το καλό να κρατησεις το μωράκι σου στην αγκαλιτσα σου.. :x:x

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πάντως με μια μικρή ερευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσουμε όλοι οτι δεν είναι τόσο σπάνια ασθένεια και ειναι η πιο συνηθης κληρονομικη ασθένεια της λευκής φυλής , κακώς την αποφευγουν οι γυναικολόγοι... εγώ δεν την έκανα γτ δεν ηξερα και φυσικα ουτε η γυναικολογος ειπε τπτ και κατέληξα να τρέχω το παιδι για εξετασεις οταν αντιμετωπισαμε καποια θεματα υγειας.

http://www.cfathess.gr/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με τις προλαλήσασες! είναι μια σημαντική η εξέταση αυτή της κυστικής ίνωσης, νομίζω μου είχε αναφέρει ο γυναικολόγος μου πως θεωρείται ισάξιας σημασιολογικής βαρύτητας με την εξέταση της μεσογειακής αναιμίας (στίγμα). αυτή που αποτελούσε θέμα καθαρά δικής μου βούλησης ήταν η εξέταση της θρομβοφιλίας, κ πάλι όμως την είχα κάνει στο Ιασώ.

toulaki μην πανικοβάλλεσαι αδικα. μπορεί να μην την έχεις, πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα, κ έτσι να μη χρειαστεί να κάνει εξέταση κ ο άντρας σου. πάρε τηλ πρωτίστως στο λαϊκό κ ανέφερε οτι εισαι εγκυούλα. αυτή την εξέταση την έκανα στην 6η εβδομάδα, οπότε ρώτα τους μέχρι πότε μπορείς να την κάνεις. μη φοβάσαι, όλα θα πάνε κατ' ευχήν! μακάρι κ το ζευγάρι που βίωσε αυτό το φρικτό σενάριο, να αποκτήσοει σύντομα ένα υγιές παιδάκι. φιλάκια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ θα σου πω να παςσ να την κανετε και οι 2 ..τωρα!

γινεται και στο παιδων και μαλιστα ελγχουν το 85 % των μεταλαξεων...το υπολοιπο 15% ειναι θεμα τυχης!

γιατι θα σου το πω...

αν ειστε και οι 2 φορεις ...δεν το ευχομαι

θα εχετε τη δυνατοτητα με ληψη τροφοβλαστη να δειτε αν το παιδι νοσει

εμεις στο β επιπεδου ανηκε οτι το μωρο εχει υπερυχογενες εντερο...

λογω της προχωρημενης εγγυμοσυνης δεν προλαβαιναμε να κανουμε οι γονεις εξεταση..εκανα αμνιοπαρακεντηση...

σημερα μετα πο 25 ημερες πηρα τα τελικα αποτελεσματα...αρνητικα για την πιο συχνη και βαρια μορφη καθως και δεν φαινεται πειραγμενο το γονιδιο....

συνεχοζω την εγγυμοσυνη...αλλα με αγχος...

θα μου πεις και να ειχαμε ελεγχθει ...δεν θα ειχα αγχος...θα ειχα...οπως τωρα...δεν θα ειχα περασει 25 βασανιστικες μερες και ακομα πιο βασανιστικες νυχτες...

οταν ετλειωσω με αυο το τρεξιμο...θα ελενξω την κορη μου!

σημ... αμνιο εκανα στο κεντρο του Παγκαλου....

αααα οσο για το κοστος....ολυ περισσοτερο στοιχιζει η αμνιο...

μιλαω παντα για διυερυμενο + πακετο

οχι για το απλο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...